چرا هر شش، هفت سال یک بار دچار بحران اقتصادی می‌شویم؛

باید از «ارزش پول ملی و دارایی مردم» هم مثل «موشک و امنیت کشور» دفاع کرد!

اگر وزیران اقتصادی و چهره های تأثیرگذار در اقتصاد کشور، بتوانند همین دفاعی که ظریف از امنیت، توان دفاعی و موشکی، موضوع حقوق بشر و ... جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ کرد را از ارزش پول ملی و دارایی های مردم بکنند، تحریم ها اینقدر تأثیرگذار نخواهد بود و بازار و اقتصاد کشور هم دچار چنین تلاطمی نخواهد شد. اما متأسفانه در شرایط بحران، شاهد یک «بی عملی و بی برنامگی محض» از سوی مسئولان و کارشناسان اقتصادی هستیم.
کد خبر: ۸۷۹۵۳۷
|
۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲ 20 February 2019
|
15452 بازدید
|

بنا به اذعان بسیاری از مسئولان و کارشناسان، «اقتصاد» اصلی ترین معضل کشور در چهل ساله اخیر پس از انقلاب اسلامی بوده است. این موضوع طبیعتا دارای علت های مختلفی است که یکی از آنها تحریم های ظالمانه ای است که آمریکا همواره پس از انقلاب علیه کشورمان اعمال کرده، ولی وجه دیگر این موضوع، به اجرای سیاست های نادرست اقتصادی در دولت های مختلف و همچنین ناکارآمدی مدیران اقتصادی برمی گردد.

به گزارش «تابناک»؛ رهبر انقلاب امروز در جمع مردم آذربایجان شرقی به وجود مشکلات اقتصادی در کشور اشاره و تأکید کردند، «همه مشکلات کشور اعم از گرانی‌ها، کاهش ارزش ریال و مسائل تولید داخلی قابل حل است، اما نیازمند، صبر، تدبیر، اتحاد و جدیت مسئولان در حرکت است.» موضوعی که تاکنون هیچ گاه در مواجهه با مشکلات اقتصادی شاهد چنین تدابیری از سوی مدیران اقتصاد کشور نبوده ایم و همواره ضرر آن را مردم دیده اند.

وجود مشکلات اقتصادی متعدد، کاهش ارزش پول ملی، گرانی روز به روز کالاها، مشکلات ناشی از تولید داخلی و بیکاری همواره در مقاطعی باعث شده که برخی کارشناسان و مسئولان به این فکر بیفتند که برای رفع این مشکلات از مشاور و کارشناسان خارجی بهره بگیریم، اما تجربه کشور در سایر حوزه ها نشان می دهد که اگر افراد متعهد، متخصص و دلسوز برای منافع ملی در این بخش به کار گرفته بشوند، می توان بر مشکلات غلبه کرد.

کشور ما در حوزه علم و فناوری، توان دفاعی و نظامی، ساخت نیازمندی های دفاعی، صنعت هسته ای، علوم پزشکی و دارویی، مسأله ژنتیک و سلول های بنیادی، تولیدات فرهنگی و هنری و مسائلی از این دست، در چهل ساله پس از انقلاب اسلامی با وجود تحریم های سنگین در برخی حوزه ها نظیر بخش نظامی توانسته، به پیشرفت های چشمگیری دست پیدا کند و در منطقه و جهان حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.

همین روز گذشته «محمد جواد ظریف» در کنفرانس امنیتی مونیخ چنان سخنانی بر زبان جاری کرد که بسیاری از کارشناسان سیاسی جهان به تحسین او و مواضعش پرداختند و جمهوری اسلامی ایران را برنده جدال با آمریکا در یک کشور اروپایی خواندند. سخنان وزیر امور خارجه کشورمان باعث شد بسیاری از تحلیلگران آمریکا را منزوی بخوانند؛ دفاعی از منافع ملی که در نهایت به حراست از نظام در مقابل دشمنان انجامید.

