ماجرای مالیات بر خرید سکه چیست؟

کد خبر: ۹۰۳۸۱۶
|
۱۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۴ 07 June 2019
|
7430 بازدید
|
خریداران سکه‌های پیش فروشی درحالی هنوز در شوک بخشنامه جدید سازمان مالیاتی هستند که باید مالیات بر عایدی سرمایه شان را به دولت بپردازند.

به گزارش تسنیم، "مالیات قطعی خریدارن سکه از سیستم بانکی" درحالی در روز‌های اخیر خریداران سکه‌های پیش فروشی را شوکه کرد و باعث انتشار نقد‌هایی به این طرح شد که مضمون همه‌ی آن‌ها به اتفاق این بود که بانک مرکزی در زمان پیش فروش، اعلام کرده بود این سکه‌ها مالیات ندارند.

بانک مرکزی در زمان پیش فروش سکه رسماً اعلام کرد: سکه‌های پیش فروشی مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شوند و آنچه سازمان مالیاتی ابلاغ کرده است تضادی با آنچه بانک مرکزی قبلاً اعلام کرده بود، ندارد چراکه بخشنامه جدید سازمان مالیاتی نشاندهنده آن است که باید خریداران سکه‌های پیش فروشی، مالیات عایدی بر سرمایه شان را پرداخت کنند.

ماجرا از این قرار است که عده‌ای در زمان پیش فروش سکه که طبق سیاست‌های مدیریت وقت بانک مرکزی انجام شد، قدرت خرید بالایی داشتند و توانستند تعداد زیادی سکه را بانک مرکزی بخرند و سود‌های بالایی هم نصیب شان شد. این گروه حال که سرمایه شان چند برابر شده باید مالیات سرمایه شان را به دولت پرداخت کنند.

آنطور که سازمان مالیاتی اعلام کرده، خریداران تا ۲۰ سکه که طی سال ۹۷ سکه خود را دریافت نموده‌اند، مشمول مالیات نمی‌باشند.

اما برای افرادی که بیش از ۲۰ سکه دارند، مالیات مقطوعی وضع شده است که براساس آن نسبت به مازاد ۲۰ سکه تا میزان ۶۰ سکه به ازای هر سکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع تعیین شده است.

ضمن اینکه نسبت به مازاد ۶۰ سکه تا میزان ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون ریال مالیات مقطوع تعیین شده و نسبت به مازاد ۱۰۰ سکه تا میزان ۲۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع وضع شده است.

به گزارش تسنیم، در بسیاری از کشور‌های جهان، بر درآمد حاصل از سرمایه گذاری در تملک دارایی‌های سرمایه‌ای مالیات وضع می‌شود که تحت عنوان مالیات بر عایدی سرمایه (Capital Gains Tax) به عنوان یکی از اجزای نظام مالیاتی شناخته می‌شود.

ایران طی سال‌های اخیر از ظرفیت این نوع مالیات استفاده نکرده که این موضوع همراه با نرخ تورم بالا و افزایش در حجم نقدینگی و نبود فضای کسب و کار مناسب، ایران را به بهشت سوداگران مبدل کرده است.

با عنایت به تحولات اقتصادی کشور در یک سال اخیر، بسیاری از صاحب نظران اقتصادی معتقدند از علل عمده آشفتگی بازار برخی دارایی‌ها نظیر بازار مسکن، سکه، ارز و خودرو فقدان یک نظام کارآمد مالیات بر عایدی سرمایه در کشور بوده و سبب شده تا سفته بازان علاوه بر کسب درآمد‌های سرشار به افزایش هرچه بیشتر قیمت دامن بزنند؛ لذا به تعبیری می‌توان مالیات بر عایدی سرمایه را نوش دارویی برای مقابله با غارت دسترنج مردم تعبیر کرد. خالی از لطف نیست بدانیم مجموعاً در سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا تنها ۱۱ کشور نظام مالیات بر عایدی سرمایه را نداشته و ایران یکی از این کشور‌ها است که مالیات مذکور در آن پیاده سازی نشده است.

