توصیه‌های سرکنسول ایران به راهپیمایان اربعین

سرکنسول ایران در کربلا گفت: مراسم پیاده روی اربعین در راستای حفظ و افزایش وحدت میان شیعیان و دو ملت عراق و ایران است و شکوه حضور مردم در مراسم امسال حتماً بیشتر از سال گذشته خواهد بود.
کد خبر: ۸۴۱۵۳۸
|
۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵ 10 October 2018
|
4065 بازدید

سرکنسول ایران در کربلا گفت: مراسم پیاده روی اربعین در راستای حفظ و افزایش وحدت میان شیعیان و دو ملت عراق و ایران است و شکوه حضور مردم در مراسم امسال حتماً بیشتر از سال گذشته خواهد بود.

با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، قطعا یکی از مهم ترین اتفاقات پیش روی ما مراسم پیاده روی اربعین است که میلیون ها نفر را از ایران و جهان راهی عراق می کند و بزرگترین اجتماع جهانی بار دیگر به عنوان نمادی از وحدت و یکپارچگی میان شیعیان و مسلمانان به رُخ جهان کشیده می شود.

بنابراین آگاهی از شرایط ثبت نام و چگونگی آغاز سفر، اقدامات صورت گرفته کنسولی پیش و در حین سفر به عراق از سوی وزارت امور خارجه، بایدها و نبایدهایی که در طول این سفر برای انجام هرچه بهتر مراسم بهتر است انجام شود، ارزشمند و لازم است و بدین منظور با «میرمسعود حسینیان» سرکنسول ایران در کربلا به گفتگو پرداختیم.

حسینیان در ابتدای گفتگو با خبرگزاری مهر، اظهارداشت: توطئه دشمنان اسلام که تلاش دارند تا با ایجاد تفرقه میان دو ملت شیعه ایران و عراق، روابط این دو کشور را با هم تحت تأثیر قرار دهند، برخی مسائل داخلی در ایران و برخی اتفاقاتی که در عراق از جمله در بصره به تازگی رخ داد، مراسم اربعین امسال را با سال های دیگر متفاوت کرده که همت بیشتر مسئولین دو کشور را در این برهه حساس می طلبد.

وی گفت: وظیفه اصلی کنسولگری ما در کربلا موضوعاتی از جمله مسائل اداری مربوط به مفقودان، گمشدگان و کلیه امور کنسولی و اداری که برای هر یک از زائران ایرانی پیش می آید، خواهد بود.

کنسولگر ایران در کربلا افزود: امسال هم بار دیگر اعلام شد که اگر کسی بدون ویزا به عراق وارد شود حتماً با او برخورد جدی می شود و حداقل سه سال زندانی خواهد داشت.

حسینیان تصریح کرد: ما درخواست می کنیم که حتما کسانی که احتمال مفقود شدن آنها می رود، یک گردنبند با مشخصات کامل شناسایی، احتمالا بیماری خاصی که دارند و دیگر نکاتی که می تواند لازم باشد را به همراه داشته باشند.

وی گفت: بهتر است خواهران زائر پس از ثبت نام در سامانه سماح به صورت دسته جمعی و گروهی با خانواده و یا دوستان خود در این مراسم شرکت کنند و خواهش ما این است که خانم ها به صورت مجردی در این مراسم حاضر نشوند. همچنین هیچ ضرورتی برای به همراه داشتن طلا و جواهرات نیست و اگر به هر دلیلی لازم می بینند برخی زیور آلات را به همراه خود داشته باشند ضرورتی برای به نمایش گذاشتن آنها طی مسیر نیست.

کنسولگر ایران در کربلا بیان کرد: جمعیت حاضر در مراسم اربعین امسال که ممکن است بیشتر از سال های گذشته هم باشد، با توجه به برخی مسائل سیاسی که در منطقه ما وجود دارد و تلاش گسترده دشمنان جهت تخریب روابط ملت های مسلمان و شیعه با یکدیگر به نظر من در کل شکوه حضور مردم در مراسم امسال حتماً بیشتر از سال گذشته خواهد بود.

حسینیان در خصوص موضوع لغو ویزای میان عراق و ایران افزود: مسئله ویزا موضوعی نیست که بتوان به راحتی در خصوص آن صحبت کرد، در زمینه ویزا ما بارها اعلام کرده ایم که ایران هر زمانی که از طرف عراق، اراده ای مبنی بر لغو روادید دو طرفه باشد ما حاضر به انجام آن خواهیم بود و هیچ ارتباطی به بحث اربعین ندارد.

