مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم با بیان اینکه حوادثی همچون سوختن فیوزها و سرقت کابل برق دلیل اصلی خاموشیها در قم است، گفت: در سال گذشته حدود ۵۱ تن سیم مسی برق در استان قم سرقت شد و اکنون نیز روزانه ۸ تا ۱۰ مورد سرقت سیم برق گزارش میشود که خسارت بسیاری را وارد کرده است.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا مهدی آهنین پنجه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: استان قم ویژگیهای خاصی دارد و دمای بالای ۴۸ ونیم درجه در قم ثبت شده است؛ همچنین وجود حجم زیاد بافت فرسوده در قم از ویژگیهای قابل توجه استان قم به شمار میرود.
**وجود ۵۶۰ هزار مشترک برق در استان قم
وی افزود: در حال حاضر ۵۶۰ هزار مشترک برق در استان قم وجود دارد که در هفته گذشته پیک بار ۸۳۰ مگاوات رقم خورد که نسبت به سال گذشته بیشتر شده است و نرخ رشد ۷۸/۶ درصد است؛ همچنین سرانه مصرف خانگی در استان قم به ازای هر خانواده در سال گذشته ۲۷۲۶ کیلووات بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم بیان کرد: در استان قم در بخش تولید یک نیروگاه ۷۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی وجود دارد که با توجه به شرایط ۶۰۰ مگاوات برق تولید میکند؛ همچنین تولید پراکنده نیز در استان قم وجود دارد که ۱۲ مگاوات برق تولیدی از طریق انرژی خورشیدی است.
**صنعت ۲۹ درصد مصرف برق استان را دارد
وی ادامه داد: مشترکین خانگی ۸۰ درصد تعداد مشترکین برق استان قم را شامل میشوند که ۵۵/۳۶ درصد مصرف برق استان را دارند؛ همچنین ۱۴/۱ درصد مشترکین صنعتی هستند که حدود ۲۹ درصد برق استان را مصرف میکنند و در بخش کشاورزی نیز ۶۹ صدم درصد از مشترکین استان را تشکیل میدهند که حدود ۱۲ ونیم درصد از برق استان را مصرف میکنند.
آهنین پنجه تصریح کرد: از ۱۵ خرداد سقف مصرف تعیین شده است که هفته اول وضعیت استان قم قرمز بود، ولی در مابقی هفتهها وضعیت سبز بوده که این به دلیل برنامه ریزیهای انجام شده در بخش صنعت و کشاورزی است؛ در هفتههای آینده تا پایان تابستان نیز نیازمند همکاری مردم در صرفه جویی هستیم تا سقف مصرف رعایت شود؛ ساعات پیک بار تابستان در استان قم ساعت ۱۲ الی ۱۷ و سه ساعت پس از غروب آفتاب است که نیازمند مدیریت مصرف در این ساعات هستیم.
**حوادث اصلیترین دلیل خاموشیها در قم
وی اضافه کرد: بیشتر مشکلات و قطعیهای برق که در استان قم اتفاق افتاد به دلیل حوادث و ایجاد مشکل برای فیوزها بوده است و قطعی برنامه ریزی شده در استان قم نداشتهایم؛ همچنین از سال گذشته تاکنون اقدامات مناسبی در جهت تقویت شبکه توزیع برق به انجام رسیده است تا شاهد وضعیت بهتری در استان قم باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم اظهار کرد: در سال ۹۷ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بابت هزینه مصرف برق از مردم دریافت شده است در حالی که مقدار بسیار بالاتری از این مبلغ برای تقویت شبکه توزیع هزینه شده است.
**پایان قبض کاغذی برق از مهرماه
وی گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان قم مکلف شده است تا از مهرماه قبض کاغذی چاپ نکند و در این راستا اقداماتی انجام شده است تا با فرهنگ سازی مناسب در بخش خانگی پرداخت قبوض به صورت الکترونیکی انجام شود تا در مصرف کاغذ نیز صرفه جویی صورت گیرد.
آهنین پنجه عنوان کرد: شرکت توزیع برق استان قم زیر نظر برق منطقهای تهران است و ۱۰ درصد مصرف برق این منطقه را دارد؛ قطعیهای برق توسط شرکتهای برق منطقهای اعمال میشود که سال گذشته خاموشیهای استان قم بیش از میزان تعیین شده بود که با تلاشهای صورت گرفته ماه آخر تابستان سال گذشته در استان قم خاموشی نداشتیم که خاموشیها جبران شد.
