سخنگوی سازمان اورژانس کشور از فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه دانشگاه علوم تحقیقات خبر داد و گفت: تعداد جانباختگان این حادثه به ۱۰ نفر رسید و حال چند تن دیگر نیز وخیم است.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس از فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه دانشگاه علوم تحقیقات خبر داد.
وی افزود: تعداد جانباختگان این حادثه به ۱۰ نفر رسید و حال چند تن دیگر نیز وخیم است.
اسامی قطعی جانباختگان حادثه مصیبت بار تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اعلام شد.
سجاد پور احسان
علی حسینی زاده نوا
احسان صفایی
رحمان عقلمند
سارا رادمنش
محمد علی ابوالفتحی
محمد جواد هوشنگی
نیلوفر رادمهر
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در پی حادثه مصیبتبار درگذشت دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات پیام تسلیت صادر کرد.
در این پیام آمده است: حادثه دردناک واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد که به جان باختن و مصدومیت تعدادی از دانشجویان عزیز کشورمان انجامید، موجی از تاسف و اندوه برای مردم شریف ایران اسلامی پدید آورد.
از خداوند متعال برای درگذشتگان این رویداد تلخ که فرزندان ملت و سرمایه های ارزشمند آینده کشور بودند، رحمت واسعه الهی، برای خانواده های مصیبت دیده صبر و اجر و برای مصدومین شفای عاجل مسالت دارم.
ضروری است مسوولین امر، ضمن بررسی دقیق علت این سانحه، تمام راهکارهای لازم برای عدم تکرار اینگونه حوادث را تمهید و اجرا کنند و رسیدگی های پزشکی و درمانی لازم برای بهبود هر چه سریعتر آسیب دیدگان مورد توجه قرار گیرد.
رهبر انقلاب در پی حادثهی مصیبت بار درگذشت دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات پیام تسلیت صادر کردند. مشروح این پیام به شرح زیر است:
بسمه تعالی
حادثهی مصیبت بار امروز که به درگذشت هشت نفر از دانشجویان عزیز و زخمی شدن تعدادی دیگر انجامید بسیار دردآور و تأسفبار است.
اینجانب ضمن ابراز همدردی با مصیبتدیدگان و عموم جامعهی دانشگاهی، به همهی بازماندگان این عزیزان تسلیت عرض میکنم و شفای مجروحان را از خداوند متعال مسألت مینمایم و از خداوند صبر و اجر برای خانوادههای داغدار طلب میکنم.
سیدعلی خامنهای
چهارم دیماه ۱۳۹۷
دیر سابق کنترل پروژه سامانه حمل ونقل کابلی (تله کابین) علوم و تحقیقات اعلام کرد: اگر اجازه تکمیل تلهکابین را میدادند، این سانحه رخ نمی داد.
محمد علی کرونی با بیان اینکه حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد، تکان دهنده بود. گفت: مرگ جانگداز هشت نفر و مجروح شدن حدود ۳۰ نفر ، موجب داغدار شدن خانواده های این عزیزان و جامعه بزرگ دانشگاهی کشور شد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲، طرح جایگزینی سیستم جابجایی دانشجویان وکارمندان واحد علوم وتحقیقات از اتوبوس به حمل ونقل کابلی توسط محسن هاشمی معاون عمرانی وقت دانشگاه آزاد مطرح شد، گفت: بر اساس این طرح ، مسافت حدود هفت کیلومتری کوهستانی و خطرناک واحد علوم وتحقیقات با احداث یک سامانه حمل ونقل کابلی به کمتر از یک چهارم مسیر ، یعنی ۱۸۰۰ متر و چهار ایستگاه در مکانهای دانشجویی، کاهش پیدا میکرد و یک سیستم حمل ونقل سریع، ایمن، سازگار با محیط زیست و مدرن برجابجایی دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد ایجاد می شد.
