دولت باید در ممنوعیت‌های وارداتی تجدیدنظر کند/ بازار، اطمینانی به کاهش قیمت ارز ندارد

زمانی که دلار به بالاترین حد خود در سال جاری رسید، بازار جهش‌های عجیب‌وغریبی تجربه کرد؛ قیمت برخی اقلام در بازار حتی به ده برابر قیمت چند ماه پیش خود رسید، بسیاری از اقلام ضروری نیز در بازار نایاب و یا کمیاب شد و برخی کالا هم که ارز دولتی دریافت کرده بودند، حداقل 60 درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.
کد خبر: ۸۶۴۲۳۷
|
۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷ 30 December 2018
|
16015 بازدید
|

هنگامی که دلار به بالاترین حد خود در سال جاری رسید، بازار جهش‌های عجیب‌وغریبی را تجربه کرد، به گونه ای که قیمت برخی اقلام در بازار، حتی به ده برابر قیمت چند ماه پیش خود رسید. همچنین بسیاری از اقلام ضروری در بازار نایاب یا کمیاب شد و برخی کالا هم که ارز دولتی دریافت کرده بودند، حداقل 60 درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.

با این ‌حال، با ارزان شدن بهای ارز و کاهش آن از 18 هزار تومان به حدود 10 هزار تومان، هنوز اثری از کاهش قیمت‌ها در بازار نیست و همچنان قیمت برخی کالاها رو به افزایش است. بسیاری بر این باورند، در این شرایط برای کنترل بازار باید نظارت از سوی دولت بیشتر شود. در مقابل عده‌ای دیگر می گویند، نظارت کارساز نیست و بازار باید از طریق عرضه و تقاضا کنترل شود و دولت به‌ جای محدود کردن واردات اجازه دهد تا بازار به روال طبیعی خود بازگردد.

جلال میرزایی نماینده مردم ایلام، ایوان، شیروان، چرداول و مهران در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: زمانی که قیمت ارز افزایش پیدا کرد، قرار شد دولت به یکسری از کالاها ارز 4200 تومانی پرداخت کند، ولی به خاطر اتفاقاتی که در آن زمان رخ داد، این ارز در جایی که باید هزینه شود، نشد.

وی در ادامه گفت: برخی کالاها با ارز آزاد وارد می‌شوند که طبیعی است در این شرایط قیمت این کالاها افزایش داشته باشد. با این ‌حال، انتظار این بود پس از کاهش ارز قیمت‌ها به حالت سابق خود برگردد، ولی متأسفانه دولت مرزها را بسته و واردات به‌ شدت کم شده است.

این نماینده مجلس افزود: اندکی طول خواهد کشید تا قیمت‌ها به حالت قبل خود بازگردد، اما عده‌ای می گویند اگر دولت نظارت خود را افزایش دهد، ممکن است اتفاقاتی در قیمت اجناس رخ دهد، ولی تجربه نشان داده که با نظارت و اعمال فشار کاری درست نمی‌شود.
عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت کالاها در بازار است؛ اگر عرضه کم و کالا درخواست زیادی داشته باشد، طبیعی است که قیمت‌ها بالا می‌رود، به ویژه در جامعه ما که احتکار بیداد می‌کند و فرهنگ که مبتنی بر کار و تلاش نیست، افراد سعی می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان ممکن بار خود را ببندند.

این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: بنابراین دولت در این خصوص نمی‌تواند کاری از پیش ببرد؛ مگر آنکه برنامه‌ریزی بلندمدتی وجود داشته باشد و کارهای اساسی انجام و کل ساختارها اصلاح شود.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: در کل سیستم ما ـ چه نهادهای انقلاب و چه نهادهای دولتی ـ زمانی که مناصب بر اساس شایسته‌سالاری و ارتقا، مبنای شایستگی نیست، از این مشکلات خواهیم داشت. متأسفانه کسب‌وکار ما هم از همین سیستم تبعیت می‌کند و همه ‌چیز رانتی و ارتباطی شده است؛ پس نمی‌توان این اوضاع را به این سادگی‌ها اصلاح کرد.

