عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه در گفت‌وگو با «تابناک»؛

لایحه بودجه دولت،باعث پسرفت می‌شود/ روزانه 1000 میلیارد به حجم نقدینگی اضافه می‌شود/ به ‌جای افزایش حقوق به دنبال عدالت در پرداخت باید بود

قرار است فردا لایحه بودجه سال 98 با بیش از 15 روز دیرکرد توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود؛ اما این لایحه نیز همچون دیگر لوایح بودجه در سنوات گذشته، دارای حاشیه‌هایی قبل از ورود به مجلس است و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به برخی ارقام موجود در آن اظهار نگرانی کرده‌اند!
کد خبر: ۸۶۳۲۸۷
|
۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵ 24 December 2018
|
15332 بازدید
|

این بودجه باعث پسرفت می‌شود/ روزانه 1000 میلیارد به حجم نقدینگی اضافه می‌شود/ به ‌جای افزایش حقوق به دنبال عدالت در پرداخت باید بودقرار است فردا لایحه بودجه سال 98 با بیش از 15 روز دیرکرد توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود؛ اما این لایحه نیز همچون دیگر لوایح بودجه در سنوات گذشته، دارای حاشیه‌هایی قبل از ورود به مجلس است و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به برخی ارقام موجود در آن اظهار نگرانی کرده‌اند!

به گزارش «تابناک»؛ برخی نمایندگان مجلس و اقتصاددان‌ها بر این باورند که وابستگی بودجه بیش از هر زمان دیگری به نفت بوده و دولت به‌ جای تمرکز بر کسب درآمد از روش‌های متداول، نگاه به نفت را در اولویت قرار داده و همچنین بودجه‌های عمرانی و توسعه‌ای نیز به حد لازم لحاظ نشده است.

یکی دیگر از دغدغه‌های موجود، نادیده گرفته شدن معیشت مردم در بودجه است. برخی نمایندگان اعتقاد دارند، مردم کشور در یک سال گذشته به دلیل برخی اتفاقات رخ‌ داده، آسیب‌های بسیاری متحمل شده‌اند؛ اما دولت در بودجه سال جاری، تدبیری برای التیام این ضررها نیندیشیده است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: چند موضوع به ‌عنوان سند بالادستی باید در بودجه سنواتی لحاظ شود که متأسفانه نشده است؛ اولین مورد که باید بیش از همه به آن اهمیت داده می‌شد، میزان وابستگی به نفت بود که در بودجه دیده نشده است.

این نماینده گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه، باید میزان وابستگی به نفت در بودجه 25.9 باشد که 41.5 درصد در نظر گرفته‌ شده است، میزان برداشت از درآمد برای هزینه به‌ غیر از تملک دارایی و بودجه عمرانی از 87 درصد بالا زده که تقریباً 60 درصد بالاتر از نرم برنامه است.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه ادامه داد: متأسفانه معافیت‌های مالیاتی نیز بیش از 70 درصد از درآمد را از آن خود کرده و اگر تجدیدنظری در معاف‌های مالیاتی می‌شد، می‌توانستیم رشد درآمدی خوبی داشته باشیم.

در شش سال گذشته، ما نزدیک 1000 میلیارد تومان ـ که البته رقم دقیق آن می‌شود 980 هزار میلیارد تومان ـ در بخش یارانه‌ها هزینه کردیم و نتوانستیم صرفه‌جویی که باید در بخش حامل‌های انرژی داشته باشیم، به دست بیاوریم؛ بنابراین، همه این ارقام باعث برخی نگرانی‌ها شده است.

وی گفت: باید بودجه کشور را به جلو برد، ولی بودجه ما باعث پسرفت می‌شود. این اتفاق باید در بودجه دیده می‌شد و 9 شاخص مهم بودجه نیز باید اتفاق می‌افتاد که نیفتاده است. درواقع روند افزایش کاهش تورم و کاهش بیکاری و افزایش حجم نقدینگی، موردی نیست که بشود در بودجه نادیده گرفت.

هم اکنون 1600 هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم و روزانه 1000 میلیارد تومان به حجم نقدینگی ما اضافه می‌شود. اگر ما پروژه‌ها را دسته‌بندی کنیم، بدترین پروژه، پروژه راکد است که البته هم اکنون بیش از 15 درصد پروژه‌ها راکد مانده‌اند که در مجموع 40000 میلیارد تومان سرمایه را شامل می‌شود.

