دستورالعمل اجرایی مدیریت پسماند در دانشگاهها، مراکز آموزشی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری از سوی اداره کل نظارت بر طرحهای عمرانی معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ابلاغ شد.
به گزارش مهر، هدف از تدوین و ابلاغ این دستورالعمل ارائه روش مدیریت بهینه انواع پسماندهای تولیدی در سطح دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم است.
رویکرد این دستورالعمل جلوگیری از تولید پسماند، کاهش تولید، افزایش حداکثری تفکیک در مبدا، استفاده مجدد و بازیافت و به حداقل رسانی سمیت پسماند خارج شده از دانشگاهها به منظور دفع نهایی است.
این دستورالعمل در تمامی دانشگاهها، مراکز آموزشی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری زیرمجموعه وزارت علوم اجرا خواهد شد.
بر اساس این دستورالعمل آنالیز کمی و کیفی پسماندهای عادی ۴ بار در طول سال (در میانه هر فصل) اجرا میشود. در سال اول اجرای این دستورالعمل و در ادامه هر دو سال یک بار بر استقرار و اجرای هرچه دقیقتر سیستم نوین مدیریت پسماند در دانشگاهها نظات میشود.
بر اساس نتیجه آنالیز فیزیکی باید سرانه تولید پسماند در دانشگاه تعیین و برنامه ریزی برای کاهش آن طی یک دوره ۵ ساله انجام شود.
همچنین در این دستورالعمل تاکید شده است شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه موظف به راه اندازی بانک اطلاعاتی دادههای مدیریت پسماند با استفاده از نتیجه آنالیز فیزیکی پسماند است.
شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه مسئول حسن اجرا این دستورالعمل تعیین شده و همچنین شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه باید گزارشهای سه ماهه خود در خصوص نحوه مدیریت پسماندها، اقدامات صورت گرفته، هزینهها و درآمدها، کاهش آلودگیهای حاصل از پیاده سازی طرح، نقاط ضعف و قوت، پیشنهادهای دریافتی و برنامهها برنامهها را به اطلاع رئیس دانشگاه برساند.
زمان تعیین شده برای اجرای این دستورالعمل ۵ سال تعیین شده بنابراین دانشگاهها موظف هستند در اولین فرصت نسبت به تهیه طرح جامع مدیریت پسماند در سطح دانشگاه خود اقدام کنند.