ظریف در حوزه امنیت ملی و بحث هایی که برای مذاکره موشکی با ایران از سوی برخی کشورها از جمله فرانسوی ها دنبال شده است، تاکید کرد: در برجام و قطعنامه 2231 هیچ مشکلی برای توان موشکی جمهوری اسلامی وجود ندارد و او «وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی» هیچ گاه برای خوشامد لودریان وزیر خارجه فرانسه، امنیت ایران و مردمش را به خطر نخواهد انداخت؛ مسأله ای که اشاره به مسائل مطرح پیرامون مذاکرات موشکی داشت و ظریف صراحتا آن را رد کرد.

نقطه طلایی سخنان او در این بخش جایی بود که گفت، «هیچ کشوری حتی یک هواپیمای جنگنده به ما نمی فروشد، پس ما اجازه نخواهیم داد از این طریق صدامی دیگر به ایران حمله کند.» سخنان ظریف ناظر به این بود که وقتی شما جنگنده های روز دنیا را ندارید، طبیعتا ناچار به ارتقای توان موشکی کشور خود خواهید بود، اگر این ابزار هم از جمهوری اسلامی گرفته شود، آنگاه است که می توان گفت، دشمن ما را در مقابل هرگونه اقدام نظامی آسیب پذیر و حتی خلع سلاح کرده است؛ هدفی که آنها از طریق مذاکرات موشکی به دنبالش هستند.

وزیر امور خارجه ایران همچنین درباره مباحث حقوق بشر که برخی در داخل آمریکا و جمعی از کشورهای اروپایی به دنبال آن هستند که از این ابزار علیه جمهوری اسلامی بهره ببرند هم پاسخ بسیار هوشمندانه ای داد و تأکید کرد، «پرونده قتل "جمال خاشقجی" روزنامه نگار منتقد عربستانی ساکن ترکیه نشان داد، اروپایی ها چه نوع حقوق بشری مورد نظرشان است.» پس آنها نمی توانند از این حیث مدعی باشند و بخواهند در مورد ایران این بحث را در قالب یک نوع مذاکره مطرح کنند.

این سخنان نشان داد، اگر دفاع خوبی در مجامع و کنفرانس های بین المللی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت بگیرد، در بدترین حالت می توان افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار داد. همین موضوع باعث شد که بسیاری از کارشناسان بر این عقیده باشند که سخنان روز گذشته وزیر امور خارجه ایران اقدام مقابلی در مقابل خواسته آمریکایی ها از کشورهای اروپایی برای خروج از برجام است، به صورتی که در سخنان او درخواست از اروپا برای ایستادگی مقابل زورگویی های فعلی آمریکا نهفته بود و تأکیدی بر این داشت که اگر امروز در مقابل این خواسته ها ایستاد، می توان در آینده از تکرار آن جلوگیری کرد.

اگر وزیران اقتصادی و چهره های تأثیرگذار در اقتصاد کشور، بتوانند همین دفاعی که ظریف از امنیت، توان دفاعی و موشکی، موضوع حقوق بشر و ... جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ کرد را از ارزش پول ملی و دارایی های مردم بکنند، تحریم ها اینقدر تأثیرگذار نخواهد بود و بازار و اقتصاد کشور هم دچار چنین تلاطمی نخواهد شد. اما متأسفانه در شرایط بحران، شاهد یک «بی عملی و بی برنامگی محض» از سوی مسئولان و کارشناسان اقتصادی هستیم.

