واکنش حزب الله به خبر مذاکرات مخفیانه با ترامپ، اظهارات جدید جان کری در مورد برجام، دیدار پوتین با رهبر انقلاب در حاشیه نشست سوریه، درخواست برلین از مسکو برای جلوگیری از حمله دمشق به ادلب و مخالفت اردن با پیشنهاد ترامپ در مورد کرانه باختری، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام آمادگی ترامپ برای دیدار با روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر از آمادگی خود برای مذاکره با طرف ایرانی در خصوص موارد اختلاف خبر داد.
وی پس از دیدار با امیر کویت همچنین از احتمال دیدار خود با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران سخن گفت.
روحانی قرار است، برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا برود.
ترامپ که پیشتر نیز مدعی شده بود، حاضر است با ایران مذاکره کند، بار دیگر گفت اگر ایرانی ها بخواهند، با آنها مذاکره می کند.
به ادعای ترامپ، ایران در حاضر حاضر در وضعیت بحرانی است و تنها به فکر نجات خود به عنوان یک کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود هشدار داد، در صورت وقوع کشتار در ادلب، واشنگتن خشمگین خواهد شد.
واکنش حزب الله به خبر مذاکرات مخفیانه با ترامپ
«حزبالله لبنان» هرگونه مذاکرات مخفیانه با آمریکا و توافق با این کشور برای خروج از سوریه در ازای دریافت امتیازاتی را تکذیب کرد.
پیشتر رسانههای لبنانی از دیدار محرمانه هیأت آمریکایی با مقامهای اطلاعاتی سوریه در ماه ژوئن خبر دادند.
این رسانهها اعلام کردند، نمایندگان واشنگتن پیشنهاد خارج شدن نیروهای آمریکایی از سوریه را در ازای خارج شدن متحدان ایران از این کشور، تبادل اطلاعات درباره تروریستها و گرفتن سهمی از فروش نفت سوریه، ارائه کردند.
امروز معاون دبیرکل حزبالله، این خبر را تکذیب کرده و گفت: حتی اگر این پیشنهاد مطرح شده باشد، از سوی حزبالله توافقی در این رابطه نشده است.
جان کری: برجام، قویترین توافق هستهای روی زمین است
جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا در یک مصاحبه جدید، باز هم مواضع دونالد ترامپ به ویژه در زمینه توافق هستهای ایران را به باد انتقاد گرفت.
او به شبکه «ام اس ان بی سی» گفت: «امروزه توافق هستهای ایران، قوی ترین توافق هستهای در سیاره زمین است. دونالد ترامپ طبق معمول اصلا نمیداند درباره چه چیزی حرف میزند؛ وقتی که او این توافق را محکوم میکند و آن را بدترین توافق میخواند. ما ظرفیت و توانایی ایران برای تولید سلاح اتمی را برای پانزده سال آینده و شاید برای همیشه از بین بردهایم. من نمی توانم بگویم که آنها چه مسیری را انتخاب خواهند کرد اما اگر آنها مسیر حرکت به سمت تولید سلاح اتمی را در پیش گیرند، ما از آن اطلاع خواهیم یافت».
وزیر خارجه دولت «باراک اوباما» سپس گفت، به رغم خروج دونالد ترامپ از این توافق، روسیه، انگلیس، اتحادیه اروپا، چین و بقیه جهان خواهان حفظ برجام هستند.
وی با ابراز امیدواری برای کنار زدن دونالد ترامپ از ریاست جمهوری در انتخابات ۲۰۲۰ تأکید کرد: «من فقط این موضوع را به دلیل اینکه از یک حزب دیگر هستم نمیگویم. آنچه که اکنون در حال اتفاق افتادن است، خطرناک است».
وزیر خارجه پیشین آمریکا همچنین تأکید کرد: ترامپ از انجام وظایف و مسئولیتهای ریاست جمهوری ناتوان است.
سناتور اسبق آمریکایی از سناتورهای جمهوریخواه به دلیل «بی توجهی به سوگندشان» برای حفاظت از قانون اساسی و منافع مردم آمریکا انتقاد کرد و گفت: به جز دو یا سه سناتور جمهوری خواه که البته یکی از آنها درگذشته (جان مک کین)، بقیه به فکر حزب، منصب و حفاظت از رئیسجمهور هم حزبیشان هستند.
