شرکت دارویی سوئدی همسو با تحریم‌های آمریکا؛

بیماران پروانه‌ای با گوشت، پوست و استخوان خود تحریم‌های آمریکا را درک می‌کنند!

بیماری پروانه‌ای از جمله بیماری‌های خاص پوستی است که تا پایان عمر همراه بیمار خواهد بود و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و تنها می‌توان با مراقبت‌های ویژه از جمله پانسمان‌های خاص، میزان زخم‌های آن را کاست. پانسمان این زخم‌ها نوع خاصی است که با نام مپیلکس شناخته شده و توسط شرکت دارویی سوئدی به نام مولنلیکه تولید می‌شود. این شرکت دارویی سوئدی از فروش این نوع پانسمان‌ها به ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا خودداری کرده است.
کد خبر: ۹۰۲۴۷۳
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰ 30 May 2019
|
16964 بازدید
|
تابناک اقتصادیبیماری پروانه‌ای از جمله بیماری‌های خاص پوستی است که تا پایان عمر همراه بیمار خواهد بود و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و تنها می‌توان با مراقبت‌های ویژه از جمله پانسمان‌های خاص، میزان زخم‌های آن را کاست. پانسمان این زخم‌ها نوع خاصی است که با نام مپیلکس شناخته شده و توسط شرکت دارویی سوئدی به نام مولنلیکه تولید می‌شود. این شرکت دارویی سوئدی از فروش این نوع پانسمان‌ها به ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا خودداری کرده است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ از اردیبهشت ماه سال گذشته که آمریکا از برجام خارج شد، رئیس جمهور این کشور از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران در مدت ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه گفت و اعلام کرد هر کشور و شرکتی که با ایران مراودات تجاری داشته باشد نیز شامل این تحریم‌ها خواهد شد؛ هر چند بار‌ها و بار‌ها دونالد ترامپ اعلام کرده که این تحریم‌ها علیه ایران، دارو‌ها و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی را شامل نمی‌شود، گذشت زمان نشان می‌دهد که تیغ تیز این تحریم‌ها موارد پزشکی را نیز شامل شده و بیماران ایران را هدف گرفته است.
در گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی درباره اثر تحریم بر سلامت عمومی مردم ایران که در زمستان گذشته منتشر شد، آمده است: "نمی شود تهیه دارو را از تحریم‌های اقتصادی جدا کرد، چرا که هر بحران اقتصادی نیز به صورت مستقیم روی سلامت و دسترسی مردم عادی به خدمات بهداشتی و درمانی تأثیر منفی می‌گذارد".

در حال حاضر، بیماران "پروانه ای" گرفتار این تحریم‌های آمریکا شده اند و روزگار بر آن‌ها سخت می‌گذرد. بیمارانی که جمعیت آن‌ها در ایران بین ۸۰۰ تا هزار نفر تخمین زده می‌شود.
 
بیماران پروانه‌ای با گوشت، پوست و استخوان خود تحریم‌های آمریکا را درک می‌کنند!

بیماری پروانه‌ای یا با نام بین المللی"ای بی" نوعی بیماری نادر پوستی و کاملاً ژنتیکی است که بررسی‌های محققان نشان می‌دهد این نوع بیماری حاصل ازدواج فامیلی است و به دو نوع خفیف و شدید بروز می‌کند. این بیماری با جهش ژنی در پروتئین‌های لایه‌های مختلف پوست ایجاد می‌شود و مسری نیست. شیوع بیماری‌ ای بی به صورت ارثی است و بر مبنای آمار جهانی از هر ۵۰ هزار تولد زنده احتمال دارد که یک نفر به این بیماری مبتلا شود. برای حس بهتر این بیماری می‌توان آن را با سوختگی شدید مقایسه کرد.

متاسفانه این بیماری از بدو تولد تا پایان عمر همراه بیمار خواهد بود و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و تنها می‌توان با مراقبت‌های ویژه از جمله خوراک‌های غذایی و پانسمان‌های خاص میزان زخم‌های آن را کاست.

پانسمانی که برای این بیماران استفاده می‌شود باید پانسمان غیر چسبنده باشد چرا که اگر این پانسمان به پوست بچسبد هنگام تعویض موجب کنده شدن پوست می‌شود و زخم را شدت می‌دهد. این پانسمان‌ها در انواع مختلف تولید می‌شود، اما نوعی از آن که از خارج کشور وارد می‌شود نوع خاصی است که "مپیلکس" نام دارد و اکثر بیماران در سراسر جهان از همین پانسمان استفاده می‌کنند که کارایی بهتری نسبت به انواع دیگر آن دارد و کمک می‌کند تا بیماران‌ ای بی زندگی کم دردتری را سپری کنند. البته این پانسمان‌ها گویا تنها مختص بیماران‌ ای بی نیست و پانسمان مپیلکس برای تمامی زخم‌های باز مانند زخم‌های بیماران دیابتی، زخم بستر و یا زخم‌های سوختگی شدید نیز استفاده می‌شود که طبیعتاً نبود این پانسمان‌ها این بیماران را نیز دچار مشکل خواهد کرد.

شرکت دارویی سوئدی به نام مولنلیکه پانسمان‌های "مپیلکس" را تولید می‌کند. این نوع پانسمان‌ها برای بیماران‌ ای بی داخل کشور از حدود دو سال گذشته از سوی وزارت بهداشت و درمان و به واسطه یک شرکت نمایندگی داخلی به صورت سالانه از این شرکت سوئدی تأمین می‌شد و ماهانه رایگان در اختیار بیماران پروانه‌ا‌ی قرار می‌گرفت و حالا چند ماهی است که گویا به دلیل تحریم‌های آمریکا این شرکت سوئدی از فروش این نوع پانسمان‌ها به ایران خودداری کرده و تأمین آن‌ها با مشکل مواجه شده است.
 
مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت طی مصاحبه‌ای در ۷ خرداد ۱۳۹۸ در این باره گفت: شرکت سوئدی تولید کننده پانسمان مپیلکس به دنبال تحریم‌های ظالمانه آمریکا از صادرات این محصول به ایران امتناع می‌کند. وی ادامه داد: ما پانسمان بیوتین و فیزیوتول را به عنوان جایگزین این پانسمان تهیه و توزیع کردیم؛ اما اطلاع پیدا کردیم که بیماران به برند قبلی پانسمان بیشتر گرایش داشته و نظر مثبت تری دارند که با وجود تحریم‌ها تلاش داریم پانسمان قبلی را مجدداً تهیه و به طور رایگان در حال حاضر در اختیار بیماران قرار دهیم.

طی چند روز گذشته خبری مبنی بر اینکه نبود این نوع پانسمان‌ها باعث وخامت حال ۳۰۰ بیمار‌ ای بی و حتی جان باختن ۷ نفر شده است، منتشر شد که البته رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت در این رابطه گفت: باید توجه داشت که نبود پانسمان علت مرگ بیماران پروانه‌ای نمی‌شود، ولی بیمار به سختی و رنج می‌افتد. یکی از بیماران پروانه‌ای نیز طی مصاحبه‌ای در همین رابطه به روزنامه صبح نو گفته است: "شاید فوت این افراد علت دیگری هم داشته باشد. وقتی عفونت بدن زیاد شود، پانسمان هم تأثیر ندارد؛ اما پانسمان باعث می‌شود که عفونت بیشتر نشود و، چون این پانسمان‌ها گیاهی هستند در تسکین عفونت‌ها مؤثرند. همچنین به دلیل اینکه بچه‌ها ضعیف ترند، نبود این پانسمان‌ها احتمالاً منجر به فوت آ‌ن‌ها شده است".

این بیماران علاوه بر پانسمان به موارد دیگری، چون دارو‌های مکمل امگا ۳، زینک و یکسری پماد‌ها و لوسیون‌های بدن که از خشک شدن و ترک خوردن پوست جلوگیری می‌کنند نیاز دارند که در یک سال گذشته قیمت آن‌ها افزایش یافته است. از این رو هزینه نگهداری از بیماران‌ ای بی بسیار بالاست و این نوع بیماران حداقل ماهیانه ۲.۵ میلیون تومان خرج دارند. مثلا پانسمان به قطع A۴  حدود ۲۵۰ هزارتومان است که تا ۴۸ ساعت قابل استفاده می‌باشد و بعد از آن باید تعویض شود.

اینکه آیا این پانسمان‌ها در ایران تولید می‌شود یا خیر باید گفت، ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۸ لاله ملک نیا رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب طی مصاحبه‌ای از تولید این پانسمان‌ها برای درمان بیماری پروانه‌ای در ایران گفت و ادامه داد: این نوع زخم پوش‌ها از سوئد با هزینه‌های بالا به کشور وارد می‌شد و ما تلاش کردیم تا این پانسمان درمانی را در کشور بومی کنیم.
 
وی با بیان اینکه تحقیقات آزمایشگاهی این محصول طی شده است، خاطرنشان کرد: فاز حیوانی این محصول بر روی موش تست شد و نتایج به دست آمده در این فاز امیدبخش بوده و در حال زمینه سازی بررسی برای ورود به تحقیقات بالینی بر روی انسان هستیم. نکته جالب‌تر اینکه ملک نیا با اشاره به نتایج به دست آمده در فاز حیوانی این زخم پوش‌ها گفت: نتایج نشان داد که دوره ترمیم زخم‌ها نسبت به دارو‌های مرسوم کوتاه‌تر بوده و اینکه شاهد رشد مو بر بدن موش بودیم و این در حالی است که با استفاده از روش‌های درمانی مرسوم نه تنها زخم کامل ترمیم نمی‌شود، بلکه فولیکول‌های مو نیز تشکیل نمی‌شود.