وی گفت: الآن مردم به ما می‌گویند زمانی که دلار به 18 هزار تومان رسید، برخی کالاها افزایش تا 10 برابری هم تجربه کرده‌اند، ولی اکنون‌ که قیمت‌ها کاهش پیدا کرده، فروشندگان حاضر نیستند، کالا را با قیمت واقعی به مردم بدهند. نکته این است که برخی کسبه خرد، کالاهایشان را با قیمت بالا خریده‌اند. این‌ها در برابر قیمت دلار تا مدتی مقاومت خواهند کرد. البته برخی‌ در این میان، به دنبال سود خود هستند. راهکار کاهش قیمت در بازار این است که کسی چیزی نخرد، من اطمینان دارم که بازار نمی‌تواند یک یا دو ماه بیشتر در مقابل نخریدن و بالا بودن قیمت‌ها مقاومت کند. البته یک موضوع دیگر این است که بازار اطمینانی به کاهش قیمت ارز ندارد و نگران این است که قیمت ارز بار دیگر گران شود.

این نماینده در پایان افزود: البته تا همین الآن هم بسیاری از کسبه اظهار نارضایتی می‌کنند و ادعا دارند، مشتری در بازار کم شده است؛ بنابراین، اگر مردم کمی دیگر مقاومت کنند ممکن است بازار از مواضع خود کوتاه بیاید و مجبور شود، قیمت ها را کاهش دهد. البته دولت هم باید تجدیدنظری در ممنوعیت‌های وارداتی داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۹
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
صحبتهای مردم هیچ اثری ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
اقای ظریف وزیر خارجه با برجام و سیمان کردند اراک بدون حتی گرفتن یک امضا از طرف مدعی برای همیشه ملت ایران متعهد به خارجی کردند و حالا اصولا منکر می شوند و می گویند هدف از برجام رقع تحریمها نبوده بلکه رفتن به هتل کوبرگ وین بوده! و اقای طیب نیا وزیر اقتصاد دور اول اقای روحانی با سودهای موهوم خود و افسانه تورم تک رقمی باعث افزایش چهار برابری نقدینگی و در نتیجه متلاشی کردن سیستم بانکی کشور و فاجعه کنونی اقتصاد شدند و اقای هاشمی وزیر بهداشت با طرح بیمه سلامت خود باعث فروپاشی سیستم بیمه و بودجه نویسی کشور شدند و حالا که صدایش درامده و یا در استانه در امدن است مانند اقای طیب نیا بدنبال رفع مسئولیت از خود هستند و اقای کرباسچی با فروش قوانین ملی شهرسازی و تراکم و الگو شدن ان در سرتاسر کشور و تصور اینکه اداره اقتصاد و شهرداری کشور مانند اداره یک مغازه است و به فکر دخل باید بود برای همیشه زیست بوم ملت ایران را بصورت برگشت ناپذیری ویران کردند و هر سه این وزیران نتیجه ناکارمدی سیستم سهمیه در دانشگاه و رانتهای علمی هستند و عجیب نیست کارکرد انها بهتر از این باشد و متاسفانه هر روز این خیل ناشایسته سالاری مدیران با دکترای فله ای و سهمیه ای دارد بیشتر می شود و در نتیجه ابر چالش های اقتصادی و سیاست خارجی و داخلی کشور هم بزرگتر.
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
متاسفانه اصلا نمی توان باور کرد که در ایران مسایل بسیار بدیهی برای خیل بزرگی از نه تنها مردم عادی بلکه حتی برای بسیاری از به ظاهر کارشناسان غیر قابل درک است! فقط کافی است به سه نمونه اشاره کنیم:

1- همین بیمه سلامت . الان بیمه درمانی بزرگترین مشکل بودجه پیشرفته ترین و مرفه ترین کشورهای دنیا هست. نمونه ان همین اوباما کر در امریکا به عنوان ثروتمند ترین کشور دنیا که ده سال است دعوی روز بودجه ریزان است انوقت چطور ما وزیری داریم که در اقتصاد رکود زده ایران که از مشکلات بسیار سنگین ساختاری و رشد پایین رنج می برد بیمه ای را به بودجه و در نتیجه اقتصاد ایران و در نهایت از ناحیه کسر بودجه به جیب همه مردم ایران تحمیل می کند که حالا نتیجه انرا دارید می بینید؟ غیر از بدسوادی کارشناسی که خود ناشی از بدسوادی و عدم شایسته سالاری علمی در زمان تحصیل و بعد مدیریت است؟

