سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری قطر در ترکیه، رایزنی مقام ارشد آمریکایی با کشورهای «آسهآن» برای تحریم ایران، نشست نظامیان ترکیه با سران قبایل ادلب سوریه و پایان روند خروج شورشیان مسلح سوری از درعا از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به سفر نماینده رئیسجمهور آمریکا به رقه سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ رسانههای کرد زبان از سفر یک هیأت بلندپه آمریکایی به ریاست نماینده دونالد ترامپ در ائتلاف بینالمللی مدعی مبارزه با داعش به رقه خبر دادند.
«برت مک گورگ» نماینده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف بینالمللی مدعی مبارزه با داعش، امروز چهارشنبه در صدر هیأتی بلندپایه وارد شهر رقه سوریه شد.
به گزارش شبکه روودآو هیأت آمریکایی در رقه با شورای مدنی این شهر درباره مسائل مربوط به بخش خدمات رسانی، امدادرسانی و بازسازی شهر رقه و حومه آن گفتوگو کرد.
عبد حامد المهباش، رئیس مشترک شورای مدنی رقه گفت، این هیأت بر ادامه کمک به شورای مدنی رقه در تمام زمینههای سیاسی، نظامی، امنیتی و خدماترسانی تأکید کرده است.
وی در پاسخ به این که آیا شورای مدنی رقه ضمانتهایی در خصوص کمکهای آمریکا دریافت کرده است یا خیر، گفت: این هیأت بر ادامه حمایت از شورا تأکید کرده است.
گروه نیروهای دموکراتیک سوریه در اکتبر سال 2017 میلادی اعلام کرد، بر شهر رقه سیطره یافته و تروریستهای داعشی را بیرون رانده است.
سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری قطر در ترکیه
سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، از سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری کشورش در ترکیه به منظور حمایت از اقتصاد این کشور خبر داد.
لولوه الخاطر در توئیتی نوشت: این سرمایه گذاری به صورت بسته ای از پروژه های اقتصادی، سرمایه گذاری و سپرده خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه قطر از ترکیه به عنوان متحد راهبردی کشورش یاد کرد و اضافه کرد: ثبات و شکوفایی متحد ما برای کل منطقه حیاتی است.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در سفری که اقدام عملی این کشور برای حمایت از ترکیه ارزیابی شد، امروز به آنکارا رفت و با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.
این سفر همزمان با تشدید تنش های واشنگتن و آنکارا و کاهش ارزش لیر ترکیه براثر تحریم های یکجانبه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا انجام شد.
قطر به عنوان کشور متحد راهبردی ترکیه در شورای همکاری خلیج فارس محسوب می شود و روابط دو کشور به ویژه بعد از قطع روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر از 15 خرداد سال گذشته در همه زمینه ها گسترش بیشتری یافته است.
حجم مبادلات تجاری دو کشور از یک میلیارد دلار گذشته و گفته می شود، قطر حدود 20 میلیارد دلار در ترکیه سرمایه گذاری کرده است.
روابط دو کشور در زمینه نظامی هم توسعه یافته است. ترکیه یک پایگاه نظامی در داخل خاک قطر با حضور بیش از 5 هزار نظامی دارد و علاوه بر اینکه قرارداد فروش تجهیزات نظامی به این کشور را امضا کرده، قرار است دو پایگاه دریایی برای این کشور بسازد.
قطع روابط با ترکیه از جمله سیزده شرطی بود که عربستان، امارات، بحرین و مصر برای ازسرگیری روابط با قطر مطرح کردند.
رایزنی مقام ارشد آمریکایی با کشورهای «آسهآن» برای تحریم ایران
یکی از مقامات ارشد وزارت خزانهداری آمریکا برای رایزنی با کشورهای جنوبی شرقی آسیا به منظور خودداری از تجارت و تعامل با ایران به منطقه سفر کرده است.
دولت آمریکا در تلاش برای افزایش فشارها بر ایران، یکی از مقامات ارشد خزانهداری این کشور را برای رایزنی درباره اعمال دوباره تحریمها ضد تهران، به کشورهای جنوب شرقی آسیا اعزام کرد.
مارشال بیلینگسلا، دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در امور تأمین مالی تروریسم که برای سفری دو روزه در سنگاپور به سر میبرد، به خبرگزاری کیودو گفته است: «ما مطمئنا آنها را تشویق میکنیم، به تحریمها توجه کنند.»
این مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا میگوید: «نمیتوان این گونه گفت که ما به هر کشوری امر میکنیم که چه باید و چه نباید انجام دهد، اما ما خیلی تصریح میکنیم که شرکتها باید تصمیمهای تجاری آگاهانهای انجام دهند، زیرا اگر تجارت با رژیم ایران را در این حوزهها برگزینند، دیگر با ایالات متحده و نظام مالی ایالات متحده تجارت نخواهند کرد.»
وی پیشبینی کرد، «همکاری گسترده و حمایت مستحکمی از آنچه [آمریکا] انجام میدهد» صورت بگیرد.
دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در امور تأمین مالی تروریسم پیش از بازدید از سنگاپور، به اندونزی و مالزی سفر کرده بود و قرار است در ادامه سفر دورهای خود به جنوب شرقی آسیا با مقامات فیلیپینی و تایلندی نیز دیدار و رایزنی داشته باشد. مارشال بیلینگسلا در رأس هیأتی متشکل از مقامات وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا این سفر دورهای را انجام میدهد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نزدیک شدن ایران به سازمان همکاریهای ده عضوی آسهآن از طریق عضویت در عهدنامه مودت و همکاری این سازمان، کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا را به «احتیاط بسیار در تعامل با ایرانیها» فراخواند.
این مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا افزود: هدفش از دیدار از سنگاپور، همکاری «با بانکهای اینجا و بخش مالی در تمامی منطقه برای درک دقیق این مسأله است که ایرانیها چگونه عمل میکنند و چه چشماندازی را مدنظر قرار دارند.»
مارشال بیلینگسلا گفت: «ما اینجا هستیم تا چگونگی عملکرد ایرانیها را مورد بحث و بررسی قرار دهیم، اینکه به چه شیوهای تلاش میکنند تا تملک واقعی شرکتها را مخفی کنند.»
وی ادامه داد: «ما حقیقتا درخواستهای خاصی از دولت سنگاپور درباره نفت ایران نداریم ... ما به سنگاپور و این حقیقت که طی سال جاری به هیچ صورتی هیچ تجارت عمدهای با ایرانیها در بخش نفت و گاز صورت نگرفته است، بیشترین اطمینان را داریم.»
اما خبرگزاری کیودو به نقل از برخی دیگر از منابع نوشت، ایالات متحده احتمالا تلاش میکند سنگاپور را از تراکنش یا نقل و انتقال هرگونه نفت ایران منع کند.
این منابع گفتهاند که ایالات متحده همچنین ممکن است با دولتهای جنوب شرقی آسیا برای عدم شرکت در اجلاس گفت وگوی همکاری آسیایی که در ماه اوکتبر در ایران برگزار میشود، رایزنی کند.
نشست نظامیان ترکیه با سران قبایل ادلب سوریه
نشستی با حضور بزرگان و سران قبایل جنوب شرق ادلب در یکی از پایگاه های ترکیه در شمال استان حماه برگزار شد.
رسانه های مخالف سوریه چهارشنبه اعلام کردند: این نشست در یکی از مقرهای نظارت ترکیه در شهرک مورک در شمال حماه برگزار شد.
هنوز جزئیات این نشست و ماهیت افراد شرکت کننده در آن منتشر نشده است.
برخی رسانه های سوری در چند روز گذشته از توافق روسیه و ترکیه برای حل و فصل موضوع حضور گروه های مسلح در مناطق شرقی سوریه و تلاش برای تسلط ارتش بر این مناطق خبر داده بودند.
هماهنگی و مذاکره جدی میان روسیه و ترکیه درباره پرونده استان ادلب که شامل ورود پلیس نظامی روسیه و شماری از نظامیان ترکیه به استان ادلب به منظور سپردن نهایی آن در نهایت به دولت سوریه انجام شده است.
استان و شهر ادلب در شمال غرب سوریه هم مرز با ترکیه بعد از خروج ساکنان شهرک های فوعه و کفریا اکنون به صورت کامل در اشغال تروریست ها درآمده است.
پایان روند خروج شورشیان مسلح سوری از درعا
سخنگوی وزارت خارجه روسیه از پایان روند خروج شورشیان مسلح سوری از استان درعا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد، آخرین گروه از نیروهای مسلح سوری به همراه خانوادههایشان از درعا خارج و به سمت شمال این کشور حرکت کردند.
وی افزود: وضعیت در سوریه با یک روند مداوم به سمت بهبودی پیش میرود.
ارتش سوریه از مارس ۲۰۱۱ در حال مقابله با گروههای مخالف مستقر در استانهای مختلف این کشور است و امروز با آزادسازی استانهای خود از تسلط این شورشیان مسلح وابسته به داعش و جبهه النصره تنها استان ادلب را برای آزادسازی پیش روی خود میبیند.