قوی‌ترین ارتش‌های جهان کدامند؟

کد خبر: ۸۷۹۶۱۸
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۶ 19 February 2019
|
34636 بازدید
|
۲

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: با انتشار فهرست پایگاه اینترنتی گلوبال فایرپاور قدرتمندترین ارتش‌های جهان در سال ۲۰۱۸ مشخص شدند.

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، در این رتبه‌بندی موقعیت ۶ قدرت اول جهان (آمریکا، روسیه، چین، هند، فرانسه و بریتانیا) نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است. اما موقعیت ایران به لحاظ نظامی ارتقا یافته و در رده‌بندی امسال با ۸ پله صعود از جایگاه بیست و یکم به رتبه سیزدهم رسیده است. رتبه‌بندی کشورها در این موسسه فقط براساس تعداد کل تسلیحات انجام نمی‌شود، بلکه مولفه‌های ژئوپلیتیک و دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی فراخوانی متحدان قدرتمند نیز در نظر گرفته می‌شود.

هر سال پایگاه اینترنتی Global Firepower فهرست خود از قدرتمندترین نیروهای ارتش‌های جهان را منتشر می‌کند. آمریکا به‌طور قابل پیش‌بینی‌ای در صدر فهرست دارندگان قدرتمندترین ارتش‌ها در سال ۲۰۱۸ قرار داشت و ترکیب ۵ قدرت اول نسبت به سال گذشته (۲۰۱۷) هیچ تغییری نکرده‌است. «دیوید سیم» و «ایو واتلینگ»، گزارشگران نیوزویک در گزارش ۱۶ جولای ۲۰۱۸ نوشتند وضعیت در انتهای لیست جالب‌تر می‌شود. هر دو کره به بالای لیست آمدند اما باید دید آیا خلع‌سلاح هسته‌ای هم می‌تواند بر رتبه‌بندی این دو کشور در سال آینده (۲۰۱۹) هم تاثیر بگذارد یا خیر. مساله دیگر جایگاه ایران است.

رتبه‌بندی جدید ایران در این فهرست نشان می‌دهد که تقویت بنیه نظامی از چشم این کشور دور نمانده است. در رده‌بندی امسال ایران با ۸ پله صعود از جایگاه بیست و یکم به رتبه سیزدهم ارتقا یافته است. برخی کشورها به رده‌های پایین لیست رفته‌اند اما این ضرورتا به این معنا نیست که مثلا کشورهای مالزی، شیلی و اتریش توانمندی‌های نظامی کمتری دارند یا توانمندی نظامی‌شان از سال قبل‌ کمتر شده است. رتبه‌بندی کشورها فقط براساس تعداد کل تسلیحاتی که دارند نیست. Global Firepower مولفه‌های ژئوپلیتیک و دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی فراخوانی متحدان قدرتمند را نیز در نظر گرفته است. کشور دیگری که به رده‌های پایین لیست غلتیده اتیوپی است آن هم در بحبوحه امضای اعلامیه برای پایان سال‌ها بن‌بست نظامی با همسایه‌اش اریتره. روابط دیپلماتیک میان این دو کشور پس از اینکه جنگ دو ساله میان این دو کشور در سال ۲۰۰۰ پایان یافت رو به وخامت رفت اما این دو کشور اکنون آماده برقراری دوباره روابط هستند.

Global Firepower به هر کشور یک «نمره شاخص قدرت» می‌دهد که هر چه کمتر باشد بهتر است. اعداد داخل پرانتز نشان‌دهنده رتبه سال۲۰۱۷ این کشورها است. این نمره با در نظر گرفتن بیش از ۵۰ عنصر قدرت نظامی از جمله نفرات در دسترس و تنوع تسلیحات تعیین می‌شود. در کنار «نمره شاخص قدرت»، ما وضعیت هر کشور، بودجه دفاعی، تعداد نیروهای نظامی، تعداد هواپیماها و تانک‌ها، زیردریایی‌ها و ... را نیز گنجانده‌ایم تا برداشتی جامع‌تر از ضعف و قدرت هر کشور به دست دهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
قدرت نظامی امریکا را یک نگاهی بکنین بودجه نظامی اش از مجموع 7 تا کشورهای اول بیشتر است، قدرت هوایی از مجموع قدرت هوایی 7 تا کشور دیگر بیشتر است، تعداد ناو جنگی اش از مجموع 7 تا کشور اول بیشتر است. و در مجموع 7 تا کشور اول مجموعا در مقابل این کشور عددی نیستند
KIA
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
این ژاپنی ها بی سر و صدا زیر پوستی دوباره خوب جوون گرفتن .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات