انتقاد مسئول اطلس سیل از بی‌توجهی به هشدارها

کد خبر: ۸۹۳۳۴۶
|
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۰ 21 April 2019
|
6168 بازدید
|
۴

مجری مسئول طرح اطلس سیل با اشاره به اینکه مرحله ابتدایی اطلس سیل در سال ۱۳۸۵ توسط پژوهکشده خاک آبخیزداری تهیه شده و در سال‌های بعد تکمیل شده بود، گفت: بر اساس نقشه‌های پهنه سیلگیر پل‌دختر، معمولان و آق‌قلا پیش‌بینی شده بود که در صورت وقوع سیل با دوره بازگشت ۵۰ ساله، بخش‌هایی از مناطق مسکونی فعلی زیر آب می‌رود.

به گزارش «تابناک»، جهانگیر پرهمت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اطلس سیل شامل مجموعه‌ای از اطلاعات و نقشه‌ها است که مشخصه و ابعاد سیل را به همراه خطر و پهنه‌های سیلگیر نشان می‌دهد، گفت: این اطلس در سال ۱۳۸۵ توسط پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تهیه و به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان سفارش‌دهنده تحویل داده شد.

این استاد پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه اطلس سیل به عنوان طرح سیمای حوضه‌های آبخیز کشور، نشان‌دهنده وضعیت کاربری، فرسایش، سیل، بارندگی، جمعیت، عوارض طبیعی، و … حوضه‌ها است، اظهارکرد: بنا به درخواست و سفارش ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اطلس سیل مورد بازنگری قرار گرفت و با اضافه شدن مواردی از جمله آستانه‌های رواناب در سال ۱۳۹۴ منتشر شد.

مجری مسئول طرح اطلس سیل ادامه داد: تکمیل اطلس سیل با تمرکز روی حوضه‌های آبریز با دقت مکانی بالا در سال ۱۳۹۴ با سفارش ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسط پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری شروع و در پایان سال ۱۳۹۶ آماده و در سال ۱۳۹۷ به ستاد مذکور و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تحویل داده شد. همچنین در بازدید رئیس ستاد بحران کشور از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری - که در سال ۱۳۹۶ انجام شد - جزییات اطلس سیل و پهنه‌های سیلگیر به اطلاع او رسانده شد. افزون بر اینها، این اطلس در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشور و بخش‌های مختلف اطلس سیل در همایش ملی آبخیزداری در اردبیل در سال گذشته رونمایی شد.

پرهمت با بیان اینکه «پهنه سیلگیر» محدوده‌ای از حریم رودخانه است که در شرایط سیلابی به زیر آب می‌رود، گفت: تصاویر پهنه سیلگیر برای سیل ۵۰ ساله در محدوده شهرهای پلدختر، معمولان و آق‌قلا برگرفته از نسخه ۱۳۸۵ نشان می‌دهد که بخش‌هایی از مناطق مسکونی فعلی در معرض خطر سیل با دوره برگشت ۵۰ ساله قرار دارند و نقشه‌های پهنه سیلگیر از سال ۸۵ برای این مناطق تهیه شده بود.

پهنه سیلگیر ۵۰ ساله در آق‌قلا

پهنه سیلگیر ۵۰ ساله در محدوده معمولان

پهنه سیلگیر ۵۰ ساله در محدوده پل‌دختر

این استاد پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و مجری مسئول اطلس سیل با اشاره به اینکه اطلس سیل به‌صورت رسمی در اختیار سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفتر حوادث وزارت جهاد کشاورزی و به‌صورت غیر رسمی در اختیار سازمان ملی حوادث غیرمترقبه و وزارت نیرو قرار گرفته است، گفت: از آن موقع تاکنون ۱۳ سال می‌گذرد. با این اوصاف محققان کشور رسالت خود را به‌خوبی انجام و هشدارهای لازم را داده‌اند و سئوال اصلی این است که مگر این اطلاعات برای دکور در کتابخانه‌ها تهیه شده بود که تا به امروز مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
مسئولان اینا رو در نظر بگیرن تا دوباره خدا متهم ردیف اول نباشه
علی محمد بیدارمغز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
سلام. این کشور یک نهاد مدیریت بحران دارد، اما باید یک "نهاد پیش بینی بحران" تشکیل شود تا قبل از بروز حادثه تدارکات و اقدامات ضروری را فراهم سازد تا ما انفعالی عمل نکنیم. جالب آنکه ما یک ضرب المثل هم داریم که می گوید "علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد." ضمناً چه خوب بود که جناب آقای جهانگیر پرهمت استاد محترم پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و مجری مسئول اطلس سیل وقتی ملاحظه نمودند که این گزارش حیاتی را کسی جدی نگرفت، به طرق مختلف توجه رسانه ها، و نهادهای مردمی را جلب می کردند.

حال سئوال بعدی این جاست: مدتی است که می شنویم دماوند نشانه هایی از فعالیت جدی را بروز داده است. لطفاً هر سازمان و نهادی که هرگونه پیش بینی از فعل و انفعالات آتشفشانی دارد اعلام نماید و هر دستگاهی که باید با گدازه ها و خاکسترهای مبارزه کند، برنامه خود را از همین اکنون آماده سازد، نقشه تخلیه نقاط در خطر و محل اسکان بی جا ها مشخص و ترتیبات معاش آنها فراهم گردد.
علی محمد بیدارمغز
ناشناس
|
Australia
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
کیه که بفکر خوندن اسناد علمی هست
مسئولان به فکر پول سفر ژن های برتر خودشون هست که اونور آب کم نیارن خدای ناکرده مال و اموالی
ایران ایران دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
ممنون . جناب استاد. هزار تاسف که سالهاست که در ایران به جای علم و اندیشه ، فرصت طلبی و بی سوادی رایج شده و کژاندیشی در امور کشور بیداد می کند.
حالا چرا مردم رنج دیده و بد بخت تاوان این نا بخردی ها را بدهد.
درود بر جناب استادپرهمت .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