در دورانی که جریان رسانه ای غالبی مبنی بر اهتمام مسئولان اجرایی کشور مبنی بر بهسازی و نوسازی مدارس روستایی به وجود آمده و سالانه بودجه ای هنگفت برای این مهم اختصاص می یابد, هنوز مدارس فرسوده ای در کشور وجود دارد که ضریب امنیتی آنها صفر و حتی زیر صفر است. مثل مدرسه ای در استان کردستان که ریزش دیوارش جان یک دانش آموز روستایی را گرفت.
به گزارش «تابناک»، نوسازی و بهسازی مدارس کشور در حالی به یک رسالت خطیر و ویژه مسئولان اجرایی کشور بدل شده است که وقوع برخی سوانح دردناک در بازه های زمانی متفاوت بیانگر ضعف اساسی در فرایند اقدامات مربوطه در بسیاری از شهرستان های کشور است.
هنوز خاطره تلخ آتش سوزی در مدرسه ای در شهرستان پیرانشهر استان آذربایجان غربی از ذهن میلیون ها ایرانی فراموش نشده, دوباره خبر تلخی از وقوع یک سانحه در مدارس مناطق شمال غربی کشور و اینبار شهرستان سنندج روی خروجی رسانه ها رفت.
حادثه ای تلخ و غیر قابل باور که پس از ریزش دیوار یکی از مدارس حاشیه ای شهرستان سنندج رخ داد و جان یک دانش آموز بیگناه را گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در همین رابطه به رسانه ها گفت: "دنیا ویسی" دانشآموز پایه اول دبستان روستای گرماش شهرستان سنندج، بر اثر ریزش دیوار حیاط مدرسه جان خود را از دست داد.
رشید قربانی در گفتوگو با تسنیم، از فوت یک دانشآموز بر اثر ریزش دیوار حیاط مدرسه خبر داد و اظهار داشت: "دنیا ویسی" دانشآموز پایه اول دبستان روستای گرماش شهرستان سنندج، بر اثر ریزش دیوار حیاط مدرسه جان خود را از دست داد.
وی در تشریح نحوه وقوع این حادثه گفت: امروز براثر ریزش بخشی از دیوار حیاط آموزشگاه مدرسه روستایی به علت فرسوده بودن بنا، این دانشآموز مصدوم و بلافاصله توسط مدیر آموزگار و پدر نامبرده به بیمارستان بعثت سنندج اعزام شد اما متأسفانه براثر جراحات وارده فوت کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به اینکه این دبستان دارای 13 نفر دانشآموز و یک کلاس چند پایه است، تصریح کرد: متأسفانه بارها در جلسات و گفتوگوهای مختلف هشدار دادهایم که مدارس سطح استان فرسوده هستند، اما مورد بیتوجهی مسئولان قرار گرفته است.
این اتفاق تلخ آن هم در روزهای آغازین سال تحصیلی جاری و در شرایطی که مدیران آموزش و پرورش استان کردستان سه ماه فرصت داشتند پس از ارزیابی ضریب ایمنی و مقاومت ساختمان مدرسه نسبت به ایمن سازی آن اقدام کنند به هیچ وجه قابل قبول نیست.
مدیران آموزش و پروش حداقل می توانستند در صورت نبود بودجه مالی قبلا اقدام به تخریب دیوار کنند و یا از تردد دانش آموزان در نزدیکی دیوار جلوگیری کنند.
با توجه به اینکه اکنون در ماه اول بازگشایی مدارس هستیم و شرایط مشابه با مدرسه گرماش در اقصی نقاط کشور کم نیست, انتظار می رود متولیان آموزش و پرورش کشور نسبت به اقدام جدی در این زمینه اهتمام بیشتری داشته باشند.