پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کلاهبرداری کیمیا خودرو

کد خبر: ۹۱۰۱۴۸
|
۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶ 08 July 2019
|
4781 بازدید

پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ۱۵ متهم شرکت غیرمجاز لیزینگی کیمیا خودرو در شعبه چهارم دادگاه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ۱۵ متهم شرکت غیرمجاز لیزینگی کیمیا خودرو در شعبه چهارم دادگاه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

گفتنی است؛ در جلسه گذشته متهمان پرونده بخشی از دفاعیات خود را ارائه کردند.

همچنین شکات پرونده به طرح شکایت خود پرداختند و نماینده بانک مرکزی هم مطالبی را مطرح کرد.

بر اساس این گزارش؛ این شرکت هیچ مجوزی از بانک مرکزی برای فعالیت لیزیگی نداشته است، ضمن اینکه شرکت کیمیا خودرو با هیچ شرکت خودروسازی قراردادی برای دریافت خودرو نداشته و بیش از ۱۱۷۰ شاکی دارد.

این پرونده ۱۵ متهم دارد که ۶ متهم فراری هستند و سه نفر از متهمان که خواهر و برادر هستند، در زندان به سر می‌برند.

بر اساس این گزارش، مبلغ کلاهبرداری ۱۱ میلیارد و ۵۷۴ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان است که اموال توقیفی از متهمان این پرونده حدود یک میلیارد تومان است و مابقی اموال حیف و میل شده است.

متهمان این پرونده ۱۱۱ جلدی، مبالغی بین ۴ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان از مردم پول دریافت کرده اند.

ابوالقاسم صلواتی رئیس دادگاه شعبه چهارم ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی گفت: قسمت دوم کیفرخواست با شکایت ۱۶ نفر به دادگاه ارسال شده و نماینده دادستان تهران به قرائت آن می‌پردازد.

نماینده دادستان تهران گفت: این کیفرخواست ادامه کیفرخواست اول است و با توجه به اینکه اتهامات متهمان ردیف پنجم تا پانزدهم این پرونده معاونت در عملیات واسپاری بدون مجوز قانونی و مشارکت در کلاهبرداری قید شده بود، لذا عنوان معاونت در عملیات واسپاری بدون مجوز و معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان اصلاح می‌شود.

در ادامه دادگاه قاضی از شکات خواست تا به نوبت در جایگاه قرار گیرند و شکایت خود را مطرح کنند.

یکی از شکات خطاب به قاضی دادگاه گفت: بنده ۱۹ میلیون بابت خرید خودروی دنیا پلاس و ۵۵۰ هزار تومان برای کارمزد و حق مشاوره به شرکت کیمیا خودرو پرداخت کردم.

وی افزود: قرار بود خودرو ظرف مدت ۳۰ روز کاری با اقساط ۵ ساله ماهی ۸۰۰ هزار تومان تحول داده شود، اما زمانی که به شعبه جمهوری شرکت مراجعه کردم دیدم که شعبه پلمپ شده است.

قاضی از شکای سوال کرد که خواسته شما چیست؟

شاکی پاسخ داد: درخواست من این است که خودروی ثبت نامی را با همان قیمت دو سال قبل تحولم داده شود.

در ادامه رضاییان یکی دیگر از شکات پرونده گفت: من برای خرید خودروی ساندرو ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان واریز کردم و قرار بود خودرو طی اقساطی ظرف ۴۸ روز تحویلم داده شود که همچنان منتظر هستم، اما خبری از ماشین نیست.

داریوش احدی دیگر شاکی پرونده گفت: من در دی ماه سال ۹۶ برای خرید خودروی پراید ۶ میلیون تومان واریز کردم.

این شاکی ادامه داد: من از وکلای متهمان شاکی هستم.وکالت از متهمان مثل این است که در جرم آن‌ها شریک باشیم.

قاضی در پاسخ به این شاکی گفت: قبول کردن وکالت هر متهمی به معنی قبول داشتن کار‌های آن فرد نیست.