به نظر می رسد، تئوری ها، برنامه ها و اقدامات مسئولان اقتصادی کشور و بسیاری از کارشناسانی که در این حوزه اظهار نظر می کنند، صرفا برای شرایط عادی و طبیعی است و وقتی بحرانی بر اقتصاد کشور وارد می شود، عمده نگاه ها به تأثیرگذاری شوک ها و فشارهای خارجی به اقتصاد تا رسیدن به نقطه ای است که دوباره وضعیت عادی شود، برای همین هر شش، هفت سال یک بار کشور با یک بحران اقتصادی مواجه می شود و به محض اینکه مردم می خواهند به ثبات جاری در زندگی برسند، باز فصل بحران شروع می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۱۲۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
تا نقت هست هیچ وقت ارزش واقعی ریال پیدا نخواهد شد.
هرگاه اقتصادمان بدون نفت شد ان وقت می توان درباره ارزش واقعی ریال هم بحث کرد نه الان که کمبود بودجه و ارزش ریال را با پشتوانه نفت بالانس می کنند و کسری های بودجه را ان گونه موازنه میکنند.
پارسال تا الان پولهای مردم در بانکها یک سوم شده .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مردم بجای تشریفات نوروز و سفرهای پرهزینه به فکر خانواده‌های تحت‌فشار اقتصادی باشند‌، شنیده شده یک‌چهارم مردم ایران اضافه وزن دارند و این بخاطر غذای اضافه است که باید کم شود و بیشتر آنها را بجویم، استفاده از سبزیجات نیز از #گوشت بهتر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
چرا کشورهای عربی خلیج فارس می توانند با نفت و گاز بیابان ها را آباد کنند و در بهترین شرایط زندگی کنند ولی ما نمی توانیم
مهدی
| Germany |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
تا آنوقت ایران بیابان خشک وبدون موجود زنده خواهد بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
هر شش هفت سال؟ یا هر شش هفت ماه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
علت این است که از دید برخی مسئولین مردم نامحرم و همرده با .... حساب میشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
آمریکا هم نفت دارد اما ارزش دلار مگر به واسطه آن بالانس میشود؟ مشکل ایران در این است که دارای فناوری و دانش مناسبی نیست و با هر نوسانی ارزش ریال به شدت کاهش پیدا میکند. کشورهایی نفت ابزار قدرت اقتصادی و سیاسی است اگر مدیران درست و حسابی بر سر کار باشند....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
كشورهاي عربي هم نفت دارند و هم تدبير اقتصادي و هم واحد پول قوي، ما تدبير نداريم
ناشناس
| Italy |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
ربطی به نفت ندارد .در عربستان 25 سال پیش نوشابه 1 ریال بود الان هم 1 ریال است.در دوبی .کویت ودوحه هم همینطور است.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
کم شدن ارزش ریال چندین علت اساسی دارد
سود 20تا 30 درصد بانکی.باید توجه داشت که هر روز بیشتر از 1000 میلیارد تومان توسط بانک ها به سپرده گذاران سود پرداخت می شود..پولی که حاصل هیچ کار مفید وتولیدی نیست.
مسکن مهر احمدی نژاد باعث شد تا صدها هزار میلیارد تومان پول صرف پروژه ای شود که نه تنها قیمت مسکن را کاهش نداد بلکه انفجار قیمتی در بخش مسکن ایجاد شد
بحران هایی مانند پدیده شاندیز.موسسات مالی.سکه ثامن و ...بانک مرکزی را مجبور به خلق پول بدون پشتوانه برای کنترل بحران نموده
جزیره ای عمل کردن نهادها و سازمان ها بدون برنامه مشخص اقتصادی در سطح ملی.
