نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با ادعای اینکه نفت کش های ایرانی در هنگام تردد دستگاه فرستنده رادیویی خود را خاموش می کنند، از احتمال بالای بروز حادثه توسط این نفت کش ها خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از عرب نیوز، متعاقب اجرای دور دوم تحریمهای واشنگتن علیه ایران از روز دوشنبه (پنجم نوامبر) مقامات آمریکا ادعا می کنند که نفت کشهای ایران با خاموش کردن دستگاه فرستنده رادیویی در تلاش هستند تا مسیر حرکت و جابجایی های خود را پنهان سازند.
«برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با طرح این اتهام، گفت که این اقدام نفت کشهای ایرانی برای امنیت کشتیرانی یک موضوع نگران کننده بشمار می رود.
برایان هوک همچنین ادعا کرد که هدف تحریم های ایالات متحده تنها «تغییر رفتار» جمهوری اسلامی ایران است و این تحریم ها دادوستدهای بشردوستانه مانند دارو و غذا را هدف قرار نمی دهد.
وی در یک پیام ویدئویی خطاب به مردم ایران مدعی شد که با وجود اعمال تحریمهای سخت علیه جمهوری اسلامی، فروش غذا، دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای کشاورزی به ایران هرگز تحریم نبوده و نیست!
برایان هوک روز چهارشنبه اعلام کرد که آمریکا مصمم است از طریق یک رویکرد «درجه بندی شده» در استفاده از حداکثر فشار اقتصادی و بدون بالا رفتن قیمت نفت، صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
لازم به ذکر است که آمریکا تحریمهای یکجانبه خود علیه نفت، صنایع کشتیرانی و بانکداری ایران را از روز دوشنبه پنجم نوامبر برقرار کرد.
به رغم اعطای معافیتهای موقت به هشت کشور جهان (چین، ژاپن، یونان، کره جنوبی، ترکیه، هندوستان، ایتالیا و تایوان) جهت خرید نفت از ایران، هدف نهایی واشنگتن توقف کامل صادرات نفت ایران است.
برایان هوک در گفتگو با خبرنگاران ضمن خودداری از ارائه جزئیات در مورد توافقات دوجانبه و محرمانه با کشورهای مذکور گفت: «ما در مورد اِعمال فشار اقتصادی حداکثری (بر ایران) بدون افزایش قیمت نفت بسیار محتاط بوده و آن را با موفقیت انجام داده ایم».
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با اعلام اینکه واشنگتن به رویه خود برای به صفر رساندن [صادرات نفت ایران] ادامه می دهد، گفت: «ما می خواهیم بدون لطمه زدن به دوستان و متحدان و بدون بالا بردن قیمت نفت، به [هدف] اعمال فشار حداکثری دست یابیم... ما این روند را بسیار خوب تنظیم کرده ایم».
وی در ادامه گفت که آمریکا پیش بینی می کند میزان تولید نفت جهانی در سال 2019 به بیش از میزان تقاضا افزایش یابد که این امر واشنگتن را در موقعیت بهتری برای درخواست از کشورها مبنی بر توقف خرید نفت خام ایران قرار می دهد.