2- نمونه دیگر وقتی اقای طیب نیا در دور اول اقای روحانی می اید و می فرماید نرخ سود بانکی را در کشوری که سالهاست از رشد منفی و یا صفر برخوردار است باید به 25 درصد برسد یا می رساند بر چه اساسی این کار را می کند. وقتی نرخ سود بانکی در پیشرفته ترین کشورها مانند ژاپن صفر یا منفی است و در کشورهای با رشد دو رقمی بسیار موفقیت امیز و سالم بالا مانند چین 4 یا 5 درصد است. چطور می توان انتظار داشت چنین کارشناسی نداند که این یعنی متلاشی کردن سیستم بانکداری و در نهایت اقتصاد ایران و جالب است برخی مردم که نباید هم کارشناس باشند از این سود 25 درصدی خوشحال هستند! نتیجه اینکه برای تامین همین سود 25 درصدی موهوم بانکهای خصوصی از سال 92 و همزمان با این افزایش بصورت تصاعدی از بانک مرکزی اضافه برداشت یا چاپ پول بی پشتوانه داشتند که فقط در مهرماه امسال به رقم دهشتناک ده تریلیون تومن رسیده . یعنی هر ایرانی 45 هزار تومن یارانه در مهر گرفته ولی بانک مرکزی به نیابت از این بانکها از جیب هر ایرانی 125 هزرا تومن بر داشت کرده! ولی ان وزیر اقتصاد الان دقیقا کجاست که پاسخگو باشد. جالبش ان است که رئیس کنونی بانک مرکزی و وزیر اقتصاد کنونی باز به دنبال تثبیت و عادی جلوه دادن اقتصاد و تورم و نرخ ارز در چنین اقتصادی هستند!

3- چگونه می توان تببین کرد که در اقتصادی که حجم تولید ملی ان در شش سال گذشته نه تنها افزایش نیافته بلکه ثابت مانده و درامد نفتی ان کاهش یافته ولی نقدینگی ریالی ان تا چهار برابر افزایش یافته مردم و مسئولین ان انتظار دارند نرخ دلار به عنوان ارز شاخص خارجی در حد همان شش سال پیش باقی بماند؟ کدام جادو کارشناسی یا علم تخدیر افکار می تواند چنین افکاری را ایجاد کند؟

خلاصه اینکه تا کی ما در ایران می خواهیم تصور کنیم تافته جدا بافته هستیم و اصول علم اقتصاد و سیاست خارجی و داخلی در دنیا بر ما اثر ندارد؟! تا چه زمانی مردم عادی ما خوشحال هستند و انتظار دارند در حالیکه در 50 سالگی بسیار باز نشسته می شوند باید رفاه و وضیعت اقتصادی انها با کشورهایی برابر باشد که سن بازنشستگی بالای 67 سال و میزان بهره وری تا 20 برابر کشور ما هست؟ خلاصه تا کی می خواهیم همش امید این سیستم فشل اموزش عالی کشور باشیم که انقدر سهمیه و رانت علمی در ان بیداد می کند که دکترا مهندسی حمل و نقل ان بحث هاله نور بر بالای سرش را مطرح می کند و...
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
جواب ناشناس ۱۲۵۴:
اقاجان اقای قالیباف کارهای بسیار بدتر از کرباسچی انجام داد منتهی اصولگرایان به ان اقا می گویند مدیر جهادی در صورتی که کرباسچی یک دهم تراکم فروشی قالیباف را هم انجام نداد یا در بحث دکتر ظریف شما کم کاری های اقای متکی را چرا نمی بینی که دست ایران را بردند زیر تیغ شورای امنیت؟
تمام دولتها نقاط ضعف و قوت داشته اند منتهی دیگه شما خیلی علیه دولت فعلی هستید و سیاه نمایی شما وحشتناک است.
دولت فعلی چوب نااهلی ترامپ را میخوره و گرنه برجام یک قرارداد بین المللی بوده و انها خباثت کردند .حواسمان باشد دشمن بین خودمان تفرقه نیاندازد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
آقای ظریف که با بیزینس کلاس پرواز میکنند از درد و رنج مردم آگاه نیستند و نمی دانند که فشار اقتصادی چیست
ناشناس
| Romania |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
من 5 دقیقه پیش آمدم دیدم پرچم امریکا درباره اسکاتلند و زبان انگلیسی و این چیزها نوشته بود، حالا دوباره آمدم دیدم یکباره این متنش غیب شده!!! تابناک خبر داری چی شده؟
بابا در امریکا به رئیس جمهور آمریکا فحش میدن آب از آب تکان نمیخوره ،
یزدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
بهترین نظری بود که یک عاقل گفت واردات باید ازاد شود تولید کننده ایرانی ظرفیت ممنوعیت واردات را ندارد و فقط به فکر جیب خود است اخه حمایت از تولید ملی معنی نداره زمانی که گنجایش تولید و حق مصرف ککنده رعایت نمیشود باید واردات ازاد شود که رقابت هم شکل بگیره و به نوعی احترام به مصرف کننده گذاشته شود
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
دوست عزیز از المان.