به طور خلاصه برخی از مهمترین دلایل اخذ مالیات بر عایدی سرمایه می‌توان به ایجاد عدالت مالیاتی در امتداد تحقق عدالت اجتماعی، کنترل سوداگری و سفته‌بازی در بخش‌های سرمایه‌پذیر از جمله مسکن، جلوگیری از فرار مالیاتی درآمد‌های سایر منابع مشمول مالیات و کمک به توزیع صحیح درآمد بین اشخاص جامعه اشاره کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۳
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
کاش از بازار میخریدم ..این هم نتیجه اعتماد به دولت و بانک مرکزی ...اینطوری فقط از کسانی که از بانک سکه خریدن و قابل شناسایی هستند مالیات میگیرند و بقیه که از بازار آزاد خریدند هیچ مالیاتی نمیدهند چون قابل شناسایی نیستند ..واقعا دارند ملت را بیچاره میکنند ما سودی نبردیم فقط ارزش پولمان را حفظ کردیم کاش از کسانی مالیات میگرفتند که هزارتا هزارتا خریده بودند نه من بیچاره که نود عدد سکه خریدم آن هم پول خونه بوده چون پولم کم بود و نمیتوانستم خونه بخرم سکه ثبت نام کردم
تاریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
چرا شوک؟ بانک مرکزی، وزارت دارایی و مفسدان اقتصادی با هم دارند می خورند. یعنی واقعا ریاضی بلد نیستید؟
سکه بانک مرکزی فروخته به اعوان و انصار: 15/000/000 ریال
سکه اعوان و انصار کردند در پاچه مردم: 45/000/000 ریال کمینه
عایدی اعوان و انصار از هر سکه: 30/000/000 ریال
درآمد دولت از هر سکه: 3/000/000 ریال
در آمد خالص مفسدان اقتصادی از فروش هر عدد سکه: 27/000/000 ریال کمینه
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
عایدی سرمایه یعنی الان ۲۰ سکه شده ۲۵ تا ؟ دزدی و باج گیری در روز روشن دیگه به چی میشه اعتماد کرد
مهدی
|
Australia
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
این عایدی نیست. افرادی که سکه نوشتند اگر اصل پول در نظر گرفته شود سودی نکرده اند. مالیات بر عایدی در کشورهای دیگر اعمال می شود چون مثلا به دلار یا یورو سود می کنند که ارزش آن یک چهارم نمی شود. این کار دولت جز بی اعتماد کردن مردم به سیستم بانکی و ایجاد دردسر برای خود دولت برای اخذ آن حاصلی ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
سو استفاده از اعتماد مردم یعنی همین. اگر از بازار آزاد خریده بودیم این نمیشد. ارزونتر هم میفتاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
هر جور تعبیربشه پول زور و ظلمه من ی خانم خانه دار 52 ساله خودسرپرست که خونه ندارم وسالها پس انداز کردم که بتونم خونه بخرم و سر از کهریزک در نیارم با همین افزایش
ناشناس
|
Turkey
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
باسلام و روز بخیر. در روزهایی که قیمت های ارز و سکه و مسکن و اقلام مصرفی در حال افزایش بود یکی از سیاستهای بانک مرکزی به منطور کنترل ورود جریان نقدینگی و جلوگیری از ورود قسمتی از نقدینگی به بازارهای غیر رسمی پیش فروش سکه بود. گروهی از مردم با استقبال از این کار قانونی سرمایه هایشان را به جای مسکن و ارز و سکه بازار در بانک مرکزی به امید خرید سکه سپردند. متاسفانه تنها گروهی هم که میتوانند مالیات بگیریند همینهایی هستند که کار قانونی انجام داده اند.حالا شما فرص بفرمایید این عده در اینده کار قانونی انجام ندهند و مثل سایرین به جای سپردن نقدینگی در بانک مرکزی سپرده ای خود را در سایر دارییها بکار گیرند. نتیجتا اینکه با این روش کارهای عیر قانونی را توصیه کرده ایم و صمنا اعتماد به نهادهای رسمی از بین رفته و فشار نقدینگی را به بازارهای غیر رسمی منتقل کرده ایم. گرفتن مالیات بر سرمایه زمانی توصیه میگردد که ابتدا از مشاعل غیر رسمی امکان اخذ ان باشد مانند خریداران و فروشندگان ارز و سکه و مسکن در بازار ازاد. در غیر اینصورت نه تنها منافعی ندارد مضرات آن به مراتب بیشتر است. ضمنا خریداران پیش فروش سکه ارژش پول خود را حفط نموده اند نه اینکه سود برده باشند. مالیلت بر سود قابل احصا میباشد. بنطر میرسد اگر همین خریداران سکه در مسکن و ارز سرمایه گداری میکردند نه تنها ارزش پولشان به مراتب بهتر میشد این حاشیه ها هم برای انها ایجاد نمیشد.ظاهرا از راههای قانونی کار کردن ایراد دارد!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
آنوقت سرمایه یعنی فقط سکه آنهم سکه بانک مرکزی؟
کسی که همانقدر پول داشته و خانه خریده یا در هر جای دیگری سرمایه گذاری کرده چی؟
کسی که از قبل طلا یا سکه داشته و فروخته و از بانک مجدد خریده با کسی که همانها را نگه داشته چه فرقی میکند؟
کسانی که سکه هایشان برای چند نفر بوده اما برای راحتی یکنفر همه را یکجا نوشته چه گناهی مرتکب شده اند که حال باید مالیات بدهند. اگر از اول معلوم بود هر کسی جداگانه برای خودش مینوشت. و ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
ماليات بايد وقتي سكها به فروش برسه دريافت بشه اصولا ماليات بردرامد است به نظر كسي كه سكه خريده وهنوز نفروخته كه درامدي كسب نكرده
امیرداداش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
دولت باید از توانگران مالیات بیشتری دریافت کند و به ضعفای جامعه امکانات بیشتری ارائه کند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