به گزارش «تابناک»؛ درباره پویشی سخن میگوییم که حالا (امروز، ۲۹ خردادماه ۱۳۹۸ هجری خورشیدی) بیش از هزار و ششصد امضا زیر آن نقش بسته و خطاب به رئیس جمهور میگوید: «از محیط زیست فقط کارتش را دارید!» کارتی که چند سال پیش با عنوان «همیار محیط زیست» برای رئیس جمهور کشورمان صادر شد.
رویدادی که در بیست و یکمین روز خرداد سال ۱۳۹۳ و در حاشیه بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه چالشهای زیست محیطی به وقوع پیوست و چه بسا بسیاری را ترغیب کرد تا متقاضی دریافت کارت همیار محیط زیست شده و به قطار دولت برای مراقبت از مقولهای که سالها مورد غفلت واقع شده و خسارتهایی به بار آورده، بپیوندند.
اتفاقی که آن زمان قابل تقدیر به نظر میرسید؛ هرچند بعدها تردیدهایی جدی در خصوص آن بروز و نمود یافت؛ تردیدهایی که شاید یکی از جدیترین هایشان، صدور مجوز گردشگری در آشوراده بود. تنها جزیره ایرانی در دریای خزر که در قلب پناهگاه حیات وحش میانکاله واقع است و معصومه ابتکار مجوز دخل و تصرف در آن را امضا کرد.
همان معاون رئیس جمهوری که امضایش ذیل کارت همیار محیط زیست نقش بسته بود و تقدیم رئیس جمهور شد. همان کارتی که مدت اعتبارش «۴ سال» درج شد بود و حالا یک سال و چند روز است از اعتبار افتاده و تمدید نشده. همان کارتی که بسیاری از فعالان و دوستداران محیط زیست بر این باورند که تنها داشته روحانی و دولتش در مسأله محیط زیست است.
ادعایی که امضاکنندگان پویش یاد شده، برای اثبات آن، فهرستی از اشتباهات و خطاهای محیط زیستی دولت ردیف شده که از جمله آنها، انتصاب افراد غیرمتخصص و بسیاری از تصمیمگیری های موثر در محیط زیست و مخرب آن است. تصمیماتی مانند واگذاری قرقهای اختصاصی و صدور مجوز شکار و مهار نکردن گرد و غبارها و بی توجهی به منابع آب و ... .
فهرستی که لازم نیست فعال محیط زیست یا متخصص این حوزه باشید تا بتوانید برخی از موارد درج شده در آن را حدس بزنید، بلکه کافی است کمی به حافظه رجوع کرده یا اخبار را رج بزنید. اخبار و گزارشهایی که نشان میدهند حال محیط زیست کشورمان تا چه اندازه وخیم است و از آتش سوزی و سیلاب گرفته تا خشکسالی و شکار، چه خطرات بزرگی در کمین آن نشسته و آینده ایران را تیره و تار جلوه میدهد.
آیندهای که در سایه تصمیمات دولتی در حال رقم خوردن است که لقب محیط زیستیترین دولت را یدک میکشد و به باور بسیاری، لقبی نیست که برازنده اش باشد. به باور جمع بزرگی که در میانشان از اساتید دانشگاه گرفته تا نماینده مجلس، فعال محیط زیست، خبرنگار، نویسنده، محقق و حتی مردمانی که شعارهای محیط زیستی دولت را عامل گرایش شان به رأی دادن به روحانی ذکر میکنند، دیده میشود.
گروهی که شمارشان رو به افزایش است و امیدوارند در نتیجه تلاششان، بتوانند لقبی که به دولت سنجاق شده را از آن جدا کنند. لقبی که با صدور مجوز صید ترال در جنوب و صدور مجوز صیادی برای چینی ها، با طرحهای انتقال آب، مجوزهای ساخت سد در جنگلهای بکر شمال، بی توجهی به محیط بانان و... همخوانی ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.