پشت پرده حملات تروریستی پاکستان؛

تضعیف عمران خان، تحریک ایران و مقابله با چین/ روابط استراتژیک ایران، چین و پاکستان در تیررس حملات تروریستی!

روز جمعه منابع پاکستانی اعلام کردند، در نتیجه حمله به ساختمان کنسولگری چین در بندر کراچی، دست کم دو پلیس پاکستانی کشته و یک مأمور امنیتی زخمی شده است. از سوی دیگر و همزمان حملاتی علیه شیعیان در این کشور راه اندازی شد.
کد خبر: ۸۵۴۲۲۳
|
۰۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۲ 23 November 2018
|
9245 بازدید
|
۲

روز جمعه، منابع پاکستانی اعلام کردند، در نتیجه حمله به ساختمان کنسولگری چین در بندر کراچی، دست کم دو پلیس پاکستانی کشته و یک مأمور امنیتی زخمی شده است. از سوی دیگر و همزمان حملاتی علیه شیعیان در این کشور راه اندازی شد.

به گزارش «تابناک»؛ رسانه های پاکستان صبح جمعه همزمان از شنیده شدن صدای انفجار، بلند شدن دود به آسمان و پیدا شدن یک جلیقه انفجاری در محل حادثه خبر دادند.

ارتش آزاد بلوچستان، یک گروه جدایی طلب در پاکستان، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. یکی از سخنگویان ارتش آزاد بلوچستان در گفت وگو با رویترز، از مشارکت سه تن از اعضای این گروه در این حمله خبر داده و دلیل آن را استثمار منابع پاکستان توسط چین عنوان کرده است.

پلیس کراچی از کشته شدن هر سه فرد مسلح خبر داده است. ظاهرا مهاجمان موفق به ورود به درون ساختمان کنسولگری نشده اند و آسیبی به کارکنان کنسولگری وارد نشده است. 21 کارمند چینی این کنسولگری به مکانی امن منتقل شده اند.

تضعیف عمران خان، تحریک ایران و مقابله با چین/ روابط استراتژیک ایران، چین و پاکستان در تیررس حملات تروریستی!

عمران خان، نخست وزیر پاکستان، ضمن دستور برای پیگیری سریع موضوع از این حمله با نام «دسیسه» در همکاری های استراتژیک اسلام آباد و پکن یاد کرده است.

از سوی دیگر، در حمله تروریستی به بازاری شلوغ در منطقه شیعه نشین خیرپختون‌خوا در شمال غرب پاکستان ـ که روز جمعه رخ داد ـ بیش از 30 تن شهید و ده‌ها تن دیگر نیز زخمی شدند.

طبق گزارش منابع خبری، بمب در یک خودروی حامل سبزی کار گذاشته شده بود؛ اما منابع دولتی اعلام کرده اند که تروریستها از موتورسیکلت استفاده و آن را در جمعه بازار منفجر کردند.

فارغ از نحوه راه اندازی این اقدامات تروریستی، آنچه به نظر قابل بررسی می رسد، اهداف و نیات پشت پرده این اقدامات تروریستی است؛ اقداماتی که هرچند شاید چندان با اهمیت تلقی نشوند، نیات استراتژیکی پشت آن نهفته است.

بسیاری از ناظران این حملات را هشداری در برابر بلندپروازی های امنیتی ـ اقتصادی چین در این منطقه تلقی کردند و از سوی دیگر برخی دیگر از ناظران تهدید عمران خاک و تحریک ایران در خارج از مرزهایش را از دیگر پیام های این حملات در نظر گرفتند.

در همین راستا، هدف قرار دادن روابط میان چین و پاکستان با توجه به نیازهای استراتژیک آن ها به یکدیگر، از اهداف عمده ای بوده که طراحان این حملات پیگیری کرده اند. از سوی دیگر، با توجه به اینکه این حملات در امتداد پروژه «یک کمربند، یک جاده» چین راه اندازی شده است، هدف قرار دادن بلندپروازی های چین در این پروژه نیز از جمله پشت پرده های این حملات بوده است.

نکته مهم اینکه عمران خان این حملات را در راستای ناامن کردن پاکستان و ضربه به طرح کریدور اقتصادی چین-پاکستان ارزیابی کرد. این کریدور به همراه بندر گوادر منجر به ایجاد تنوع در مسیرهای انتقال انرژی چین و تأمین امنیت انرژی برای پکن خواهد شد؛ بنابراین، حمله امروز که در شش دهه گذشته بی سابقه بوده، به دنبال ناامن کردن مسیرهای استراتژیک انتقال انرژی و کالاهای چین بوده و حاوی یک پیام سیاسی جدی به پکن است.

از سوی دیگر، تضعیف جایگاه سیاسی عمران خان در پاکستان از جمله اهداف دیگر این حملات بوده که بی ارتباط با گرایش های متمایل به ایران وی نیست.

در نهایت، به نظر می رسد این حملات از یک سو می تواند جایگاه عمران خان در پاکستان را تضعیف و درگیری های فرقه ای در این کشور را تشدید کند؛ اما از سوی دیگر، به احتمال فراوان، زمینه های گسترش حضور نظامی ـ امنیتی چین در این منطقه و توسعه بیشتر روابط اقتصادی ـ امنیتی ایران، پاکستان و چین را فراهم خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
مسئولان باید به دنبال جذب پاکستان باشند و الا پاکستان در دامن عربستان خواهد افتاد!
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
چین بزرگترین غارتگر ثروت مردم اسیا خواهد شد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