مذاکرات آمریکا و ایران در پیش است؟/ محورهای احتمالی مذاکرات چه خواهد بود؟

کانال ارتباطی ژاپن جدی‌ترین کانال است که توجهات بین المللی را به خود جلب کرده است و بسیاری از ناظران بر این باورند که سفر نخست وزیر ژاپن به ایران پس از چهل سال، می‌تواند آغاز تحولی عمده در کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا باشد. حال این پرسش مطرح می‌شود که سفر نخست وزیر ژاپن می‌تواند زمینه‌های مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را فراهم سازد؟ موضوع مذاکرات احتمالی چه خواهد بود؟
کد خبر: ۹۰۳۷۰۳
|
۱۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶ 06 June 2019
|
18274 بازدید
|

در یک ماه گذشته، خبرها و گزارش های پیرامون میانجی‌گری کشورهای مختلف میان ایران و آمریکا منتشر شد. شدت نگرانی از درگیری نظامی ایران و امریکا آن‌گونه که وزیر خارجه عمان ابراز داشت، به حدی است که تا اینجا می‌توان دست‌کم «فعال شدن» شش کانال را ردگیری کرد. این شش کانال عبارت است از کشورهای عمان، ژاپن، آلمان، سوئیس، پاکستان و عراق.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، کانال ارتباطی ژاپن جدی ترین کانالی است که توجهات بین المللی را به خود جلب کرده است و بسیاری از ناظران بر این باورند که سفر نخست وزیر ژاپن به ایران پس از چهل سال، می تواند آغاز تحولی عمده در کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا باشد.

در این زمینه، رسانه‌های ژاپنی روز پنج‌شنبه به نقل از مقامات این کشور اعلام کردند که قرار است شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن هفته آینده به تهران سفر کند. هدف از این سفر که طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ ژوئن انجام خواهد شد، میانجی‌گری میان ایران و آمریکا برای حل و فصل تنش‌های روی داده در منطقۀ خلیج فارس است. در صورت تحقق این برنامه، این اولین سفر یک نخست‌وزیر ژاپن به ایران پس از چهار دهه است.

به گفته یکی از مقامات دولت ژاپن، توکیو همچنان مشغول برنامه‌ریزی جزئیات این سفر است؛ از جمله اینکه آقای نخست‌وزیر در تهران با چه افرادی ملاقات کند. با وجود این، رسانه‌های محلی ژاپن می‌گویند تا کنون دیدار با رهبر انقلاب و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران برنامه‌ریزی شده است.

حال این پرسش مطرح می شود که آیا سفر نخست وزیر ژاپن می تواند زمینه های مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را فراهم سازد؟ موضوع مذاکرات احتمالی چه خواهد بود؟

گمانه زنی های زیادی در این رابطه مطرح شده است. برخی ناظران بر این باورند که میانجی‌گری ژاپن می تواند منجر به مذاکرات جدیدی میان ایران و آمریکا بر سر مسأله هسته ای و برجام شود؛ مسأله ای که به نظر می رسد با واقعیت های موجود سازگار نیست.

مذاکرات آمریکا و ایران در پیش است؟/ محورهای احتمالی مذاکرات چه خواهد بود؟
 
لذا ذکر چند نکته ضروری است؛
 

نخست اینکه، اگر قرار باشد مذاکره ای میان ایران و آمریکا آغاز شود، این مذاکرات در شمول مذاکرات غیرهسته ای خواهد بود و لذا بعید به نظر می رسد مذاکره ای هسته ای آغاز شود!

دوم آنکه اگر قرار باشد مذاکره ای آغاز شود و این مذاکرات غیرهسته ای باشد، مذاکرات بر سر چه خواهد بود؟ این پرسشی است که پاسخ دقیقی برای آن وجود ندارد؛ اما گمانه زنی های زیادی پیرامون آن انجام شده است. برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که احتمالا مذاکراتی در سطح پایین میان تهران و واشنگتن بر سر پرونده هایی همچون سوریه و افغانستان آغاز شود.

