خاتمی: آرزوی مذاکره بر دل آمریکا خواهد ماند

کد خبر: ۸۲۷۳۵۱
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵ 22 August 2018
|
4381 بازدید

خطیب نماز عید قربان در تهران با بیان این‌که «پیامبر اکرم (ص) در بحبوحه مشکلات همواره بر وحدت تاکید داشتند» گفت: خوش‌ترین خبر برای دشمنان تفرقه داخلی است و وظیفه مسئولان نسبت به مردم خدمت کردن است. آمریکا همواره در پی مذاکره با ایران بوده است اما مسئولان آرزوی مذاکره را بر دل آن‌ها خواهند گذاشت.

به‌ گزارش ‌ایسنا، آیت الله سید احمد خاتمی صبح روز چهارشنبه؛ 31 مرداد ماه در خطبه‌های نماز عید سعید قربان که با حضور مردم و مسئولان در مصلی تهران برگزار شد، با بیان این‌که «عید قربان یاد وصال است و پیامبر اکرم (ص) باید در تمامی عرصه‌ها الگو و اسوه مسلمانان باشد»، اظهار کرد: خداوند در آیه 21 سوره احزاب می فرماید که پیامبر در تمامی عرصه های فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی می‌تواند الگو و اسوه باشد. در شرایط امروز باید از پیامبر (ص) الگو بگیریم تا مشکلات و سختی‌هایی که در آن قرار داریم از بین برود. هیچ کس نسبت به سختی‌های موجود نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد و درک نکند. سخت‌ترین مشکلات را رسول الله(ص) داشتند، در 10 سال 80 جنگ بزرگ و کوچک و مشکلات اقتصادی را سپری کردند.

وی در ادامه‌ با اشاره به این‌که «مناقفان می خواستند پیامبر (ص) را در مدینه ترور کنند»، خاطر نشان کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌تواند در تمامی مراحل سرمشق باشند، ایشان هیچ گاه از مشکلات با واژه نامناسب "بحران" توفان بحران و یا امثال این جملات یاد نکردند و همواره سخن از امید داشتند و در آیه 139 سوره آل عمران خدا می فرماید که شما برتریند اگر مومن باشید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که پیامبر هرگز خسته نشد. در آیه 152 سوره آل عمران خداوند نسبت به این موضوع اشاره داشته است. ملت ایران به فضل خداوند 40 سال این را نشان داده‌اند که خسته نمی‌شوند و از این پس نیز دشمن را خسته خواهند کرد.

وی در ادامه‌ به ویژگی که از پیامبر (ص) می‌تواند در این زمان برای ما الگو باشد این است که پیامبر اکرم (ص) مطلقا نترسید در قاموس مومن ترس راه ندارد. پیامبر اکرم (ص) در هنگامه هجوم دشمن به مردم تاکید بر وحدت داشتند. خوش‌ترین خبر برای دشمن تفرقه داخلی است. در آیه 46 سوره انفال خداوند به این موضوع پرداخته است که با تمسک به ولایت ان‌شاء‌الله در برابر این تفرقه‌ها مقاومت خواهیم کرد.

خطیب نماز عید قربان در تهران در ادامه‌ با اشاره به فضای معنوی کشور در رابطه با قرائت دعای عرفه، یادآور شد: روز گذشته (سه‌شنبه) فریاد "یا الله" فضای کشور را گرفته بود. امروز عید قربان، عید بین‌المللی جهان اسلام است و قربانی دادن در این روز فضیلت زیادی دارد حتی کسانی که به تنهایی نمی‌توانند این کار را انجام دهند، می‌توانند شراکتی با چند نفر این مستحبی که بهترین مستحقش فقرا هستند را ادا کند.

وی در ادامه‌ با اشاره به این‌که «در دهه امامت و ولایت نیز به سر می بریم»، تصریح کرد: امامت فرصتی برای تبیین جایگاه ولایت است. عید غدیر خم، عیدالله اکبر است و تنها روزی که تاکید بر شادی مقدس شده است، عید غدیر خم است. هفته‌ آینده نیز هفته‌ "دولت" با یاد دولتمردانی همچون رجایی و با هنر آغاز می‌شود. نهادهای قانونی تکالیف و حقوقی را در برابر مردم دارند.