این نماینده در خصوص افزایش میزان حقوق کارکنان و کارگران نیز یادآور شد: نگرانی‌هایی در مورد افزایش حقوق و دستمزد وجود دارد؛ از یک ‌طرف افزایش به میزان نرخ تورم در اسناد بالادستی وجود دارد و از سوی دیگر، این میزان افزایش باعث بالا رفتن نقدینگی و افزایش تورم می‌شود؛ بنابراین، باید در این موضوع قدری محتاط عمل کرد، چون هنوز بودجه به مجلس نیامده، ولی مهم‌تر از این مسائل عدالت در پرداخت، همسان‌سازی حقوق و اجرای همسان‌سازی حقوق در قانون خدمات کشور است. کسی که حداقل حقوق کارگری را در جایگاه کارمندی دریافت می‌کند، بهتر است، همسان‌سازی شود تا 590 درصد افزایش حقوق داشته باشد.
مطالبات ما باید به سمت همسان‌سازی حقوق‌ها و عدالت پیش برود و به‌ جای شعارهای افزایش حقوق، حرکتی آغاز شود که دولت را مجاب به رعایت این قوانین کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
همین نمایندگان محترم قبل از گرانی مسکن با اطلاع از اوضاع ملک خریدند و الانهمگام با دلالان (متاسفانه) حاضر به پایین آوردن قیمت ملکشان نیستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
یه پزشک ماهی چهارصد میلیون درامد داره و یه مهندس برق دو میلیون. احسنت به نمایندگان مجلسی مانند درازهی و ایشون.
امیرحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
همسان سازی حقوق چه معنی داره؟مگه جوامع سوسیالیستیه؟ منه 27 سال سابقه با داشتن سه فرزند دانشجو و هزار هزینه باید اندازه یه کارمند تازه استخدام حقوق بگیرم... سال گذشته من 6 درصد افزایش حقوق داشتم ..داریم زیر فشار تورم و گرانی له میشیم..خدایا این دولت و این مجلس با ما چه کردند..هر وقت مجلس و دولت اصلاحاتی شد ملت به فقر و فلاکت افتادن...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
کارانه های چند ده و چند صد میلیونی پزشکان را بردارید تا از محل آن چیزی هم به کارگران و کارمندان و مهندسان بدبخت بماسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
چه عجب یک ادم عاقل پیدا شد بگه عدالت در پرداخت خیلی بهتر از افزایش حقوق موثر هست
مردم هم راضی تر خواهند بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
یارانه ها در حال محو شدن هستند.
ریال در حال انقراض است.
آریایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
عدالت در ایران ؟؟؟؟!!!!! چه واژه غریبی !!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
شرم بر این اقتصاد.
هر روز زندگی را بر مردم سخت تر میکنید و با کمال پررویی مردم را به صبر و تحمل بیش از پیش تشویق میکنید !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
نمایندها هم همش شعار میدهند و عملا کاری برای کارگران و کارمندان و بازنشستگان نمی کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
بالاخره بودجه به مجلس امده یا نیامده اگه نیامده چطور اظهار نظر می شه ؟ مطالب متناقض در این مقاله موج می زنه (رخی نمایندگان مجلس و اقتصاددان‌ها بر این باورند که وابستگی بودجه بیش از هر زمان دیگری به نفت بوده و دولت به‌ جای تمرکز بر کسب درآمد از روش‌های متداول، نگاه به نفت را در اولویت قرار داده و همچنین بودجه‌های عمرانی و توسعه‌ای نیز به حد لازم لحاظ نشده است.) اگر دولت از روشهای متداول مثل مالیات استفاده کند که انوقت در این پاراگراف (مردم کشور در یک سال گذشته به دلیل برخی اتفاقات رخ‌ داده، آسیب‌های بسیاری متحمل شده‌اند؛) اونوقت می شه مالیات را بالا برد؟! آیا می شودبودجه عمرانی کشور را با این بحران تحریمی شدید بیشتر کرد ؟ ایا همین تابناک چند روز پیش دستمزد کارگران و کارمدان را ابزار حمله به دولت نکرده بود حالا بر عکس شده نظرات افرادی که مخالف بالا بردن دستمزد هستند را منتشر می کند و به دولت حمله می کند کاری هم به واقعیت های اثرات تحریم ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
فقط یادتان باشد کارمندان قراردادی زیر پایتان له نشوند
پیک موتوری
|
Germany
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۳
کشوری که در آن هر روز 1000 میلیارتومان پول بدون پشتوانه برای پرداخت ربا به نقدینگی اضافه می کند و فقط در تهران 147000 نفر بیکار ربا خوار داریم سرنوشتش مشخص است.توان اداره کشور را ندارید.نه تخصص دارید و نه سواد.فقط نفت می فروشید ریال چاپ می کنید.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