رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تخلف در واردات خودرو گفت: از برخی مسئولان دولتی به دادسرای کارکنان دولت شکایت کردیم.
به گزارش مهر، مهدی دادفر در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، در خصوص تعداد خودروهای ثبت سفارش شده از طریق غیرقانونی گفت: در تحلیلهای اولیه برای شناسایی متخلفان، همکاریهایی با دستگاههای مربوطه صورت گرفته و مشخص شده از مرداد ۹۶، حدود ۲۰ هزار دستگاه کد شناسایی خودرو از طریق غیرقانونی ثبت سفارش شده که البته پس از تکمیل بررسیها مشخص شد که این تعداد ۲۵۰۰ دستگاه بوده است؛ این در حالی است که تاکنون حدود ۵ هزار دستگاه خودرو از گمرک ترخیص شده است و حدود ۱۵ هزار دستگاه خودرو در گمرک منتظر ترخیص هستند.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو افزود: زمانی که تمام سرمایه و زندگی یک فرد در یک کسب و کار است و یک شبه همه سرمایه خود را در خطر میبیند، ممکن است، اقدام به تخلفاتی همچون پرداخت رشوه کند که البته همه واردکنندگان، خلاف قانون انجام ندادهاند؛ ولی عدهای که بنیه مالی ضعیفتر و سرمایه کمتری داشتند زمانی که با خطر نابودی روبرو شدند، دست به خلاف قانون زدند.
وی با بیان اینکه آمریکا وقتی میخواست ایران را تحریم کند، ۶ ماه قبل از تحریم، این مساله را اعلام کرده است، تصریح کرد: در ایران فعالان حوزه تجارت و اقتصاد یک شبه با مصوبات آنی روبرو میشوند؛ این در حالی است که نحوه برخورد مسئولان نیز باید طوری باشد که سرمایه فعالان اقتصادی یک شبه به خطر نیفتد.
دادفر با اشاره به اینکه در زمان بروز مشکل واردات خودرو، انجمن واردکنندگان در دادسرای کارکنان دولت از برخی مسئولان وزارت صنعت شکایت کرد، افزود: اتهامی که به آنها وارد کردیم سو استفاده از جایگاه شغلی، ایجاد اخلال در نظم اقتصادی و همچنین صدور دستور برخلاف قوانین بوده در حالی که بعد از گذشت ۲۰ روز حکم برائت این افراد صادر شد و این مساله باعث گردید طی نامهای، موضوع را به رئیس قوه قضائیه انعکاس دهیم تا مجدداً آن پرونده مورد بررسی قرار گیرد. البته در آن زمان اگر تصمیم صحیح و قانونی گرفته میشد امروز با این مشکلات و رشوهها مواجه نبودیم، حتی اگر شرایط کشور ایجاب میکرد که محدودیت واردات داشته باشیم راههای دیگری برای این کار وجود داشت.