اسراربه تولید در کالا ومحصولاتی که صرفه اقتصادی برای کشور نداردولی به جهت پرکردن اشتغال همچنان ادامه دارد.مانند خودرو.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
با سلام
کشور کویت هم نفت دارد و با ارزشترین پول دنیا را دارد
مشکل کشور ما جا دیگریست.
شهروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
لطفا اگاهی ندارید اظهار نظر نفرمایید...مگر عربستان نفت نداره.یا قطر یا امارات...ادرس غلط بهت دادن
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
عزیز کاش بالانس می شد در بودجه امسال 50 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت وجود دارد و صادرات 1 میلیون بشکه ای نفت را هم 1/5 میلیون بشکه در نظر گرفته اند که می شود 100 هزار میلیارد تومان پول بی پشتوانه برادر باور کن رفاهی را که وجود ندارد نمی شود به مردم داد اگر عاقل بودند بودجه را با حذف یارانه های نا کارامد و گران کردن ارز 4200 تومانی و انرژی بالانس می کردند نه چاپ پول در پاسخ دوست دیگر هم باید گفت کویت 2 میلیون نفر جمعیت دارد و نه 80 میلیون نفر و ابدا نباید خود را با کویت مقایسه کنیم
حسنعلی
| France |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
موشک جواب موشک!
پیچک ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
خزانه ی مملکت خالی شده ، حقوق های دولتی ها رو یکباره نمیدن ، سود بانکی روزشمار به ماه شمار تبدیل شده که پول کمتری به مردم بدن ، قیمت دلار بالاتر و بالاتر رفت تا با فروش نفت به دلار و دادن حقوق ها و یارانه ها به ریال بتوانند مملکت را اداره کنند. همه ی اینها اشتباهاتی است که توسط انسانهایی خوب ولی نابلد شکل گرفته و هم اکنون نمیدانند چه کنند.
چون وقتی پولی نیست امکان برنامه ریزی وجود ندارد ولی درصورت نگاه کردن دقیق به تاریخ کشور بزرگ چین که کاملا قحطی زده شده بودند و امروز اقتصاد کلان دنیا را دارند می تواند کمک کند.
ارزش پولمان کم شده چون نفت ، گاز ، پتروشیمی ، طلا ، ذغال سنگ و دیگر منابع کشور را به دلار می فروشند.
آقای مسئول ، لطفا دلتان به حال ملت بسوزد ، لطفا کاری را که درست است انجام دهید و قبل از هر اقدامی دقیق مطالعه کرده و با ده نفر که تجزیه و تحلیل می کنند جلسه بگذارید.
لطفا شکاف طبقاتی ، خط فقر و ارزش پول ملی را درک کنید. لطفا کمتر ریخت و پاش کنید و پیگیر هزینه های انجام شده باشید. یک تیم را حقوق بدهید که هزینه های انجام شده را بازرسی کند و ایراد بگیرد. مطمئن باشید حقوقشان از پولهایی که پیدا می شود بسیار کمتر خواهد بود.
لطفا جلوی پول های نجومی که از کشور خارج می شود را بگیرید ، میلیارد میلیارد می برند و خزانه خالی می شود.
لطفا فکری به حال صنعت خودروی کشور و آلودگی هوای کلان شهر ها بکنید.
لطفا ما مردم عادی را دوست بدارید ! در عمل ، نه در زبان
لطفا راست بگویید و شجاع باشید ، اگر شما و همه ی مسئولین که فرمان مملکت را به دست دارند همزمان درستکار باشند ، ایران از همه ی قدرت های جهان بالاتر است.
من ارتش و سپاه و بسیج را خوب نمیشناسم اما مشخص است که وقتی سپاه اقدامی می کند ، بسیار پرقدرت است ، لطفا اگر فکر می کنید امکان پذیر است ، اقتصاد را یک سالی به سپاه واگذار کنید ، اینان که سرکار هستند که نتوانستند.
شاید سپاه با افکار و نیروی انسانی نسبتا فیلتر شده ای که دارد بتواند.
مشخص است که دشمن برای سال آینده برنامه ها دارد .