وی ادامه داد: عراق در شرایطی است که نیاز به هزینه های ویزا از سوی زائران دارد و لذا در شرایط فعلی از سوی عراقی ها، امکان لغو روادید میان دو کشور وجود ندارد.

کنسولگر ایران در کربلا در پایان خاطرنشان کرد: به اعتقاد من مراسم اربعین یکی از اساسی ترین و باشکوه ترین تجمعات بشری است که در طول تاریخ بشریت بی نظیر است و امروز هم بسیار مورد هجوم نیروهای استکباری و دشمنان قرار گرفته و آنها با تمام تلاش خود در پی تضعیف این مراسم هستند اما شاهدیم که هر ساله با میزبانی ملت و دولت عراق، زائرانی از بیش از ۵۰ کشور جهان در این مراسم شرکت می کنند.

متن کامل گفتگوی خبرگزاری مهر با حسینیان به شرح زیر است:

* وزارت امور خارجه چه تمهیداتی را جهت تسهیل رفت و آمد زائران ایرانی به مراسم اربعین حسینی اندیشیده و اجرایی کرده است؟

با توجه به اینکه اربعین یکی از مهمترین همایش های مردمی در طول سال به حساب می آید و چنین مراسمی را در هیچ جای دیگر نمی توان شاهد بود، ما تلاش خود را کرده ایم که بهترین تسهیلات را برای زوار فراهم کنیم.

برای هماهنگی هر چه بیشتر امور مرتبط با این مراسم ما یک ستاد اربعین در ایران و یک ستاد در عراق داریم که تمامی نهادها و ارگان های ذیربط در آن ستاد نماینده دارند و ستاد ما در عراق به ریاست سفیر محترم ایران در آن کشور، جلسات خود را برگزار می کند و همه اعضای این ستادها در تلاشی گسترده مدت ها است که در فکر ایجاد تسهیلاتی بهتر برای کسانی هستند که تصمیم به رفتن به مراسم اربعین دارند.

کشور عراق در شرایط خاصی قرار دارد از جمله آنکه به تازگی انتخابات پارلمان را پشت سر گذاشته، رئیس جمهور و نخست وزیر آن کشور به تازگی انتخاب شده اند و هنوز دولت جدیدش تشکیل نشده و همچنین تغییر سفیر عراق در تهران که همگی باعث ایجاد برخی تاخیرات در امور اداری مرتبط با مراسم شده است.

توطئه دشمنان اسلام که تلاش دارند تا با ایجاد تفرقه میان دو ملت شیعه ایران و عراق، روابط این دو کشور را با هم تحت تأثیر قرار دهند، برخی مسائل داخلی در ایران و برخی اتفاقاتی که در عراق از جمله در بصره به تازگی رخ داد، مراسم اربعین امسال را با سال های دیگر متفاوت کرده که همت بیشتر مسئولین دو کشور را در این برهه حساس میطلبد. شعار مراسم اربعین امسال را «الحسین یجمعنا» انتخاب کردیم به این معنا که اهل بیت و امام حسین (ع) همچون نخ تسبیح ما را به هم وصل می کنند.

مسائل مختلفی در خصوص زائران ایرانی که قصد ورود به عراق را دارند مطرح است از جمله حمل و نقل، پایانه های مرزی، بهداشت، امنیت، تغذیه، اسکان، امور کنسولی و سیاسی اینها مسائلی هستند که برای همه زائران چه ایرانی و چه دیگر زواری که از سراسر جهان گرد هم می آیند باید مورد توجه مسئولین برگزاری مراسم باشد.

* نقش کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا برای برگزاری مراسم اربعین چیست؟

کنسولگری ما در کربلا به عنوان فرمانده قرارگاه کربلا وظیفه اشراف و نظارت بر کمیته های دیگر را دارد. همانطور که می دانید یک ستاد کلی در بغداد به ریاست سفیر ایران در عراق وجود دارد و در شهرهای دیگر این کشور هم، کمیته های مختلفی در راستای هماهنگی هر چه بهتر و بیشتر مراسم اربعین در ارتباط مستقیم با ستاد مرکزی در بغداد مشغول فعالیت هستند و کلیه مسائل امنیتی، سیاسی، کنسولی و موارد دیگر در این کمیته ها و ستادها مورد بررسی و تصمیم گیری قرار می گیرد.