1- بله اقای قالیباف مانند همه شهرداران بعد از اقای کرباسچی در سرتاسر کشور که درامد اصلی انها فروش قانون و تراکم بود تراکم فروخت ولی مهم این است که بدانیم این اقای کرباسچی بود که مانند یک کاسب جز این بدعت و فاجعه فروش قوانین ملی شهرسازی را گذاشت و به اصطلاح اب را در جوب انداخت. انتقاد به کرباسچی به این معنی نیست که با همه کارهای اقای قالیباف موافقیم .

2- تا کی می خواهیم متوجه نباشیم که افراد را نباید نسبت به هم یا خط فکری انها قیاس نکنیم بلکه کارکرد انها را با شاخصهای حرفه ای و استاندارد دنیا و فاصله انها با ان شاخصها بسنجیم؟ بر همین اساس عملکرد اقای متکی و یا جلیلی و یا مدیر جهانی در سیاست خارجی هرگز قابل قبول نیست ولی ایا غیر قابل قبول بودن عملکرد انها به این معنی است که حتما اقای ظریف بهتر از انها بوده است؟ واقعا ایا تمام شاخصها و استانداردها ی سیاست خارجی در دنیا در دو شاخص اقای جلیلی یا ظریف خلاصه می شوند که اگر کسی از یکی انتقاد کرد حتما و قهرا به معنی تایید دیگری است؟ هر دو این عزیزان تنها نسبتی که نداشتند همان شایسته سالاری در علم سیاست خارجی است. اگر کسی به صرف داشتن مدرک مرتبط با سیاست خارجی در امریکا و زبان انگلیسی می تواند وزیر خارجه موفقی باشد امریکا چند میلیون وزیر خارجه موفقتر در حد اقای ظریف دارد! موفقتر از انجهت که پذیرش در دانشگاه امریکا به عنوان یک دانش اموز امریکایی کجا و پذیرش در این دانشگاهها به عنوان یک بورسیه دولت خارجی از ایران و عربستان و چین و تایوان و کره جنوبی کجا! انها که درسیستم اموزش امریکا و کشورهای پیشرفته هستند می دانند که دانشجوی خارجی یعنی قلک این دانشگاهها و هیچ معیاری برای تسلط و علم ان دانشجو نیست!

3- عزیز انتقاد از این دولت یا ان دولت سیاهنمایی نیست. انتقاد است. کدام دولتی در دنیا می شناسید که با وجود داشتن غنی ترین ثروت نفت و گاز دنیا وضیعت اقتصادی و معاش ان به این شکل باشد که تورم و بیکاری ان دو رقمی و رشد اقتصادی و شاخص ارزش پول ان منفی باشد. شاید فقط ونزویلا که دوست صمیمی و مدل دولت مدیر جهانی بود. انوقت شما می گویید ما سیاه نمایی می کنیم. ایران و ونزویلا با وجود داشتن غنی ترین ذخایر نفت و گاز دنیا دارای بدترین کارکرد اقتصادی هستند. اگر این نتیجه هنر دولتمردان انها هستند پس نتیجه چیست؟ این دولت و ان دولت هم ندارد. سالهاست که چنین است.

