تکذیب همه تکذیب‌های وزارت آموزش و پرورش با افتتاح یک سامانه!

وزارت آموزش و پرورش که تاکنون دریافت وجه را تکذیب می‌کرد، حالا برای سازمان دهی آن سامانه‌ای ویژه تدارک دیده که در آن پول نه به حساب مدارس و مدیرانش، که به حساب آموزش و پرورش خواهد رفت و هیچ بعید نیست برخی از این وجوه برای مدت‌های طولانی در این حساب بماند یا برای همیشه بایگانی شود!
کد خبر: ۸۴۸۸۲۵
|
۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱ 04 November 2018
|
7315 بازدید
|
تخریب سازه‌های عمرانی، حاصل امضاء فروشی مهندسین خاکستری است/ واگذاری پروژه‌های عمرانی به سرمایه داران، نتیجه‌ای جز تحویل پروژه ضعیف و نا ایمن ندارد ندارد
«چه کسی می‌گوید، مدارس پول می‌گیرند؟ کذب است!»؛ چند بار این جملات یا مشابه شان را از زبان مسئولان آموزش و پرورش در رسانه‌ها شنیده یا خوانده‌اید؟

به گزارش «تابناک»؛ اگر قرار باشد تکذیبیه‌های صادره از سوی نهاد‌ها و سازمان‌ها را بر اساس فراوانی دسته بندی کنیم، یکی از رتبه‌های برتر در سالیان متمادی به تکذیب دریافت پول در مدارس از دانش آموزان تعلق خواهد گرفت؛ تکذیب اخباری که هر ساله با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید منتشر می‌شوند و حکایت از مطالبه وجه از اولیای دانش آموزان دارند.

تکذیب‌هایی که دست کم برای والدین دانش آموزان، کذب بودنشان مبرهن و آشکار است، زیرا وقتی برای نام نویسی فرزندانشان به مدارس مراجعه می‌کنند، با درخواست واریز وجه از طرف اولیای مدرسه مواجه می‌شوند؛ وجوهی که البته برای دریافتشان مواردی مانند بودجه محدود آموزش و پرورش و مقدور نبودن انجام امور جاری مدرسه با آن ذکر می‌شود تا دریافت شان موجه به نظر برسد.

اتفاقی که البته به مذاق برخی اولیای دانش آموزان خوش نمی‌آید و حتی ممکن است پیگیری ماجرا توسط ایشان را هم به دنبال داشته باشد؛ اما در نهایت راه به جایی نمی‌برد چراکه ساکنین ساختمان‌های ادارات کل آموزش و پرورش هم به همین استدلال رجوع می‌کنند تا پرداخت وجه را راهی برای انجام وظایف ذاتی مدارس معرفی کنند.

استدلال‌هایی که چه بسا وارد و درست هم به نظر می‌رسند؛ اما یک اشکال اساسی و کلیدی دارند؛ اینکه وزارت آموزش و پرورش هرگونه مطالبه دریافت وجه را تکذیب می‌کند و مدعی است که اگر وجهی از طرف والدین به مدارس داده می‌شود، تنها از سر علاقه مندی این والدین و به منظور مشارکتشان در هزینه‌های جاری مدارس است؛ ادعایی که البته واقعی نیست.

اما اگر از رفتار آموزش و پرورش در این مسأله که مشابه ضرب المثل «با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن» است، بگذریم، دریافت وجه در مدارس همواره با این شائبه همراه بوده که آیا وجوه دریافتی صرف هزینه‌های جاری مدرسه می‌شود؟ مثلا چه هزینه‌ای؟ خرید توپ و لوازم ورزشی یا خط کشی حیاط یا رنگ کردن تخته سیاه؟ اگر این هزینه‌ها را مردم می‌پردازند، وزارت آموزش و پرورش و دولت کدام هزینه‌های مدارس را می‌پردازد؟!