ما بارها مطرح کردیم که با توجه به حجم بالای زوار در این مراسم تا جایی که امکان دارد افراد کهنسال، کودکان و بیماران شرکت نکنند اما اگر اصراری بر حضور این عزیزان وجود دارد ما درخواست می کنیم که حتما کسانی که احتمال مفقود شدن آنها می رود، یک گردنبند با مشخصات کامل شناسایی، احتمالا بیماری خاصی که دارند را به همراه داشته باشند
وظیفه اصلی کنسولگری ما در کربلا موضوعاتی از جمله مسائل اداری مربوط به مفقودان، گمشدگان و کلیه امور کنسولی و اداری که برای هر یک از زائران ایرانی پیش می آید، است.

متأسفانه علیرغم تذکرات داده شده همچنان شاهدیم که از سوی زوار توجه چندانی به رعایت نکات و هشدارهای ما نمی شود که این ممکن است مشکلاتی را هم برای آنها و هم برای مسئولین برگزاری این مراسم به وجود آورد.

ما بارها مطرح کردیم که با توجه به حجم بالای زوار در این مراسم تا جایی که امکان دارد افراد کهنسال، کودکان و بیماران شرکت نکنند اما اگر اصراری بر حضور این عزیزان وجود دارد ما درخواست می کنیم که حتما کسانی که احتمال مفقود شدن آنها می رود، یک گردنبند با مشخصات کامل شناسایی، احتمالا بیماری خاصی که دارند و دیگر نکاتی که می تواند لازم باشد را به همراه داشته باشند.

در سال های گذشته هم از سوی مسئولان این نکته گفته شده است که داخل کوله پشتی، ساک دستی، گوشی همراه و هر وسیله دیگری که ممکن است از زوار جدا شود، مشخصات صاحب آن وسیله به طور کامل قید شود تا ما بتوانیم در مواقع لزوم به راحتی وسایل گمشده را به صاحبان آن بازگردانیم.

بنابراین بسیاری از مشکلاتی که برای مسئولان مراسم به وجود می آید می تواند با همکاری مردم و زوار محترم تا حد زیادی برطرف شود.

* زائران در این مراسم چه موارد دیگری را می توانند رعایت کنند تا نظم، امنیت و شکوه بیشتری در مراسم حکم فرما باشد؟

توصیه های ما در سه بخش کلی قبل، حین و بعد از سفر است:

زوار محترم قبل از سفر حتما باید پاسپورتی با حداقل ۶ ماه اعتبار به همراه ویزای ورود به عراق داشته باشند، امسال هم بار دیگر اعلام شد که اگر کسی بدون ویزا به عراق وارد شود حتماً با او برخورد جدی می شود و حداقل سه سال زندانی خواهد داشت.

اگر زوار لازم است که دارویی به همراه داشته باشند، بار دیگر یادآوری میکنم که مواد مخدر جزء دارو به حساب نمی آید و در عراق جرم سنگینی دارد، در آن کشور فردی که مواد مخدر به همراه داشته باشد متهم به شمار می آید نه یک بیمار و برخورد فیزیکی بسیار سنگینی هم با او می شود و احتمال زندانی شدن تا ۵-۶ سال برای او می رود.

این سفر به لحاظ زمانی طولانی مدت است، هوا در این مقطع زمانی گرم است، حجم جمعیت زوار بالاست و بنابراین ممکن است برخی از عزیزان در این شرایط دچار مشکلاتی شوند. خواهش مجدد ما این است که کسانی که چندان شرایط مناسب برای حضور در این مراسم را ندارند، از رفتن به این سفر خودداری کنند.

برخورداری از آمادگی فیزیکی و جسمی مناسب برای طی کردن مسافتی مشخص در زمانی نسبتا طولانی، اینها مواردی است که زوار می توانند پیش از سفر با رعایت کردن آنها، شرایط را برای خود دیگران مناسب تر کنند.

