آخرین تحولات خاورمیانه؛

احتمال سفر وزرای اروپایی به ایران برای نجات برجام/حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل/ هشدار سناتور‌های ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه/ رایزنی پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران

حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل، هشدار سناتور‌های ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه، رایزنی پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران و تماس‌های تهران و قاهره در پی تشدید تنش‌ها در منطقه، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان باید به احتمال سفر وزرای اروپایی به ایران برای نجات برجام نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۹۰۶۵۲۸
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳ 19 June 2019
|
15178 بازدید
|

حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل، هشدار سناتور‌های ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه، رایزنی پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران و تماس‌های تهران و قاهره در پی تشدید تنش‌ها در منطقه، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان باید به احتمال سفر وزرای اروپایی به ایران برای نجات برجام نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ یک رسانه انگلیسی بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) به نقل از منابع آگاه مدعی شده، دولت‌های اروپایی در حال انجام برنامه‌ریزی برای تکاپوهای جدید جهت مجاب کردن ایران به ماندن در توافق هسته‌ای برجام هستند.

کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون هیچ اقدام عملی برای محقق کردن وعده‌هایشان صورت نداده‌اند.

رویترز مدعی شده، واکنش اولیه ایران به خروج آمریکا از برجام انتظار برای به پایان رسیدن دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بوده است، اما تصمیم غیرمنتظره ترامپ برای عدم صدور معافیت‌های نفتی، محاسبات تهران را تغییر داده است.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی دوشنبه ۲۷ خرداد در نشستی خبری در محل تأسیسات آب سنگین اراک (خنداب) گفت که با شتاب گرفتن روند تولید اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، ذخایر اورانیوم غنی‌شده کشور نهایتاً تا ششم تیر از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهد کرد.

این اقدامات پس از آن انجام شد که شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ با صدور بیانیه‌ای از توقف برخی اقدامات تهران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر داده و به کشورهای باقی مانده در توافق هسته‌ای شصت روز فرصت داد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را اجرا کنند.

یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا که نخواسته نامش فاش شود، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویتز اظهار داشته، در صورتی که ایران این اقدام را انجام دهد، برای اتحادیه اروپا به منزله «پایان بازی» خواهد بود.

دیپلمات‌های اروپایی همچنین گفته‌اند، تروئیکای اروپایی در روزهای آینده دیپلماسی خود را افزایش خواهند داد. رایزنی‌های میان تروئیکای اروپا و مدیران سیاسی اتحادیه اروپا در بروکسل در روز پنجشنبه در همین راستا خواهد بود.

قرار است، «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در مسائل ایران روز ۲۷ ژوئن با مدیران سیاسی وزارت خارجه سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان دیدار و ایران نیز قرار است در همین روز از سقف اورانیوم غنی‌شده عبور کند.

احتمال سفر وزرای اروپایی به ایران برای نجات برجام/حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل/ هشدار سناتورهای ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه/ رایزنی‌ پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران

رویترز در بخش دیگری از این خبر نوشته، وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان ممکن است برای گفت‌وگو درباره توافق هسته‌ای برجام به تهران سفر کنند؛ هرچند این موضوع در حال حاضر فقط یکی از گزینه‌های اروپایی‌هاست.

سه دیپلمات هم گفته‌اند، اعضای کمیسیون مشترک برجام طرف دو هفته آینده دیدار خواهند کرد. دیپلمات‌ها تأکید می‌کنند تروئیکای اروپایی گفته‌اند، در صورتی که ایران اجرای تعهداتش را متوقف کند، آنها چاره‌ای جز احیای تحریم‌های سازمان ملل متحد نخواهند داشت.

حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل

منابع خبری بامداد چهارشنبه از فرود دست‌کم یک فروند موشک «کاتیوشا» در داخل مجتمع کاخ‌های ریاست‌جمهوری در «موصل» حکایت دارند. این مجتمع محل استقرار مشاوران نظامیان آمریکایی است.  

