چه کسانی در معرض خطر صدای انفجار هستند؟

کد خبر: ۸۸۵۶۶۷
|
۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۶ 14 March 2019
|
7384 بازدید

یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: در مراسم چهارشنبه آخر سال صداهای بلند ناگهانی مثل صدای انفجار مواد محترقه می‌تواند باعث افت شنوایی شود.

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران، مریم عزیزی متخصص گوش، حلق و بینیاظهار کرد: ترس ناشی از صدای انفجار، یکی از مشکلات رایج چهارشنبه سوری است که گاهی با تظاهراتی مانند از حال رفتن یا احساس درد در بخشی از بدن، به‌ویژه قفسه سینه همراه خواهد شد.

عزیزی بیان کرد: این ترس به‌طور معمول در کودکان، سالمندان و زنان باردار با عواقبی جدی‌ همراه است، همچنین افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند، گاهی ممکن است در اثر شوک ناشی از شنیدن این صداهای غیرمنتظره، دچار حمله قلبی شوند.

وی افزود: در مراسم چهارشنبه آخر سال صداهای بلند ناگهانی مانند صدای انفجار مواد محترقه به افت شنوایی یا حتی پارگی پرده گوش و از بین رفتن شنوایی منجر می‌شود؛ حتی یک‌بار قرار گرفتن در معرض صدای بلند مانند صدای انفجار نیز ممکن است آسیبی بسیار شدید بر سلامت سیستم شنوایی وارد کند.

این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: از جمله صدمات ناشی از صدای انفجار مواد محترقه می‌توان به افت موقت شنوایی، ضربه صوتی و وزوز گوش اشاره کرد؛ شخص احساس سنگینی و کیپی در گوش دارد، افت شنوایی می‌تواند موقتی باشد و پس از قطع مواجهه با صدا، عمدتا در مدت چند ساعت بهبود پیدا می‌کند.

عزیزی درباره ضربه صوتی، گفت: این عارضه در اثر مواجهه با صدای خیلی بلند مانند صدای انفجار ترقه رخ می‌دهد؛ در این عارضه ممکن است صدمه مکانیکی مانند پارگی پرده صماخ ایجاد شود؛ نتایج این مواجهه شدید است و نیاز به درمان فوری دارد؛ حتی یک‌بار شنیدن صدای انفجار ترقه از فاصله نزدیک می‌تواند بلافاصله موجب آسیب شنوایی دایمی شود.

وی ادامه داد: پارگی پرده گوش ممکن است همراه با خونریزی باشد؛ در این صورت فرد سریعا باید به بیمارستان منتقل شود؛ وزوز گوش عبارت است از صدای پایداری که وقتی سر و صدای محیطی وجود ندارد، در یک یا هر ۲ گوش شنیده می‌شود، این عارضه حتی ممکن است سبب عوارض روانی شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: به‌جز عوارض شنوایی، قرارگیری در سروصدای بلند به استرس، تحریک‌پذیری، بدخوابی، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی و حتی حملات قلبی منجر می‌شود و هر چه زمانی طولانی‌تر در معرض صدای بلند قرار بگیرید، شنوایی بیشتر آسیب خواهد دید، این آسیب با نزدیک شدن به منبع صدا شدت خواهد یافت.

عزیزی افزود: با فاصله گرفتن از مکان‌هایی که ترقه‌بازی انجام می‌شود و استفاده از محافظ‌های گوش، مانند گوش‌گیرهای مناسب می‌توان از گوش‌ مراقبت کرد؛ حفاظت از شنوایی نوزادان و کودکان کم سن که خود قادر به انجام آن نیستند، امری ضروری است، زیرا کودکان حساسیت بیشتری به صداهای بلند دارند و آسیب شنوایی در آنان سریع‌تر رخ می‌دهد.

وی تشریح کرد: اگر می‌خواهید از عوارض چهارشنبه‌سوری در امان باشید یا اگر می‌خواهید به مصدومی که در اثر سر و صداهای شدید و ناگهانی چهارشنبه‌سوری از حال رفته، کمک کنید باید کارهایی انجام دهید؛ ایمن‌ترین توصیه این است که چهارشنبه آخر سال را در جایی مطمئن‌ که کمتر در معرض این قبیل سروصداها قرار دارند، بگذرانند یا از گوش‌گیرهای مناسب برای کاهش صداهای دریافتی استفاده کنند.

///

وی یادآوری کرد: اگر فرد مبتلا به بیماری قلبی با شنیدن صدای نارنجک یا ترقه از هوش رفته و به زمین افتاد، او را حرکت ندهید و فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید؛ از هوشیاری و تنفس او اطمینان حاصل کنید، اگر بیمار هوشیار نیست و نفس نمی‌کشد، درخواست کمک کنید و تا زمانیکه فرد دیگری با ۱۱۵ تماس می‌گیرد، فورا احیا را با فشردن قفسه سینه و در صورت امکان تنفس مصنوعی شروع کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