بهتر است خواهران زائر پس از ثبت نام در سامانه سماح به صورت دسته جمعی و گروهی با خانواده و یا دوستان خود در این مراسم شرکت کنند و خواهش ما این است که خانم ها به صورت مجردی در این مراسم حاضر نشوند. همچنین هیچ ضرورتی برای به همراه داشتن طلا و جواهرات نیست و اگر به هر دلیلی لازم می بینند برخی زیور آلات را به همراه خود داشته باشند ضرورتی برای به نمایش گذاشتن آنها طی مسیر نیست.

خواهران توجه داشته باشند که حجاب در عراق با چادر مشکی تعریف می شود و چادر رنگی با مانتو و روسری به عنوان حجاب در آن کشور تلقی نمی شود. بنابراین خواهران این مسئله را رعایت کنند تا در ابتدای ورود خود به آن کشور با مشکلی روبرو نشوند.

نکته دیگر اینکه، سفر به عراق در حقیقت یک سفر خارجی است و شما وارد خاک کشور همسایه ما می شوید که دارای مرز مشترک ۱۴۰۰ کیلومتری هستیم و بهتر است بدانیم که عراق هم کشوری مستقل است و قوانین خود را دارد، بنابراین باید همه زوار به عنوان مهمان های عراق، مطابق با قوانین آنها رفتار کنند.

مردم ما بدانند که خیلی از مردم عراق، فارسی را می دانند و در شهر کربلا بیش از ۸۰ درصد فارسی‌بلد هستند.

نکته دیگر این است که ما باید نحوه تعامل خود را با عراقی ها طوری تنظیم کنیم که متناسب با شأن ما باشد و این را بدانیم که ما در آن کشور مهمان هستیم.

مراسم اربعین با توجه به اینکه مورد توجه کشورهای خارجی قرار می گیرد و رسانه های مختلفی این مراسم را پوشش می دهند، بهتر است رفتارهای ما بیانگر این موضوع باشد که این مراسم کاملاً در راستای حفظ و افزایش وحدت میان ما است و به نوعی سمبل وحدت شیعه و قدرت نمایی شیعیان است. بنابراین رعایت کنیم که در طی این مدت رفتاری از ما سر نزند که مصداق آب به آسیاب دشمن ریختن باشد.

در بخش توصیه های حین سفر، زوار رعایت مسائل بهداشتی و امنیتی را به طور فردی داشته باشند، از هر کسی هر نوع مواد خوراکی را نباید گرفت، از هر موکب سیاری تا حد امکان، خوراکی دریافت نکنید و اینکه از هر نوع مواد غذایی که در مسیر قرار داده شده استفاده نکنید چرا که ممکن است معده و دستگاه گوارش در هضم آنها ناتوان باشند و مشکلاتی را به وجود آورند.

نکته دیگر که خوب است زوار بدانند این است که صندوق های کمیته امداد در این مسیر صرفاً برای هزینه شدن در آن کشور استفاده خواهد شد. موارد مختلفی از جمله خانواده های بی سرپرست، کم بضاعت، ساخت و آبادانی مناطق محروم آن کشور و این قبیل موارد همه طُرق مختلف مصرف صدقاتی است که در مسیر راه زوار قرار دارد.

زوار محترم بدانند عکس برداری از برخی معابر که جهت تفتیش زوار وجود دارد به عنوان عکسبرداری از مناطق نظامی به حساب می آید و جریمه هایی را برای اشخاصی که این کار را مرتکب شوند وجود دارد.

اما در بخش توصیه های زمان بازگشت از سفر هم زوار عزیز باید رفتارها و اقداماتی که انجام می دهند مدیریت شده باشد، کلیه کسانی که طی این روزها درگیر مراسم اربعین بودند از جمله زوار دیگر، رانندگان وسایل نقلیه، مسئولین برگزاری مراسم و دیگران، پس از چند روز طاقت فرسا همگی خسته هستند بنابراین با لحاظ کردن این مورد در خصوص افرادی که طی مسیر با آنها برخورد داریم، اقدامی انجام ندهیم که موجب ایجاد مشکلی موقع برگشت به کشور شود.

طبیعی است پس از انجام مراسم تمام زوار می خواهند در کمترین زمان ممکن به شهرها و منازل خود بازگردند و لذا امکانات و وسیله های نقلیه به هنگام برگشت کم خواهد شد و حداقل هر زائر باید حدود ۱۰ کیلومتر پیاده روی داشته باشد تا به اولین وسیله نقلیه برسد، بنابراین در نحوه تعامل خود به هنگام برگشت توجه داشته باشید.

