براساس آمارها، سالیانه 100 میلیون تن گوشت مرغ در سطح جهان تولید می شود که نزدیک به 10 میلیون تن آن در مبادلات تجاری قرار می گیرد؛ از این رقم حدود سه میلیون تن آن به مصرف همسایگان ایران می رسد؛ عراق هر سال بیش از 640 هزار تن و عربستان 800 هزار تن مرغ وارد می کنند، در حالی که ایران ظرفیت تولید نزدیک سه میلیون تن گوشت مرغ را دارد.
طبق آمارها سالیانه 2 میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ در ایران تولید و عرضه می شود که تامین کننده نیاز داخلی است؛ در سالهای اخیر سالی 100 هزار تن مرغ مازاد بر نیاز داخلی آن به کشورهای هدف صادر می شد.
در این پیوند «محمد یوسفی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با گرانی قیمت گوشت قرمز تقاضا برای مصرف گوشت مرغ افزایش یافته که همین امر در قیمت این محصولات تاثیرگذار است.
وی افزود: ممنوعیت مجدد صادرات گوشت مرغ در اسفند و فروردین ماه جاری به دلیل پایین بودن حجم صادرات این محصول نمی تواند تاثیر چندانی روی نرخ مرغ مصرفی داشته باشد، زیرا در زمان آزاد بودن صادرات در نهایت چهار هزار تن صادر شده است.
به گفته وی، این درحالیست که ماهانه یک هزار و 800 تن گوشت مرغ به بازار داخلی عرضه می شود بنابراین رقم صادرات چندان نیست که بخواهد در عرضه بازار داخلی تاثیرگذار باشد.
** قیمت گوشت مرغ کاهش چندانی نخواهد داشت
وی پیش بینی کرد: با توجه به افزایش هزینه های تولید همچون قیمت نهاده های طیور و جوجه یک روزه در بازار آزاد، به نظر می رسد که قیمت گوشت مرغ برای مصرف کنندگان کاهش چندانی پیدا نکند بنابراین قیمت ها ثابت خواهد ماند.
وی افزود: بنابراین برخی بی جهت نگرانی برای افزایش قیمت گوشت مرغ در روزهای پایانی سال دارند.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: اکنون قیمت هر قطعه جوجه یک روزه بین 4700 تا 4800 تومان، هرکیلوگرم ذرت شرکت پشتیبانی امور دام در بنادر 1350 تومان و ذرت در بازار آزاد 1700 تومان، کنجاله سویا در بنادر 2350 تومان در بازار آزاد 3500 تا 3800 تومان است که در قیمت نهایی محصول تاثیرگذارند.
وی ادامه داد: امروز قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده حدود 9 هزار تومان و خرده فروشی بین 11.5 تا 12.5 هزار تومان است که در برخی خرده فروشی ها با نرخ 14 هزارتومان نیز عرضه می شود.
وی تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام برای تعادل بازار روزانه حجم قابل توجهی مرغ منجمد با نرخ 8900 و مرغ گرم با نرخ 9800 تومان عرضه می کند.
یوسفی با تاکید بر این که کمبودی در تامین گوشت مرغ مورد نیاز مردم در شب عید نداریم، افزود: با وجود تقاضای بالا برای جوجه ریزی، مردم نگرانی برای کمبود این محصول در روزهای پایانی سال و ایام نوروز نداشته باشند.
** نگرانی مرغداران از تامین دان
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران با بیان اینکه مرغداران نگران تامین دان مورد نیاز تولید هستند، افزود: شرکت پشتیانی نقش مهمی در عرضه سهمیه دان به واحدهای مرغداری کشور دارد و به تازگی حمل بار نهاده های طیور از بنادر به استان ها روان شده است.
وی از وزیر جهاد کشاورزی خواست تا با تسهیل و روان سازی دان به استان ها، نگرانی مرغداران را برای سهمیه دان در جوجه ریزی دوره های پایانی سال کاهش دهند.
یوسفی اظهار داشت: با وجود افزایش قیمت جوجه یک روزه به نظر می رسد هر ماه 110 تا 120 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شود.