دعوت عربستان از قطر برای مشارکت در دو نشست مکه، حملات موشکی اسرائیل به قنیطره در سوریه، ازسرگیری پروازهای امارات به سمت سوریه در آینده نزدیک و توافق چین و روسیه برای عدم شرکت در کنفرانس بحرین، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تنش بیسابقه میان شاه بحرین و ولیعهد ابوظبی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ تعدادی از حساب ها در شبکه اجتماعی توییتر از جمله حساب "الشبکه العربیه" نوشتند، مسئولان امنیتی بحرین هسته جاسوسی امارات را در منامه کشف و ضبط کردند و همین باعث تنش بی سابقه بین حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین و محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی شده است.
حساب «نائب تائب» بحرینی که کاربران زیادی آن را دنبال می کنند، آورده است: سفر اخیر شاه بحرین به امارات برای بحث در این زمینه و مهار وضعیت به دستور سلمان بن عبدالعزیز، شاه سعودی بود که نارضایتی خود را از محمد بن زاید ابراز داشته و از وی خواسته است تا این پرونده را به دور از چشم رسانه ها حل و فصل کند.
این حساب افزود: شک و تردید وجود دارد که احتمالاً برخی عناصر ارتش و گارد ملی بحرین نیز در این پروژه جاسوسی برای ابوظبی دست داشته باشند. همین امر باعث شد تا شاه بحرین نشستی فوری را با افسران بلندپایه دستگاه های امنیتی خود برگزار کند.
حساب نائب تائب نوشت: شاه سعودی در تماس تلفنی با نظیر بحرینی خود گفت که مرحله کنونی تاب تحمل هرگونه تنش در روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را ندارد. وی سپس از شاه بحرین خواست تا رسوایی جاسوسی امارات را در پس پرده و دور از چشم رسانه ها و بدون جنجال دنبال کند.
این حساب مشهور تصریح کرد: در جریان نشست شاه بحرین و ولیعهد ابوظبی، محمد بن زاید به جاسوسی علیه بحرین و اعضای خاندان حاکم و شخصیت های رسمی و مراجع امنیتی اعتراف کرد.
محمد بن زاید به شاه بحرین اطمینان داد که جاسوسی علیه دفترسلطنتی بحرین و فرزندان شاه بحرین نبوده است. وی همچنین هرگونه همکاری جاسوسی بین ابوظبی و مراجع مستقیم در بحرین را رد کرد و گفت: جاسوسی از طریق برنامه الکترونی "پگاسوس" بوده است. این برنامه تولید شرکت "اس ان او" اسرائیل بوده و تخصص این شرکت در جنگ الکترونیک است.
محمد بن زاید برای جلب شاه بحرین وعده کمک های بیشتر به وی را داد که این کمک ها در قالب وام های ساده نیست بلکه هدیه ای ۲ میلیارد دلاری برای برنامه توازن مالی در دولت بحرین به منظور ثبات مالی عمومی و ادامه تحریک رشد اقتصادی براساس معیارهای علمکرد و شاخص های خاص است.
رویترز نیز پیشتر در گزارشی مفصل از دست داشتن امارات در جلب مأموران سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعات این کشور برای جاسوسی از دشمنان خود و هک تلفن ها و رایانه های آنها خبر داده بود.
به نوشته رویترز، پروژه سری امارات به نام "رافین" یا "الغراب الاسود" بود. تیم سری این پروژه متشکل از بیش از دوازده مأمور سازمان اطلاعات آمریکا برای زیر نظر گرفتن دولت های دیگر و عناصر مسلح و فعالان حقوق بشر منتقد رژیم بحرین بود.
دعوت عربستان از قطر برای مشارکت در دو نشست مکه
«سلمان بن عبدالعزیز آلسعود» پادشاه عربستان سعودی در دعوتی رسمی از «شیخ تمیم بن حمد» امیر قطر خواسته است در دو نشست اضطراری شورای همکاری خلیجفارس و نشست اتحادیه عرب در شهر مکه شرکت کند.
مدیر اداره اطلاعات وزارت خارجه قطر آورده که این دعوت از سوی ملک سلمان روز یکشنبه ارسال شده است.
این دو نشست قرار است در سی ام ماه می (نهم خرداد) در شهر مکه برای بحث درباره پیامدهای حمله هواپیماهای بدون سرنشین به تأسیسات نفتی عربستان و حملاتی به چهار نفتکش در نزدیکی بندر «الفجیره» در دریای عمان، برگزار شود.
قطر پیشتر به دلیل اختلاف با دیگر کشورهای عرب خلیجفارس از سوی عربستان سعودی به این اجلاس دعوت نشده بود. عربستان، امارات و بحرین، مصر از ژوئیه 2017 روابط سیاسی و اقتصادیشان با قطر را به اتهام حمایت دوحه از تروریسم متهم کردهاند.
حملات موشکی اسرائیل به قنیطره در سوریه
رژیم صهیونیستی شب گذشته منطقه "تل الشعار" در قنیطره سوریه را هدف حمله موشکی خود قرار داد.
برخی اخبار از زخمی شدن چندین نفر و آسیب دیدن یک خودروی نظامی بر اثر این حمله حکایت دارد.
ارتش اسرائیل مدعی شد که بعد از شلیک موشک به جنگنده های خود سامانه، پدافند هوایی ارتش سوریه را هدف قرار داده است.
رژیم صهیونیستی از ابتدای بحران سوریه تا کنون بارها در راستای حمایت از گروههای تروریستی و جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه و همپیمانان مناطق مختلف سوریه را هدف قرار داده است.
ازسرگیری پروازهای امارات به سمت سوریه در آینده نزدیک
شرکت هواپیمایی امارات اعلام کرد به دنبال ازسرگیری پروازهای خود به سوریه در نزدیک ترین زمان ممکن است.
عادل الرضا، معاون اجرایی شرکت هواپیمایی امارات گفت، بازار سوریه مهم و خوب است و ما منتظریم دستور ازسرگیری پروازهایمان به دمشق صادر شود.
دی ماه گذشته، هواپیمایی امارات در بیانیهای اعلام کرده بود امکان ازسرگیری پروازهای شرکت هواپیمایی ملی به دمشق را بررسی میکند.
روز پنجشنبه ششم دی، بیانیه این سازمان در پی بازگشایی سفارت امارات در دمشق صادر شده است.
شرکتهای هواپیمایی الاتحاد و الامارات پروازهای خود به دمشق را در سال 2012 به بهانه آنچه نگرانیهای امنیتی خواندند، به حال تعلیق درآورده بودند.
امارات متحده عربی پنجشنبه 27 دسامبر (ششم دی 97) اعلام کرد که روابط خود با دولت سوریه را که از سال 2011 میلادی قطع کرده بود، از سر گرفته است.
توافق چین و روسیه برای عدم شرکت در کنفرانس بحرین
خبرنگار پایگاه صهیونیستی «کان» در حساب توئیتری خود نوشت که گزارش های رسیده نشان میدهد، چین و روسیه در اجلاس اقتصادی بحرین شرکت نخواهند کرد.
نشست اقتصادی بحرین قرار است اولین فاز اجرای طرح «معامله قرن» باشد که به ابتکار آمریکا در منامه برگزار خواهد شد.
«گوو وی» سفیر پکن در فلسطین گفت کشورش در نشستی که به رهبری آمریکا در منامه برگزار خواهد شد شرکت نخواهد کرد.
گوو در دیدار با «نبیل شعث» مشاور محمود عباس در امور خارجی تأکید کرد بایکوت نشست بحرین در دیدار دوجانبه مقامات روسی و چینی مورد موافقت قرار گرفته است.
وی در این دیدار بر حق مردم فلسطین برای یک دولت مستقل فلسطینی براساس مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی نیز تأکید کرد.
هرچند برگزار کنندگان این نشست، آن را در حمایت از فلسطینیها خواندهاند، مقامات فلسطینی یکپارچه آن را رد و تأکید کردهاند به بحرین نمیروند.
این نشست در روزهای 25 و 26 ژوئن (4 و 5 تیرماه) در منامه بحرین برگزار خواهد شد و طی آن وزیران اقتصاد به همراه سران شرکتهای تجاری منطقهای و بینالمللی حضور خواهند داشت. این تلاشها توسط «جرد کوشنر» مشاور کاخ سفید و داماد رئیس جمهور آمریکا به همراه «جیسون گرینبلات» نماینده آمریکا در امور خاورمیانه رهبری خواهد شد.
«نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان اولین مقام فلسطینی که به اقدام کاخ سفید واکنش نشان داد، به شبکه «سیانان» آمریکا گفت: «کنفرانسی که آمریکا آن را اعلام کرده و اولین گام در راستای طرحش برای "صلح در خاورمیانه" موسوم به معامله قرن به شمار میرود، "عقیم" است.»