پس از دو دهه خشکسالی،

دامپروری در قلعه گنج دوباره جان گرفت

کد خبر: ۹۰۵۱۸۸
|
۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۸ 12 June 2019
|
11336 بازدید
بزداری‌های صنعتی جایگزین دامداری سنتی در مراتع خشکیده قلعه گنج شده است.

مجری طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج در گفتگو با خبرنگار تابناک گفت: با گذشت بیش از دو دهه خشکسالی، مراتع حاشیه تالاب جازموریان جوابگوی دامداری به روش‌های سنتی نیست، از این رو بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان، در راستای اجرای طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج، با جایگزینی بز‌های شیری نژاد مورسیا در فضای بسته می‌کوشد تا شغل آباء و اجدادی مردم این منطقه حفظ شود و در عین حال به مراتع حاشیه تالاب نیز ضربه‌ای وارد نشود.

مسعود حیدروند با بیان اینکه ۳ هزار راس از این نوع بز، از منطقه مورسیا در اسپانیا انتخاب و به قلعه گنج آورده شده است

گفت: اکنون جمعیت این گله، به ۶ هزار راس رسیده و کم کم این بز‌ها به مردم واگذار میشود تا آن‌ها بتوانند در گام اول بزداری‌های کوچک ۲۵ راسی و در گام دوم بزداری ۵۰ راسی تشکیل دهند.

مجری طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج ادامه داد: تاکنون ۴۱ نفر برای ایجاد بزداری‌های کوچک از بنیاد علوی تسهیلات گرفته اند و ۶۸ نفر دیگر نیز با تشکیل پرونده در نوبت اخذ تسهیلات هستند.

وی میزان پرداخت تسهیلات برای تشکیل بزداری‌های محلی در شهرستان قلعه گنج را تاکنون ۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون تومان اعلام کرد و گفت:: همه کسانی که تمایل داشته باشند میتوانند از تسهیلات کم بهره بنیاد علوی برای تشکیل بزداری‌های محلی استفاده کنند.

مسعود حیدروند همچنین از ایجاد کارخانه فرآوری شیر، در شهر قلعه گنج خبر داد و افزود: این کارخانه در حال حاضر روزانه ده تن شیر بز مورسیا را از بزداری مادر و همچنین بزداری‌های کوچک محلی، دریافت می‌کند و فرآوری پنیر و دوغ را انجام میدهد.

وی از اعطاء وام یارانه دار بنیاد علوی به روستائیان خبر داد و گفت:: آن‌ها میتوانند خودشان به تنهایی نیز این نژاد را وارد کنند و بنیاد نیز در این زمینه به آن‌ها کمک می‌کند.

حیدروند همچنین در خصوص تضمین تسهیلات نیز گفت: بنیاد در این خصوص ساده سازی کرده و از متقاضیان چاه آب با پروانه و سند خانه روستایی را نیز قبول میکند تا راحتتر بتوانند تسهیلات دریافت کنند.

در راستای واگذاری بز مورسیا به مردم قلعه گنج، آقای خواستگاری اولین کسی است که در روستای چاه شاهی، دامداری محلی تشکیل داده است و معتقد است در گذشته دام منطقه صحراگرد بود و به مراتع ضربه میزد و با خشکسالی‌های دو دهه اخیر به نظر می‌رسید دامداری در این منطقه به پایان رسیده است، اما با اجرای این طرح، دامداری منطقه دوباره زنده شد و به علاوه دامداری در فضای بسته، نگهداری آن را برای مردم قلعه گنج راحت کرده است.

آقای احمدی یکی دیگر از دامداران منطقه که سال‌ها دامداری سنتی داشته می‌گوید: بز نژاد مورسیا، روزانه ۳ تا ۵ لیتر شیر می‌دهد در حالی که در این منطقه گاو وجود دارد که روزی یک لیتر هم شیر نمی‌دهد.

مدیرعامل هولدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان نیز در خصوص دلیل انتخاب نژاد مورسیا گفت: شرایط اقلیمی شهرستان قلعه گنج شرایط سختی است، زیرا هم استرس گرمایی در این منطقه از کشور وجود دارد و هم استرس ناشی از کمبود آب، بنابراین ما باید دامی را انتخاب می‌کردیم که هم بتواند شرایط اقلیم گرم و خشک را تحمل کند و هم در این شرایط به ما تولید مطلوب تری بدهد.

عظیم رجایی افزود: نژاد‌های مختلفی از کشور‌های فرانسه / ترکیه / آلمان و اسپانیا برای مطالعه کاندید شدند و پس از کار کارشناسی و فنی و با در نظر گرفتن شاخص مقاومت به شرایط اقلیمی، تولید و قدرت باروری، نژاد مورسیا متعلق به منطقه مورسیای اسپانیا در نزدیکی آفریقا انتخاب شد.

وی با بیان اینکه در برخی کشور‌ها سرانه تولید شیر ۸ برابر کشور ماست تاکید کرد: ما با محدودیت منابع آبی چاره‌ای نداریم جز اینکه نژاد‌هایی را پرورش بدهیم که ظریب تولید مطلوب تری داشته باشند.

شهرستان قلعه گنج یکی از محرومترین مناطق ایران، در سال ۹۳ به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور انتخاب و بنیاد علوی، با اجرای طرح ملی آبادانی و پیشرفت در این شهرستان، تلاش میکند با ایجاد مشاغل مختلف برای مردم، وابستگی آن‌ها را به نهاد‌های امدادی کم کند تا بتوانند به یک معیشت پایدار دست یابند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