تلاش ترامپ برای ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت، جزییات حمله جدید اسرائیل به سوریه، واکنش آمریکا به احتمال حمله اسرائیل علیه مواضع ایران در عراق، نشست اضطراری شورای امنیت در مورد ادلب سوریه و ماجرای نامه محرمانه بشار اسد به اوباما، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست ترامپ از بشار اسد نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره عملیات آزادسازی استان ادلب از تروریست ها، در حساب توئیتری خود نوشت: «پرزیدنت بشار اسد نباید بی پروایانه به ادلب حمله کند.
وی در ادامه مدعی شد، ایرانی ها و روس ها با شرکت در این تراژدی بالقوه حقوق بشری، بزرگترین اشتباه انسانی را مرتکب خواهند شد. ممکن است صدها هزار تن کشته شوند. نگذارید این اتفاق رخ دهد.
خبرگزاری رویترز این اظهارات ترامپ درباره ادلب را هشدار وی به بشار اسد خوانده است.
ارتش سوریه از چند هفته گذشته در تدارک آماده سازی و ارسال تجهیزات برای آزادسازی استان ادلب از تروریست هاست.
آمریکا و متحدانش از همین زمان جوسازی درباره ادلب را آغاز کرده اند تا جایی که وزارت دفاع روسیه، از تلاش غربی ها برای اجرای سناریوی حمله شیمیایی توسط عوامل آنها در این منطقه خبر داد.
وزارت دفاع روسیه می گوید که آمریکا و متحدانش قصد دارند با انجام این سناریو، بهانه لازم را برای حمله دوباره علیه سوریه فراهم کنند.
این در حالی است که رؤسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه قرار است روز جمعه در نشست سه جانبه خود در تهران درباره شرایط ادلب رایزنی کنند.
تلاش ترامپ برای ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت
دیپلماتها و سفیر ایالات متحده آمریکا نزد سازمان ملل میگویند که ترامپ قصد دارد طی ماه جاری میلادی، موضوع ایران را در شورای امنیت مطرح کند.
به گفته دیپلماتها و نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده نزد سازمان ملل، قرار است ترامپ در ماه جاری و در جریان اجتماع رهبران جهان برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد این اقدام را انجام دهد.
ایالات متحده که در ماه سپتامبر ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را به عهده دارد، پیشتر تلاشی ناموفق برای اقدام این شورا علیه ایران داشت.
به نوشته رویترز، دیپلماتها میگویند، ایران میتواند برای سخنرانی در نشست 26 سپتامبر شورای امنیت سازمان ملل، در هفتهای که نشست سالیانه مجمع عمومی برگزار میشود، درخواست بدهد. قرار است حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در 25 سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند.
جزییات حمله جدید اسرائیل به سوریه
شب گذشته، منابع سوری از شنیده شدن صدای انفجارهایی در منطقه وادی العیون در حومه غربی حماه و مقابله پدافند سوریه با حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی خبر دادند.
سانا گزارش داد: صدای چندین انفجار که منطقه وادی العیون در حومه حماه سوریه را لرزانده، شنیده شده است.
بر اساس این گزارش، جنگندههای رژیم صهیونیستی موشکهایی به منطقه وادی العیون در حومه حماه شلیک کرده اند که پدافند سوریه به این حملات واکنش نشان داده است.
رسانهها اعلام کردند، پدافند سوری به مقابله با حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی به منطقه وادی العیون در حومه غربی حماه پرداخته است و تعدادی از موشکهای شلیک شده از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی را منهدم کرده است.
بر اساس این گزارش، پدافند هوایی سوریه ۵ موشک شلیک شده از سوی صهیونیستها را بر فراز حومه حماه سرنگون کرد.
ساکنان محلی اعلام کردند، بقایای موشکهای شلیک شده اسرائیلی که سرنگون شده را در نزدیکی شهرک الناصره و روستای ضهر القصیر در حومه غربی حمص دیده اند.
در همین حال، خبرنگار النشره گزارش داد: اخباری درباره شلیک موشک از سمت دریای مدیترانه که از فراز مناطق طرطوس عبور کرده و به وادی العیون در حومه حماه اصابت کرده مخابره شده است.