**سرقت ۵۱ تن کابل برق در سال گذشته
وی افزود: در سال گذشته حدود ۵۱ تن سیم مسی برق در استان قم سرقت شد و اکنون نیز روزانه ۸ تا ۱۰ مورد سرقت سیم برق وجود دارد که خسارت بسیاری را وارد کرده است و به دنبال آن هستیم تا از طریق بیمه خسارات پرداخت شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم در خصوص شایعاتی مبنی بر صادرات برق به کشورهای همسایه بیان کرد: ۴۰ درصد تولید برق بر عهده بخش خصوصی است و اگر میزان تولید بیش از مصرف کشور باشد، این برق صادر میشود تا برای کشور ارز آوری داشته باشد، ولی در مواقعی که در تامین برق کشور مشکل ایجاد شود، صادرات نخواهیم داشت.
وی در خصوص خاموشیهای منطقه نیروگاه گفت: بیشترین ترانسهای برق در منطقه ۲ و ۶ که محله نیروگاه است، بکارگیری شده است تا شاهد کمترین مشکلات باشیم، ولی به دلیل تراکم بالای جمعیت که باعث سوختن فیوزها میشود و همچنین آمار بالای سرقت کابل برق در این منطقه خاموشیها بیشتر از مناطق دیگر است، ولی اینگونه نیست که در خاموشیها عدالت رعایت نشود.
** ۶۲ میلیون کیلووات ساعت مصرف روشنایی شهر
آهنین پنجه اظهار کرد: ۱۱۰ هزار لامپ برای روشنایی در استان قم وجود دارد که سال گذشته ۷۷ میلیون کیلووات ساعت مصرف داشته است که با جایگزینی لامپهای نوین در مناطق سال جاری این میزان به ۶۲ مییون کیلووات ساعت رسیده است.
وی افزود: تعویض کامل لامپهای روشنایی معابر نیازمند اعتبار بسیاری است که در حال حاضر این اعتبار وجود ندارد و باید به تدریج این لامپها تعویض گردند، ولی در طرحهای جدید از لامپهای نوین استفاده میشود.
**ادارت قم ۱۰ درصد مصرف برق استان را دارند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم گفت: ادارات حدود ۸۰ مگاوات معادل ۱۰ درصد برق استان را استفاده میکنند که سال گذشته با تغییر ساعت اداری در ساعت پیک بار ۱۰ مگاوات مدیریت مصرف داشتیم؛ طبق قانون شهرهایی که دمای هوا بالای ۴۵ درجه باشد میتوانند ساعت اداری را تغییر دهند، ولی این در استان قم اتفاق نیفتاد و مجبور شدیم فشار مدیریت مصرف را به بخش صنعت و کشاورزی وارد کنیم.
وی اضافه کرد: حدود ۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان داریم که ۲۵ درصد آن کابل خودنگهدار است که طبق برنامه ریزیهای انجام شده بنا است مابقی کابلها نیز به کابلهای خود نگهدار تبدیل شوند که در بحث تلفات شبکه توزیع و همچنین سرقتها کاهش داشته باشیم.
**قطع برق ۱۵ مزرعه استان قم به دلیل استخراج بیت کوین
آهنین پنجه بیان کرد: دستگاه ماینر و بیت کوین در ۱۵ مزارع استان قم کشف و برق آن قطع شده است؛ شکت توزیع برق در مسئله بیت کوین تصمیم گیر نیست، ولی مسئله این است که نباید با تعرفه ارزان بخش صنعتی و کشاورزی اقدام به این کار شود و باید تعرفه برق آن مشخص شود.
**۲۰ ساعت برق رایگان در قبال ۴ ساعت خاموشی برای مشترکین کشاورزی
وی ادامه داد: ۹۰ مشترک صنعتی در استان قم که بالای یک مگاوات مصرف دارند مجبور به کاهش مصرف هستند؛ همچنین مشترکین کشاورزی نیز در صورتی که ۴ ساعت خاموشی در ساعت پیک بار داشته باشند، ۲۰ ساعت مابقی بهای برق آنان رایگان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم بیان کرد: با توجه به قطعیهای و خاموشیهایی که سال گذشته در سطح استان قم و کشور داشتیم، وزارت نیرو اقداماتی را در خصوص تقویت شبکه توزیع و مدیریت مصرف به انجام رساند تا سال ۹۸ هیچ خاموشی نداشته باشیم، افزایش خدمات غیرحضوری سامانه ۱۲۱ از اقداماتی بود که در راستای بهبود خدمات ارائه شده است.
وی افزود: بر همین اساس یک نرم افزار موبایلی در راستای پاسخگویی سریعتر و بهتر راهاندازی شده است تا مشترکین بتوانند از وضعیت خاموشیها و موارد دیگر اطلاع پیدا کنند، مشترکین میتوانند این نرم افزار را از سایت شرکت توزیع نیروی برق استان قم دریافت کنند.