تا چند روز دیگر، جام جهانی 2018 با حضور 32 تیم در روسیه آغاز خواهد شد. همان گونه که سطح فوتبال 32 تیم حاضر در جام جهانی با یکدیگر متفاوت است، وضعیت اقتصادی آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است. به نظر شما، اقتصاد کدام تیم حاضر در جام جهانی بزرگتر و قوی تر است و جایگاه ایران به لحاظ اقتصادی در بین 32 تیم حاضر کجاست؟
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در چند روز آینده، تب فوتبال، همه جهان را فرا خواهد گرفت و همه دیدگان برای یک ماه به قاب تلویزیون ها جلب خواهد شد. جام جهانی 2018 که بیست و یکمین دورۀ جام جهانی فوتبال است، از 14 ژوئن مصادف با 24 خرداد تا 15 ژوئیه 2018 مصادف با 24 تیر ماه 1397 در کشور روسیه آغاز خواهد شد.
در این مسابقات، 32 تیم حضور دارند و برای به دست آوردن عنوان قهرمانی با یکدیگر رقابت خواهند کرد. همان گونه که 32 تیم حاضر در این رقابت ها به لحاظ سطح فوتبال با یکدیگر متفاوت هستند، قطعاً وضعیت اقتصادی کشورهای این 32 تیم نیز با یکدیگر متفاوت است.
در این گزارش به این پرسش ها پاسخ داده خواهد شد که اولاً اقتصاد کدام تیم حاضر در جام جهانی بزرگتر و قوی تر است و ثانیاً جایگاه ایران به لحاظ قدرت اقتصادی در بین 32 تیم حاضر کجاست؟
اقتصاددانان برای سنجش اقتصاد یک کشور، شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) آن کشور را بررسی می کنند. این شاخص که نشان دهنده قدرت تولید یک اقتصاد است، از جمع ارزش کالاها و خدمات نهایی تولید شده در داخل یک اقتصاد در یک بازه زمانی مشخص (یک سال) به دست می آید. هر چه تولید ناخالص داخلی یک کشور بیشتر باشد، نشان از آن دارد که اقتصاد آن کشور بزرگتر و قوی تر است.
بنابراین برای پیدا کردن پاسخ پرسش ها، باید به سراغ آمار تولید ناخالص داخلی این کشورها برویم. برای این منظور از داده های بانک جهانی استفاده خواهیم کرد.
نمودار زیر، میزان تولید ناخالص داخلی کشورهای حاضر در جام جهانی روسیه در سال 2015 را نشان می دهد. همان گونه که دیده می شود، در این رده بندی، ژاپن با تولید ناخالص داخلی به میزان 4383 میلیارد دلار دارای قوی ترین و بزرگترین اقتصاد در بین 32 تیم حاضر در جام جهانی روسیه است. بعد از اقتصاد ژاپن، اقتصاد آلمان قرار دارد که میزان تولید ناخالص داخلی آن در سال 2015، 3364 میلیارد دلار بوده است.
در رتبه سوم نیز اقتصاد انگلستان با تولید ناخالص داخلی 2886 میلیارد دلار قرار گرفته است. در انتهای این رده بندی نیز اقتصاد کشورهای سنگال، ایسلند و صربستان قرار دارند که به ترتیب میزان تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2015، 14، 17 و 37 میلیارد دلار بوده است. روسیه میزبان این رقابت ها دارای هفتمین اقتصاد قوی و بزرگ در بین 32 تیم است و ایران نیز با تولید ناخالص داخلی به میزان 393 میلیارد دلار در رده هجدهم این رده بندی قرار گرفته است.
میزان تولید ناخالص داخلی تیم های هم گروه با ایران یعنی اسپانیا، پرتغال و مراکش در سال 2015 به ترتیب 1193، 199 و 101 میلیارد دلار بوده است. ایران در گروه خود بعد از اسپانیا، دارای دومین اقتصاد بزرگ و قوی است.