روز گذشته، حسن روحانی رئیس جمهوری در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در فرصت مقرر برای پاسخ به سؤال نمایندگان به مجلس خواهم آمد و این سؤال میتواند فرصت خوبی باشد تا برخی حقایق را برای مردم عزیز کشورم بازگو کنم که آنها صاحب واقعی کشور هستند.
به گزارش «تابناک»؛ علی مطهری در این باره اظهار داشت: اگر موانع پیش روی دولت به بهانه مصلحت کشور پنهان بماند، هدف های دولت محقق نخواهد شد. بیان حقایق باعث فشار افکار عمومی برای رفع موانع خواهد شد.
وی تأکید کرد: اگر آقای روحانی همه حقایق را در مجلس مطرح کند، حضور وی مفید خواهد بود. البته من این شجاعت را در ایشان نمیبینم که همه موانع را بگویند، باز به بهانه مصالح کشور، بخشی از آنها را مکتوم نگاه میدارند.
نماینده مردم تهران درباره ارتباط زمان سؤال از رئیس جمهوری و شرایط کشور یادآور شد: در کشور هیچ گاه زمانی پیدا نمی شود که مشکل نباشد و ما آرامش کامل داشته باشیم؛ بنابراین، نمی توان به زمان طرح سؤال ایراد گرفت. در سؤال از رئیس جمهور در مجلس هشتم که خود من پرچمدار آن بودم و به سختی انجام شد، همین ایرادها را مطرح میکردند، در حالی که وارد نبود.
مطهری درباره مغایرت سؤال از رئیس جمهوری با قانون اساسی گفت: این سؤال مغایرتی با قانون اساسی ندارد. بر اساس اصل 88 قانون اساسی، حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس می توانند از رئیس جمهوری درباره یکی از وظایف او سؤال کنند و رئیس جمهوری موظف است در مجلس حاضر شده و به سؤال پاسخ دهد.
وی ادامه داد: سؤالات مطرح توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حیطه وظایف رئیس جمهوری است و منافاتی با قانون اساسی ندارد. قبلاً سؤال از رئیس جمهوری رأیگیری نداشت اما بعد از سؤال از رئیسجمهوری در مجلس هشتم، ما دیدیم این که رئیس جمهور بیاید و حرف هایی بزند و برود و احیاناً مانند آقای احمدینژاد مجلس را به تمسخر بگیرد، موجب کماثر بودن سؤال است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: لذا من طرحی ارائه کردم و در آن رأی گیری و قانع شدن یا نشدن نمایندگان از پاسخ های رئیسجمهوری را اضافه کردم و به تصویب مجلس رسید؛ بنابراین، امروز سؤال از رئیس جمهوری مؤثرتر است.
تقاضای سؤال از رئیس جمهوری با امضای هشتاد نماینده و در پنج محور در جلسه علنی روز چهارشنبه گذشته دهم مرداد ماه اعلام وصول شد.
به گزارش ایرنا، عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درکاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله، افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی پنج محور سؤال از رئیس جمهوری است.