وی با اشاره به تکالیف حقوقی و قانونی نهادهای کشوری، خاطر نشان کرد: حقوق شان همان است که رهبری و امام داشتند و همواره از تمام دولت‌های بعد از انقلاب حمایت کرده و کمک کردند تا بار سنگین اداره کشور را مسئولان راحت‌تر طی کنند و از مردم هم انتظار کمک می‌رود، اما نهادهای قانونی نیز تکالیفی دارند و عمده‌ترین و اساسی‌رین تکلیف مسئولان نظام به ویژه‌ دولتمردان خدمت به مردم است. مردم مخدوم و مسئولان خادم این مردم هستند. حضرت علی (ع) به مالک اشتر به عنوان نهاد دولت علوی می فرمایند "مردم هستند که تاثیرگذارند" رضایت رعیت و خشنودی رعیت باید مدنظر مسئولان باشد.

خاتمی با اشاره به تعبیری از امام راحل "مردم ولی نعمت هستند"، ‌اضافه کرد: مقام معظم رهبری در پیام روز "عرفه" که آکنده از معنویت از سیر و سلوک بود، روی نکته‌های مهمی تاکید داشتند. از جمله این که سیاست استراتژی و راهبردی در شرایط کنونی این است که مسلمانان را به دست هم و به اسم مسلمانان بکشند. همچنین در روز دوشنبه پانزده مرداد ماه رهبری دو نکته دیگر نیز در مورد آمریکا فرمودند. نکته اول این که قطعا جنگ نخواهد شد. این بیانات شعاری نبود؛ چرا که آمریکا می‌داند جنگ با ایران هزینه زیادی دارد و با کوچک‌ترین حرکت آن‌ها نه تنها آمریکا ،‌ بلکه رژیم صهیونیستی هم توسط ایران مورد هدف قرار می‌گیرد.

وی هم‌چنین با اشاره به این‌که مقام معظم رهبری همچنین فرمودند "مذاکره نخواهیم کرد"، بیان‌ کرد: آمریکا یک ذره انسانیت و شرف در رابطه با بحث مذاکره به خرج نداد. این واقعیت وجود دارد که از اول پیروزی انقلاب تمام دولتمردان آمریکا در پی مذاکره با ایران بودند و ناکام ماندند. ترامپ هشت بار درخواست مذاکره با ایرا ن را داشته است، اما می‌گوید در پی مذاکره با ایران نیستم. او برجام را بر هم زد برای مذاکره مجدد با ایران تا اقتدار موشکی و منطقه‌ای ایران را در این موضوع بگنجاند، اما این بار نیز مسئولان آرزوی مذاکره را بر دل آن‌ها خواهد گذاشت.

وی با بیان این‌که «آمریکا در پی دیکتاتوری مذاکره است و نه مذاکره کردن»، گفت‌: آمریکا می‌گوید من این طرف میز و ایران آن طرف میز بنشیند و هر چیزی که من می‌گویم آن را بپذیرد. این دیکتاتوری مذاکره است و نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل آن‌ها می‌ایستد. نکته بعدی که باید به آن اشاره شود فساد است که باید برخورد قاطعانه‌ای و عادلانه‌ای با فساد صورت بگیرد. برخورد با فساد باید برخورد؛ با فساد در گلوگاه‌ها باشد. مبارزه با فساد باید، مبارزه با علت‌ها باشد.

وی افزود: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه در رابطه با غفلت استانداران مطالبی را بیان‌ می‌کند. مبارزه با فساد باعث تقویت حکومت علوی می‌شود و مبارزه با فساد در هر مقطع و مقامی باید قاطعانه صورت بگیرد، اما در این بین حق پاک دستان را نیز نباید ضایع کنیم. در بین سه قوا آدم‌های پاک دست بسیاری حضور دارند . این که ما بخواهیم فساد را کلی مطرح کنیم این خود نوعی عامل فساد است. با فساد کم یا زیاد قاطعانه باید مبارزه شود، اما بزرگنمایی فساد سیستمی یک دروغ است و مبارزه با فساد باید انجام شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