حمایت از بودجه فرهنگی از شعار تا عمل

کد خبر: ۸۶۷۲۱۰
|
۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۴ 06 January 2019
|
7854 بازدید

در حالی لایحه بودجه سال 98 تقدیم مجلس شد که کاهش چشمگیر ردیف‌های اعتباری آن در بخش‌های مختلف حرف و حدیث‌های فراوانی به دنبال داشت از جمله این کاهش‌ها سهم بودجه فرهنگی است به طوریکه گویا بیشترین نمود بودجه ریاضتی دولت در حوزه فرهنگ خود را نشان داده است و اعتبارات حوزه‌‎های فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری، ورزش و جوانان و حوزه‌های علمیه تنها کمتر 1 درصد بودجه کل کشور را به خود اختصاص داده است.

حال نگاه‌ فعالان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ کشور به نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق است تا شاید بودجه فرهنگی و حمایت از این بخش را از شعار به عمل تبدیل کنند هرچند که رؤسای فعلی و گذشته کمیسیون فرهنگی مجلس نظر دیگری دارند و معتقدند این بودجه کفاف نیاز های فرهنگی کشور را نمی دهد و نمیتوان معجزه کرد و سهم اندک آن را در بودجه کل کشور به رقم قابل قبولی رساند.

مازنی: مسئولان فقط در کلام حامی حوزه فرهنگ هستند

احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به نحوه تدوین حوزه فرهنگی در لایحه بودجه سال 98، عنوان کرد: متأسفانه مسئولان فقط در شعار و کلام حامی حوزه فرهنگ هستند و در عرصه عمل هیچ نوع حمایتی از این حوزه ندارند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چنانچه به شقوق مختلف حوزه فرهنگ از جمله حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان توجه شود این حوزه نه تنها هزینه بر بلکه می‌تواند سود ده نیز باشد، گفت: در سال 97 حوزه فرهنگ در قیاس با سایر بخش ها فقط 6 دهم درصد بودجه داشت که در قیاس با 99.4 درصد برای سایر بخش ها قابل قیاس نیست. این بودجه از صدا و سیما گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان میراث فرهنگی و وزارت ورزش است و شامل حوزه های علمیه، بخش موسیقی و هزینه های مسجد نیز می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه به جای اینکه جلوی هزینه هایی همچون حیف و میل پول در صنعت خودروسازی و سایر حوزه ها گرفته شود از بودجه فرهنگ زده شده که تمام حوزه ها ذیل این حوزه باید تعریف شوند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: از تدوین لایحه بودجه سال 97 به ویژه در حوزه فرهنگ گله مندیم و امیدواریم این نقص توسط نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی مجلس برطرف شود.

پژمانفر: نمی‌توان در اصلاح لایحه بودجه معجزه کرد

نصرالله پژمانفر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به ارائه لایحه بودجه سال 98 به مجلس و آغاز کار کمیسیون تلفیق بودجه از امروز (16 دیماه) و انتخابات هیأت رئیسه در نشست نخستین این کمیسیون، عنوان کرد: با وجود وعده و اظهاراتی که از سوی سازمان برنامه و بودجه در خصوص بودجه فرهنگی دریافت کرده بودیم اما آنچه در لایحه بودجه سال 98 در حوزه فرهنگ تدوین و تنظیم شده راضی کننده نبود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تلاشیم پیشنهادات مطروحه در خصوص لایحه بودجه را در کمیسیون تلفیق به ثمر برسانیم، افزود: نهایت تلاش خود را برای بهبود و اصلاح لایحه بودجه به ویژه در حوزه فرهنگی انجام خواهیم داد ولی در این راستا معجزه نمی‎توان کرد.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر افزودن بار مالی به دولت نیز مسئله‌ای است که منابع مالی آن نیز باید در لایحه بودجه پیش بینی می‎شد لذا ارتقای بودجه فرهنگی مسئله‎ای نیست که به سادگی بتوان آن را محقق کرد.

با این حال باید منتظر ماند و دید با خروج لایحه بودجه از تلفیق و تصویب آن در صحن علنی مجلس چه تغییری در بودجه فرهنگی کشور ایجاد خواهد شد و این تغییرات تا چه اندازه پیکر نحیف حوزه فرهنگ را تقویت می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