مسأله کردهای سوریه، همچنان یکی از مناقشه برانگیزترین مسائل در بحران سوریه محسوب می شود، به گونه ای که بسیاری از ناظران بر این باورند که بحران سوریه بدون حل مسأله کردها حل نخواهد شد.
به گزارش «تابناک»؛ در این رابطه، وبگاه آمریکایی «المانیتور» در مطلبی به حمایت بین المللی از کردها پرداخته و نوشته است: در دوران مبارزه با داعش، حمایت ها از کردها بیشتر محدود به موارد امنیتی و نظامی بوده است.
عبدالکریم عمر، رئیس اداره روابط خارجی منطقه روژوا در مصاحبه با المانیتور گفته است، در ماه ها و هفته های گذشته تعداد رفت و آمدهای دیپلماتیک در منطقه کردستان سوریه به شدت افزایش و حمایت های از کردها، از فاز نظامی به فاز سیاسی انتقال یافته است.
بیشتر هیأت های خارجی که به منطقه کردستان در سوریه سفر کرده اند، از ترس حمله داعش از رسانه ای کردن سفر خویش خودداری کرده اند. با این حال، تعداد و کیفیت این بازدیدها افزایش یافته است.
در همین زمینه، یک مقام سوئدی که اخیرا به منطقه روژوا سفر کرده، گفته است که سازمان ملل و کشورهای شریک معتقدند این منطقه و کردها باید نقش مهمی در آینده سوریه ایفا کنند.
عبدالکریم عمر در ادامه گفته است: سفر هیأت های خارجی به منطقه کردستان سوریه از چند جهت اهمیت دارد: نخست اینکه، آن ها شروع به گشایش ها و روابط دیپلماتیک و همچنین شناسایی و به رسمیت شناختن مناطق و دولت خودمختار کردستان می کنند.
یکی دیگر از شاخص های حمایت سیاسی از کردها در سوریه، امضای توافقنامه 29 ژوئن با سازمان ملل متحد برای متوقف کردن استخدام سربازان کودک است.
بر اساس بیانیه ای که سازمان ملل منتشر کرده است، مظلوم کوبانی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک تحت کنترل کردهای سوریه در سفر خود به ژنو توافق نامه ای با سازمان ملل به امضا رسانده که بر اساس آن متعهد می شود از به کارگیری افراد زیر هجده سال به عوان سرباز و نیروی نظامی خودداری کرده و افراد خردسالی را که در حال حاضر عضو نیروهای سوریه دموکراتیک هستند، کنار بگذارد.
سازمان ملل تأکید کرده است، این توافقنامه مکتوب بوده و نیروهای کرد متعهد شده اند با افراد مذکور بر اساس قوانین بین المللی برخورد کرده و وضعیت افراد زیر هجده سال را بهبود بخشند.
همچنین تأکید شده است که نیروهای کرد باید ضمن خودداری از به کارگیری افراد جدید زیر هجده سال اعم از دختر و پسر، اعضای کنونی زیر هجده سال نیروهای سوریه دموکراتیک را شناسایی کرده و دستورهای لازم را درباره لزوم حمایت از آنها و عدم به کارگیری این افراد اجرا کنند.
با این حال، عبدالکریم عمر افزود: هنوز تا حل و فصل سیاسی بحران سوریه فاصله زیادی وجود دارد، زیرا بحران سوریه سالها طول خواهد کشید.
از طرف دیگر، حمایت های سیاسی بین المللی از کردها می تواند موضع آن ها در مذاکرات مربوط به تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه برای آینده این کشور را تقویت کند.
آنچه واضح به نظر می رسد، این است که بازیگرانی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و برخی از کشورهای عربی که نفوذ میدانی و سیاسی چندانی در سوریه ندارند، در پی تقویت جایگاه سیاسی کردها در صحنه بین المللی هستند تا بتوانند از این طریق دستورکارهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود در این کشور را پیش ببرند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.