نسخه‌پیچی «نظام پزشکی» برای دورزدن قانون

کد خبر: ۸۷۱۹۶۱
|
۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۴ 22 January 2019
|
5311 بازدید
|
۷

مسئولان سازمان نظام پزشکی درحالی مخالف نصب کارتخوان در مطب پزشکان هستند که سایر مشاغل ارایه کننده خدمت، قانون را پذیرفته و با نصب دستگاه کارتخوان ارائه خدمات را برای اقشار جامعه آسان کرده‌اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «با زحمت زیاد پدر را به طبقه چهارم مطب رساندم، دفترچه بیمه را به همراه کار عابر بانک روی پیشخوان منشی گذاشتم، نگاهی به من انداخت و گفت: کارتخوان نداریم، باید پول نقد بپردازید، اگه پول نقد به همراه ندارید یک خیابان بالاتر پول نقد بگیرید.» همین یک جمله کافی است تا اشک بیمارانی که با هزار زحمت پله‌های مطب را طی کرده‌اند و بالا آمده‌اند در بیاورد!

شاید یکی از داغ‌ترین موضوعات این روزهای مورد بحث در محافل پزشکان موضوع الزام استفاده از پایانه فروشگاهی در مطب باشد، نقطه شروع این ماجرا را می‌توان به گلایه‌های بیماران از نبود دستگاه کارتخوان در مطب‌های پزشکان و راه‌اندازی کمپین‌هایی در شبکه‌های اجتماعی دانست، موضوعی که نه تنها مشکلاتی را برای بیماران ایجاد کرده بلکه به عقیده برخی کارشناسان عاملی برای پرداخت کمتر مالیات است.

پس از گذشت چندین ماه از این اتفاقات طی روزهای گذشته کمیسیون تلفیق بودجه در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ مصوب کرد تمامی صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، دامپزشکی، داروسازی و پیراپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، نظام پزشکی یا نظام دامپزشکی صادر می شود موظف هستند از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند. بر اساس این تصمیم مقرر شد ۱۰ درصد از مبلغ دستمزد پزشک مستقیما به حساب سازمان امور مالیاتی بابت علی الحساب مالیات آن پزشک واریز شود که این موضوع در بین پزشکان جنجال‌های زیادی به پا کرده است.

پزشکان سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات می‌پردازند

برخی از کارشناسان معتقدند گروه‌های پزشکی مالیات خود را به طور کامل پرداخت نمی‌کنند و مالیات پرداختی آنها به نسبت محاسبات کارشناسان مبلغ اندکی است؛ حسین بانکی کارشناس سیاستگذاری حوزه سلامت، در واکنش به موضوع فرار مالیاتی پزشکان، گفت: پزشکان مالیات خود را به طور کامل نمی‌دهند و سازمان مالیاتی در این بین انفعال دارد. باید بدانیم مبلغی که به عنوان مالیات از پزشکان باید اخذ شود چقدر است. در حال حاضر تعداد پزشکان متخصص در کشور ۴۶ هزار و ۶۰۰ پزشک هستند، ما در اینجا فرض می‌کنیم ۴۰ هزار پزشک متخصص داریم.

وی افزود: درآمد ماهیانه این پزشکان متخصص را ۵۰ میلیون تومان لحاظ می‌کنیم که براین اساس، در مجموع یک سال میزان درآمد سالیانه پزشکان متخصص ۲۴ هزار میلیارد تومان است. برای دندان پزشکان که تعداد آنها ۲۸ هزار نفر است مبلغ ماهانه را ۳۰ میلیون تومان در نظر می گیریم که مجموع درآمد سالیانه دندانپزشکان ۱۰ هزار میلیارد تومان می شود. با این احتساب مجموع درآمد سالیانه دندان پزشکان و پزشکان متخصص ۳۴ هزار میلیارد تومان است.

بانکی گفت: اگر درصد مالیات را ۲۰ درصد در نظر بگیریم، رقم مالیاتی که دندانپزشکان و پزشکان متخصص باید بپردازند ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: طبق اظهار نظر رئیس سازمان مالیاتی، می‌بایست از پزشکان ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات اخذ شود که با رقم محاسباتی ما فاصله زیادی دارد، البته پزشکان همین مالیات را نیز نمی‌پردازند و در حال حاضر سالیانه ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات می دهند که رقم بسیار کمی است.

بانکی با عنوان این مطلب که در محاسبات مالیاتی، ۸۰ هزار پزشک عمومی را نیاورده ایم، گفت: ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی پزشکان، معادل یارانه یک سال ۱۲ میلیون ایرانی و وام ازدواج ۴۵۰ هزار زوج جوان است.