به گزارش رویترز، ارتش عراق در بیانیه‌ای این موضوع را اعلام کرد. در این بیانیه، اشاره‌ای به تلفات احتمالی این حادثه نشده است. ارتش عراق گفته راکت شلیک‌ شده یک کاتیوشای کوتاه‌برد بوده است. 

احتمال سفر وزرای اروپایی به ایران برای نجات برجام/حمله راکتی به محل استقرار مشاوران نظامی آمریکا در موصل/ هشدار سناتورهای ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه/ رایزنی‌ پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران

فرمانده نظامی موصل گفته این راکت در یک فضای باز فرود آمده و هیچ خسارتی ایجاد نکرده است. او گفت این راکت از غرب موصل شلیک شده است. برخی منابع خبری تصاویر زیر را از این راکت منتشر کرده‌اند. 

هشدار سناتورهای ارشد روس درباره ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه

روز سه‌شنبه یک سناتور ارشد روسیه از رویکردهای دولت آمریکا در قبال ایران و کره شمالی انتقاد کرد. به نوشته خبرگزاری «اینترفکس» سناتور «کنستانتین کساچیف» رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدراسیون روسیه درباره ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه اظهار داشت، روسیه کمک خواهد کرد تا مانع درگیری نظامی بین آمریکا و ایران شود.

رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدراسیون روسیه در ادامه اظهارات خود با انتقاد از رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران و کره شمالی گفت، رویکردهای متفاوت آمریکا در قبال کره شمالی و ایران بدترین علامت در زمینه عدم توسعه سلاح اتمی است.

 به نوشته این منبع خبری، «ولادیمیر شامانوف» دیگر سناتور ارشد روس و رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه هم گفته است هرگونه اقدام نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران از منظر بین‌المللی غیر قابل قبول است.

رایزنی‌ پامپئو با اعضای کنگره آمریکا درباره ایران

«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا به همراه برخی دیگر از مقام‌های دولت این کشور امروز دوشنبه قرار است با گروهی متشکل از نمایندگان هر دو حزب کنگره آمریکا دیدار و درباره آخرین تحولات مربوط به ایران رایزنی کنند.

طبق این گزارش، اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا بعد از آنکه پامپئو ایران را به حمله به دو نفتکش در دریای عمان متهم کرد دیدار با مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را خواستار شدند.

دو منبع آمریکا گفته‌اند دستیاران اعضای ارشد کنگره و نفرات نزدیک به کمیته‌های کلیدی نهاد قانونگذار آمریکا در این دیدارها حضور خواهند داشت. پامپئو قرار است در این جلسه به سؤالاتی درباره اینکه دولت آمریکا بر چه اساس ایران را به حمله به نفت‌کش‌ها در دریای عمان متهم کرده است، پاسخ دهد.

نفت‌کش‌های «فرونت التر» و «کوکوکا کاریجس» پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ خردادماه) در دریای عمان دچار سانحه شدند. وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد، یکی از نفتکش‌های حادثه‌دیده حامل «محموله متعلق به ژاپن» بوده است. این حادثه همزمان با سفر «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن به تهران رخ داده است.

تماس‌های تهران و قاهره در پی تشدید تنش‌ها در منطقه

منابع بلندپایه مصری در گفت‌وگو با پایگاه خبری «العربی الجدید» از تماس‌های مصر و ایران در پی افزایش حوادث در منطقه، از جمله حادثه حمله به دو نفتکش در دریای عمان و اتهام‌زنی عربستان و امارات علیه ایران خبر دادند.

این منابع تصریح کردند، قاهره اخیرا کانال‌های تماس با تهران را باز کرده است و برخی مسئولان ایرانی نیز هفته گذشته در سفر به پایتخت مصر، با مقام‌های برجسته دستگاه اطلاعات عمومی این کشور دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق اعلام منابع مذکور، طرفین در دیدارشان در قاهره درباره مسائل مختلف و در رأس آنها درباره اوضاع منطقه خلیج‌فارس، و حمله اخیر به دو نفت‌کش در دریای عمان و عملیات خرابکارانه علیه کشتی‌های سعودی در آب‌های منطقه‌ای امارات گفت‌وگو کردند. اوضاع غزه، یمن، حملات اخیر جنبش «انصارالله» یمن به فرودگاه‌های «أبها» و «نجران» عربستان از دیگر محورهای این دیدار بود.