کرونی با بیان اینکه در این طرح با محاسبه هزینه جابجایی دانشجویان با اتوبوس، اتلاف وقت، سوخت و درآمد زایی تلهکابین در روزهای تعطیل برای کوهنوردی وگردشگری شهروندان تهرانی، بازگشت سرمایه این سیستم برای دانشگاه آزاد با احداث تله کابین در کمتر از سه سال پیش بینی شده بود، ادامه داد: با تصویب این طرح در دانشگاه آزاد، مناقصهای بین المللی در سال ۱۳۹۳ برگزار شد و مشارکت "دوپل مایر" معتبرترین سازنده تلهکابین در جهان و شرکت تام ایرانخودرو به عنوان تامین کننده تجهیزات این سامانه انتخاب و عملیات اجرایی تلهکابین در سال ۱۳۹۴ آغاز شد تا تله کابینی با ظرفیت ۷۲ کابین هشت نفره مدرن که امکان جابجایی چهار هزار نفر را در هرساعت به صورت رفت وبرگشت ظرف 10 دقیقه فراهم می آورد.
وی افزود: در تابستان سال ۱۳۹۵ در حالیکه کلیه تجهیزات سامانه حمل ونقل کابلی واحد علوم وتحقیقات وارد کشور شده و از نظر تجهیزاتی تکمیل شده ومورد تست قرار گرفت، وپیشرفت پروژه به حدود ۸۰ درصد رسیده بود و می توانست ظرف سه ماه راه اندازی شود و با تغییر مدیریتی دانشگاه آزاد این پروژه متوقف شد و همچنان پس از گذشت 30 ماه متوقف است و تجهیزات مدرن آن، در انبار واحد علوم وتحقیقات رها شده است اما اگر سامانه حمل ونقل کابلی واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با پیگیری مدیران آن مورد بهره برداری قرار گیرد، تفاوتی در سرنوشت تلخ دهها قربانی سانحه امروز رخ نمی دهد، اما دیگر خطر تصادف هایی این چنین جان ۴۰ هزار دانشجو و هزاران کارمند ومراجعه کننده به این دانشگاه را تهدید نمی کند امیدواریم این پروژه بزودی مورد بهره برداری قرار گیرد تا سیستم جابجایی دانشجویان با اتوبوسهای فرسوده از علوم وتحقیقات جمع آوری شود.
عملیات جابهجایی قطعات اتوبوس حادثه دیده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دقایقی پیش به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در محل حادثه دقایقی پیش پس از گذشت حدود ۴ ساعت عملیات، قطعات باقی مانده از اتوبوس توسط عوامل آتش نشانی برش داده شده و به روی جرثقیل منتقل شد.
همزمان با این اقدام گروهی از پیمانکاران فضای سبز واحد علوم تحقیقات نیز با کیسههایی اقدام به جمعآوری اشیاء و لوازم متعلق به دانشجویان از اطراف محل حادثه کردند تا احتمالاً این لوازم را به خانوادههای دانشجویان حادثه دیده یا فوت شده تحویل دهد.
عوامل آتش نشانی تا دقایق پایانی حادثه در محل حضور داشتند پیش از آنها و با مشخص شدن وضعیت مصدومان، عوامل اورژانس محل را ترک کرده بودند.
عوامل حراست دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور پررنگی در محل داشتند و گرچه اجازه فعالیت به خبرنگاران را نمی دادند اما با همکاری پلیس تهران بزرگ این اقدام برای خبرنگاران و عکاسان فراهم شد و آنان بدون مشکل خاصی موفق به تهیه گزارشهای خود شدند.
در حال حاضر محل حادثه پاکسازی شده و تنها قطعاتی از صندلی و اجزای ریز اتوبوس در محل باقی مانده که طی ساعات آینده منتقل خواهد شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات نیز پس از این حادثه تا پایان هفته جاری تعطیل است و دانشجویان این دانشگاه از روز شنبه می توانند به این واحد دانشگاهی مراجعه کنند.
علاوه بر رئیس واحد علوم و تحقیقات و حضور پررنگ نیروهای حراست در محل حادثه، مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ و رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در محل حضور داشتند.
