به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
9 اسفند ۱286، نظام السلطنه وزیران جدید را به مجلس معرفی کرد. نظام السلطنه رییس الوزرا و وزیر داخله، مشیرالدوله، وزیر خارجه- ظفرالسلطنه، وزیر جنگ- صنع الدوله، وزیر مالیه- مویدالسلطنه، وزیر عدلیه- موتمن الملک، وزیر تجارت- مخبرالسلطنه، وزیر علوم و اوقاف- صنیع الدوله، وزیر مالیه همچنین سرپرستی وزارت فوائد عامه را نیز برعهده گرفت.
9 اسفند 1301، كاردار آمريكا در تهران قرارداد جديدي كه بين انگلستان و آمريكا بر سر امتياز نفت شمال ايران به امضا رسيده بود، را به قوام نخست وزير تقديم كرد.
9 اسفند 1338، پل بزرگ خرمشهر آماده بهره برداری شد. همچنین در این روز، فرستنده تلویزیون آبادان شروع به کار کرد.
9 اسفند 1348، بودجه کل کشور برای سال ۱۳۴۹ در مجلس شورای ملی به تصویب رسید.
9 اسفند 1354، شعبه سوم دیوان کیفر کارکنان دولت به پرونده سوءاستفاده در کارخانه قند اصفهان رسیدگی کرد و در نتیجه هاشمی مدیرعامل به چهار سال زندان محکوم شد. همچنین حسین همدانیان، صاحب کارخانه به میزان مدتی که در زندان گذرانیده بود محکوم شد و در نتیجه آزاد شد.
9 اسفند 1357، امام خميني (ره) فرمودند: در رفراندوم آتي «من به جمهوري اسلامي رأي مي دهم» ایشان از مردم نيز خواستند به «جمهوري اسلامي، نه يك كلمه كم و نه يك كلمه زياد» رأي دهند. همچنین در این روز، فرمان امام خميني (ره) خطاب به شوراي انقلاب براي تاسيس «بنياد مستضعفان» صادر شد.
9 اسفند 1393، نمایندگان مجلس با افزایش بدهی ۷۰۰ میلیارد تومانی برای دولت مخالفت کردند. در جریان بررسی بخش های هزینه ای لایحه بودجه ۹۴، بند «ر» تبصره ۳ این لایحه در مورد انتقال ۷۰۰ میلیارد تومان از بدهی های شرکت های دولتی به بدهی دولت مورد بررسی قرار گرفت که با اخطار یکی از نمایندگان و وارد دانستن این اخطار از سوی محمدرضا باهنر، رئیس جلسه، این بند که موجب افزایش ۷۰۰ میلیارد تومانی بدهی دولت می شد، از متن لایحه بودجه ۹۴ حذف شد.
9 اسفند 1395، رئیس جمهوری در جلسه سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی اعلام کرد دولت یازدهم، روی متغیرهای «رشد اقتصادی»، «نرخ تورم»، «نرخ ارز» و «صادرات غیرنفتی» حساسیت ویژه ای دارد.
9 اسفند 1396، با درخواست ولی الله سیف رئیسکل بانک مرکزی و دستور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش واردات کالا با دلار ممنوع اعلام شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد