چرا پنتاگون از اظهارات ترامپ در مورد ایران عقب نشینی کرد؟!

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، حضور نیروها و پایگاه های آمریکایی در عراق برای تحت نظر قرار دادن ایران و فعالیت های آن است، واکنش های بسیاری را در عراق شاهد بودیم. این اظهارات ترامپ با واکنش، انتقاد و مخالفت شدید مقامات و احزاب و گروه‌های سیاسی عراق روبه رو شد، به گونه ای که بسیاری از گروه ها و مقامات عراقی، بر لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از عراق تأکید کردند.
کد خبر: ۸۷۶۴۰۸
|
۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰ 06 February 2019
|
17020 بازدید
|

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، حضور نیروها و پایگاه های آمریکایی در عراق برای تحت نظر قرار دادن ایران و فعالیت های آن است، واکنش های بسیاری را در عراق شاهد بودیم.

به گزارش «تابناک»؛ ترامپ در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که آمریکا هزینه‌ زیادی برای ساخت پایگاه نظامی در عراق صرف کرده و باید آن را حفظ کند.

او همچنین گفته بود: یکی از دلایل حفظ این پایگاه این است که می‌خواهیم کمی مواظب ایران باشیم زیرا ایران یک مشکل واقعی است.

واکنش شدید عراقی ها

این اظهارات ترامپ با واکنش، انتقاد و مخالفت شدید مقامات و احزاب و گروه‌های سیاسی عراق روبه رو شد، به گونه ای که بسیاری از گروه ها و مقامات عراقی بر لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از عراق تأکید کردند.

در همین رابطه و در اولین واکنش، رئیس جمهوری عراق به سخنان ترامپ، همتای آمریکایی خود درباره ماندن نظامیان این کشور در خاک عراق با هدف رصد ایران، واکنشی جدی نشان داد. «برهم صالح» گفت: ترامپ از عراق اجازه‌ای نگرفته که نیروهای آمریکایی در خاک این کشور مراقب ایران باشند. رئیس جمهوری آمریکا با هیچ کس در دولت عراق درباره نقش اضافه نیروهای آمریکایی در این کشور صحبت نکرده است.

از طرفی، «حیدر العبادی»، نخست‌وزیر سابق عراق نیز مخالفت خود را با اظهارات ترامپ درباره نیروهای آمریکایی در عراق اعلام و تأکید کرد: این اظهارات موجب تنش در روابط بغداد و واشنگتن می‌شود و همچنین به حاکمیت و استقلال عراق لطمه می‌زند. وی تأکید کرد: ما از آمریکا می‌خواهیم در موضع خود و این اظهارات که فضایی منفی را ایجاد می‌کند بازنگری کند.
العبادی افزود: از دولت عراق نیز این درخواست را داریم که بر موضع ثابتمان درباره عدم سوءاستفاده از خاک عراق علیه کشورهای همسایه تأکید کند.

سید «عمار حکیم»، رهبر «جریان حکمت ملی» و رئیس ائتلاف «اصلاح و سازندگی» عراق نیز در سخنانی تأکید کرد: این کشور اجازه تحقق خواست ترامپ مبنی بر استفاده از خاک عراق برای زیر نظر گرفتن کشورهای همسایه را نخواهد داد. حکیم در صفحه شخصی خود در توییتر افزود: بر اساس قانون اساسی عراق، این کشور نمی تواند نقطه‌ای‌ برای تهدید امنیت و ثبات منطقه و جهان باشد.

همزمان پارلمان این کشور نیز به این رجزخوانی ضد ایرانی ترامپ واکنش نشان داد. معاون رئیس پارلمان تهدید کرد که پارلمان عراق به توافق امنیتی با واشنگتن و حضور مستشاران و مربیان آمریکایی در عراق پایان خواهد داد.

«حسن الکعبی» گفت: آنچه ترامپ گفته است، نقض فاحش حاکمیت و اراده ملی و نقض آشکار قانون اساسی عراق است که قید کرده عراق خاستگاهی برای تعدی به هیچ کشوری نخواهد بود.