نکته مهم این که این مذاکرات احتمالی در سطوح بالا انجام نخواهد شد، بلکه مذاکراتی در سطوح کارشناسی و در سطح پایین صورت خواهد گرفت، به گونه ای که برخی ناظران معتقدند که مذاکرات سطوح پایین، سرانجام می تواند مقدمه مذاکراتی در سطوح بالا باشد؛ به شرطی که طرفین و به ویژه آمریکایی ها اراده جدی برای حل اختلافات در پرونده های مورد بحث را داشته باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۶۴
انتشار یافته: ۲۱
شهرام
|
Ghana
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
هرچی باید بگن قبلا گفتن.اومدن این بنده خدا به صحبت های قبلی نوعی وجاهت میده که بتونن ادامه بدن.رسول الله هم تو صدر اسلام با کفار قریش مذاکره می کرد.توکل به خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
خدا را شکر . خدایا ژاپن بشه منجی ملت ایران . البته اگه کاسبان تحریم بذارن .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
امریکا ترامپ به درد هیچ مذاکره ای نمی خورد چون به هیچ چیزی او پایبند نیست.
مذاکرات منطقه ای که خواست دولت اوباما هم بود ولی مذاکره نشد.
ابوالفضل
|
United States of America
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
مذاکره با ترامپ در هر زمینه و در هر سطحی که صورت بگیرد چه محرمانه و چه غیر محرمانه یعنی خودکشی سیاسی ایران. امیدوارم دولتمردان این اشتباه بزرگ را نکنند. آمریکا هیچ امتیازی به ما نخواهد داد و دیگر برگ برنده ای هم ندارد فقط ماییم که با مذاکره برنده شدن ترامپ و تفکر او را در انتخابات آینده تضمین می کنیم. الان در یک بزنگاه تاریخی هستیم نباید وا بدهیم. برای اینکه از وضعیت فعلی به سلامت عبور کنیم و امیدوار به شکست جمهوری خواهان در انتخابات باشیم دو سال باید صبر و مقاومت کنیم البته همگی نه فقط قشر ضعیف و ناتوان جامعه.باید بر امور داخلی و ایجاد اصلاحات اساسی در ساختار سیاسی و اقتصادی کشور تمرکز کنیم. ثروت ما کم نیست مشکل در توزیع ناعادلانه ثروت و فساد فاحش در سیستم سیاسی و اقتصادی است.برای پیروزی بر آمریکا باید در داخل کشور و با فساد داخلی بجنگیم.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
مذاکره در هیچ سطحی وجود نخواهد داشت و ظاهرا گندکاری ها و سرکشی های وزارت امور خارجه که یکی از آن برجام بدون گنجاندن شروط رهبری بود، تمامی ندارد. قبول جضور این فرد در ایران با عنوان میانجی، خودش شبهه آفرین است.ترامپ در طول عمر کارش در مقام ریاست جمهوری امریکا براحتی به عنوان نوکر ایران بخوبی انجام وظیفه کرده وتقریبا تمام اعتبار امریکا را در دنیا از بین برده و تمامی دنیا را با امریکا دشمن کرده.هیچ توافقی در دوره او با امریکا توسط هیچ کشوری اجرایی نشده و تمام توافقات قبلی نیز ملقی شده.حالا ما با پذیرفتن این فرد که بعنوان میانجی هم میاید ، داریم چه هدفی را دنبال میکنیم؟.باز ایران را در موضع ضعف قرار میدهیم؟تصویب برجام با این تیم کافی نبود؟ تیم وزارت امور خارجه را عوض کنید.کسانی رو که مسبب اون افتضاح برجام بودند را از دایره تصمیم گیری نظام خارج کنید و با قدرت و با سرعت عوامل اجرایی برای پیشرفت داخلی را فراهم کنید و موانع آن را در هر سطح مدیریتی بدون تعارف برای همیشه از صحنه کشور حذف کنید.حضور این فرد در وضعیت فعلی جز ضرر هیچ فایده ای ندارد.از این سفر جلوگیری کنید و بحثش را تا زمان انتخابات امریکا تمام کنید.ترامپ نیاز به این مذاکره دارد.هیچ دستاورد موفقیت آمیزی در سیاست خارجی نداشته و هر توافقی را در صورت انتخاب مجدد زیر پا میگذارد.مهم نیست مذاکره در چه سطحی باشد.حتی برای صرف چای و یکبار باشد کار ایران تمام است.اینرا بعضی ها بفهمند خیلی خوب است.تحت امر رهبری باشید تا پایدار بمانید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
بعله مذاکره کنید که بعدا دوباره محور شرارت بخوانند شما را
نمونه های ان زیاد است
ولی درس عبرتی وجود ندارد و خوش امد بگویید دوباره برای چند سال اینده که اقتصاد را به هم بریزد با اینکه ممکن است دوباره نفت را مثل قبل بفروشیم
archina.ir
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
مذاکرات تا حدی که ضربه‌ای به ماهیت اصلی ملت ایران نزنه مشکلی نداره.
واقعیت اینه که ترامپ به چیزی غیر از تقویت خودش و آمریکا فکر نمیکنه.
امیدوارم همه چی به خوبی عاقبت به خیر بشه و نوکر ترامپ نشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
ما مذاکره نمیکنیم. مرگ بر امریکا، مرگ بر انگلیس، مرگ بر زاپن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
اگر مذاکره در مورد غیر برجام باشد و ایران قبول کند در مورد چیزهای دیگر بحث کند
من این افراد داخلی را خیانت کار می دانم ،چون انها زدن زیر برجام و پروتر امدن گفتند .....
ناشناس
|
Slovakia
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
وقتی ایران روسیه را دارد، چه نیاز به امریکا و اروپا؟ ما بهترین متحدین هستیم برای همدیگر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