وزیر راه و شهرسازی گفت: در راستای توسعه ترانزیت بین ایران و ترکیه در همه مدلهای حمل و نقلی تلاش میکنیم تسهیلات از جنس شتابدهنده داشته باشیم و امور به سرعت با برگزاری جلسات کارشناسی دنبال شود.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه امروز با حضور وزرای دو کشور و هیأت همراه در تهران ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این مراسم وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این اجلاس را که پس از ۷ سال در این برهه از زمان برگزار کردیم، با گذشت ۴ ماه از برگزاری اجلاس عالی شورای همکاری اقتصادی دو کشور در آنکارا برگزاری این اجلاس حامل پیام مشخصی است که نشانگر اراده رهبران دو کشور برای گسترش همکاریهای طرفین است.
محمد اسلامی ادامه داد: تحقق هدف تبادلات تجاری ۳۰ میلیارد دلاری ایران و ترکیه با این ترتیبات هماهنگی و زمینههای توسعه تبادلات دستیافتنی است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: ما به عنوان وزرای مسئول حمل و نقل دو کشور باید نقشهمحوری ایجاد کنیم تا روابط توسعه همکاریها بین طرفین تسریع شود.
وی ادامه داد: در این اجلاس در هر ۴ بخش حمل و نقل تفاهمات ارزشمندی داشتیم؛ در حوزه جادهای رفع توقف و شبانهروزی کردن مرزهای دو کشور در بازرگان و گوربلاغ و سایر موارد در حوزه حمل و نقل جادهای توافق شد.
اسلامی ادامه داد: برقراری خط مسافری ریلی بین تهران و آنکارا و فعال کردن کریدور سه جانبه اسلامآباد ـ تهران ـ استانبول از دیگر موارد توافقات امروز بود.
وی ایجاد خطوط ریلی جدید برای گسترش وضعیت ترانزیت بین دو کشور و تصمیم راهبردی برای تعاملات گستردهتر طرفین به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا را از دیگر محورهای مذاکرات عنوان کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: احیاء ظرفیت و گسترش خطوط ریلی جدید با تشکیل کمیته همکاری راهآهنهای دو کشور در آینده نزدیک رشد بیشتری مییابد.
اسلامی ادامه داد: توسعه همکاریهای دریایی و بندری و افزایش تبادلات در این حوزه همچنین در حوزههای هوایی و هوانوردی از مواردی است که در آنها تعاملات زیادی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: حمل و نقل به عنوان شریان حیاتی نقش مؤثری برای رسیدن به تحقق هدف تجارت ۳۰ میلیارد دلاری طرفین دارد.
اسلامی همچنین از ابراز همدردی کشور ترکیه و مساعدتهای این کشور در سیلاب اخیر با ایران قدردانی کرد.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد:همچنین از مواضع اصولی سیاسی کشور ترکیه درباره سیاستهای یک جانبهگرایی آمریکا قدردانی میکنم.
اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر تفاهم طرفین برای رونق ترانزیت حمل و نقل در منطقه گفت: کمیتههای تخصصی مشترک در حوزههای ریلی، جادهای و دریایی در فاصله زمانی کم تشکیل میدهیم و برای رفع موانع تسهیلات لازم اتخاذ میشود که تسهیلات از جنس شتابدهنده است از جمله در این باره میتوان به افزایش ساعات کاری پایانهها و همچنین مباحث مربوط به موارد گمرکی دو طرف اشاره کرد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ایجاد خطوط جدید ریلی به صورت کلی مورد تفاهم طرفین قرار گرفت تا فضا برای تبادل ترانزیت فراهم شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.