لزوم ایجاد سازوکار مناسب برای دریافت مالیات

محمد حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در این خصوص اظهار داشت: با وجود هجمه منفی که علیه جامعه پزشکی امروز در فضاهای مختلف ایجاد می شود این موضوع به مجلس کشیده شده است به نظر من بسیاری از این مسائل مطرح شده به دلیل عدم آگاهی از نحوه پرداخت مالیات جامعه پزشکی است جامعه پزشکی در سه بخش شاغل هستند یکسری از این افراد در استخدام دولت هستند و الزاماً سیستم موظف است از حقوق آنها مالیات را کسب کند و آن را به خزانه وارد کند.

وی افزود: قسمت دیگر جامعه پزشکی در بیمارستان ها مشغول هستند و در بیمارستان دولتی و خصوصی حق و حقوق آنها حساب شده و درصد مالیات آنها کسر می شود گروه سوم جامعه پزشکی در مطب های خود مشغول به کار هستند که به طور قاطع باور دارند که باید مالیات پرداخت کنند اما باید برای این کار سیستم نظام‌مند تدوین شود و پزشکانی که در مطب مشغول فعالیت هستند در صورت وجود سیستم نظام مند، مالیات خود را پرداخت خواهند کرد.

به اعتقاد وی موضوع کارت خوان منجر به دریافت مالیات واقعی نخواهد شد و آن چیزی که می‌تواند دریافت مالیات را به صورت دقیق اجرایی کند داشتن سیستم خاص است که در تمام دنیا از این تجربه استفاده می‌کنند و این موضوع باید توسط سازمان امور مالیاتی با حضور اعضای سازمان نظام پزشکی تامین شود و درصد مالیات در چارچوب قانون تعیین گردد در این صورت جامعه پزشکی با افتخار مالیات را خواهند پرداخت کرد.

نادیده گرفتن حقوق بیماران

این تصمیم کمیسیون تلفیق با مخالفت شدید ظفرقندی سرپرست سازمان نظام پزشکی مواجه شد و مسئولان این سازمان با ارسال نامه‌ای به کمسیسون تلفیق اعلام کردند که «نوع و ماهیت تعامل پزشک و بیمار از مقوله خرید و فروش کالا نیست و اصولاً خدمات بخش سلامت که در اقصی نقاط کشور و به صورت شبانه‌روزی برای آحاد مردم شریف کشور ارائه می شود مشمول تعاریف و قوانین فعالیت های اقتصادی نمی باشد».

بر اساس استدلال مسئولان سازمان نظام پزشکی، بسیاری از مشاغل ارایه کننده خدمت نظیر شرکت‌های ارایه کننده خدمات بیمه، دانشگاه‌ها و بسیاری از دفاتر مهندسی و دفاتر پیشخوان و ... نیز فروشنده کالا نبوده بلکه به آحاد جامعه خدمات ارایه می‌دهند، لذا چنین استدلال‌هایی از مسئولان سازمان نظام پزشکی که علاوه بر رعایت حقوق پزشکان موظف به دفاع از حقوق بیماران هستند جای تعجب دارد!

آیا مسئولان سازمان نظام پزشکی که در نامه‌های خود به کنایه اعلام کرده‌اند «آن چند تخم مرغ محلی و یک شیشه مربای هویجی که آن پیرزن روستایی که توسط من مورد جراحی قرار گرفته است می آورد را چگونه در صندوق فروش مطب تعریف کنم که مبادا قوانین و تبصره های مصوب مورد بی احترامی قرار گیرد!» چگونه به آن فرد بیماری که از نبود کارتخوان در مطب پزشک اطلاع نداشته و غافل از نبود کارتخوان در مطب پزشک با حال ناخوش مسیر طولانی را طی می‌کند تا خود را به مطب برساند تضمین می‌دهند که بیمار را برای دریافت پول نقد از مطب برنگردانند؟ و اگر بیماری پول نقد به همراه نداشت ویزیت از وی اخذ نشود؟

