احتمال معافیت ژاپن از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران، جزئیات طرح هند برای پرداخت بهای نفت ایران به روپیه، استقبال امارات از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران و استفاده ترکیه از حسگرهای فیبر نوری در مرز ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به انتقال پیام تهدیدآمیز نتانیاهو برای تهران از کانال عمان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ شبکه سعودی العربیه ادعا کرد، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جریان سفرش به عمان، پیامی تهدیدآمیز برای ایران فرستاده است.
خبرنگار شبکه العربیه در قدس اشغالی ضمن مخابره این خبر، به جزئیات این پیام تهدیدآمیز هیچ اشارهای نکرده است.
نتانیاهو هفته گذشته از طریق عمان، پیامی به ایران انتقال و به جمهوری اسلامی هشدار داد تا از ساخت موشک در محدوده لبنان خودداری کرده یا ریسک کشاندن این کشور به جنگ سوم با اسرائیل را قبول کند.
نتانیاهو که در جریان سفر هفته گذشته خود به عمان در راستای تلاش برای بهبود روابط میان کشورهای عرب بود، چند روز پیش، پیام دیگری از طریق یک مقام اسرائیلی به لبنان ارسال کرد.
به گزارش العربیه ایتان بن دیوید، مشاور معاون امنیت ملی رژیم صهیونیستی در دیدار با اورلئان لا کاوالیر، مشاور امنیت ملی فرانسه از وی خواست تا از نخست وزیر لبنان بخواهد کارخانههای موشکی حزبالله را منحل کند.
این خبر در حالی مخابره شد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی، امروز با استقبال از تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت، این تحریمها تأثیر خود را گذاشته و باعث کاهش ارزش ریال شده است. وی با تاریخی خواندن این اقدام ترامپ، از او تشکر کرد.
احتمال معافیت ژاپن از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران
یک منبع دیپلماتیک نزدیک به ژاپن و آمریکا خبر داد، آمریکا به دنبال معافیت ژاپن از تحریمهای آمریکا علیه خرید نفت ایران است.
روز گذشته پامپئو از معافیت موقت هشت نهاد برای خرید نفت ایران خبر داده بود و به گفته یکی از مقامات آمریکایی ژاپن، هند و کره جنوبی جزو این نهادها هستند.
پامپئو گفت: دو حوزه قضایی از این هشت مورد طی چند هفته واردات نفت خود از ایران را به صفر میرسانند. شش نهاد دیگر تا اندازه زیادی حجم واردات نفت خود از ایران را کاهش خواهند داد.
به گفته دو مقام آگاه، چین همچنان در حال بحث با آمریکا بر سر شرایط همراهی با تحریمها علیه ایران است؛ اما گفته میشود پکن نیز در بین این هشت نهاد قرار دارد.
جزئیات طرح هند برای پرداخت بهای نفت ایران به روپیه
هند به عنوان یکی از کشورهایی که به احتمال قریب به یقین از معافیتهای تحریمهای نفتی علیه ایران بهرهمند خواهد شد، در حال نهایی کردن فرایندی برای پرداخت بهای نفت خریداری شده از ایران با ارز روپیه، در یکی از بانکهای هندی است.
بامداد یکشنبه، روزنامه «تایمز هند» گزارش داد، دهلینو به دنبال احیای ساز وکاری قدیمی برای پرداخت بهای نفت به ایران از طریق بانک «یوسیاو» است. این بانک، شعبه بینالمللی ندارد و بنابراین، در برابر تحریمها آسیبپذیر نیست.
به رغم این، در روال گذشته ۴۵ درصد از بهای نفت بر حسب روپیه در بانک یوسیاو نگهداری میشد و ۵۵ درصد مابقی به یورو پرداخت میشد. این بار، ایران کل پول را بر حسب روپیه دریافت خواهد کرد.
به نوشته روزنامه هندی، انتظار میرود ایران از این پول برای وارد کردن برخی محصولات از هند استفاده کند.
