رایزنی نتانیاهو با معاون وزیر خارجه آمریکا درباره ایران، تعلیق واردات مواد غذایی عراق از سوی کویت، درخواست اتحادیه عرب برای آتشبس فوری در لیبی و ورود محموله بزرگ تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق شرقی سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تشکیل ائتلاف بزرگ در عراق با محوریت جریان صدر نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ ائتلاف موسوم به هتل بابل بغداد، روز یکشنبه در دومین نشست خود، که در منزل سید عمار حکیم برگزار شد، تشکیل این ائتلاف را اعلام کرد.
این نشست با حضور شماری از سران ائتلاف های پیروز انتخابات پارلمانی اخیر عراق از جمله سید عمار حکیم، حیدرالعبادی، ایاد علاوی، اسامه النجیفی، صالح المطلک تشکیل فراکسیون بزرگ پارلمانی با بیش از 160 کرسی (از مجموع 328 کرسی پارلمان) را اعلام کرد.
اهمیت فراکسیون بزرگ به ویژه از آن روست که اختیار قانون تشکیل دولت جدید را داراست.
با آنکه هسته اولیه این ائتلاف از مدتی پیش با محوریت سید مقتدا صدر تشکیل شد، درخصوص علت غیبت او در نشست امروز اطلاع رسانی نشده است.
خبرگزاری الفرات وابسته به جریان حکمت ملی عراق نیز در خبری اعلام کرد، ائتلاف النصر (العبادی) با 42 کرسی، جریان حکمت ملی (حکیم) با 19 کرسی، سائرون (صدر) با 54، ائتلاف الوطنیه (علاوی) با 21، جبهه ترکمانان (ارشد الصالحی)با سه و بیارق الخیر (محمد الخالدی) با دو کرسی، از جمله اعضای تشکیل دهنده ائتلاف بزرگ هستند.
همچنین اقلیت های صابئی، مسیحی و ایزدی هر یک با یک کرسی، ائتلاف عابرون (قاسم الفهداوی) با دو کرسی و ائتلاف القرار (اسامه النجیفی) با 16 کرسی، ائتلاف تمدن (فائق الشیخ علی) با دو، ائتلاف الانبار هویتنا (محمد الحلبوسی) با شش کرسی از دیگر اعضای تشکییل دهنده فراکسیون بزرگ پارلمان جدید عراق خواهند بود.
دقایقی پس از اعلام این ائتلاف، محور رقیب با محوریت نوری المالکی و هادی العامری اعلام کرد، عددهای اعلام شده در برخی ائتلاف های فوق، نادرست است، چون تعدادی از نمایندگان عضو برخی ائتلاف ها از جمله ائتلاف النصر به رهبری العبادی جدا شده و به محور دیگر پیوسته اند و به دلیل همین امر - به گفته آنان - تشکیل ائتلاف بزرگ همچنان در هاله ای از ابهام است.
«هشام الرکابی»، مدیر رسانه ای ائتلاف دولت قانون نیز در توییتری متقابلا از تشکیل نشستی در هتل الرشید بغداد میان ائتلاف های انتخاباتی دولت قانون و الفتح (العامری) خبر داد و گفت: این نشست، معادله را به نفع محور دولت قانون و الفتح تغییر خواهد داد.
طبق قانون اساسی عراق، تشکیل فراکسیون بزرگ پارلمانی برای رسمیت یافتن و قطعی شدن باید در جلسه رسمی پارلمان اعلام و ثبت شود.
رایزنی نتانیاهو با معاون وزیر خارجه آمریکا درباره ایران
«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه با «جیمز جفری» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور سوریه دیدار و با وی درباره ایران و سوریه رایزنی کرد.
به نوشته وبگاه i24، دفتر نخستوزیری اسرائیل در بیانیهای گزارش داد، دو طرف درباره آنچه «اوضاع در سوریه و تلاشهای مشترک برای متوقف کردن اقدامات تروریستی و متجاوزانه ایران» خوانده شده، گفتوگو کردند.
رژیم صهیونیستی و آمریکا از زمان آغاز ناآرامیهای سوریه در سال ۲۰۱۱ از گروههای افراطی که در حال نبرد با دولت مرکزی این کشور هستند حمایت کردهاند.
تعلیق واردات مواد غذایی عراق از سوی کویت
دولت کویت روز یکشنبه اعلام کرد، واردات مواد غذایی از عراق و همچنین ورود مسافران عراقی به اراضی این کشور ممنوع است.