رییس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات بیان کرد: اکنون ما به اتفاق جمعی از اعضای کمیسیون آموزش در حال بررسی وضعیت و جویا شدن و عیادت مصدومین حادثه هستیم.
حبیب الله دهمرده در گفتوگو با ایسنا در خصوص جزئیات بازدید کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از محل حادثه اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات و مصدومین این حادثه گفت: اکنون ما به اتفاق جمعی از اعضای کمیسون آموزش در حال بررسی وضعیت و جویا شدن و عیادت مصدومین حادثه هستیم.
وی افزود: ما در حال پرس و جو از نزدیکان، همکلاسیها و همراهان این عزیزان در خصوص جزئیات حادثه هستیم. همچنین مسئولان دانشگاه گزارشاتی را به ما ارائه کردهاند، ما در این بازدید صرفا قصد عیادت نداریم؛ بلکه هدف ما بررسی و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص است، همچنین بازدید از محل حادثه را در دستور کار داریم. اطلاعات دقیقتر را در خصوص تعداد کشته شدگان و جزئیات دیگر اعلام خواهیم کرد.
در مورد کم توجهی مسئولان ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد، «ایسنا» نوشت: در پی وقوع حادثه واژگونی اتوبوس در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات که در پی آن تاکنون ۸ نفر کشته و تعداد ۲۷ نفر نیز مجروح شدهاند، پس از اظهار نظر بسیاری از دستگاهها و نهادها، وزارت علوم نیز دقایقی پیش بیانیهای صادرکرد.
مسئولان وزارت علوم هیچگونه اظهار نظری دراین خصوص نداشتند و فقط دقایقی پیش به صدور یک بیانیه دیرهنگام اکتفا کردند.
در پی حادثه تلخ واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات، این واحد دانشگاهی چهارشنبه و پنج شنبه تعطیل اعلام شد.
به گزارش ایسنا، در پی حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات، این واحد دانشگاهی چهارشنبه و پنجشنبه تعطیل اعلام شد.
در اطلاعیه وب سایت اطلاع رسانی واحد علوم و تحقیقات آمده است:
متأسفانه به دلیل واژگونی یک دستگاه اتوبوس دانشجویی در سایت واحد علوم و تحقیقات، تعدادی از دانشجویان این دانشگاه کشته و مصدوم شدند.
ضمن تسلیت به بازماندگان این حادثه، به اطلاع میرساند واحد علوم و تحقیقات روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ ۵ و ۶ دی ماه ۱۳۹۷ به دلیل اعلام عزای عمومی تعطیل میباشد.
دکتر سید علی ابطحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفتوگو با رسانه ها درباره آخرین اخبار از رسیدگی به وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات گفت: مصدومان برای مداوای اولیه به درمانگاه فرهیختگان منتقل شدند و بعد از آن به بیمارستانهای عرفان، شریعتی، امام خمینی و حضرت رسول انتقال یافتند. در حال حاضر 6 مصدوم به بیمارستان حضرت رسول، 16 مصدوم به بیمارستان امام خمینی، 3 مصدوم به بیمارستان شریعتی و 2 نفر هم به بیمارستان عرفان منتقل شدند که تقریبا 27 مصدوم و 7 کشته داشتیم.
ساعاتی قبل علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد بر بالین دانشجویان آسیب دیده در بیمارستان حاضر و از نزدیک جویای حال مصدومان این حادثه شد.
مشاور وزیر بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت مصدومان گفت: حال ۷ تن از مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات بستری در بیمارستانها وخیم است.
اسامی جانباختگان و مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات به شرح زیر اعلام شد:
مصدومان حادثه در بیمارستان امام خمینی (ره):
علیرضا ولی محمدی، مینا نعمتی، محمد ابراهیمیفر، میرمهنا یوزباشی، ملیکا سادات افتخارعزیزی، شکوه نعمتی، فاطمه عبداللهی، ثنا عابدی، فاطمه رحیمی، کیارش اسدی کمال، سامان قضاوتی، مهدی مغنیان، هدیه جلیلی، کورش ثابت، کامیاب اهری، خدیجه وکیلی.