4- در مورد برجام. در کدام مبحث و علم سیاست خارجی برجام قرار داد است؟! شما اصلا می دانید که برجام نه تنها قرار داد نیست بلکه قولنامه و تفاهم نامه و حتی موافقتنامه هم نیست! سندی که در سرتاسر ان حتی یک امضا هم نیست در دنیا کاغذ باطله ای بیش نیست. این نهایت سادگی تیم سیاست خارجی ما بود که برجام را به عنوان سند چند جانبه به ملت ایران معرفی کرد. اطمینان داشته باشید اگر در سرتاسر این سند حتی یک امضا از سوی هر کشور طرف گفتگو بود حتی در حد دربان وزارت خارجه ان کشورها ترامپ هرگز قادر نبود به این سادگی از ان خارج شود. حتی یک امضا!
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
به دوست 1431. به هر حال از تابناک متشکر که با سعه صدر نسبت به انتشار نظرات رسیده تا انجا که امکان دارد اقدام می نماید. هر اندازه بیشتر نظرات مختلف انتشار یابد برای کشور بهتر و مفید تر است حتی اگر مطابق نظر ما نباشند.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
فقط باید اصافه نمایم که در زمان اقای کرباسچی و کارکردهای او کارشناس بی تجربه ای در یکی از سازمانها و دانشگاههای در ارتباط با توسعه کشور بودم که به شدت طرفدار مدیریت اقای کرباسچی بودم. ولی هر چه بیشتر در مدیریت تجربه کسب کردم و به خصوص بعد از سالها کار و تحقیق در کشورهای مختلف دنیا از اسیا تا اروپا و امریکای شمالی متوجه شدم که چرا کشورهای پیشرفته دنیا به این حد از پیشرفت رسیدند. فقط به این خاطر که قوانین بسیار علمی و شاخص ملی وضع نمودند و احدی از مدیران و حتی مردم ان کشورها به خود اجازه نمی دهد که بخشی فکر کند و این قوانین ملی را نادیده بگیرد. اگر می بینید که مثلا پوشش اسلامی یا حقوق سایر اقلیتها یا حتی افراد و خانواده های داعشی مقیم این کشورها را حفظ می کنند به این خاطر نیست که ذاتا موافق انها هستند فقط به این خاطر است که به این نکته پی بردند احترام به قوانین ملی در نهایت به صرف جامعه است و سلیقه بودن قانون یعنی پایان پیشرفت و رفاه انها. حتی اگر مثلا داعشیها از همین قوانین سو استفاده کنند ولی این بها باید پرداخت شود تا جامعه به ترقی خود ادامه دهد. نکته ای که اغلب در کشورهایی مانند ایران مغفول می ماند و همه تلاش دارند سلیقه ای و بخشی حوزه مدیریت خود را پیش ببرند.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
فقط باید اصافه نمایم که در زمان اقای کرباسچی و کارکردهای او کارشناس بی تجربه ای در یکی از سازمانها و دانشگاههای در ارتباط با توسعه کشور بودم که به شدت طرفدار مدیریت اقای کرباسچی بودم. ولی هر چه بیشتر در مدیریت تجربه کسب کردم و به خصوص بعد از سالها کار و تحقیق در کشورهای مختلف دنیا از اسیا تا اروپا و امریکای شمالی متوجه شدم که چرا کشورهای پیشرفته دنیا به این حد از پیشرفت رسیدند. فقط به این خاطر که قوانین بسیار علمی و شاخص ملی وضع نمودند و احدی از مدیران و حتی مردم ان کشورها به خود اجازه نمی دهد که بخشی فکر کند و این قوانین ملی را نادیده بگیرد.
ناشناس
| Netherlands |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
پاسخ به دوست ۱۴۵۰:برجام با قطعنامه ۲۲۳۱ رسمی شده و قولنامه نیست.
حواستان کجا است؟
مشکل ما الان بی قانونی امریکا است و قدرت فوق العاده زیاد او روی نهادهای مالی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
ناشتاس 12/52دل پری از دولت روحانی داری ولی همه این بدبختی ها برمبگردد به استخدام بیحساب کتاب و یارانه کل کشور توسط دولت معجرا
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
داداش نفست از جای گرم بلند میشه




چند روز بیش آماری که گمرگ خدش آمار داده بیش از 140هزار کانتین تو بنادر جنوبی رسوب کرده.