به هر صورت هر چند اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از حقوق بشر حرف می‌زنند، ملاحظه می‌شود که حتی در صادرات دارو‌ها و تجهیزات پزشکی به دلیل تحریم‌ها به ایران سرباز می‌زنند و بیماران پروانه‌ای ایران نمونه‌ای از بیمارانی هستند که به دلیل کمبود پانسمان با مشکلاتی مواجه شده اند. البته شاید نکته مثبت ماجرای تحریم‌ها این است که ایران مجبور است به دلیل قطع وابستگی به تولید مواد مورد نیاز خود از خارج از کشور به تولید آن در داخل روی بیاورد که تولید پانسمان‌های بیماران پروانه‌ای نمونه‌ای از آن است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
مگر نه قرار بود خودمان همه چیز را تولید کنیم و دک و پوز آمریکا را خورد کنیم؟؟؟
پاسخ ها
Mahdi
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
با این دولت نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
در پست بودندشمن شکی نیست که حتی دارو رو تحریم کردند وبه دروغ انکار میکنند
اما هزار بارجای تأسف داره که دولت از این قبیل اسناد بی آبرویی دشمن غفلت میکنه
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
ﺩﺳﺖ اﺯ ﻧﻨﻪ ﻣﻦ ﻏﺮﻳﺒﻢ ﺑﺎﺯﻱ ﺑﺮﺩاﺭﻳﺪ!
ﺧﻮﺏ ﻛﻪ ﭼﻪ?!!
ﻣﻴﻠﻴﻮﻧﻬﺎ ﻛﻮﺩﻙ ﻛﺎﺭ ﺩﺭ ﻛﺸﻮﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺩاﺭﻧﺪ ﻛﻪ ﺭﻧﺞ و ﺩﺭﺩﺷﺎﻥ ﻛﻤﺘﺮ اﺯ اﻳﻦ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﻧﻴﺴﺖ و ﺑﻪ ﺗﺤﺮﻳﻤﻬﺎ ﻫﻢ ﻫﻴﭻ ﺭﺑﻂﻲ ﻧﺪاﺭﺩ.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
ای کاسب تحریم بیشتر از این هم از شما انتظار نمیره اوف ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
کجایند انها ک میگویند نباید مرگ بر امریکا گفت
اگر بچه خودشان این بیماری را داشت چه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
اینقدر پرو هستند داستان را وارونه جلو می کنند و می گویند نباید بر حقمان پافشاری کنیم
احسانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
دولت اگر عرضه و دغدغه داشته باشد میتواند حتی غیرمستقیم وارد کند. وقتی رییس و اعضای سازمان غذاو دارو خودشان از حلقه انجمن داروسازان هستند و اصل عدم تعارض منافع در وزارت بهداشت و سازمانهای تابعه اش رعایت نمیشود نتیجه سالهاست اینگونه است و مردم قربانی منافع سیاسی اقتصادی حضراتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
کجایند انها که میگن باید کاخ سفید را حسینه کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
اتفاقا از بس گفتیم مرگ بر امریکا ، هیچکسی در داخل خود امریکا هم دلش نمی سوزه که کاری برای رفع تحریم انجام بده
ناشناس
| Germany |
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
شما حرف مفت نزن چطور در زمان تحریم موشک ساخته میشه و لوازم موشک که حساس هست وارد میشه بعد دارو این ها رو وارد نمیکنن؟ مشکل الان فقط امریکا هست؟ نه دوست عزیز مشکل مسئولین بی لیاقت این مملکت هست. با مرگ بر امریکا گفتن دارو این بنده های خدا اماده نمیشه برو از اون های که دکترین دور زدن تحریم دارن بپرس چرا دارو وارد نمیشه.ولی گوشی اپل وارد میشه برو بپرس چرا دلار 4200 تومانی رو برخی دریافت کردن ولی هیچی وارد نکردن.یکم فکر کن بعد حرف بزن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
دوست عزیز خودت رو به دکتر نشون بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
شماها که می گفتین تحریم بر ما اثری نداره...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
چشم سیاستمداران روشن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
لعنت به جنگ قدرت که همیشه اولین قربانیش بچه هان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
دولت میتونه غذای سگ وارد کنه
ولی دلش نمیخواد اینو بیاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
خوب اصلا چرا باید کار بجایی برسد که تجریم شویم و مردم ما اینجور زجر بکشند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
جنابعالی بفرمایید باید چکار کنیم تا کار به اینجا نکشد و تحریم نشویم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
مهم درک، تحریم ها و تصمیم های اشتباه توسط مسئولین است تا متوجه شوند مردم عادی در چنین شرایطی چگونه زندگی می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
اقا برای 100هزار یورو به قیمت بانکی واردات تجهیزات پزشکی بانک خودمان حدود 135 میلیون کارمزد گرفته(قبلا حدود 150 هزار تومان از طریق صرافی بوده)و دست اخر از 100هزار یورو 13هزار یورو به کمپانی خارجی نرسیده و از حمل کالا خودداری میکند و بانک هم به عنوان کارگزار زیر بار نمیرود.از طرفی 35درصد مبلغ کل به عنوان سپرده هم جهت انجام واردات اخذ کرده اند که به محض رسیدن محموله به گمرک این 35 درصد ازاد میشود.الان ما مانده ایم که کل پول را دادیم،کارمزد را دادیم،35درصد سپرده دادیم،13هزار یورو نرسیده،از حمل خودداری میشود،سپرده پس داده نمیشود،اقلام هم به قیمت یوروی بانکی از طرف وزارت بهداشت قیمت گذاری شده،جنس نداریم،خودمان و بیماران هم اواره ایم.اینها همه مشکلات داخلی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
توئیتر و فیسبوک و ایمیل این شرکت سوئدی رو مشخص کنید، ایرانی ها از خجالتش در میان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
به اونا ربطی نداره برادر.از اینور پول نمیفرستن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
همین کار رو بلدیم فقط که هیچ تاثیری هم ندارد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
داروه ک در لیست تحریم ها نیستن
حتی اگه هم باشد کشور با این همه منابع چطور نمیتونه به بیماران نیازمند کمک کند
بیشتر ما تحریم داخلی هستیم تا خارجی
پاسخ ها
ن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
فقط این دارو نیست خیلی دارو دیگه حتی به ظاهر ایرانی هم نیست مثل فلوکسیتین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
ماله کشی نکنید لطفا برای دموکراسی غرب جونتون!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
دارو در لیست تحریم نیست، اما مبادله مالی با ایران تحریمه، یعنی تقریبا همه بانک های ایرانی تحریم هستن بنابراین تبادل مالی مشکله
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات