ظریف در نیویورک:

آمریکا برای عبور از تنگه هرمز باید با سپاه صحبت کند/ در طول تاریخمان شکست خورده ایم اما زانو نزده ایم

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می‌برد امروز چهارشنبه با حضور در نشست مؤسسه «جامعه آسیا» اظهاراتی را در خصوص برجام، تحریم‌های آمریکا، تحولات منطقه و سایر مسائل دیپلماتیک مطرح کرد.
کد خبر: ۸۹۴۳۴۱
|
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۶ 24 April 2019
|
18117 بازدید

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می‌برد امروز چهارشنبه با حضور در نشست مؤسسه «جامعه آسیا» اظهاراتی را در خصوص برجام، تحریم‌های آمریکا، تحولات منطقه و سایر مسائل دیپلماتیک مطرح کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص فشارهای دولت ترامپ بر ایران به‌منظور مذاکره مجدد در مورد برجام گفت: ما در مذاکرات که نماینده آمریکا و نمایندگان پنج کشور دیگر در آن حضور داشتند، به توافق خوبی دست یافتیم. آمریکا خود میز مذاکره [برجام] را ترک کرده است. میز مذاکره هنوز پابرجاست. آمریکا به میز مذاکره دیگری نیاز ندارد.

آمریکا از ایران می‌خواهد مانند یک کشور نرمال رفتار کند اما آیا یک کشور نرمال از معاهدات بین‌المللی که خود امضایشان کرده است خارج می‌شود؟ آمریکا نه تنها از برجام بلکه از معاهدات دیگری نیز خارج شده است. کدام کشور رفتار نرمالی ندارد؟ این سؤالی است که آنها باید پاسخ دهند.

آمریکا سیاست خطرناکی را در پیش گرفته است. آنها نه‌تنها قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است بلکه  از دیگران نیز می‌خواهد که این قطعنامه را نقض کنند. شورای امنیت صراحتاً در قطعنامه خود می‌گوید که هدف این قطعنامه نرمال‌سازی روابط تجاری ایران است ولی آمریکا نه‌تنها خودش این قطعنامه را رعایت نمی‌کند بلکه از سایر کشورها نیز می‌خواهد که آن را رعایت نکنند. واشنگتن حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و به کشورها می‌گوید اگر قطعنامه شورای امنیت را رعایت کنید، مجازات خواهید شد.

آمریکا برای عبور از تنگه هرمز بادی با سپاه صحبت کند/ در طول تاریخمان شکست خورده ایم اما زانو نزده ایم

ظریف در این خصوص افزود: من 40 سال است که با سازمان ملل متحد سر و کار دارم و تا آنجا که می‌دانم این اولین بار است که یک عضو دائم شورای امنیت آشکارا از دیگر کشورها می‌خواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند و حتی آنها را تهدید به مجازات می‌کند. من فکر می‌کنم این ایران نیست که باید تصمیمی در این خصوص بگیرد، بلکه جامعه بین‌الملل باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد اجازه دهد این روند ادامه یابد یا اینکه می‌خواهد آن را متوقف کند.

تحریم‌ها بر اقتصاد ما تأثیر می‌گذارند. این تحریم‌ها در واقع مردم عادی را هدف قرار داده‌اند. بیانیه‌های دولت آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا صلاح مردم ایران را می‌خواهد قابل‌قبول نیست زیرا آنها [با تحریم‌های خود] مردم ایران را هدف قرار می‌دهند. تحریم‌ها به ما آسیب می‌رسانند اما سیاست‌های ما را تغییر نخواهند داد؛ هرگز چنین نخواهد شد.

ترامپ فکر می‌کند با افزایش فشار بر ایران یا اصطلاحاً فشار حداکثری می‌تواند ما را به زانو در آورد. او در اشتباه است. ما تاریخی هفت‌هزار ساله داریم. ما در طول تاریخ خود بارها جنگیده‌ایم، پیروز شده‌ایم، شکست خورده‌ایم اما به زانو در نیامده‌ایم. ترامپ گمان می‌کند با تحریم‌های اقتصادی می‌تواند کاری کند که ما شأن و منزلت خود را بفروشیم. این اتفاق هرگز رخ نخواهد داد. حتی اگر من بخواهم چنین کاری بکنم، مردم ایران به من این اجازه را نخواهند داد.

وزیر خارجه کشورمان درباره تلاش آمریکا برای توقف صادرات نفت ایران گفت: ما به فروش نفت خود ادامه خواهیم داد، همچنان برای نفت خود مشتری خواهیم یافت و همچنان از تنگه هرمز به‌عنوان یک گذرگاه امن برای فروش نفت خود استفاده خواهیم کرد. ما معتقدیم که این موارد عملی خواهد شد اما اگر اقدام احمقانه‌ای از آمریکا سر بزند و این کشور بخواهد جلوی ما را بگیرد، آن‌گاه باید خود را برای عواقب این کار آماده کند.

ظریف در خصوص گمانه‌زنی‌های مطرح‌شده در مورد تنگه هرمز نیز خاطرنشان ساخت: باز نگه داشتن تنگه هرمز برای ما و برای امنیت ملی ما یک مسئله حیاتی است. ما این کار را قبلاً انجام داده‌ایم و در آینده نیز انجام خواهیم داد؛ اما آمریکا بداند نیروهایش باید برای عبور از تنگه هرمز ابتدا با محافظ این تنگه یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صحبت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