ائتلاف پارلمانی «البناء» به ریاست «هادی العامری» نیز با ادبیات شدیدی به سخنان ترامپ واکنش نشان داد و «حسن سالم» از اعضای اصلی این ائتلاف در خطاب به ترامپ گفت: عراق ملک آباء و اجدادی تو (ترامپ) نیست و اجازه ماندن هیچ نیروی خارجی در عراق را نمی‌دهیم. وی ابقای نیروهای آمریکایی در عراق از سوی ترامپ را نشانه «بی مبالاتی و بی فکری» دولت آمریکا دانست و گفت: اجازه استفاده از خاک عراق علیه کشورهای همسایه را نخواهیم داد.

«قیس خزعلی»، دبیرکل گروه «عصائب اهل الحق» عراق نیز در سخنانی مخالفت خود را با اظهارات ترامپ درباره نیروهای آمریکایی در عراق اعلام و در سخنانی جسورانه تأکید کرد: عراق می‌تواند شبانه آمریکایی‌ها را بیرون کند. اظهارات اخیر ترامپ حقیقت طرح واشنگتن در عراق را فاش می‌کند که به واسطه آن کشورهای همسایه را هدف قرار داده است.

«جعفر الحسینی»، سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق نیز در واکنش به این رجزخوانی ترامپ اعلام کرد: گروه‌های مقاومت این کشور هرگز برای مدت طولانی منتظر نهایی کردن خروج نیروهای آمریکایی از عراق در پارلمان نخواهند ماند. وی به شبکه المیادین گفت: اگر واشنگتن تصمیم بگیرد از خاک عراق به سوریه و ایران تجاوز کند، «دستش را قطع خواهیم کرد». الحسینی تصریح کرد: هدف آمریکا از این حضور نظامی، مقابله با محور مقاومت در عراق است.

عقب نشینی آمریکا از مواضع ترامپ

همه این واکنش ها باعث شد آمریکایی ها، آشکارا از مواضع خود عقب نشینی کنند و در همین راستا، ژنرال جوزف ووتل، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کشورش را درباره مأموریت نیروهای آمریکایی در عراق رد کرد و گفت: تمرکز مأموریت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به سمت «رصد ایران» تغییر نکرده است.

چرا پنتاگون از اظهارات ترامپ در مورد ایران عقب نشینی کرد!؟

این ژنرال بلندپایه آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش، با اعلام اینکه داعش کنترل فقط سی و دو کیلومتر مربع از خاک سوریه را در دست دارد، تأکید کرد: داعش پیش از عقب نشینی آمریکا از سوریه، بقیه مناطق در کنترل خود را هم از دست خواهد داد.

او افزود: آمریکا پس از خروج از سوریه همچنان مأموریت‌های مهمی به عهده دارد که در رأس آن‌ها دفاع از متحدانی است که با ما در جنگ علیه داعش شرکت داشتند. روسیه دارای منافع بلندمدتی در سوریه است، از جمله دستیابی به آب‌های دریای مدیترانه و جلوگیری از نفوذ آمریکا در منطقه. سازمان ملل و دیپلمات‌های آمریکایی به منظور دستیابی به راهکاری که امنیت کرد‌ها در سوریه را تضمین کند، کار می‌کنند. من اخیرا از مرز‌های سوریه و اردن دیدن کردم و دیدم اردنی‌ها خیلی خوب امنیت مرز‌ها را تأمین می‌کنند.

او همچنین گفت: راهبرد دفاع ملی آمریکا، افزایش نفوذ ما را در مقابله با نفوذ چین و روسیه تضمین می‌کند. ما از گسترش نفوذ دریایی چین در منطقه نگران هستیم. نفوذ روسیه دارای ابعاد سیاسی است، در حالی که نفوذ چین انگیزه‌ها و اهداف اقتصادی دارد. نفوذ چین در آفریقا در حال افزایش است و چینی‌ها می‌خواهند هر گونه خلأ را در این قاره پر کنند.

