گزارشی از فقر و غنا در تهران

غذای لاکچری‌نشین‎ها از ژامبون گوزن تا سیب چوبی

کد خبر: ۸۵۹۵۶۰
|
۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰ 11 December 2018
|
21870 بازدید
|

فهمیدن اینکه فاصله ثروتمندان و فقرای تهران هر روز بیشتر می‌شود، چندان سخت نیست؛ نه نیازی به آمارهای رسمی دارد، نه داده‌های منحنی لورنز و مقایسه ارقام ضریب جینی؛ شاید نگاهی به سبد خرید ساکنان محله‌های دیپلمات نشین تهران همه چیز را روشن کند.

به گزارش تسنیم، شاید قبل‌ترها کسی تصور نمی‌کرد روزی برسد که در همین تهران خودمان، ثروت و فقر، تا این اندازه نزدیک به هم و رخ به رخ یکدیگر قرار گیرند؛ تصورش سخت بود که روزی می‌رسد که فاصله 10-12 کیلومتری جنوب تا شمال تهران، انقدر زیاد شود که با یک عمر دویدن هم نشود این فاصله را طی کرد؛ باور کردنی نیست که امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که در یک گوشه پایتخت ایران، برخی از سرِ نداری، مجبور به گرو گذاشتن کارت یارانه‌شان برای خرید نان باشند و عده‌ای دیگر مثل ریگ، پول خرج ژامبون گوزن و سوسیس قوچ شکار و میوه‌هایی کنند که حتی جنوب شهرها، اسمش را هم نشنیده‌اند چه برسد به...

گرچه اختلاف طبقاتی، موضوع جدیدی نیست و سال‌ها است که مردم متوسط و پایین جامعه پذیرفته‌اند شغل، درآمد، خانه، ماشین، تفریحات، مدارس فرزندان و خلاصه زندگی‌شان را نباید با ژن خوب‌ها، آقازاده‌ها و خیلی‌های دیگر از این دست مقایسه کنند ولی شاید هیچ وقت تا این اندازه، بین قشر «دارا و ندار»، «پردرآمد و کم‌درآمد» و «ثروتمند و فقیر» فاصله نبوده؛ مساله‌ای که فهمیدنش چندان سخت نیست؛ نه نیاز به نمودارهای اقتصادی ضریب جینی دارد، نه آمارهای مرکز آمار؛ فقط کافی است یک بار از شمال شهر و خیابان‌های فرشته و زعفرانیه و به قول معروف محله‌های دیپلمات نشین، قدم زنان به سمت جنوب شهر سُر بخورید؛ تا دروازه غار و اتابک و اگر حوصله داشته باشید تا حاشیه‌های این کلان شهرِ پهن پیکر.

اگر سری به برخی مراکز خرید سوپر لاکچری شمال شهر بزنید، شاید خیلی چیزها برایتان غیر عادی باشد؛ از آب معدنی‌های اروپایی و شیر و کیک‌های خارجی، تا میوه‌های عجیب و غریبی که نه اسمشان را شنیده‌اند و نه می‌دانید چطور باید آن‌ها را خورد. میوه‌هایی که در بسته‌بندی‌های خاص و با برند همان مرکز خرید، با قیمت‌هایی نجومی به فروش می‌رسد. میوه‌هایی که باید پرسید چطور و از کجا سر از این پاساژهای سوپرلاکچری درآورده‌اند؟

سیب چوبی - هر عدد 59 هزار تومان

موز قرمز - هر دو عدد 59 هزار تومان

سر سوپ - هر عدد 97 هزار تومان

غذای لاکچری‌نشین‎ها از ژامبون گوزن تا سیب چوبی

اما این همه ماجرا نیست؛ شاید تلخ‌تر از این‌ها، فروش انواع مواد خوراکی خارجی در این سوپرمارکت‌ها است؛ موادی خوراکی مثل شیر و آب معدنی که مشتریان لاکچری این فروشگاه‌ها ترجیح می‌دهند به جای طعم داخلی آن‌ها، طعم‌های اماراتی و فرانسوی آن را بچشند.

علاوه بر همه اینها، ژامبون‌ها و سوسیس‌های خاص، مطابق با سلیقه خاص مشتریان این فروشگاه هم مهیا شده؛ از سوسیس‌هایی که خانم فروشنده می‌گوید گوشت شکار قوچ است تا ژامبون‌ گوشت گوزن و آهو که به قول همان خانم، مشتریان خانم این فروشگاه حسابی مشتری این ژامبون هستند؛ هم بخاطر طبع گرمش، هم آهن فراوان آن و البته حاضرند قیمتش را هم بپردازند.