ابهامی بزرگ و کلیدی که هرازچندگاهی با انتشار برخی اخبار، بزرگ‌تر هم جلوه می‌کند. مثل خبری که دو سه سال پیش منتشر شد و حکایت از اخراج چند دانش آموز از یکی از مدارس روستایی به دلیل پرداخت نشدن همین هزینه‌های اجباری داشت؛ خبری که نشان می‌داد دریافت وجه از دانش آموزان آنقدر ضروری و مهم شده که می‌تواند اصل قانون اساسی کشورمان مبنی بر آموزش رایگان را هم کنار بزند و بی اثر کند!

تکذیب همه تکذیب‌های وزارت آموزش و پرورش با افتتاح یک سامانه!

ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم برخی از این شائبه ها، به دغدغه مسئولان وزارت آموزش و پرورش کشورمان هم تبدیل شده است، تا جایی که برای رفعشان چاره جویی هم کرده‌اند. چاره‌ای از جنس ساخت سامانه‌ای ویژه برای شفاف سازی دریافت‌ها و پرداخت‌های مدارس؛ سامانه‌ای که یک بار در سال ۹۵ رونمایی شد، ولی به دلیل برخی اشکالات کنار گذاشته شد و روز گذشته، خبر افتتاحش رسانه‌ای شد.

صحبت درباره «حساب یکپارچه مدارس» است که روز گذشته و با حضور جمعی از معاونان وزیر در ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش افتتاح شد و قرار است در فاز نخست، ۸۵ هزار مدرسه را تحت پوشش قرار دهد. به این صورت که در آن برای هر دانش آموز یک کد دانش‌آموزی وجود دارد و برای هر فعالیت پرداخت وجه، یک کد شناسه تعلق خواهد گرفت؛ درست مثل قبض‌های آب و برق.

شیوه کار هم که قابل حدس است؛ وقتی دانش آموزش قرار باشد وجهی را واریز کند، شناسه واریز در اختیارش قرار خواهد گرفت و در سامانه درج خواهد شد که این دانش آموز آن وجه مشخص را واریز کرده است. یعنی خلق سند‌های مالی برای هر دریافت از دانش آموزان که قابلیت حسابرسی و البته استناد دارد. با این یادآوری که مدارس هم کد ویژه دریافت می‌کنند که این کد در شناسه واریز دانش آموزان آن مدرسه وجود دارد و مشخص می‌کند چه میزان از وجوه واریز شده به حساب یکپارچه، متعلق به کدام مدرسه است.

جالب نیست؟ وزارت آموزش و پرورش که تاکنون دریافت وجه را تکذیب می‌کرد، حالا برای سازماندهی آن سامانه‌ای ویژه تدارک دیده که در آن پول نه به حساب مدارس و مدیرانش، که به حساب آموزش و پرورش خواهد رفت و هیچ بعید نیست، برخی از این وجوه برای مدت‌های طولانی در این حساب بماند یا برای همیشه بایگانی شود!

از جمله نکات جالب توجه دیگر پیرامون این سامانه، تأکید بر ارسال پیامک پرداخت وجه به اولیای دانش‌آموزان و از آن مهم تر، هشدار به مدارس در خصوص دریافت وجه از والدین تنها از طریق این سامانه است؛ هشداری که در آن تأکید شده دریافت وجه از راه های دیگر، مستوجب برخورد با این مدارس بر اساس ضوابط است.

برنامه‌ای مفصل که بر اساس آن، عملا هم دریافت وجه به رغم تکذیب‌های فراوان، مورد تأیید قرار گرفته و هم مدارس به دستگاه‌های مطالبه گر وجه از دانش آموزان تبدیل شده‌اند که به شدت تحت نظارت قرار دارند تا مبادا دست از پا خطا کنند. چرخش بزرگ وزارت آموزش و پرورش که البته حسابی برای آن تدارک هم دیده است، تا جایی که از طراحی اپلیکیشن ویژه دریافت وجه از والدین دانش آموزان و تدارک پوز‌های ویژه و درگاه پرداخت اینترنتی نیز غافل نمانده‌اند!