ووتل تصریح کرد: ما حضور خود را در منطقه خاورمیانه تقویت خواهیم کرد و هیچ نگرانی بابت امنیت تنگه‌های راهبردی وجود ندارد.

ژنرال جوزف ووتل گفت: برقراری آتش بس در الحدیده رویداد خوبی است و امیدواریم چاره‌ای برای حل بحران انسانی در آنجا اندیشیده شود.

او افزود: از ائتلاف به رهبری عربستان در یمن دعوت می‌کنیم به اصول و ارزش‌های بین المللی پایبند باشد. یمن با یک فاجعه انسانی روبه روست، ولی تلاش‌هایی برای حل بحران در این کشور در جریان است. با عربستان و امارات توافق کرده ایم این دو کشور بعدا هزینه سوخت رسانی به جنگنده هایشان در یمن را پرداخت کنند. طبق قرارداد به عربستان و امارات اجازه نداده بودیم تسلیحات آمریکایی را به هیچ طرف سومی در یمن انتقال دهند. ما ساز و کار‌هایی برای نظارت و ارزیابی عدم سوء استفاده از تسلیحات آمریکایی تدوین کرده ایم. در مورد چگونگی انتقال تسلیحات آمریکایی از طریق عربستان و امارات به طرف‌های سوم در یمن تحقیق خواهیم کرد.

 

 * در مورد دونالد ترامپ بیشتر بدانید 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴۵
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
لابد ترسیده ما قراره برجامو اتیش بزنیم ؟
پاسخ ها
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
به نظر من تمام این هراسها



