وقتی اقتصاد کشاورزی کشور آشفته می‌شود؛

برای گندم کاران داخلی پول نیست، برای واردکنندگان محصولات کشاورزی پول فراوان هست!

روز گذشته، وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس و در پاسخ به پرسش تعدادی از نمایندگان مجلس، که در مورد چرایی عدم پرداخت پول خرید تضمینی گندم کشاورزان مطرح شد، علت این اتفاق را پرداخت این منابع به کسری پول یارانه‌ها مرتبط دانست؛ استدلالی عجیب که همزمانی اش با انتشار لیست پرداخت ارز‌های دولتی به واردکنندگان محصولات کشاورزی قابل تأمل است.
کد خبر: ۸۱۳۱۱۹
|
۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۴ 02 July 2018
|
11123 بازدید
|
برای گندم کاران داخلی پول نیست، اما برای واردکنندگان محصولات کشاورزی چراروز گذشته، وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس و در پاسخ به پرسش تعدادی از نمایندگان مجلس، که در مورد چرایی عدم پرداخت پول خرید تضمینی گندم کشاورزان مطرح شد، علت این اتفاق را پرداخت این منابع به کسری پول یارانه‌ها مرتبط دانست؛ استدلالی عجیب که همزمانی اش با انتشار لیست پرداخت ارز‌های دولتی به واردکنندگان محصولات کشاورزی قابل تأمل است.

به گزارش «تابناک»؛ همزمان با بالا گرفتن انتقادات به نحوه حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور توسط دولت مستقر و نحوه برخورد مدیران اجرایی کشور با مقوله ارز، روز گذشته لیستی از سوی بانک مرکزی منتشر شد که در آن جزئیات پرداخت ارز دولتی به تعداد زیادی از شرکت‌های وارد کننده وجود داشت؛ اطلاعاتی که هر چند گفته می‌شود کامل نیست، گویای بسیاری از حقایق پنهان اقتصاد کشور است.

از جمله حواشی قابل تأمل این لیست، پرداخت مبالغ هنگفت ارز دولتی به شرکت‌هایی است که در حال واردات محصولات کشاورزی به کشور هستند و بعضاً محصولاتی را وارد می‌کنند که در نقاط مختلف جغرافیایی کشور کشت این محصولات حتی با کیفیتی به مراتب بالاتر از نمونه‌های خارجی رواج داد.

پرداخت میلیون‌ها ارز دولتی به شرکت‌های وارد کننده برای واردات محصولاتی چون برنج، نخود، لوبیا، عدس، برنج، چای، دانه‌های روغنی، ذرت، جو و... را می‌توان در همین راستا تبیین کرد.

این اتفاق یعنی ارائه تسهیلات ویژه از سوی دولت و مشخصاً وزارت صنعت معدن و تجارت به تعداد زیادی از شرکت‌های واردکننده محصولات کشاورزی ـ که قاعدتاً از طریق منابع مالی دولت صورت می‌گیرد ـ در حالی رخ داده و منتشر شده که از سویی دولت مدت هاست بنا به دلایلی نظیر مشکل مالی قادر به پرداخت پول کشاورزان داخلی به ویژه گندم کاران به دلیل خرید تضمینی محصولشان نیست.

در رابطه با مشکل پیش آمده در فرایند خرید تضمینی محصول گندم کاران و چرایی حذف منابع مالی این بخش، روز گذشته محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: ما اسفندماه هر سال پیگیری می‌کنیم، اما امروز یارانه را به نان می‌دهند و به غلط تصور می‌شود یارانه به گندمکاران داده می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در مقایسه با کشور‌های همسایه گندم را ارزان‌تر از کشاورزان می‌خریم، اظهار کرد: امیدواریم دولت با وسعت بیشتری منابع را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد.

حجتی اظهار داشت: آیین نامه‌های پرداخت پول گندم‌کاران به تصویب رسیده، ولی بانک‌ها و خزانه در پرداخت پول گندم‌کاران تعلل دارند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امسال اعتبارات مربوط به گندمکاران به تبصره‌های مربوط به یارانه‌ها اختصاص یافته است، زیرا کسری بودجه در این بخش وجود داشت.

سخن وزیر جهاد کشاورزی در مورد اختصاص منابع مالی خرید گندم کشاورزان به یارانه‌ها در حالی است که هر سال منابعی نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان از سوی دولت به این مسأله اختصاص می‌یافت و پس از ماه‌ها انتظار به کشاورزان پرداخت می‌شد.

این اتفاق یعنی اختصاص اعتبارات لازم برای خرید گندم کشاورزان به یارانه و خالی ماندن ردیف بودجه این بخش، در حالی است که بر اساس لیست‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی، دولت مبالغ هنگفتی صرف پرداخت ارز دولتی به تعداد زیادی از شرکت‌های خصوصی برای واردات محصولات کشاورزی، آن هم محصولاتی کرده است که اکثر آن‌ها در کشور تولید می‌شود.