* جمعیت شرکت کننده از سوی ایران در مراسم امسال اربعین را چطور می بینید؟

جمعیت حاضر در مراسم اربعین امسال که ممکن است بیشتر از سال های گذشته هم باشد، با توجه به برخی مسائل سیاسی که در منطقه ما وجود دارد و تلاش گسترده دشمنان جهت تخریب روابط ملت های مسلمان و شیعه با یکدیگر به نظر من تعداد زوار ایرانی هم امسال اگر بیشتر از سال های گذشته نباشد کمتر نخواهد بود.

شکوه حضور مردم در مراسم امسال حتماً بیشتر از سال گذشته خواهد بود
به نظر من امسال با توجه به هزینه نسبتا بالاتر بلیت هواپیما برای زوار ما دارد، سفرهای زمینی بیشتر از هوایی خواهد بود اما در کل شکوه حضور مردم در مراسم امسال حتماً بیشتر از سال گذشته خواهد بود.

* همکاری های طرف عراقی در مذاکرات مرتبط با تسهیل شرایط زوار در زمینه های مختلف با ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ در خصوص لغو روادید با طرف عراقی حداقل برای مراسم اربعین به توافقی نرسیدیم؟

مسئولان عراقی اعم از مسئولان عالی رتبه و میانی آن کشور و همچنین مردم عراق کلیه امکانات و تسهیلات خود را حتی بیش از انتظار در اختیار زوار می گذارند و این موضوع را در سال های گذشته هم به وضوح شاهد بودیم.

مسئله ویزا موضوعی نیست که بتوان به راحتی در خصوص آن صحبت کرد، در زمینه ویزا ما بارها اعلام کرده ایم که ایران هر زمانی که از طرف عراق، اراده ای مبنی بر لغو روادید دو طرفه باشد ما حاضر به انجام آن خواهیم بود و هیچ ارتباطی به بحث اربعین ندارد.

مسئولان عراقی اعم از مسئولان عالی رتبه و میانی آن کشور و همچنین مردم عراق کلیه امکانات و تسهیلات خود را حتی بیش از انتظار در اختیار زوار می گذارند
با توجه به حق حاکمیت کشورها، موضوع ویزا یک مقوله دو طرفه است که باید توافق طرفین مبنی بر لغو آن وجود داشته باشد اما طرف عراقی تا به امروز بنا به دلایلی با این کار موافقت نکرده از جمله آن که عراقی ها گفته اند که ما شرایط و امکانات لازم جهت پذیرایی از زائران ایرانی را در طول سال بیشتر از ظرفیتی که امروز شاهد هستیم یعنی ۴-۵ میلیون نفر ایرانی در سال را نداریم، یعنی اگر ویزا نباشد حجم مسافران ایرانی به عراق بیشتر می شود که آنها نمی توانند از پس تأمین مسافران ایرانی برآیند.

از طرف دیگر کشور عراق در شرایطی است که نیاز به هزینه های ویزا از سوی زائران دارد و لذا در شرایط فعلی از سوی عراقی ها، امکان لغو روادید میان دو کشور وجود ندارد.

به اعتقاد من مراسم اربعین یکی از اساسی ترین و باشکوه ترین تجمعات بشری است که در طول تاریخ بشریت بی نظیر است و بسیار مورد هجوم نیروهای استکباری و دشمنان قرار گرفته و آنها با تمام تلاش خود در پی تضعیف این مراسم هستند اما ما شاهدیم که هر ساله با میزبانی ملت و دولت عراق، زائرانی از بیش از ۵۰ کشور جهان در این مراسم شرکت می کنند که نشانگر وحدت هر چه بیشتر میان مسلمانان و محبان اهل بیت است و دشمنان باید بدانند هر چه بیشتر بر طبل تفرقه میان ما بکوبند، مسلمانان با شکوه بیشتر در مراسم اربعین، وحدت خود را به رخ آنها خواهند کشاند.

در پایان امیدارم امسال همچون سال های گذشته و بهتر از آن مردم مسلمان با حضوری گسترده در خلق مراسمی با شکوه مشارکت داشته باشند و با رعایت کلیه مواردی که گفته شد، مسئولان برگزاری مراسم را یاری کنند

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