استقبال امارات از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران
انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی امارات روز شنبه بار دیگر اظهارات خصمانهای علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
وی مدعی شد، سیاستهای خصمانه ایران تا حد زیادی منجر به بازگشت دوباره تحریمهای آمریکا علیه تهران شده است.
روز دوشنبه، پنجم نوامبر (14 آبان ماه) بسته دوم تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشته خواهد شد که قصد دارد طبق ادعای کاخ سفید ضربه جدی به اقتصاد جمهوری اسلامی وارد سازد. دولت دونالد ترامپ 700 شرکت ایرانی را به فهرست سیاه تحریمهای خود افزوده و همچنین تحریم واردات نفتی ایران را نیز به اجرا میگذارد. نخستین بسته تحریمهای آمریکا در ماه آگوست اجرا شده بود.
استفاده ترکیه از حسگرهای فیبر نوری در مرز ایران
احداث دیوارهای بتنی در مرز ایران و سوریه، یکی از پروژههای کلان و پرخرج ترکیه است که در دو سال اخیر انجام شده و تاکنون برای انجام آن ده ها میلیون دلار هزینه صرف شده است. وزارت دفاع ترکیه به عنوان عهده دار اصلی این پروژه، تصمیم گرفته در مرز 915 کیلومتری ترکیه و سوریه و همچنین مرز 560 کیلومتری ایران و ترکیه، دیوارکشی انجام می دهد و تاکنون بخشی از این پروژه به پایان رسیده است.
استان های حکاری، اغدیر، و وان به عنوان سه استان هم مرز ترکیه و ایران در سه پروژه همزمان، دیوارکشی بتنی را آغاز کردند و بخش قابل توجهی از آن به پایان رسیده است.
در این پروژه از ادوات و امکانات مرزی امنیتی به خصوصی همچون سامانه ویژه جی 9، سامانه کشف سیگنال های تلفن همراه در نقاط حساس مرزی، نصب پروژکتورهای عظیم روشنایی در مناطق مرزی ویژه، ایجاد برجکهای نگهبانی، نصب دیوارهای بتنی عظیم، هواپیماهای کوچک بدون سرنشین و ایجاد جاده در کنار دیوارها به منظور حرکت خودروهای گشت زنی، استفاده شده است؛ اما حالا مقامات امنیتی ترکیه مدعی شدهاند، با وجود این همه مانع، برخی قاچاقچیان و افرادی که قصد دارند، غیرقانونی از مرز ترکیه و ایران بگذرند، با حفر تونل و کانال زیر دیوارها و ایجاد گذرگاه های غیرقانونی، موفق شده اند به آن سوی مرز راه پیدا کنند. به همین دلیل، تصمیم گرفتهاند برای کنترل دقیقتر مرز ایران و ترکیه از حسگرها یا سنسورهای ویژه فیبر نوری استفاده کنند که به گفته مقامات ترکیه ای، گذر از آنها غیرممکن است.
به گفته مقامات مسئول در این گذرگاه ها، باندهای قاچاق انسان تلاش میکنند، افرادی را از افغانستان به مرز شمال غرب ایران برده و آنها را به ترکیه بفرستند. اما زمانی که پا بر خاکهایی بگذارند که فیبرهای نوری زیر آنها کار گذاشته شده، نیروهای حافظ مرز ترکیه نقطه عبور آنها را کشف کرده و با پخش آژیر با صدای بلند و استفاده از نورافکن های قدرتمند، امکان گذر از مرز گرفته می شود.
مقامات امنیتی ترکیه همچنین اعلام کردهاند، با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات ویژه فضایی و نقشه کشی، در دو سال از تمام جغرافیای ترکیه عکس و نقشه تهیه کردهاند و قرار است اطلس کامل ترکیه در بستر اینترنتی به شکل دقیق، تصاویر تمام راهها مرزها و جغرافیای ترکیه را در دسترس علاقهمندان قرار دهد و هر دو سال یک بار این نقشهها با استفاده از عکسبرداریهای هوایی جدید، بهروزرسانی خواهند شد.