امید است که وضعیت بهبود یابد و مسیر زندگیمان از این وضعیت نابسامانی خارج شود.
تابناک جان تایید کن و خواهشا سانسور نکن ، بلکه مسئولین مطالعه کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
دوست عزیز کشورهای اسکاندیناوی هم نفت دارند،
کشورهای عربی هم نفت دارنددر کدام یک این اتفاق ها افتاده است. فقط باید تفاوت ها را دید:
فساد و رانت در حد ما ندارند.
مدیران کارآمد و سایسته بکار می گیرند.
شفافیت و سیستم دارند.
سازمان های موازی و متعدد ندارند.
روش های علمی و دستاورد های بشر را بکار میگیرند.
و.... هزار روش دیگر که ...
واقعآ ......
iهاشم رجایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
از دوستان در دولت میشه بپرسین الان دقیقا مردم
کیلویی چنده
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
حرفه ظریف همه توجیه بود اصلا چرا جنگ چرا درگیری داشتن سلاح متعارف برای دفاع را همه قبول دارند ولی مشکل زمانی آغاز می شود که روی آن شعار می نویسی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
فکر شما در همین حد شعار است؟
جناب عملکردها بر اساس عملکرد متقابل انجام می شود و نه بر اساس شعار و گفته ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
اقا اشتباهی مثبت دادم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
اول اینکه جاهای دیگه هم مینویسن یک جستجو کنی می بینی
دوم : مشکل شیطان بزرگ فقط اسقلال کشور ماست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
امریکا هم از اول انقلاب می گوید نظام باید برود و شعارشون هست
ان وقت ایران در امریکا عملیات انجام می دهد؟
بهانه های جدید گیر بیاورید و این ها قدیمی شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
ان وقت می شود ربطش را به ارزش پول ملی و یا تورم بگویید؟
الان نیایید بگویید که به خاطر امریکا و تحریم است که من هم می توانم جواب بدهم که خیلی از کشور با امریکا مچ هستند ولی ارزش پولشان کمتر می شود و همین بعضی کشورها با امریکا دشمن هستند ولی ثبات اقتصادی دارند
ویک چیز ریز به شما می گویم که کمتر شنیدی
این دلار نیست که بالا و پایین می شود بلکه ریال بالا و پایین می شود
می خواهی بفهمی چجوری؟ نگاه کن به ارزهای دیگر مثل یوان و یورو و دیگر که همزمان بالا و پایین می رود و این در اصطلاح جفت ارزی می گویند هم بستگی ارزی که از ارز مادر در کشور پیروی می کند که اسمش است ریال و نه دلار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مشکل اصلی وقتی شروع میشه که آدمای ترسو و یا خودباخته شروع به صحبت میکنند و برای مخفی کردن ترس و خودباختگی خودشون فاز روشنفکری و صلح دوستی برمیدارند
کی گفته که جنگ خوبه ؟ ایران هم همیشه گفته و چند روز قبل هم آقای ظریف تکرار کرد که قدرت موشکی و نظامی ایران برای دفاع از کشور و مردم ایرانه نه برای تهاجم و شروع جنگ