حال باید دید این تصمیم کمیسیون تلفیق که نه تنها زمینه ایجاد شفافیت در خصوص عملکرد و پرداخت مالیات پزشکان را فراهم می‌کند بلکه گامی در راستای احقاق حقوق شهروندی نیز به شمار می‌رود به کجا خواهد رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
کارمندان شریف که زنده مانی می کنند مالیات می دهند چرا از قشر ضعیف پزشکان می خواهید مالیات بگیرید بزارید زندگی کنند. جای تاسف است که فقط از ضعفا پول می گیرند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
چرا هیچ وقت صحبت از مالیات گرفتن از دلال ها وبنگاهدار ها و بازاری ها و طلا فروش ها و صاحبان املاک نیست ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
سلام اقای کارشناس، با چه حسابی شما بیست درصد مالیات از پزشکان و دندانپزشکان دریافت می کنید مگر مطب پزشک هزینه ندارد ایا به آنها می گویید که این بیست درصد منهای هزینه های جاری و غیر جاری شماست ایا این هزینه ها را محاسبه می کنید ایا هزینه های جاری و سرمایه ای یک دندانپزشک که برای ترمیم و پر کردن یک دندان که بایستی از دستگاه های گران قیمت و مواد اولیه مورد استفاده در پر کردن و ترمیم دندان استفاده کند را محاسبه می کنید؟ ایا درمحاسبه این بیست درصد به ایشان گفته می شود که هزینه هایت را هم بیاور و با وجدان کاری انها را محاسبه کنید ؟ ای کاش سیستم در این کشور شفاش شود تا همه از خدمت به کشور و دادن ملیات لذت ببرند.
دلسوز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
آقایانی که ناراحت حقوق مردم هستند ، آیا پزشکان را جزء مردم کشورحساب می کنند؟
از سال 95 تعرفه خدمات پزشکی هیچ گونه افزایشی نداشته با وجود آنکه نرخ مواد اولیه ، اجاره ، مالیات،دوره های اجباری بازآموزی،هزینه های اخذ پروانه طبابت ، هزینه جمع آوری پسماند ( که این مورد غیر قانونی اخذ می شود) و هزینه های مطب داری و حقوق پرستار و... چندین برابر شده است. اینکه برخی پزشکان مثل سایر مشاغل خارج از تعرفه مصوب پول می گیرند ربطی به جامعه پزشکی نداشته و عنوان اینگونه مطالب فقط موجب بی اعتمادی مردم نسبت به این حرفه و افرادی که با صداقت در آن کار می کنند می شود و از سوی دیگر موجب فرار پزشکان دلسوز و متبحر از کشور خواهد شد.
پیشتر مهاجرت گسترده افراد متخصص از سایر رشته ها را داشته ایم ، برای عامه مردم سفر به اروپا و آمریکا برای درمان وجود ندارد،کاری نکنید که خدای ناکرده این چند نفری هم که به درد مردم رسیدگی می کنند با این قوانین دست پا گیر جلای وطن کنند.
دکتر زهرا سلیمان پور
|
Germany
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
پزشک قشر نخبه و الیت جامعه هست. به جای اینکه به پزشکان امتیازات ویژه و مصونیت های مختلف داده بشه میخان از این فرهیختگان برای رفاه بیشتر عوام مالیات بگیرن
ما پزشکان خاستار موارد زیر بدون قید و شرط و فوری هستیم:

1- هم طراز کردن کارانه ها و حقوق با متوسط نرم جهانی ( به عنوان شاخص ایالات متحده یا کانادا)
2- پرداخت به موقع و بدون کسورات بی مورد
3- دادن مصونیت قضایی خاص به پزشکان تا بدون دغدغه درمان کنند
4- وضع قوانین مجازات سنگین در صورت توهین به پزشک در محیط های مجازی و حقیقی
5- اختصاص کارت های تردد ویژه به پزشکان
6- معافیت مالیاتی کامل پزشکان
7- حق انتخاب محل خدمت
8- محدودیت ورودی های پزشکی به منظور حفظ کیفیت و جلوگیری از ورود دانش آموختگان مراکز بی کیفیت خارجی به چرخه درمان
9- داینامیک شدن کارانه و حقوق
10- اختصاص مسکن و خودروی در شان پزشکان جوان در بدو ورود به کار
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
مالیات فقط باید از حقوق کم بشه و لاغیر
خیلی ناراحتید برید عطاری خودتون رو درمان کنید و مطب و بیمارستان نیایید.برخی مردم قدر نشناس به جای سپاس از زحمات پزشکان مرتبط در پی ضربه زدن به این قشر فرهیخته هستند. باید خداتون رو شکر کنید در هوایی تنفس میکنید که پزشکان نیز در اون زندگی میکنن
واقعیت دردناکی هست اما پزشک کلا افق دید و فرهنگش فرسنگ ها با عوام فاصله و سبقت داره. زندگی با مردمی با سطح فرهنگ پایین و البته حسود همین عواقب رو هم داره

امیدوارم اجازه مهاجرت بدن. خسته شدم از بس توهین شنیدم
تابناک تو هم طبق معمول درج نکن
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
از منه پزشک عمومی با خالص دریافتی 14 تومن میخایین مالیات بگیرین کجا رو پر کنین؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