منابع مذکور تأکید کردند، مقام‌های سیاسی مصری دست داشتن ایران در حمله اخیر به نفت‌کش‌ها را بعید دانسته‌اند.

این منابع در ادامه افزودند، در مذاکرات میان تهران و قاهره به اوضاع غزه و فرآیند تشدید تنش اخیر پرداخته شد. از سوی دیگر، موضوع غزه با توجه به میانجی‌گری مصر بین گروه‌های فلسطینی و اسرائیل برای تثبیت آتش‌بس و جلوگیری از وقوع درگیری‌های جدید در منطقه غزه، در این دیدار به طور گسترده بحث و بررسی شد.

منابع مصری با اشاره به اینکه تماس‌های تهران و قاهره فقط در سطح مقامات امنیتی بود نه در سطح دیپلماتیک، خاطرنشان کردند: نمی‌توان این تماس‌ها را به مثابه ازسرگیری روابط سیاسی میان قاهره و تهران دانست، ولی اختلافات و نقطه‌نظرات مشترکی میان طرفین وجود دارد که مسأله سوریه و حمایت همه‌جانبه مصر از «بشار اسد» و ارتش سوریه ـ حتی در شرایطی که نظام مصر از بیشترین حمایت‌ها از جانب کشورهای عربی خلیج‌فارس برخوردار بود ـ مهم‌ترین وجه اشتراک بین ایران و مصر طی سال‌های گذشته بوده است.

طبق گفته منابع مذکور، طرف ایرانی همچنین در این تماس‌ها از موضع اخیر مصر و مخالفت این کشور با پیوستن به ائتلاف «ناتوی عربی»، که هدف اصلی از تشکیل آن مقابله با تهران است، تشکر کرد.

این منابع درخصوص این‌که آیا تماس‌هایی که قاهره برقرار می‌کند، از طریق هماهنگی با هم‌پیمانان سعودی و اماراتی آن بوده است، گفتند: «توافقاتی در این زمینه بین شرکای مصر در خلیج‌فارس صورت گرفته است، ولی مواضع مصر درباره ایران با مواضع امارات و عربستان تفاوت دارد؛ مصر سیاست خارجی دارد که بر اساس آن اقدام می‌کند و به علل مختلفی اخیرا این سیاست به دلایل متعددی از فشارهای کشورهای عربی خلیج‌فارس رها شده است.

منابع مصری افزودند، اختلاف مواضع درباره ایران علت وقوع اختلاف در ائتلاف مصر با کشورهای عربی خلیج‌فارس بوده است البته تا زمانی‌که اعضای این ائتلاف و مشخصا امارات متوجه بشوند که می‌توانند از موضع قاهره به نفع خود بهره‌برداری کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۴۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
من
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
به نظرم یک نفر به مقامات تفهیم کنه که اروپا شرکت های بخش خصوصی رو نمیتونه مجبور کنه با ایران معامله کنند در سیست سرمایه داری هم اقتصاد بخش خصوصی است نه دولت
پاسخ ها
فتحعلی شاه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
جناب ناشناس 09:22 این فیلم ها مگه هنوز هم کاربرد داره.دوره ما خیلی کاربرد داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
اینطور نیست.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
به ما توی کتابا یاد می دن فقط مذاکره چاره کار برای رسیدن به حق تان است ولی ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
به ما توی کتابا یاد می دن فقط مقاومت چاره کار برای رسیدن به حق تان است در برابر زورگوها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
اتفاقا توی کتابای ترامپ هم خیلی از این چیزا نوشته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
تو کتابا به شما یاد ندادن اگر یکبار مذاکره کردی و طرف مقابل زیرش زد دیگه نمیشه به اون طرف اعتماد کرد؟
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
ایران تحت هر شرایطی که باشه از برجام خارج نمیشه و افزوده شدن اب سنگین اراک و اورانیوم غنی شده هم صرفا" بخاطر تحریم امریکاست که کسی نمیتونه از ایران بخره و نیازی نیست اروپاییها به ایران بیاند و رو دست مردم ایران هزینه بگذارند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
ایجاد کانال ارتباطی و ادامه ارتباط با مصر دور باوجود بن سلمان اره و آل نهیان امارات یعنی امکان داره؟
پاسخ ها
ناصر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
عربستان سعودی و سوریه حکومتی یکسان دارند، بخاطر اینکه سوریه با این ارتباط نزدیکی داشت اون همه بلا سرش اومد ولی عربستان سعودی 30 یا 40 نفر را اعدام می کنه به هیچ کس هم پاسخگو نیست یمن را بمباران می کنه پاسخگو نیست خاشقچی خبرنگار دسته چندم را تکه تکه می کنه به کسی پاسخگو نیست حالا باز می خواهین با مصر کانال ارتباطی برقرار کنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
تحریم سازمان ملل
خخخخخه
تا امریکا باشد سازمان ملل کیلویی چند ؟
بچه می ترسانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
ما از آمریکا که دشمن چهل سال گذشته مان بوده به اندازه نامردی های اروپایی ها ضربه نخوردیم .

