هنرمندان در قالب یک کمپین، با انتشار یک ویدیو درباره کودکان سرطانی، تحریمهای مالی و بانکی ایران را برابر با تحریم دارویی ایران خواندند، چون با تحریم بانکی، اساساً امکان خرید دارو برای ایران وجود دارد؛ اقدامی گسترده که طیفهای مختلفی از هنرمندان با گرایشهای متفاوت در آن مشارکت ورزیدند تا این پیام با همصدایی به جهانیان برسد و یک واکنش جهانی را در پی داشته باشد.
به گزارش «تابناک»؛ گروهی از هنرمندان از جمله شماری از چهرههای مطرح سینمای ایران، با انتشار یک ویدیو که روایتی از زندگی سخت کودکان سرطانی، تحریمهای غیرانسانی آمریکا را به چالش کشیدند، تحریمهایی که در حوزه بانکی به منزله عدم امکان تأمین مالی برای خرید داروست و در واقع هرچند دارو و غذا مستقیم تحریم نشده، در عمل با توجه به آنکه امکان تأمین مالی برای آنها به واسطه تحریمهای بانکی وجود ندارد، مستقیم دارو و غذا نیز مشمول تحریمهای بیرحمانه آمریکا شده است.
رضا کیانیان، سحر دولتشاهی، مهتاب کرامتی، باران کوثری، الهام کردا، امیرمهدی ژوله، هستی مهدوی، پردیس احمدیه و... این ویدیو را منتشر و این صدا را تقویت کردهاند تا همصداییشان منجر به شنیده شدنِ این اعتراض انسانی به گوش جهانیان باشد؛ پیامی با زیرنویس انگلیسی که مخاطبش مشخص است و انتظار میرود با انعکاس در رسانههای جهان، بتواند نگاه افکارعمومی جهان را متوجه آنچه امروز سیاستمداران آمریکا برای ایران رقم میزنند، نماید.
در توضیح این ویدیو آمده است: «تحریم بانكي فقط يك اقدام و يك خبر در خبرگزاریها نیست. تحریم بانكي یعنی مرگ کودکان سرطانی ايران به خاطر ممنوع شدن فروش دارو. / Placing sanctions on Iranian banks is not just an act or a story in news agencies. Sanctioning Iran means the death of young children with cancer.» و این نوشته را با هشتگ #SanctionsTargetMe همراه کردهاند. این هشتگ میتواند مورد استفاده تک تک شهروندان ایران قرار گیرد که هدف مستقیم تحریمهای آمریکا هستند.
امیر مهدی ژوله در توضیح این پیام نوشته است: «ماجرا اينه كه روي كاغذ دارو تحريم نيست، ولي در عمل شركت هاي مهم داروسازي يا بعد از خروج امريكا از برجام، از ايران خارج شدن و يا اينكه به بهانه ممنوع بودن مبادلات بانكي از فروختن دارو به ايران خودداري ميكنن. اين نتيجه كار خبري دوستان روزنامه نگار و گفت وگوهاشون با انجمن هاي حمايت از بيماري هاي مختلف (سرطان، تالاسمي، ديابت و ...) است. خطر بي دارو موندن بچه هاي بيمار جديه.»
هرچند مسئولان وزارت بهداشت و درمان تأکید کردهاند که تدابیر لازم اندیشیده شده و در عین حال راهکارهای مطمئنی برای دور زن تحریمها در حوزههای مختلف از جمله غذا و دارو وجود دارد و در این زمینه نگرانی وجود دارد، واقعیت این است که سوای تدابیر مسئولان کشورمان، تبعات تصمیم آمریکا، عملاً مسدود کردن مسیر تأمین دارو و نیازهای پزشکی از کشورهای غربی است و این تحرکات، به خوبی دورویی آمریکاییها را که ادعا میکردند تحریمها علیه مردم ایران طراحی نشده را نشان میدهد.
هنرمندان پیش از این نیز دست به اقدامات مشابه اما دیرهنگامی زده بودند؛ اما به نظر میرسد این بار دیپلماسی عمومی به موقع شروع شده و قاعدتاً نباید به این حرکت خلاصه شود. انتظار این است که از ظرفیت دیپلماسی عمومی ایران به شکل بسیار گسترده برای رویارویی موثر با تحریمهای غیرانسانی آمریکا بهره برداری شوند و علاوه بر دستگاههای مسئول در حوزه دیپلماسی عمومی، اهالی هنر نیز ابتکار عمل را به دست گیرند و خودجوش و گروهی دست به حرکتهایی اعتراضی علیه تحریمهای بانکی آمریکا بزنند.