به گزارش تسنیم، اگر نیم نگاهی به گزارش‌های چند ماه گذشته رسانه‌ها داشته باشیم، خواهیم دید که علی‌رغم مشکلات اقتصادی اخیر که بخش زیادی از مردم کشور و از جمله پایتخت نشینان را تحت تاثیر خود قرار داده و زندگی را برای خیلی‌ها سخت کرده، شهر تهران به شدت درگیر توزیع ناعادلانه ثروت شده؛ به طوریکه در مقابل گزارش‌هایی که هر روز از فقر و نداری منتشر می‌شود و حتی در مقابل چشم مردمی که به قول برخی رسانه‌ها، کارت بانکی یارانه‌شان را برای خرید نان، گرو می‌گذارند، آدم‌هایی رژه می‌روند که ماشین‌های میلیاردی و خانه‌های چند ده میلیاردی‌شان در نظر این مردم فقیرمعنای خوبی ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
شمال تهران اکثرا پولدارای شهرستان ها هستند. باور ندارین برین ببینین کدومشون بچه تهرانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
آيا وضعيت اقتصادي گزارش شده را بايد بعنوان نمادهاي عيني و واقعي جامعه بي طبقه اسلامي در نظر گرفت .
محمد شریفی
|
United States of America
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
از علل ایجاد فاصله کاذب طبقاتی و فروش مواد ممنوعه که بگذریم:
نباید کلا فروش اجناس گران و به اصلاح لاکچری رو یه جوری بد جلوه بدهیم:

چرخ اقتصاد رو از بالا نگاه کنیم: اونی که به هر دلیلی تونسته پول زیادی جمع کنه با هزینه های خورد و خوراک روزانه معمولی و خانه معمولی و سفر معمولی و مالیات و...نمیشه همه پول رو ازش گرفت....
صنعت کالاهای لوکس برای گرفتن پول از این گونه افراد و به راه اندازی مجدد پول در چرخه اقتصادی است....

اونی که به هر دلیلی پولی به دست آورده باهاش چه کار کنه؟ می تونه جمع کنه و اون سرمایه رو راکد کنه....میتونه ببره بیرون از کشور و... و اینکه می تونه کالای لوکس و گران قیمت بخره اعم از ماشین خونه
به هر حال این بازار برای همه نیست برای کسایی است که درآمد بالایی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
دلتون واسه گرونی قشر لاکچری سوخته که قیمت های موارد غذاییشونو خبرشو میرید
بهتره برید در مورد گرونی مواد غذایی قشر غیر لاکچری خبر بگذارید
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
كاري ميكنيم رابين هودهايي متولد تا از اين اغنيا كه جز با استفاده از رانت و بي بندوباريهاي اقتصادي به مال و منالي رسيده اند، پول گرفته در اختيار فقرا قرار دهند

از ماست كه برماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
این جور تیتر زدن ها فقط باعث اختلاف در سطح جامعه میشود . اگر کسی از راه سالم پول در بیاورد و مالیات بدهد . حق دارد برای خودش خرج کند . اگر اینجا محدودیت ایجاد شود افراد به خارج از کشور میروند و خرج میکنند . این طرز تفکر کمونیستی است که همه باید در یک سطح زندگی کنند.
باید دنبال این باشیم که افرادی که درآمد غیر سالم دارند مواخذه شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
منع کردن خوردن آن صحیح نیست بلکه همه مردم باید به درجه ای ازوضعیت اقتصادی برسند که همه توانایی خرید آن را داشته باشند که البته با وجود اینا غیر ممکنه !
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
اخرش چی !!!!!!!!ادمی که اخرش گور تنگ درانتظارشه ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
علی برکت .....
وحید
|
Sweden
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
تو کشور ما اصلا فاصله طبقاتی نیست. شکاف یا گسست طبقاتی نیز وجود ندارد. ما داریم به دو تیکه دو دنیای از هم جدا تبدیل میشیم. و این غم انگیز هست اما غمی ترسناک است. تفاوت آب و ژامبون و موز بنفش و سیب آلمینیومی با غذاهای طبقه پایین نیست بحث گسست معناها برای زندگیه.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