به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
9 مرداد 1301، سفارت امريكا از دولت ايران خواست، آخرين گزارش اوضاع كشاورزي ايران و ارقام محصولات كشاورزي در سال جاري به اين سفارتخانه ارسال شود.
9 مرداد 1328، دولت 200 هزار تن گندم از آمريكا خريداري كرد.
9 مرداد 1331، دكتر مصدق نخست وزير وقت، بانك انگلستان در تهران را كه به نام بانك شاهنشاهي فعاليت داشت تعطيل كرد كه بعدا بانك غيردولتي «بازرگاني» در ساختمان آن واقع در ميدان توپخانه آغاز به فعاليت كرد که این بانک پس از انقلاب و ملی شدن بانک های کشور، به نام بانک تجارت به کار خود ادامه داده است.
در همين روز دكتر علي اصغر پورهمايون، از سوي دكتر مصدق رئيس شركت بيمه ايران و دكتر محمد نصيري رئيس بانك ملي شدند.
9 مرداد 1358، شركت كرافت ورك يونيون، زيرمجموعه شركت آلماني زيمنس رسماً اعلام كرد به قرارداد خود با تهران براي احداث و تكميل نيروگاه بوشهر خاتمه داده است.
9 مرداد 1364، حجت الاسلام سيدعلي خامنه اي و آقايان حبيب الله عسگراولادي و دكتر سيدمحمود كاشاني از سوي وزارت كشور به عنوان نامزدهاي تأييد صلاحيت شده براي شركت در انتخابات رياست جمهوري معرفي شدند.
9 مرداد 1390، عسکری رییس کل سازمان امور مالیاتی از تحقق ۹۰ درصدی درآمدهای مالیاتی بودجه تا پایان تیرماه سال 90 خبر داد و گفت: این رقم معادل کل مالیاتی است که در سال ۱۳۸۶ دریافت شده است.
9 مرداد 1396، تولید واگن با سرمایه ۲ میلیارد یورویی روسها در کشور شتاب گرفت و از این طریق سومین فرود سرمایه کلان خارجی در کشور در یک ماه اخیر کلید خورد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد و سایت روزنامک
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.