ساختاری که هرچند هدف از طراحی آن شفاف سازی ذکر شده و دستمایه طراحی اش هم، نه دریافت وجه مشارکت والدین در هزینه‌های جاری مدرسه، که ساماندهی دریافت وجوه کلاس‌های تقویتی و کار‌های فوق برنامه در مدارس معرفی شده است، عملا هیچ سازوکاری برای شفاف شدن هزینه‌های مدارس در اختیار والدین یا عموم مردم قرار نمی‌دهد تا اقدامی به غایت غیرشفاف و شائبه برانگیز به نظر برسد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۹
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
هیچ میدونین به لطف دولت پولدارها، مدارس تقریبا هیچ بودجه ای ندارن؟ تازه بیشتر مدرسه ها رو هیات امنایی کردن که دیگه بدتر.
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
زیر پا گذاشتن قانون اساسی در مورد تحصیل رایگان کلیه فرزندان این ملت از هر جنایت و دزدی و فسادی بدتر است. دنیا را چه دیدی شاید حاکمان که بر این ظلم چشم بسته و دولت و وزرا و مدیرانی و مسببان این کار روزی محاکمه شوند به جرم فساد فی الارض که حکمش مشخص است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
انشاالله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
بهترین روش برای بایگانی کردن جمع آوری پول در مدارس
این وزیر واقعاً نخبس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
اموزش وپرورش درایام تعطیلات نوروز وتابستان مدارس را جهت اسکان به معلمان وسایر افراد اجاره میدهد واین مبلغ هنگفت هم به حساب اموزش پرورش واریز میشود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
اولا رایگان نیست و پول میگیرند
دوما اسکان مدارس خیلی امکانات ضعیفی دارد
ناشناس
| - |
۰۶:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
چیزی نگفت که رگ گردنت باد کرد سه ماه حقوق مجانی و با پول کم هتل در هرجا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
چرا از قانون اساسی خودمان فاصله میگیریم؟
اصل ۳۰ قانون اساسی
اصل سی ام:دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Poland |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
مردم خودشان قانون اساسی را زیر پا گذاشتند زمانی که راضی به ثبت نام فرزندانشان در مدارس غیر انتفاعی شدند.همه روی چشم و هم چشمی سعی میکردند در مدارس گرانتر ثبت نام کنند اگر همان زمان هیچکس ثبت نام نمیکرد و در عوض اندکی به مدارس دولتی کمک میکردند امروز شاهد این مسائل نبودیم.والله اگر هر چقدر به آموزش و پروش کودکانمان کمک کنیم سودش برای خودمان هست.اولویت من زمانی که قصد کمک دارم اول مدارس روستایی و بعد بهزیستی میباشد.
ناشناس
| - |
۰۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
اگر همین ها هم کودکانشان را به غیر انتفاعی نمی فرستادند که وضع بدتر بود تو چرا ناراحتی ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
میشه یک صندوق مثل فرهنگیان که بانک سرمایه و سهامدارانش رو سرکیسه کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
آموزش و پرورش تکذیب نکرده بود... می‌گفتند مدارس حق ندارند هنگام ثبت نام تقاضای وجه کنند یا ثبت نام را منوط به پرداخت وجه کنند و اگر کسی این کار را بکند برخورد می‌شود. بعد از ثبت نام هر کس می‌تواند با توجه به وسع مالی خود و هر قدر که مایل است به محل تحصیل فرزندش کمک کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
دود از کنده بلند میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
پس لطفا قبل از هر کاری برید و بندی از قانون اساسی رو که تحصیلات فرزندان ایرانی رو تا اخذ دیپلم و بالاترصراحتا رایگان اعلام کرده حذف کنید. البته اگه روتون میشه و شرمسار نمیشید
مگه داریم مگه میشه؟؟؟ به بهانه نداشتن بودجه دارید قانون اساسی رو زیر سوال میبرید. باید تمام دست اندر کارای این قانون شکنی رو محاکمه کرد و وجوهی رو که در این چند سال از جیب مردم کندند رو بهشون برگردوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
اگر این بند قانون اساسی نقض شده پس احتمالا وقت آن رسیده که تک تک بندهای قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شود .. چه بسا که بندهای بسیار دیگری در رفراندوم واقعی مردود شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