مصدومان حادثه در بیمارستان شریعتی:
مرد مجهول الهویه، محمد امین عابدینی، سید آرین حقیقت
مصدومان حادثه در بیمارستان حضرت رسول (ص):
علی هروانی، بهاره کوچه باغیان، علی عرب نژاد، ملیکا فراهانی، محمدمهدی قدیمی
مصدومان بیمارستان در بیمارستان عرفان :
مرد مجهول الهویه،
اسامی هفت تن از فوتیها:
سجاد پوراحسان، علی حسین زاده، احسان صفایی (چهار نفر دیگر مجهول الهویه هستند)
ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت با حضور در بیمارستان از نزدیک در جریان فرایند امداد رسانی به مصدومین حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات قرار گرفت و دستورهای لازم را برای اقدامات لازم صادر کرد.
روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه علوم تحقیقات اعلام کرد که اتوبوس واژگون شده در این دانشگاه تحت نظارت شهرداری نبوده است.
رییس پلیس پایتخت با تسلیت به خانواده جانباختگان حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به پلیس راهور تهران بزرگ دستور داد علت حادثه را در اسرع وقت بررسی و به اطلاع مردم برساند.
سردار رحیمی به پلیس پیشگیری تهران بزرگ ماموریت داد که سریعا و با همکاری نیروهای امدادی و مسئولان دانشگاه به کمک مصدومان و برقراری نظم محل شتافته و با هماهنگی مقام محترم قضایی تحقیقات کیفری را انجام دهند.
اسامی مصدومین حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه علوم تحقیقات تهران به شرح زیر اعلام شد.
دکتر طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون در محل حضور دارد اما توضیحاتی در خصوص این سانحه ارائه نمی کند.
علیرغم خروج همه کشتهها و مجروحان از محل حادثه، مسئولان حاضر در صحنه تصادف به خبرنگار ایسنا گفتند، به جهت اینکه گاز اتوبوس خارج نشده، برای جلوگیری از خطرات احتمالی، هنوز آمبولانسها و تکنسینهای آتش نشانی در محل حادثه حضور دارند و مشغول تخلیه گاز اتوبوس هستند.
در پی وقوع حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تعدادی ازدانشجویان این واحد دانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به برخی مشکلات سیستم حمل و نقل عمومی این دانشگاه و فرسودگی آن اشاره کردند.
یکی از دانشجویان حاضر در محل حادثه به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه علوم تحقیقات در سراشیبی قرار دارد و دانشکدهها به صورت پلکانی در مسیر هستند؛ از آنجایی که مسیر طولانی است، دانشجویان ناگزیرند از اتوبوسهای دانشگاه استفاده کنند.
این دانشجو ادامه داد: پیش از این قرار بود که دانشجویان با حمل و نقل کابلی جابهجا شوند، اما با تغییر مدیریت دانشگاه، پروژه تلکابین دانشگاه متوقف شد.
یکی دیگر از دانشجویان نیز در گفتگو با ایسنا تاکید کرد: اتوبوسهایی که برای سیستم حمل و نقل دانشگاه مورد استفاده قرار میگیرند بعضا مستهلک هستند و ایمنی درستی ندارند و قرار نبود که طولانی مدت از آنها استفاده شود. مخصوصا در زمستان که یخبندان میشود، این موضوع نگران کنندهتر است.
وی ادامه داد: در مورد حادثه امروز هم ما اینطور شنیدیم که اتوبوس ترمز بریده بود و متاسفانه تا الان هفت نفر فوت کردهاند.
یکی از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات نیز گفت: اتوبوسهای دانشگاه همگی مستهلک هستند و تعداد آنها کافی نیست و بیشتر از ظرفیت و حدود 60 تا 70 نفر دانشجو را سوار میکنند.
به گفته این دانشجو، بعضاً دیده شده که رانندگان پشت فرمان خواب آلوده هستند و یا در حال خوردن و آشامیدن هستند و تمرکز کافی ندارند!