در ادامه رضا فتاحی یکی دیگر از شکات در جایگاه قرار گرفت و بیان کرد: من با این شرکت از طریق سایت دیوار آشنا شدم و ۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان برای خرید خودروی پراید واریز کردم و از دادگاه برای متهمان درخواست اشد مجازات را دارم.

امیدی یکی دیگر از شکات پرونده بیان کرد: من طلای زنم را فروختم و ۱۰ میلیون تومان فراهم کردیم تا بتوانیم یک خودرو بخریم.

وی افزود: من اجاره نشین هستم و بچه سه قلو دارم و ۶ ترکه پشت موتور می‌نشینیم و از جایی به جایی دیگر می‌رویم، اگر ماشین ما را تحویل می‌دادند نیازی نبود که سوار موتور شویم.

وی بیان کرد: من صاحبخانه خوبی دارم و چهار سال که کرایه خانه را افزایش نداده و ۴ میلیون تومان پول رهن و ماهی ۲۷۰ هزار تومان اجاره می‌دهم، اگر امروز صاحبخانه ما را از خانه بیرون کند حتی نمی‌توانم یک چادر تهیه کنم که در آن زندگی کنیم.

در ادامه قاضی از مهدی فتاحی نیا یکی از متهمان پرونده خواست تا در جایگاه قرار گیرد.

قاضی خطاب به متهم گفت: شما متهم به انجام عملیات واسپاری غیر قانونی و مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۵۸۹ هزار ریال هستید.

متهم مهدی فتاحی نیا گفت: من مهدی فتاحی نیا فرزند عثمان مجرد و متولد سال ۷۲ هستیم.

وی افزود: ۱۴ ماه در حبس بودم و هیچ گاه اجازه دفاع از خود و شرکتم را نداشتم و امروز از دادگاه برای دادن فرصت دفاع تشکر می‌کنم.

وی گفت: من هیچ گاه فعالیت لیزینگی شرکتم را قبول نداشتم و تمام کار‌ها براساس مجوز و فعالیت‌های محدود بود.

وی گفت: من به عنوان واسطه و در چارچوب قانون فعالیت می‌کردم. گفته شده است حساب‌های بانکی‌ام در گذشته مسدود شده است، اما این اتفاق نیفتاده بود.

متهم فتاحی نیا در ادامه گفت: یکی از بهترین سال‌های کاری‌ام، سال ۹۶ بوده است. من موجب اشتغالزایی ۱۰۰ نفر شدم. در سال ۹۶ حدود ۷۰ درصد مشتریان را جوابگو بودم و در سال ۹۷ پس از ۲۰ روز تعطیلی بدون هیچ گونه مشکلی نسبت به مشتریان جوابگو بودم و ادامه راه دادم. سوالم از شکات این است که آیا با اجبار برای ثبت نام خودرو مواجه بودید؟ شاکیان مجبور به ثبت نام نبودند و چند ماهی که برای ثبت نام به دفاتر مراجعه می‌کردند، انضباط کاری حاکم بود و تا زمان پلمب هیچ شکایتی مطرح نشده بود. کارمندانم گلچینی از صد‌ها نفر بودند و آن‌ها هیچ شناختی نسبت به یکدیگر نداشتند.

وی افزود: هیچ گاه نه خودم و نه کارمندان شرکتم، قدمی برای کلاهبرداری برنداشتیم و تلاش مضاعف برای رضایت بیشتر مشتریان داشتیم. کارمندان من انسان‌های با خدا و بیگناه هستند. این اتفاق ناخواسته بر من وارد است، از اتهامات سایر متهمان عفو کنید، فقط مرا محاکمه کنید. من احساس ندامت می‌کنم. جدا از درآمد‌های شرکت و همچنین ورودی بالا این باور در ذهنم وجود داشت که در سطح بالایی هستم و بخش عمده‌ای از درآمد شرکت صرف تبلیغات نجومی می‌شد. اگر خواهر و برادرم دلسوز بودند، خیلی زودتر می‌توانستم از این باتلاق تلخ رهایی یابم. در سال ۹۵، ۹۶ و ابتدای ۹۷ تعداد زیادی خودرو به مشتریان تحویل دادم و در این مدت دو هفته از طرف دادگاه فرصت داده شد تا برگه‌های کمپانی را تحویل دهم و حتی تعدادی از اصل برگه‌های کمپانی نیز موجود است که مشتری خودرو را تحویل گرفته است.