نوشتن شعار هم به این دلیله که دشمن اصلی متوجه باشه که ما میدونیم دشمن اصلی کیه و حواسمون بهش هست ، حالا شاید بعضیا بگند اسراییل که با ما کاری نداشته و این ایران بوده که با اسراییل دشمنی کرده ، من در جوابشون میگم فرض کنید ما اصلا براساس مسائل اعتقادی و ایدئولوژیک که میگه اسراییل یک کشور اسلامی رو اشغال کرده پس باید با اون مقابله کرد کاری نداریم ، اگر براساس عقلانیت مادی و برای حفظ امنیت ملی و منافع ملی هم که باشه ما باید اسراییل رو بعنوان یک دشمن بشناسیم چون اسراییل یک آرمانی داره که اون رو علنا اعلام کرده و طرح پرچم اسرائیل هم بر اساس همون آرمان طراحی شده که اعلام می‌کنه کشور یهود باید از نیل تا فرات را در بر بگیره ، حالا شما تصور کنید که اولا این کشور یهود رسماً و علنا به اشغالگری ذخودش تأکید می‌کنه و از اشغالگر معرفی کردن خودش نگران نیست و دوما به نظر شما اگر یک اسراییل از نیل تا فرات ایجاد بشه که قطعا وسیعتر و قدرتمندتر از اسراییل کنونی خواهد بود آیا در ساحل فرات متوقف میشه و یا از فرات عبور می‌کنه وکم کم‌به دجله و کارون و ... نزدیک میشه؟
پس به نظر من بجای ایراد گرفتن به شعار روی موشک باید حداقل به طرح پرچم اسرائیل ایراد بگیرید و حداقلش اینه که اول اسراییل پرچم خودش رو عوض کنه تا ما هم روی موشک شعار ننویسیم
تابناک منتشر می‌کنی یا بازم سانسور میکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
درسته که آقای ظریف از قدرت دفاعی و امنیت کشور دفاع کرد و انصافا هم دفاع جانانه ، مستدل ،منطقی به موقع ، به جا و بسیار محکمی کرد اما دفاع اصلی از قدرت موشکی و امنیت کشور رو کسانی کردند که اونها هم جانانه پای ایجاد و توسعه و قدرتمند سازی این توان دفاعی ایستادند و از کسانی پیروی نکردند که میگفتند دنیای فردا دنیای گفتگوست و نه دنیای موشک و یا مدعی بودند که دولت بی تفنگ هستند و یا مدعی بودند که حقوقدان هستند و نه سرهنگ ، و در برابر کسانیکه میخواستند قدرت موشکی و نظامی ایران رو هم مانند برنامه هسته‌ای به مذاکره بگذارند و احتمالا تعطیل کنند مقاومت کردند و کار خودشون رو ادامه دادند
که اگر اونها نبودند و الان ایران این توان نظامی و دفاعی رو نداشت هیچ کشوری در دنیا حتی کشورهای کوچک خلیج فارس روی ایران هیچ حسابی نمی‌کردند و کسی با یک حقوقدان بی قدرت و بی سرهنگ مذاکره نمی‌کرد و در دنیای فردا که دنیای گفتگو می‌خواندند کسی با ضعفا گفتگو نمی‌کرد بلکه به اونها با تحکم دستور داده میشد
و اگر هم کسی میخواد از ارزش پول ملی و اقتصاد کشور دفاع کنه باید با روش و تدبیر همون کسانی این کار رو بکنه که قدرت دفاعی و امنیت رو ایجاد کردند و حفظ نمودند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
چقدر ساده لوحید و یا احیانا مغرض هستید که نوشتن شعار بر روی موشکها رو دلیل آغاز مشکل و دردسر آفرینی آمریکا و غرب و ... برای ایران میدونید و معرفی میکنید در حالیکه اونها با نوشتن این شعارها و هزارتا شعار دیگه روی موشکها هیچ مشکلی ندارند و این شعارها در واقع فقط بهانه آنهاست
مشکل اصلی اونها خود موشکها و با نگاه وسیعتر توان و قدرت نظامی و بازدارنده ایرانه نه شعار روی موشک
اگر ایران روی تمام تفنگها و مسلسلهاش این شعار رو می‌نوشت هیچ کس هیچ اعتراضی نمی‌کرد چون از تفنگ و مسلسل توان دفاعی فعلی شکل نمیگیره و برای اونها مشکل جدی ایجاد نمیکنه اما وقتی پای یک توان هم سطح با توان اونها و تهدید کننده اونها به میدان باز میشه اونوقت قضیه عوض میشه و شعار ها خطرناک مبشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
هندوستان و پاکستان هم موشک پیشرفته تر از ما دارن، اما کسی باهاشون کاری نداره، چون روی موشک چیز میز نمی نویسن که باعث بهانه جویی بشه
ناشناس
| Thailand |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
یه شیر پاک خورده ای به این سئوال جواب که پاسخ آن پُر از اسرار است