بابت بارگیری و حمل 30 تن اورنیوم از اردکان برای کارخانه یو سی اف نطنز بوده
ناشناس
| Georgia |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
نباید به سخنان امرایکاییها اعتماد کرد حتی مطالبی که برایمان خوشایند است
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۸
زیاد نگران این حرفای ترامپ نباشید من قسم میخورم ترامپ اون حرفشو همینطوری کشکی یهویی اومده دهنش گفته، حتی تا چند دقیقه قبلش هم خودش از این تصمیمش خبر نداشته و نمیدونسته میخواد یه همچین حرفی بزنه. به خدا ای ن ترامپ یه شخصیت هرهری مذهب و نا متعادل دم دمی مزاج داره
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
یک کارشناس مسائل تحریم اخیرا گفته بود اگر برجام نبود نیمی از جمعیت ایران تا الان از گرسنگی مرده بودند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
و ما هم باور کردیم
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
نخیر
برجام باعث شده
کره جنوبی رو ببین
کشوری وابسته به امریکا و بدبخت بیچاره که مردمش تونل میکنن برن کره شمالی.
چرا ؟،
دلیلش رو من بهت میگم
چون کره شمالی بمب دارد و زور دارد و آزاد و مستقل است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
نه بابا
ان وقت ایشون کجا بودند؟
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
این امریکاییها خیلی ترسو هستند و اقتصادشان هم در حال انفجار هست و طبق نظریه دانشمندان بزرگمان مانند اقای ازغدی و اقای حسن عباسی ، بزودی از هم فرو می پاشد. و انوقت هست که ما آقای دنیا می شویم.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
حسینیه ش می کنیم
اتاق ترامپ واسه منه
گفته باشم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
‏پشتكار رو از آمريكا ياد بگيريم. چهل ساله هر روز داره شكست ميخوره ولي هنوز قدرت اول دنياست
ناشناس
| Canada |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
خیلی خیلی مشخصه که اقتصادشون داره منفجر میشه !!!!!!!!!! اون همه تعرفه به چین تحمیل کردن اما چین جرات نکرد کاری انجام بده. قرارداد نفتا رو اصلاح کردن اما کانادا جرات نکرد کاری انجام بده! همین ماه قبل بود که به واسط تعطیل کردن چند کارخانه امریکا تو کانادا بیش از چهار هزار نفری که تو اون کارخونه های امریکا در کانادا کار می کردن بیکار شدن اما مسئولین سیاسی کانادا جرات نکردند کوچکترین کاری انجام دهند. اروپایی ها رو نگاه کنید!!! تمام شرکت های متوسط و بزرگ اروپا، از ترس همین ترامپ و اقتصادی که شما میگین داره منفجر میشه جرات نکردن کوچکترین نگاهی به ایران داشته باشند. متاسفانه مگه فقط تو خواب و رویا متلاشی شدن امریکا رو دید (البته امکان داره در دهه های آینده اتفاقاتی پیش بیاد، اما حداقل برای ده سال اینده که این تحلیل ها همش خواب و خیالی بیش نیست)
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۸
دوستی که با پرچم کانادا نظر گذاشتی با صحبت های شما کاملا موافق هستم الی اون قسمت آخر که گفتی ممکن هست در دو دهه آینده اتفاقی در آمریکا بیافته. اگر شما از نزدیک جامعه آمریکا رو ببینی و اینجا زندگی کنی مثل من که تو سکتور تکنولوژی کار میکنم و به کانادا و اروپا و آسیا سفرهای کاری تجاری زیادی کرده ام و آن جاها رو با آمریکا مقایسه کرده ام میفهمی که سطح تکاپو و پیشرفت مردم از نظر علمی و اقتصادی و کاری در آمریکا در چه سطح بالایی نسبت به سایر نقاط دنیا قرار داره! به دعواهای سیاسی که در شبکه های خبری بزرگ گویی و آب و تاب داده میشه توجه نکن. شبکه هایی مثل سی ان ان و فاکس نیوز لب مرگ قرار دارن و مردم آمریکا اکثرا روی اینترنت دنبال کارهاشون هستن این شبکه ها برای جمع کردن مخاطب به دست و پا زدن افتادن. یک نگاه ساده به سرعت پیشرفت و نو آوری در آمریکا بکنی میفهمی که حتی چین هم تا صد سال دیگه نمیتونه خودش رو به آمریکا برسونه! مگه اینکه ناگهان همه چیز آمریکا عوض بشه تا شاید در پنجاه سال آینده دنیا تغییر بکنه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
سیاست مداران عراقی بیشتر از لو دادن سخنان ترامپ و افشای اهداف آمریکاخشمگین هستند.آنها هیچ وقت دوست ما نخواهند شد همین الان به قول آقای زنگنه چندین میلیارد دلار از پول گاز و برق ما را به بهانه های واهی پرداخت نمی کنند.به خدا قسم آنها به منافع ما فکر نمی کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