متهم با نشان دادن اسنادی خطاب به قاضی اعلام کرد: این‌ها سند خودرو‌هایی است که تحویل مشتریان شده است.

متهم فتاحی نیا در ادامه گفت: از تاریخ ۹۷/۰۱/۲۱ تا برج شش رضایت برخی مشتری‌ها را گرفته ام و پول ۲۴۰ شاکی را داده‌ام. آقای قاضی آن مشتری‌ای که به او خودروی ۱۷۰ میلیونی داده ام و حالا قیمت خودرویش ۵۰۰ میلیون ارزش دارد آیا از من تشکر می‌کند؛ قبول دارم هزینه‌های بسیاری برای دفتر کرده‌ام و در این بدهی مانده ام اگر حسابم بلوکه نبود، آن‌ها را هم به شکات می‌دادم. لیزینیگ یعنی اجاره به شرط تملیک آیا همه شرکت‌ها مجوز لیزینگ دارند؟ من واسطه بودم و خودرو می‌گرفتم و به مشتری می‌دادم همه مشتری‌ها چک سفید امضا دادند، آیا نمی‌توانستم کلاهبرداری کنم، اما ذات و نیت من این نیست.

وی خطاب به قاضی عنوان کرد: لیستی که در جلسه سوم از سوی وکیلم به من تحویل داده شد، مشاهده کردم اسامی برخی شکات تکرار شده است. برخی از شکات پول خود را گرفته‌اند، اما باز هم شکایت کرده‌اند و این‌ها اسنادی است که از هر ماه تعدادی را به عنوان سند به شما نشان دادم، من دفاعیاتم را انجام دادم.

در ادامه قاضی صلواتی از متهم مرتضی فتاحی نیا خواست در جایگاه حاضر شود و گفت: آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.

متهم گفت: من در شرکت هیچ سمتی نداشتم، من رضایت شاکیان را هم گرفته‌ام.

قاضی صلواتی از متهم دیگر دلنیا فتاحی نیا خواست در جایگاه حاضر شود و گفت: آخرین دفاعیات خود را بگویید.

متهمه فتاحی نیا گفت: من هیچ کدام از اتهامات را قبول ندارم، از وکیل می‌خواهم دفاعیات را بگوید.

قاضی از متهم حسین پور خواست در جایگاه حاضر شود و گفت: آخرین دفاعیات خود را مطرح کنید.

متهم حسین پور گفت: لایحه دفاعیه‌ام را قرائت می‌کنم.

قاضی صلواتی از متهمه نسرین الهیاری خواست در جایگاه حاضر شود و ضمن تفهیم اتهام گفت: آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.

متهمه گفت: دفاعیاتم را به آقای وکیل محول می‌کنم.

قاضی صلواتی از متهمه اعظم کریمی خواست در جایگاه حاضر شود و ضمن تفهیم اتهام گفت: آخرین دفاعیات خود را مطرح کنید.

متهمه کریمی گفت: دفاعیات را به وکیل محول می‌کنم.

قاضی صلواتی از متهمه سمیه عفت دوست خواست در جایگاه حاضر شود و ضمن تفهیم اتهام گفت: آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.

متهمه عفت دوست دفاعیات خود را به وکیل محول کرد.

قاضی صلواتی از وکیل این متهم نیز خواست دفاعیات خود را بیان کند.

قاضی ختم رسیدگی به پرونده شرکت کیمیا خودرو را اعلام کرد و گفت: حکم در مهلت قانونی صادر می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