یکی از دانشجویان نیز اظهار کرد: علی رغم اینکه مسیر بین دانشکده ها در دانشگاه علوم و تحقیقات مانند جاده چالوس است اما این مسیر فاقد گاردریل است و رانندگان نیز حتی اصول ایمنی اولیه را هم رعایت نمیکنند و گاهی بیش از ظرفیت دانشجو سوار میکنند. به همه این موارد، سیستم ناکارآمد و فرسوده حمل و نقل دانشگاه را هم باید اضافه کرد
سرهنگ ظهیری رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ در مورد پیگیری کیفری این حادثه به رسانه ها گفت: ماموران گشت انتظامی کلانتری ۱۳۸ جنت آباد پس از اطلاع از حادثه سریعا وارد عمل شدند و با کمک سایر نیروهای سرکلانتری دوم در کنار نیروهای امدادی و مسئولان دانشگاه به کمک مصدومان و برقراری نظم محل شتافتند.
وی افزود: ضابطان قضایی کلانتری حسب دستور و تحت نظارت مقام محترم قضایی در ۴ مرکز درمانی محل بستری حاضر شده اند و در حال انجام تحقیقات کیفری مقدماتی می باشند.
رئیس اورژانس تهران در مورد گمانه هایی که مبنی بر سکته راننده اتوبوس اعلام می شود، به رسانه ها گفت: راننده اتوبوس مذکور فوت کرده اما اینکه سکته کرده است مورد تایید نیست.
بر اساس اطلاعات منتشر شده احسان صفایی، علی حسین زاده و سجاد طالب نیا نام سه تن از دانشجویانی است که در جریان واژگونی اتوبوس جان خود را از دست دادند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه دانشگاه علوم تحقیقات خبر داد. به این ترتیب تعداد جانباختگان در مجموع به ۸ نفر رسید.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه دانشگاه علوم تحقیقات خبر داد. به این ترتیب تعداد جانباختگان در مجموع به ۸ نفر رسید.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد در رابطه با آخرین وضعیت دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات پس از این حادثه به رسانه ها گفت: برای تسریع در روند بررسی ماجرای حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم تحقیقات، این واحد دانشگاهی تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
بنابر اخبار منتشر شده محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور به دادستان تهران دستور داد موضوع وقوع حادثه مرگبار در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد را پیگیری کند.
رئیس اورژانس تهران از واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران خبر داد و گفت: متأسفانه در این حادثه هفت نفر جان باختند و ۲۸ نفر مجروح شدند.
دکتر پیمان صابریان در این باره به ایسنا گفت: حوالی ساعت ١٢ امروز واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران واقع در بلوار سیمون بولیوار به سازمان اورژانس اعلام شد که در پی آن یک بالگرد اورژانس، ۱۵ دستگاه آمبولانس ، دو دستگاه اتوبوس، دو دستگاه موتورلانس به محل حادثه اعزام شدند.
رئیس مرکز اورژانس تهران گفت: متاسفانه در این حادثه هفت نفر- دو خانم و پنج آقا - جان باختند و ۲۸ نفر مجروح شدند که پس از اقدامات اولیه توسط تکنسینهای اورژانس به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یافتند.
بر اساس اطلاعات جدید به دست آمده شمار جان باختگان این حادثه هفت تن است؛ آماری که برخی منابع از احتمال افزایش آن خبر می دهند و تأکید دارند حال تعدادی از دانشجویان مصدوم وخیم است.
ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به واژگونی اتوبوس دانشجویان واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه از فوت 6 دانشجو خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این اتوبوس از دانشکدههای بالا به سمت در ورودی در حال حرکت بوده است، گفت: در این حادثه 15 دانشجو مجروح و 6 دانشجو کشته شدهاند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد درباره دلیل این حادثه گفت: به گفته شاهدان عینی، راننده این اتوبوس دچار سکته شده و کنترل اتوبوس را از دست داده و همین موضوع سبب واژگونی اتوبوس شده است.
به گفته وی، در حال حاضر دانشجویان در حال انتقال به بیمارستان هستند.