اقای پرفسور اگر موضع گیری های عراقی ها نبود عمرا امریکا عقب نشینی می کرد ضمنا عراق از هر کشور دیگر به ما نزدیکتر است .دشمن به اندازه کافی داریم شما زحمت اضافه کردن انها را نکش
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
ایجاد اختلاف و دشمن تراشی نکن نادان
صادق
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
چرا با توهین به هم پاسخ میدیم.کی باید یاد بگیریم نظرات مخالف رو بشنویم و احترام بگذاریم یا منطقی پاسخ بدیم
ناشناس
| Canada |
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
دوست ناشناس 17:08 ظاهرا شما پرفسور هستین!! میشه بفرمایید امریکایی ها کجا عقب نشینی کردن؟ اگه منظورتون اظهارات این ژنرال امریکایی هست که باید بگم خیلی خوب نشون دادین که پرفسور هستین!! اتفاقا امریکایی که اصلا نیازی به اجازه عراق و مسئولین اونا ندارن تا بخواهند مثلا ایران را رصد کنند. اونا خیلی وقته که دارن این کار رو می کنند و هیچمدام از مسئولین عراقی جرات برخورد با اونا رو ندارن. ضمنا مشخص بود که عراقی ها اینجوری واکنش نشون دهند. اما در عمل کار خاصی نمی تونند انجام بدن. صرفا با این اظهارات دل شما و امثال شما رو خوش می کنند.متاسفم که یا خواب هستین و یا خودتون رو به خواب زدین
ناشناس
| Germany |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
عاشق صلح دوستیت شدم 18:07
یک نفر در بخش کامنت تابناک میتونه ایجاد دشمن تراشی کنه ولی مسئولین رده بالا همیشه واسمون دوست میخرن!
ایرانی
|
Germany
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
آقای ژنرال ... خودتی.حرف راست را باید از دیوانه مجنونی مثل ترامپ بشنویم. لازم به مالهکشی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
دقیقا. تفقط ترامپ هست که حرف راست می زنه! اون ترسی نداره تا مانند اوباما و دیگر مسئولین نظامی و سیاسی امریکا اظهار نظرهای واقعی خودش رو مخفی کنه
ناشناس
|
Denmark
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
حالا شاید بیچاره ترامپ جو گیر شده بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
نفوذ سیاسی ایران در عراق به حدی است که به یاری حق و به زودی امریکاییها رو از عراق اخراج خواهند کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
قبلا از این حرفها شنیدم. بعدا فهمیدم نفوذ با زور نتیجه معکوس داره.
عای
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
نیازی به تفسیر نیست موضعشان همان موضع ترامپ هست ودلخوش سیاست بازز عراق نشوید تا دیروز پادگان اشرف دست منافقان بود وعلیه ایران نقشه می کشیدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
من دركم نميرسه ولي
١- مگر امريكايي ها به دستور وًعلاقه عراقيها امده اند كه با مخالفت انها بروند
٢- مگر همين امريكاييها نبودند كه صدام را رد كردند و به حكومت صدام پايان دادند
حالا هم از سوريه خارج شدن اونجا را سپردن به اسراييل اينحا را هم خودشون تحويل گرفتن سر جمع متجاوزانه است ولي كاريش نميشه كرد
کسی که توان ماندن درصف گوشت یخی راندارد
|
United States of America
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
هموطنان عزیز مشکل اصلی ما نحوه مدیریت کشور است فارق ازهرجناحی دانشگاه صدا وسیمای ما درحد دعانویسها ومعرکه گیرهای قدیم وشهرفرنگ عمل میکند ازکسی اسم تمیبرم ولی چندتا از تحصیل کرده های دانشگاه امام صادق ع که نوعا چندتا خواب ومکاشفه خوانده اند را بعنوان استاد دانشگاه برای ما می آورند سخنگوی مذهبی میگوید مرحوم جهانگیرخان قشفایی عیسی مسیح ع را احضار کرد کی به کیه اینجا وسط زمینه شک داری مترکن ؟ بعد ازاقلیتی انحصارطلب ودلواپس مرتبا دربرنامه ها استفاده میکنند یعنی اگر ازداتشمندان حقیقی استفاده میکردند امروز سطح درک سیاسی واقتصادی کشور فرق میکرد امروز وقتی مینویسیم درمان اقتصاد کشور براساس عرضه وتقاضا وتعدیل قیمتها وحقوقها ویارانه ها میباشد همین مردم محکومت میکنند خوب قیمت ارز مشخص است وقتی ارز رانتی 4200 تومانی درست میکنیم ایران کویت کشورهای همسایه میباشد وبایستی تمام دولت را جهت جلوگیری از قاچاق همه چیز بسیج کنیم چرا چون بااین قیمت غیرواقعی ازگاووگوسفند ومرغ و کبوتر وداروی نظافت برای همسایگان وشخص قاچاقچی میصرفد بخدا نایب الزیاره بودم تواین گرونی گوشت دوتا زائرخارجی را دیدم که حدود سی چهل سیخ جیگر دردیسشان بود وباولع میل میفرمودند چی بگم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