چرا آمریکا همزمان پیام جنگ و مذاکره برای ایران ارسال می‌کند؟!

مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر، اظهارات متناقضی در تقابل با ایران مطرح کرده اند؛ از یک سو، با ارسال ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن (سی‌وی‌ان-۷۲) به خاورمیانه، ایران را تهدید و از طرفی دیگر ایران را دعوت به مذاکره می‌کند. به نظر می‌رسد، واشنگتن به رغم پیگیری سیاست فشار حداکثری بر ایران، با یک سردرگمی جدی در سیاست خارجی خود در قبال ایران روبه روست.
کد خبر: ۸۹۷۹۱۵
|
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۴ 09 May 2019
|
16925 بازدید

مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر، اظهارات متناقضی در تقابل با ایران مطرح کرده اند؛ از یک سو، با ارسال ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن (سی‌وی‌ان-۷۲) به خاورمیانه، ایران را تهدید و از طرفی دیگر ایران را دعوت به مذاکره می‌کند.

به گزارش «تابناک» ـ به نظر می‌رسد، واشنگتن به رغم پیگیری سیاست فشار حداکثری بر ایران، با یک سردرگمی جدی در سیاست خارجی خود در قبال ایران روبه روست.

از یک سو، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا، چند روز پیش اعلام کرد اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس هشدار مستقیمی برای ایران است و از سوی دیگر، اعلام کرده به دنبال بازگرداندن ایران به میز مذاکره است.

در همین رابطه، «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ـ که یکی از ضد ایرانی‌ترین مقام‌های دولت آمریکاست ـ در تازه‌ترین اظهارنظر علیه ایران مدعی شده که هدف از مواضع واشنگتن، بازگرداندن تهران به میز مذاکره است.

بامداد امروز پنجشنبه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ـ که از آغاز به کار خود در دولت آمریکا در حال ایراد اظهارات ضد ایرانی و یکی از مشوقان اصلی دونالد ترامپ برای خارج کردن این کشور از برجام و اعمال تحریم‌های علیه ایران بوده ـ از مواضع غیرقانونی دولت آمریکا دفاع کرد.

وی در پیامی توییتری نوشت: «تا زمانی که سران رژیم ایران، تصمیم به تغییر رفتار مخرب، احترام گذاشتن به حقوق مردم ایران و بازگشت به میز مذاکره نگیرند، ایالات متحده به فشار حداکثری خود ادامه خواهد داد.»

چرا آمریکا به طور همزمان پیام جنگ و مذاکره برای ایران ارسال می کند!؟

ادعاهای بولتون در حالی مطرح شده که آمریکا به رغم تعهد قبلی و امضای برجام، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ در اقدامی غیرقانونی که حتی مخالفت متحدان اروپایی را هم به دنبال داشته، از این توافق بین‌المللی ـ که مورد تأیید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هم قرار گرفته ـ خارج شد.

از سوی دیگر، مایک پامپئو نیز در کنفرانس خبری مشترک با جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس درباره تصمیم‌های جدید ایران در خصوص توافق هسته‌ای برجام اظهارنظر کرد.

وی گفت: «من گزارش‌ها درباره کاهش تعهدات ایران ذیل برجام را دیده‌ام؛ متن نامه [روحانی به سران کشورهای ۱+۴] را دیده‌ام. فکر می‌کنم که عامدانه مبهم نوشته شده است. باید منتظر بمانیم ببینم آنها عملاً چه اقدامی می‌کنند.»

پامپئو اضافه کرد: «ایرانی‌ها برای اینکه دنیا را وادار کنند که سریع کاری انجام دهند، بیانیه‌های زیادی صادر کرده و تهدید می‌کنند که اقداماتی را انجام می‌دهند.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت، با کشورهای اروپایی درباره اینستکس صحبت کرده‌ است. او افزود: در صورتی که مبادلات در چارچوب این ساز و کار به موارد بشردوستانه مربوط شوند، مشکلی ندارد؛ اما اگر مبادلات از این فراتر رود، طرف‌های دخیل را تحریم خواهیم کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «منتظر می‌مانیم ببینیم چه می‌کنند. ایالات متحده صبر خواهد کرد تا ببیند آنها چه می‌کنند.»

روز گذشته ترامپ و برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز از آمادگی مذاکره با ایران سخن گفتند.

به باور بسیاری از ناظران، مقاومت ایران در برابر راهبرد فشار حداکثری آمریکا خارج از محاسبات مقامات این کشور بوده و به همین جهت آن ها هم اکنون در یک سردرگمی بنیادین در مواجهه با ایران به سر می برند؛ از یک سو، با تهدید ایران به اقدام نظامی، به دنبال ارعاب تهران و تسلیم آن است و از سوی دیگر، با درک مقاومت حداکثری ایران در برابر فشار حداکثری خود، مذاکره را پیشنهاد می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