وی ادامه داد: نخستین مؤلفه بحث صورتهای سه ماهه شرکتهاست که تا پایان تیر ماه، به بازار ارائه میشود و این گزارشها مطمئنا نسبت به سال گذشته خصوصا در شرکتهای بزرگ رشد خوبی خواهد داشت.
قاسمی افزود: دومین مؤلفه مهم در رفتار داخلی شرکتها به گزارش ماهانه اردیبهشت ماه مربوط است که ارائه آن آغاز شده و مبالغ فروش خوبی نسبت به ماههای گذشته خصوصا سال گذشته را شاهد خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه آمار گمرک غیر از گروه آلومینیوم اندکی کاهش صادراتی را نشان داده، تغییرات چندانی در صادرات نداشته ایم، ولی در متانول، مس؛ پروپان و پنتان که از محصولات پتروشیمی پارس هستند، رشد فوق العادهای را شاهد بودیم، در آمار صادرات در فروردین ماه کاهشی را شاهد بودیم که در اردیبهشت ماه جبران شده و شاهد افزایش صادرات متانول، محصولات پتروشیمیها و فولادیها در این ماه، گزارشهای خوبی را در اردیبهشت ماه شاهد خواهیم بود.
تحلیلگر ارشد کارگزاری مبین سرمایه تصریح کرد: با توجه به برگزاری فصل مجامع و تقسیم سود در شرکت ها، شاهد کاهش قیمت سهام شرکتها خواهیم بود که این موضوع عاملی برای جذابیت در دور بعدی رشد بازار خواهد بود.
قاسمی در خصوص ریسک سیاسی نیز گفت: غیر از لفاظیهای آمریکا مسأله دیگری را شاهد نیستیم که این موضوع هرازگاهی بازار را با ترس مواجه میکند، ولی دو مؤلفه منفی در خصوص وضعیت اقتصاد در بعد بین الملل و داخلی را شاهد هستیم، در بعد بین الملل تداوم جنگ تجاری آمریکا و چین که عملا باعث کاهش ۱۰ درصدی قیمت کامودیتیها به جز نفت شده است.
وی با اشاره به این نکته که قیمت آلومینیوم از ۱۷۰۰ به ۱۹۰۰ دلار؛ قیمت روی از ۲۷۵۰ به ۲۵۰۰ دلار و شدیدترین کاهش را نیز در قیمت مس شاهد بودیم که از ۶۵۰۰ به ۵۹۰۰ دلار رسیده است، تأکید کرد: این موضوع ممکن است گزارش ماهانه شرکتها را خراب کند و جلوی رشد آنها را بگیرد، ولی این موضوع موقتی خواهد بود چرا که افزایش افسارگسیخته قیمت ارز این کاهش را جبران خواهد کرد.
قاسمی با اشاره به اینکه نوسانات قیمت نفت در محدوده ۷۰ دلاری و اینکه این قیمت برای پتروشیمیها و همچنین پالایشیها خوب است، ادامه داد: گزینه دوم که اتفاق نیفتاده بحث تصویب نشدن افای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که بر اساس آخرین خبرها از دستور کار با توجه به تمدید مهلت خارج شده است.
کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: کاهش قیمت کامودیتیها بازدهی سهمهای بزرگ را اندکی کاهش داده و امیدواری به بازدهی صنایع کوچک را افزایش داده که افزایش نرخ این شرکتها با توجه به حاشیه سود پایین آنها، سودآوری آنان را به شدت افزایش خواهد داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.