دیدار پوتین با رهبر انقلاب در حاشیه نشست سوریه
«یوری اوشاکوف»، مشاور رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در حاشیه نشست سوریه در هفتم سپتامبر در تهران، با «آیت الله سید علی خامنه ای» رهبر انقلاب اسلامی، «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدارهای دو جانبه خواهد داشت.
اوشاکوف گفت: تهران محلی برای دیدار های دوجانبه خواهد بود. و ما در حال برنامه ریزی برای دیدار دو جانبه پوتین با رهبر و رئیس جمهور ایران و همین طور رئیس جمهور ترکیه هستیم.
وی افزود: موضوع دیدارهای پوتین با مقامات ایرانی در مورد سوریه و برجام پس از خروج آمریکا از این توافق، خواهد بود.
درخواست برلین از مسکو برای جلوگیری از حمله دمشق به ادلب
دولت آلمان از روسیه خواسته که رهبری سوریه را از حملات برنامه ریزی شده به ادلب باز دارد.
اولریک دمر، معاون سخنگوی دولت آلمان در این باره گفت: ما از روسیه انتظار داریم که دولت سوریه را از چنین فاجعه ای بازدارد، به ویژه باید سازمان های کمکی بشر دوستانه دسترسی بدون مانعی به این منطقه داشته باشند. ادلب آخرین منطقه تحت کنترل تروریستها در سوریه است.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان هم تأکید کرد: یک حمله جدید به ادلب پتانسیل این را دارد که به یک فاجعه واقعی تبدیل شود. همچنین وزارت کشور آلمان هم شرایط را ارزیابی می کند.
یک سخنگوی وزارت کشور آلمان البته در این باره گفته است: ما هیچ گونه اطلاعات اساسی درباره جنبش های پناهندگی جدید احتمالی از این منطقه نداریم.
به این ترتیب، در حالی که بسیاری رسانه ها، حمله به شورشیان در ادلب را آخرین جبهه اسد برای پیروزی در جنگ علیه تروریست ها ارزیابی می کنند، کشورهای غربی تلاش می کنند با هشدارهایی از این مسأله جلوگیری کنند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم روز گذشته درباره حمله به مقر تروریستها در ادلب سوریه و نیز درباره عواقب انسانی چنین اقدامی به دولت این کشور هشدار داد.
مخالفت اردن با پیشنهاد ترامپ در مورد کرانه باختری
«عبدالله دوم»، پادشاه اردن میگوید، کشورش با طرح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر تشکیل کنفدراسیون بین اردن با کرانه باختری فلسطین مخالف است.
به گزارش خبرگزاری عمون اردن، دیوان پادشاهی اردن در بیانیهای اعلام کرد، شاه این کشور با ایده ایجاد کنفدراسیون بین کشورش و کرانه باختری مخالف است.
او گفت: «هر سال میشنویم کنفدراسیون و جواب ما این است: «کنفدراسیون با چه کسی؟ این مسأله برای اردن یک خط قرمز است».
او این اظهارات را در دیداری که با بازنشستهها و کهنه سربازان ارتش اردن داشت، به زبان آورد و گفت: «همه از موضع قوی و شجاع در این ارتباط خبر دارند؛ من از هیچ توطئه علیه اردن در رابطه با مسئله فلسطین هیچ ترسی ندارم».
عبدالله دوم ادامه داد: «موضع اردن ثابت و پابرجاست و اینکه هیچ گزینه برای راهکار دو دولتی و ایجاد کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی وجود ندارد و هر طرحی خارج از آن بیارزش و بیاعتبار است».
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد: «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا پیشنهاد ایجاد (حکومت) کنفدراسیون اردن ـ فلسطین را داده و وی به شرط اینکه رژیم صهیونیستی بخشی از آن باشد، با پیشنهاد مذکور موافقت کرده است.
گفته میشود، پیشنهاد کنفدراسیون ترامپ در راستای طرح او معروف به «معامله قرن» به محمود عباس پیشنهاد شده است.
بر اساس طرح معامله قرن آمریکا، راهکار دو دولتی (ایجاد کشور فلسطین و کشور اسرائیل) منتفی شده و به جای کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی، وطنی جایگزین برای فلسطینیان در بخشهایی از کرانه باختری، جنوب سرزمینهای اشغالی و غزه ایجاد خواهد شد و مسأله بازگشت آوارگان فلسطینی که بیش از ۵ میلیون تن هستند به کل منتفی میشود.