اصلا کسی دلش به حال مردم نمیشوزه




چرا.فقط در یه مورد دلسوزشون موقع انتخابات است.
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
حالا که جهان یک دهکده است ما چرا مردم ایران را از ان دور کنیم؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
شما رو در دهکده جهانی نمیپذیرند قربان! مگر به عنوان بردگانی که هر وقت خواستن بهتون بگن بمیرید و هر وقت خواستن بهتون بگن زنده باشید. در دهکده جهانی فقط جان چشم آبی های موبور ارزش داره نه جان همه انسان ها. بقیه فقط باید باشند، موجوداتی برای ترحم و مصرف اضافه مانده های نژاد برتر.
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
اقای ناشناس افکار شما به دویست سال برمی گردد هیتلر را از گور در نیار مردم دنبال تکنولوژی برترند نه نژاد برتر چشم ابی های مو بور عاشق ایرانی اصیلند از خدا می خواهند با ملت ایران دوست باشند
روزبه والا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
سلام
شما فرض کنید ما اراک را سیمان نمی کردیم و داشتیم الان با داشتن آن چه چیزی داشتیم که با نداشتنش نداریم.تنها چیزی که نداریم بمب اتم است که آن هم گفتن حرام است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
واقعا چرا؟ چرا باید با دنیا فرق کنیم؟ چرا با مردم مالزی و اندونزی و سنگاپور و هنگ کنگ فرق داریم؟ همین الان زنگ زدم پست تی ان تی برای دریافت مرسوله از خارج، گفتن مستقیم به ایران نمیاد اول میره امارات بعدش میاد ایران، اصلا ایران در لیست بسیاری از مقاصد دنیا نیست. چرا؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Austria |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
پاسخ احتمالی مسوولین :حالا پست تی ان تی به ایران نیاد چه اهمیت و ارزشی دارد مهم این است عزت مان در جهان حفظ بشود
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
دولت ارزهای حاصل از صادرات را ریخت در بازار ارز و همزمان با اعمال فشار حجم معاملات رو کم کرد تا نرخ ارز رو بیاره پایین ولی از واردات زد و بار گرانی رو انداخت روی دوش اجناس. مردم نااگاه نیستند، بازار را آزاد بگذارید خود مردم تصمیم بگیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
اشکنه بخورید .
پاسخ ها
نادری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
وارادت خودرو باید آزاد شود
همچنین لوازم خانگی

لوازم خانگی را در زیر پله تولید میکنند بنام برند اروپایی و کره ای دارند میفروشند

احیاالناس ...یکی جواب بده
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
بنظر من دولت میتونه با تسهیل کردن واردات مواد خام و قطعات پایه ای الکترونیکی و مکانیکی اولیه زمینه را برای تولید و ایجاد اشتغال فراهم کنه
واقعا لزومی نداره شوینده خانگی و لوازم خانگی خارجی و... در این حجم وارد کشور بشه (نه الان که تحریم هستیم بلکه حتی در حالت نرمال)
بگذارید مثال بزنم
مردم کشور ایتالیا با وجود داشتن ثروت و نزدیک بودن به المان از لوازم خانگی برند المانی کمتر استفاده میکنند و مثلا از برند های ایتالیایی مثل کندی بهره میبرند
به بازار سری بزنید
کندی در بازار ایران هم وجود داره
کیفیتش و امکانات مثلا مدل لباسشوییش رو با جنس ایرانی مقایسه کنید
حاضرم قسم بخورم مزیت خاصی نسبت به جنس ایرانی درجه یک نداره
ما برند ارج رو داشتیم که بخاطر فعال نبودن بخش توسعه و تحقیق از بین رفت
متقاضی ماشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
با راه اندازی کمپین عدم خرید خودرو با قیمتهای نجومی به قشر آسیب پذیر جامعه وتولید خودروهای با کیفیت کمک کنیم وهمچنین ایمن سفرکرده وشاهد حوادث ناگوار وترافیک خسته کننده نباشیم
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
بحث نخریدن نیست بابا جون پول نداریم که بخریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
تورم خیلی بیشتراز۴۲ درصدهست همه قیمتهاازجمله میکن وخودرو وموادغذایی ولوازم خانگی ومحصولات الکترونیکی وغیره وغیره حداقل دو سه برابرشده اندومردم فشارفزاینده تورم راباپوست وگوشت واستخواتشان حس میکنند علت سانسور همین نرخ رسمی والبته غیرواقعی هم برمیگرددبه انتقادازتورم ۴۰ درصدی دولت قبل !!!!
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
هموطن، خواهشا اجناسی که نیاز فوری ندارید نخرید، مثلا اگر موز گران است، بگذارید بماند روی دست تاجر و فاسد شود اما نخرید. اگر مرغ گران است و نیاز به خرید فوری ندارید، بگذارید بماند روی دست دلال و فاسد شود. کمی برای خود احترام قائل باشیم و هر چیزی را به هر قیمتی نخریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
حرف شما صحیح ولی اونی که داره میخره مبخواد مرغ ده تومان باشد با صد تومان ما همینشم نداریم بخربم با حقوق سه میلیونی و شیش سر عابله به نبمه ماه هم نمبرسبم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
من که متوجه نشدم از کالای ایرانی حمایت کنیم یا نه چون گران هستن تکلیف مردم رو روشن کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
تو با این مغزت حمایت کن... مرد حسابی کالای ایرانی وقتی حمایت داره که قیمتش قابل رقابت باشه... پس چرت نگو....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