روزنامه «الرأی» کویت به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «این تصمیم با هماهنگی بین دو وزارتخانه بهداشت و تجارت و اداره کل گمرک دو کشور به دلیل انتشار بیماری وبا در عراق صورت گرفت.»
به گزارش این روزنامه کویتی، در این بخشنامه دولت کویت به طور ویژه بر ممنوعیت واردات میوه و سبزیجات و خرما و آب شرب تحت هر شرایطی تأکید شده است.
مسئولان بهداشتی عراق در چهارم شهریور ماه گذشته به دلیل افزایش شوری آب و بالارفتن آلودگی آبهای مصرفی در بصره درباره احتمال انتشار بیماری وبا در این استان که در جنوب این کشور واقع شده است، هشدار داده بودند.
اداره کل بهداشت بصره در ششم شهریورماه گذشته در گزارشی گفته بود، تعداد موارد ابتلا به اسهال و تهوع به دلیل مصرف آب آلوده در بصره به ۱۷ هزار تن رسیده که ۱۶ درصد آن مشکوک به علایم بیماری وباست.
ورود محموله بزرگ تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق شرقی سوریه
دیده بان حقوق بشر سوریه گفت، 150 کامیون حامل تجهیزات نظامی و مصالح ساختمانی وابسته به ائتلاف بین المللی از مرز عراق به مناطق تحت تسلط کردهای سوری وارد شد.
این نهاد وابسته به مخالفان سوری یکشنبه شب اعلام کرد: این تعداد کامیون متعلق به ائتلاف بین المللی از معبر سیمالکا در مرزهای سوریه و عراق در شمال شرق استان حسکه به پایگاه های ائتلاف در مناطق تحت تسلط کردهای سوریه وارد شده است.
بیش از 250 کامیون حامل سلاح، نفربر و تجهیزات نظامی بیست روز گذشته نیز از مرزهای عراق وارد مناطق تحت تسلط کردهای سوریه شده است.
این محموله ها پس از ورود به خاک سوریه به سوی پایگاه های آمریکایی و غربی در مناطق مختلف شرق رود فرات حرکت کرد.
ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا در روزهای گذشته نیز همزمان با توسعه پایگاه های خود در این منطقه، محموله های مشابهی را به همین مناطق وارد کرده است.
ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا همچنین در حال توسعه فرودگاه الشدادی در استان الحسکه سوریه است.
این کامیون ها پس از عبور از گذرگاه مرزی سیمالکا هم مرز با عراق و سوریه وارد شهر الشدادی در جنوب استان الحسکه شدند.
رسانه های نزدیک به تروریست ها نیز اعلام کردند که هدف ائتلاف از ارسال این تجهیزات، توسعه و تقویت امنیت فرودگاه الشدادی برای شرایط آینده است.
شهر الشدادی در جنوب استان حسکه واقع است.
درخواست اتحادیه عرب برای آتشبس فوری در لیبی
«محمود عفیفی»، سخنگوی دبیرکل اتحادیه عرب روز یکشنبه اعلام کرد که «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب بر ضرورت توقف فوری درگیریها و پایبندی به آتشبس و اقدامات شورای ریاستی دولت وفاق ملی جهت گسترش امنیت در طرابلس، تأکید دارد.
عفیفی افزود که ابوالغیط همچنین دستیابی به راهحل ریشهای و فراگیر برای تهدیدات گروههای مسلح را خواستار شده است.
به نوشته خبرگزاری آلمان، سخنگوی دبیرکل اتحادیه عرب تأکید کرد که بدون تحقق صلح و امنیت در لیبی تحقق دستآوردهای سیاسی و برگزاری انتخابات و تدوین قانون اساسی با هدف تکمیل روند انتقال دموکراتیک در کشور غیر ممکن است.
طرابلس پایتخت لیبی از یکشنبه هفته پیش شاهد درگیری مسلحانه بین گروه «اللواء السابع» معروف به «الکاینات» و گردان «طرابلس» به فرماندهی «هیثم التاجوری» و حمایت گردان به نام «کتیبة النواصی» وابسته به وزارت کشور است.
با وجود اینکه گفته میشود گردان اللواء السابع وابسته به دولت وفاق ملی است، «فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی به تازگی اعلام کرد، این گروه مدتهاست منحل شده و مشروعیت ندارد.
شبکه «اسکاینیوز» امروز گزارش داد که نیروهای گروه «اللواء السابع» بخشهای زیادی از طرابلس و جاده منتهی به فرودگاه را تصرف کردند. طبق این گزارش، پیشروی نیروهای این گروه به سمت مرکز طرابلس ادامه دارد.