مخصوصا فرانسوی های آشغال فروشی که خونهای آلوده به ایران صادر کردند و ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
هر قدر می توانند تحریم کنند از این بدتر نمی شود مقاومت و تجهیز نظامی و در وحله دوم مبارزه با پول شویی دو بال پیروزی ملت هستند
پاسخ ها
کورش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
مهمتر از مبارزه با فساد و رشوه و دستمزد های نجومی حضور پرشور زنان در ورزشگاه است، این را هیچ وقت فراموش نکن.
بهنام د
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
البته جنگي كه در سوريه و عراق در گرفت يك مطالعه و تجربه پر ارزشي براي ما داشت.
ما الان به نيروي نظامي آمريكا آنها آگاه تريم و صد البته رژيم صهيونيستي..
اسلحه ها ،قدرت نيروهاي زميني،دريايي و هوايي-نوع حملات و نقاط ضعف و قوتشان همچنين روحيه سربازان. و خيلي چيزهاي ديگر كه در اينجا نمي گنجد.
من نميگم آمريكا هيچ غلطي نمي تواند بكند.
نه خيلي غلط ها مي تواند بكند. منظورم اينه كه دست و پا بسته نيستيم
آشنايي زيادي از ناوها و هواپيما هايشان داريم .
بالاخره هر سيستمي نقطه ضعف دارد و البته آنها هم مي دانند و به اين خاطر است كه تا كنون حمله اي از طرف آنها صورت نگرفته.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
برای جنگ آیا روی مردم ایران هم حساب کردی؟اگه کردی یه کم بشتر بررسی کن،روی نفرات بهتره عمدتا روی مسئولین مردم و آقا زاده هاشون در درجه اول حساب کنی،البته آقا زاده ها عمدتا در اقصی نقاط دنیا هستند که باید به خدمت احضار بشن
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
ناشناس 14:19 مگه زمان جنگ اقازاده نداشتیم آقای م هـ در همان دوران جنگ رفت کانادا مدرکش را گرفت، در جنگ با داعش در سوریه مگر آقازاده نداشتیم و... ما بخاطر خدا و مردم می جنگیم..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
برای خود ایران میلیون ها نفر آماده ی جانفشانی هستن.
ناشناس
|
Thailand
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
هیچ دولت و رژیمی دستکم در طول تاریخ یکهزار ساله جهان به اندازه رژیم انگليس ستم پیشه، موذی، جنایتکار و پنهانکار نبوده است.
به احترام ارواح ٨، ٩ میلیون ایرانی کشته شده توسط قطحی و اشاعه بیماریها توسط دولت انگلیس و به مقامات اجازه ورود به مقامات انگلیس غیر کارکنان سفارتخانه شان را ندهبد.

اگر وزیر انگلیسی به هر بهانه ریز و درشتی به ایران میاید پس کارکرد سفارتخانه شان چیست، کارکرد کارکنان جز؛ وزارت خارجه انگلیس چیست، کارکرد این همه سیستم های ارتباطی از قبیل نامه، ایمیل و تلفن و غیره چیست! ؟
؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