به گزارش «تابناک»؛ با قرار دادن بلوک های بتنی بزرگ روبه روی در ورودی سه شعبه از سازمان تأمین اجتماعی در ساعت ۲ بامداد روز دوشنبه، ارائه خدمات توسط این شعب به شهروندان تهرانی مختل شد؛ اقدامی که گفته میشود، در پی مشکلات مالی این دو مجموعه در قبال یک دیگر رخ داده و تا پایان این دعوا پایان نخواهد یافت.
«فارس» در رابطه با چرایی وقوع این دعوا و اقدام مأموران شهرداری، نوشت: شهرداری تهران ۵۰۰ میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است و به همین دلیل، سه شعبه ۴، ۲۳ و ۲۱ تأمین اجتماعی در شهر تهران را با گذاشتن بلوکهای بتنی، از ارائه خدمات این شعب به بیمهشدگان تأمین اجتماعی منع کرده است.
جوهرقلی، رئیس شعبه ۲۳ سازمان تأمین اجتماعی نیز در رابطه با جزئیات این اتفاق به این رسانه گفت: هنوز از سوی شهرداری علت گذاشتن بلوک در مقابل در شعبه اعلام نشده است.
وی افزود: نیمه شب گذشته نیروهای شهرداری در مقابل شعبه حضور پیدا کردند و بلوک های بتنی گذاشتند.
رئیس شعبه ۲۳ تأمین اجتماعی بیان داشت: هیچ نامهای از سوی شهرداری تهران به دبیرخانه ما ارسال نشده. قرار است ما برای مردم کار کنیم. تأمین اجتماعی هیچ مشکلی برای پرداخت مطالبات سازمانها و ارگانها ندارد.
این توضیحات در مورد چرایی و چگونگی اقدام شهرداری تهران در رابطه با سه شعبه سازمان تأمین اجتماعی ـ که از صبح امروز با مشکل ارائه خدمات به شهروندان رو به رو شدند ـ در حالی است که یک منبع آگاه در مورد این دعوا توضیحات دیگری در اختیار «تابناک»، قرار داد.
این منبع آگاه ضمن تأیید خبر مربوط به قرار دادن بلوکهای بتنی توسط شهرداری رو به روی در ورودی شعب ۴، ۲۳ و ۲۱ سازمان تأمین اجتماعی در این باره به خبرنگار «تابناک»، گفت: تعدادی از ساختمانهای تأمین اجتماعی بنا به دلایل فنی از جمله نداشتن پایان کار با مشکلاتی مثل نداشتن سند و نیز عدم پرداخت عوارض شهری رو به رو هستند که به همین دلیل، سازمان تأمین اجتماعی به شهرداری تهران بدهی مالی دارد.
وی افزود: مسئولان شهرداری تهران وقتی از فرایندهای اداری امکان دریافت بدهیهای خود را به دست نمیآورند، در نهایت شب گذشته تصمیم میگیرند با نصب بلوکهای بتنی در برابر سه شعبه تأمین اجتماعی، این سازمان را مجبور به پرداخت بدهی کنند.
این فرد مطلع افزود: با توجه به اینکه حسابهای مالی و بیمهای قابل توجهی از شهرداری نزد سازمان تأمین اجتماعی است، مدیران سازمان نیز شهرداری را تهدید کردند در صورت عدم جبران اقدام صورت گرفته نسبت به مسدود کردن حسابها و پرداختهای بیمهای کارکنان شهرداری اقدام کنند!
وی در پایان افزود: هنوز بلوکها رو به روی شعب مورد اشاره قرار دارد و تنها از جلوی درهای ورودی به کناری کشیده شده است و احتمال تکرار اقدام شب گذشته وجود دارد.
آنچه به آن اشاره شد، حکایت از تخطی یک مجموعه از قانون و عمل به قانون توسط مجموعه دیگر است؛ وضعیتی که البته برای افکار عمومی و رسانه ها به خوبی شفاف نیست و لازم است تا نهادهای نظارتی نسبت به بررسی دقیق آن اقدام کنند.
به نظر باید ملاک دو طرف دعوا در پیگیری اقدامات گذشته و آینده با حضور مقامهای ناظر قانون و عمل به آن باشد تا مشخص شود کدام یک از نهادهای مورد اشاره در این فرایند دچار تخطی از قانون شده اند؛ اقدامی ضروری که قطعاً در پی آن لازم است مجموعه خاطی نسبت به جبران خسارات برآید؛ خساراتی که البته تنها به پرداخت بدهیها و یا جابجا کردن بلوکهای بتنی ختم نمیشود و در این فرایند، باید در نظر داشت که صدها و چه بسا هزاران شهروند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی به واسطه اختلال پیش آمده متضرر شده اند و لازم است حقوق آنان در این زمینه ملاحظه و جبران شود؛ اتفاقی که البته بدون ورود نهادهای مسئول و بی طرف ممکن نخواهد بود و نتیجه آن حل نشده ماندن موضوع و استمرار این دعوای دو طرفه خواهد بود.