مروری بر لیست منتشره نشان می‌دهد، سال جاری، چیزی حدود ۱۰۰ میلیون یورو برای واردات جو، ۵۰ میلیون یورو برای واردات چای، ۲۲۰ میلیون یورو برای واردات دانه سویا، ۴۰۰ میلیون یوور برای واردات ذرت، ۱۳۵ میلیون یورو برای واردات روغن آفتابگردان، ۴۰ میلیون یورو برای واردات عدس، ۳ میلیون یورو برای واردات کنجاله آفتابگردان، ۱۰۰ میلیون یورو برای واردات کنجاله سویا، ۵۰۰ میلیون یورو برای واردات برنج، ۳۰ میلیون یورو برای واردات موز، ۷ میلیون یورو برای واردات لوبیا و ۲۰ میلیون یورو برای واردات نخود به شرکت‌های خصوصی پرداخت شده است؛ مجموع ارقامی که البته تقریبی محاسبه شده است و مجموع آن از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو می‌گذرد و به تومان ایرانی تقریباً معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان می‌شود.

برابر این اطلاعات، دولت در حالی در سال جاری منابع مالی ۱۷ هزار میلیارد تومانی گندم کاران را پرداخت نکرده و آن را به تأمین منابع لازم برای پرداخت یارانه اختصاص داده است که از آن سو، مبلغ هنگفتی و تقریباً برابری را به شکل ارز دولتی در اختیار واردکنندگان محصولات کشاورزی قرار داده است. با این تفاوت که اینجا بخش عمده‌ای از مبالغ پرداختی با توجه به تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد به نوعی تسهیلات و یارانه محسوب می‌شود، اما در رابطه با خرید تضمینی محصول گندمکاران، دولت در ازای محصول دریافتی به کشاورز، حق قانونی خودش را حتی با مبلغی پایین‌تر از بازار‌های جهانی پرداخت می‌کند.

این رویه به خوبی نشان می‌دهد که در بخش اقتصاد کشاورزی کشور اشکالات و دیدگاه‌های غلط فراوانی وجود دارد که نتیجه آن، نادیده گرفتن منافع کشاورزان داخلی و ایجاد فرصت‌های استثنایی برای کسانی است که در این آشفته بازار به دنبال کسب سود از بخش کشاورزی و بازار مواد غذایی کشور هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۴۹
جواد
|
Germany
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
این از برکات برجام خسارت محض است...طبق کانال خرید برجام ، نفت در برابر ورود کالا به فروش می رسد...

اگر کشورهای شرق اسیا بود ، الان مسببین برجام باید پشت میز محاکمه می بودن..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
چرا اعلان نمی کنید چه کسی خلاف کرده و ارز برای موارد بی ربط به شرکتها داده؟
ادریس
|
Germany
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
پول هست...اما برای خود اقایون..
برای معاونت امور زنان رییس جمهور که تعدادی از بانوان را برای تبادلات فرهنگی !! به اروپا اعزام کرده ،پول هست اما برای مطالبات چایکاران و گندمکاران پول نیست!!
خود مردم این طیف اشرافی رو سر کار اوردن با وعده کنسرت و بزن و برقص...پس حق گله ندارید..
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
معاون سازمان مالیاتی : آخرین بار بانک مرکزی سال91 اطلاعات بانکی واردکنندگان و تجار را داد که خیلی موثر بود.
پی نوشت:
سال 91 یعنی زمان محمود
حالا قضاوت با شما
کدام دولت کارامدتر بود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
بخدا این دولت از وقتی اومد تولید کننده را بیچاره کرده برید ببنید هرچی اختراع اب شیرین کن و تجهیزات دیگست برای دولت نهم و دهم هست این دولت کشور را نابود کرد چه خوشتون بیاد چه نیاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
ایجاد فرصت‌های استثنایی برای کسانی است که در این آشفته بازار به دنبال کسب سود از بخش کشاورزی و بازار مواد غذایی کشور هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
البته اینم در نظر بگیرید قیمت گندم داخلی بیشتر از 2 برابر قیمت گندم وارداتی هست! این یعنی بخش تولید ما شدیدا بیمار هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
وای بر اونی که به کشاورزان بیچاره ظلم میکنه.
پارسال سیب درختی ممتاز اینقدر ارزون بود که کشاورزان مجبور شدند بریزن بیرون، فکر نمی کنند تمام امید و تنها منبع درآمدش فقط محصول کشاورزیه.
اینهمه مرغداری ها عذاب میکشن بعد دولت عوض حمایت ارز میده که تخم مرغ وارد کنند.
به جای ارز دادن برای واردات موز فکری به حال بازار خارجی برای محصولات کشاورزی باشید.
کریم
|
Germany
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
اصلاح طلبان تو این ۵ سال فاجعه افریدید...کنار بروید..
.
جعفرقلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
تابی جون ریاضیت ضعیفه.
2 میلیارد یورو میشه 20 هزار میلیارد تومن.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