این در حالی است که النشره به نقل از المرصد السوری مدعی شد، موشکهای اسرائیلی، مراکز ایرانی در حومه حماه را هدف قرار داده است.
واکنش آمریکا به احتمال حمله اسرائیل علیه مواضع ایران در عراق
یک شبکه اسرائیلی گزارش داد، ایالات متحده از اسرائیل خواسته است تا به مواضع در عراق حمله نکند.
شبکه اسرائیلی "مکان" امروز به نقل از منابع غربی نقل کرد، این درخواست آمریکا طی هفتههای اخیر به اسرائیل انتقال داده شد.
منابع افزودند، این دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاست که با مسأله "مداخله ایران در عراق" مقابله میکند.
این شبکه اسرائیلی احتمال داد، این درخواست واشنگتن با هدف تضمین دور نگه داشتن عراق از فعالیتهای اسرائیل مطرح شده باشد.
نشست اضطراری شورای امنیت در مورد ادلب سوریه
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت، شورای امنیت، روز جمعه نشستی را درباره ادلب برگزار خواهد کرد.
ترامپ شب گذشته نیز در پیامی توئیتری به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه درباره هر گونه حمله غیر مسئولانه به شهر ادلب هشدار داد. ترامپ همچنین به ایران و روسیه هشدار داد، همکاری با دولت سوریه در حمله به ادلب اشتباهی سخت خواهد بود.
رئیس جمهوری آمریکا در پیام توئیتری خود نوشت: «روسیه و ایران با مشارکت در این تراژدی انسانی بالقوه، مرتکب اشتباه انسانی بزرگی می شوند و شاید صدها هزار تن از مردم کشته شوند. اجازه ندهید این اتفاق بیفتد.»
ماجرای نامه محرمانه بشار اسد به اوباما
روزنامه صهیونیستی هاآراتص به نقل از جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا نوشت: در سال 2012 میلادی، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، نامه محرمانهای برای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا فرستاد و در آن پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل را مطرح کرد؛ پیامی که با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به اشتراک گذاشته شد.
جان کری این مطالب را در کتاب جدیدش فاش کرده است. وزیر خارجه سابق آمریکا افزود: اسد از من خواست تا وارد مذاکرات جدی صلح با اسرائیل شود، به این امید که بازگشت بلندیهای جولان به خاک سوریه را تضمین کند.
سوریه، بلندی های جولان را در جنگ 1967 میلادی از دست داده و رژیم صهیونیستی این مناطق را اشغال کرده است.
جان کری در ادامه نوشت: من به بشار اسد گفتم، اگر جدی است، باید یک پیشنهاد خصوصی بدهد. من دیدگاههای خود را با وی به اشتراک گذاشتم. وی به مشاوران ارشدش دستور داد تا نامهای را برای باراک اوباما آماده کنند.
وی در این نامه به طور خاص از اوباما خواست از مذاکرات صلح با اسرائیل حمایت کند و بر آمادگی دمشق برای انجام دادن اقداماتی در ازای بازگرداندن بلندیهای جولان تأکید کرد.
مدت کوتاهی پس از دیدار با اسد، جان کری به سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر کرد و این اطلاعات را با نتانیاهو در میان گذاشت. جان کری افزود: واقعا از اقداماتی که اسد برای انجام آن ابراز آمادگی کرده بود، شگفت زده شدم، چون این اقدامات بسیار بیشتر از کارهایی بود که وی پیش از این آمادگی خود را برای اجرای آنها اعلام کرده بود.
جان کری در ادامه نوشت: ولی در نهایت اسد نتوانست به قول و وعده هایش عمل کند، آن هم زمانی که اوباما سعی کرد، جدیت وی را آزمایش و از دولت سوریه خواست تا اقدامات اعتمادساز را در قبال آمریکا و اسرائیل اجرا کند، از جمله اینکه ارسال سلاح به حزب الله لبنان را متوقف نماید.
نامه اسد یک سال پیش از آغاز جنگ سوریه نوشته شده است. اسرائیل و سوریه با میانجیگری آمریکا تا اوایل سال 2011 میلادی در حال انجام مذاکرات صلح بودند.