توی همه ی کشورهای دنیا و در واردات و صادرت، داد
ستد ارزی دارند چرا ازز استیحصالی ایران از چهل سال پیش پیوسته سر از بازار سیاه درمیاورد اما تقریبا در همه کشورهای جهان ارز استیحصالی شان بطور روان و با نرخ رسمی سر از بانک شان درمیاورد و هیچ مسئله و مشغله
ارزی هم ندارند !؟

علت : رانت های افسانه و مسحور کننده از اختلاف بین نرخ رسمی ارز و بازار سیاه است که چهار ستون بدن هر انسانی را بغیر از معصومین از هیجان به رقص درمیاره! جان کلام
واگرنه چه دلیلی دارد که ارز همه کشورهای جهان می رود بانک و از آنجا بسیار روان جاری و ساری است اما ارز ما سر از بازار سیاه درمیاورد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
برای اینکه برنامه ریزی مسئولین ما در اموراقتصادی مقطعی و مسکن است و برنامه ریزی زیربنایی و اساسی برای حل مشکلات اقتصادی و پایدارنمودن صنعت وکسب وکار نداریم . هر سال یا هر دوره میلیاردها دلار صرف بنگاههای زود بازده می کنیم که بسیاری از آنها یا به تولید نمی رسند و یا زود از چرخه تولید خارج می شوند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
تعداد اقایون زیاده ...پول کم میاد واسلام.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
هر شش سال نمیشد قبلا...یکدفعه سال 73 تا 78 بود، دفعه بعدی 90 تا 92 قبلا هر پانزده سال بود در دوره روحانی شد هر شش سال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مثل اینکه یادتون رفته همین اقای ظریف چند سال پیش چقدر از ضعف در مواجه با خارجی ها برخورد می کرد ولی اگر این دوره این طوری شده چون مجبور است ان هم به خاطر اینکه امریکا از برجام خارج شده و اگر نکند فشار داخلی روی ایشون و دولت بیشتر می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
هر 6 7 سال دچار فاجعه ميشويم.وگرنه هرروز دچار بحرانيم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
هر 5 سال دچار فاجعه میشوریم و هر بار به اندازه ده سال عقب می افتیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
بزرگترین و مهمترین امنبت ، امنیت اقتصادی است کشوری با ثروت های خدا دادی فراوان نباید چنین وضعیت اقتصادی داشته باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
این رو به متتخب ملت بگو.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مثل سازندگان موشکها کار کنند و مثل بوجود آورندگان امنیت کشور مدیریت کنند تا امنیت اقتصادی هم ایجاد بشه
البته مردم هم باید متوجه شوند که چه کسانی توان این کار رو دارند و همونهارو انتخاب کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
شما ببین برنامه ۲۰ ساله کشور در حوزه اقتصاد چند درصدش اجرا شده؟
به جرات می تونم بگم که کمتر از ۱۰ درصد ان هم اجرایی نشده
مثلا: نرخ ارزی شناور مدیریت شده ،که عملا سرکوب ارزی در چند سال!!!!
کاهش وابستگی بودجه به نفت، که باز هم افزایش بودجه به نفت بعد از برجام
واگذاری درست بنگاههای اقتصادی و نطارت بر روی ان، که الان مشخص وضع چجوری است
اصلاح بانکداری ، که این راهمه می دانند چه خبر است
و از همه مهمتر کنار کشیدن دولت از تصدی گری در اقتصاد و فقط نظارت کننده ان باشد که عملا خودش الان همه کاره است
پاسخ ها
حسنعلی
| France |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
برنامه های ما باید روزانه باشد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
بودجه دفاعی کشور که یک بیستم کشور است الان هم تولید کننده است و هم قدرت منطقه ای ایجاد کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
شوروی هم قدرت جهانی بود اما مردمش گرسنه بودند
ناشناس
| Germany |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
این قدر قابل صادرات است که لبنان هم حاظر بقبول آن نشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
یک عده ای غرض ورز که نمی توانند با واقعیت ها کنار بیایند منفی می زنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
پرچم المان ایران دارد بالای ۵ میلیارد دلار صادرات نظامی می کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
مردم مصر و یاذاردن هم وارد کننده از امریکا هستند و الان هم گرسنه هستند
سراب
| Netherlands |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
اره ما که الان کنار سواحل جزایر لانگرهانس خوش و خرم نشستیم داریم غرض میورزیم جات خالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
سلام زندگی اقتصادی مردم ایران مانند بازی مار وپله هست با این تفاوت که پله هایش برقی و مال رانت خوارها و نجومی بگیرها و مارهایش مال حقوق بگیران و کارمندان که در هردولتی یک ماربا سه تا جهار برابر شدن نرخ ارز انها را به ته جدول بازی میبرد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