رییس پلیس آگاهی ناجا با اعلام اینکه متوسط سنی مجرمان بسیار پایین آمده است گفت: بررسیهای پلیسی نشان میدهد که بین ۴۰ تا ۶۰ درصد از سارقان دستگیر شده در اولین سرقت شناسایی و دستگیر میشوند.
به گزارش میزان، سردار محمدرضا مقیمی گفت: ۹۰ درصد از جرایمی که به پلیس اگاهی ارجاع داده میشود مربوط به سرقت است و ده درصد به باقی جرایم از جمله قتل و جرایم خشن اختصاص دارد.
وی با اعلام اینکه سرقت از خانه و سرقت خودرو همچنان در صدر وقوعات گزارش شده به پلیس آگاهی است گفت:۹۸ درصد پروندههای سرقت خودرو با کشف خودروی مسروقه مختومه میشوند.
رییس پلیس آگاهی ناجا گفت: افزایش کشفیات و کاهش وقوعات میتواند در ارتقاء احساس امنیت در جامعه موثر و نقش آفرین باشد.
ریس پلیس آگاهی ناجا گفت: سن وقوع جرم در کشور پایین آمده و متوسط سن متهمان دستگیر شده ۱۵ تا ۲۵ سال است که این متهمان به دلیل فقر مالی، بیکاری و اعتیاد به عضویت باندهای تبهکاری در آمده اند.
سردار مقیمی با بیان اینکه متأسفانه علی رغم هشدارها شاهدیم که مردم وجوهات نقد و اشیاء گرانبهای خود را در منزل نگهداری میکنند، ادامه داد: در سه ماهه اول امسال موفق شدیم میزان کشفیات سرقت از منزل را ۱۱ درصد افزایش دهیم.
وی توضیح داد: بسیاری از مردم طلا و وجوهات نقد خود را در منزل و در مکانهای قابل پیش بینی، پنهان میکنند و در هر سرقت از منزل مقادیر قابل توجهی ارز، پول نقد، طلا و سکه به سرقت میرود و سرقتها، چون در زمان سر شب انجام میشود در محلهایی اتفاق میافتد که کمترین میزان ایمنی را دارد؛ به شهروندان توصیه میکنم حتی برای خروج ده دقیقهای از خانه نسبت به قفل کردن در و پنجرهها و استفاده از قفل شب خواب و قفلهای ضد سرقت اقدام کنند و در صورت بروز سرقت به هیچ وجه صحنه سرقت را به هم نریزند.
وی، خاطر نشان کرد: در سه ماهه اول امسال ۱۰ درصد افزایش وقوعات در سرقت از منزل داشته ایم و باید بگویم بیشترین بازه زمانی سرقت از منزل مربوط به ۴۵ دقیقه قبل از غروب آفتاب تا ۳ ساعت پس از غروب آفتاب است. البته سرقتهایی هم قبل از زمان طلوع خورشید داشته ایم؛ که این سرقتها عمدتا توسط افراد سابقه دار و با نقشه قبلی انجام میشود.
مقیمی با اعلام اینکه متهمان سابقه دار و اعضای باندهای تبهکاری زیر نظر مستقیم ماموران پلیس آگاهی هستند و کوچکترین فعالیت آنها از سوی کاراگان پلیس رصد میشود، افزود: بیشتر سرقتهای منزل در شهرهای کلان اتفاق میافتد و غالبا سارقان بومی ومحلی نیستند.
رئیس پلیس آگاهی کشور در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه سارقان به سمت سرقت وجوه نقد و یا اشیاء گرانبها تغییر جهت داده اند؛ این موضوع، استرداد اموال را کمی با مشکل مواجه میکند چرا که میبینیم سارق بلافاصله مبلغ، وجه نقد و یا شی گرانبها را هزینه و مصرف کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.