پیمانه اقتصادی، هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بازار سکه در بهترین زمان سنتی خود قرار گرفته است، طلا در بازار جهانی ارزان شد، قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یافت، اعلام کردن کد تعرفه به معنای واردات کالا نیست، فراخوان ۱۴۵ هزار آئودی در آمریکا به دلیل نقص فنی کیسه هوا، طهماسب مظاهری: ریال معنای خود را از دست داده است و گزارش بانک مرکزی از بازار ارز در سه ماه نخست سال را در بر دارد.
ورود ۱۸۰ هزارتن برنج در انتظار تخصیص ارز دولتی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج کشور گفت: اکنون ۱۸۰ هزار تن برنج در مبادی ورودی کشور در انتظار تخصیص ارز دولتی است تا بازار برای ماه محرم و ورود حجاج ملتهب نشود. مسیح کشاورز افزود: با توجه به نزدیک شدن ماه محرم و ورود حجاج به کشور مصرف افزایش برنج مییابد؛ بنابراین، لازم است این میزان برنج که در مبادی ورودی کشور رسوب کرده هرچه زودتر وارد شود تا شاهد نوسان قیمتها در بازار مصرف نباشیم. وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۸۰۰ هزارتن برنج توسط بخش دولتی و خصوصی وارد کشور شده که بخشی از آن سهم شرکت بازرگانی دولتی ایران برای حفظ ذخایر استراتژیک و بخشی سهم بخش خصوصی است. وی در گفتوگو با ایرنا، تصریح کرد: بدون احتساب سهم برنج دولت از این میزان، واردات برنج در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته توسط بخش خصوصی ۱۰ درصد رشد داشته است.
به گفته وی، بخشی از این واردات مربوط به ثبت سفارش سال گذشته است که به دلیل عدم تعیین تکلیف نرخ ارز در آن زمان برخی از واردکنندگان وارداتی انجام نداده بودند. وی اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون و ۶۵۰ هزارتن برنج وارد کشور شد که به نظر می رسد، امسال نیز همانند سال گذشته نزدیک یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن برنج وارد کشور شود. وی قیمت برنج وارداتی را همچنان ثابت عنوان کرد و افزود: قیمت برنج وارداتی از سال گذشته تاکنون تغییری نداشته حتی کمتر از قیمت های مصوب نیز در بازار به فروش رسیده است. کشاورز ادامه داد: طی این مدت تنها برنج پاکستانی به دلیل مشکلات انتقال ارز و هزینه تبادل درصدی افزایش قیمت داشته است؛ اما قیمت خود برنج از کشور مبدأ تغییر نرخی نداشته است. وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت، دولت برنامه ای برای ممنوعیت واردات برنج به کشور ندارد، زیرا در صورت ایجاد ممنوعیت ممکن است شاهد افزایش قیمت برنج داخلی باشیم.
بازار سکه در بهترین زمان سنتی خود قرار گرفته است
به گفته محمد کشتی آرای کارشناس بازار طلا و سکه، بازار طلا و سکه در هفته گذشته شاهد ثبات نسبی بود و نوسانات رو به کاهش بازار ارز بعد از دو سال منجر به کاهش میزان حباب سکه به کمتر از ۱۰۰ هزار تومان شد و این موضوع عاملی بود تا قیمت سکه در محدوده منطقی قرار گیرد. میزان و شرایط داد و ستد گواه آن را دارد که میل به سرمایه گذاری و خرید در راستای کسب سود به شدت کاهش یافته است، از این رو میتوان مدعی شد، معاملات کاملاً واقعی و قیمتها دارای ثبات نسبی بوده است. این کارشناس بازار طلا و سکه با اشاره به تجربه سالهای گذشته بازار گفت: بازار در بهترین زمان سنتی خود قرار گرفته، زیرا در تابستان حجم سفر ایرانیان مهاجرت کرده به کشور افزایش مییابد و از سوی دیگر به ایام محرم نزدیک میشویم، اما تمام این موارد در حالی بیان میشود که بازار نسبت به سالهای گذشته رونق کمتری دارد.
پس از افزایش قیمت طلا در روز پنجشنبه، سرمایهگذاران روز جمعه به برداشت سود از این فلز گرانبها روی آوردند و این سبب شد تا قیمت فلز زرد حدود یک درصد کاهش یابد. پس از اعمال تعرفههای جدید بر کالاهای چینی از سوی ترامپ در روز گذشته، تقاضا برای طلا به علت امنیت آن برای سرمایهگذاری بالا رفت و قیمت این فلز گرانبها افزایش یافت. هر اونس طلا روز جمعه در بازارهای جهانی با 9.25 دلار کاهش 14395.93 دلار فروخته شد. طلا در ساعات اولیه معاملات دیروز به بالاترین رقم دو هفته گذشته برابر با 1446.10 دلار در هر اونس رسیده بود. این فلز گرانبها تاکنون طی این هفته حدود یک درصد افزایش قیمت داشته و در آستانه ثبت سومین هفته افزایشی در چهار هفته گذشته قرار دارد. کونال شاه، فعال بازار طلا در بمبئی گفت: «تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین سبب افزایش قیمت طلا شده است. ما معتقدیم که قیمت ها ممکن است حتی از این سطح بالاتر رود.» «ما سطح مقاومتی قوی در حدود 1450 دلار داریم و افراد در حال برداشت سود هستند.» قیمت طلا در روز پنج شنبه پس از اینکه ترامپ 10 درصد تعرفه دیگر بر 300 میلیارد دلار کالاهای وارداتی از چین از ماه آینده اعمال کرد، بیش از 2 درصد افزایش یافت.
پس از اینکه قیمت نفت روز پنجشنبه بیشترین کاهش در چند سال اخیر را به علت اعمال تعرفههای جدید بر کالاهای چینی از سوی آمریکا، ثبت کرد، قیمت این کالای اساسی در معاملات امروز حدود 2 درصد افزایش یافت. این اقدام که از ابتدای سپتامبر اجرایی خواهد شد، جنگ تجاری میان دو اقتصاد و مصرف کننده نفت خام بزرگ در جهان را تشدید خواهد کرد. هر بشکه نفت برنت با 1.25 سنت افزایش 61.75 دلار فروخته شد. این نوع نفت روز پنجشنبه بیش از 7 درصد کاهش یافته بود که بیشترین کاهش در سه سال گذشته به شمار میرود. نفت خام آمریکا پنجشنبه کاهش نزدیک به 8 درصد را ثبت مرد که بیشترین کاهش در بیش از چهار سال گذشته به شمار میرود. این نوع نفت روز جمعه 94 سنت افزایش قیمت را ثبت کرد و بشکه ای 54.89 دلار فروخته شد.
پس از حملات جدید رئیس جمهور آمریکا به چین، شاخصهای بورسی جهان با ریزش سنگین بسته شدند. به نقل از رویترز، تنها چند ساعت پس از پایان آخرین دور از مذاکرات تجاری بین آمریکا و چین در شهر شانگهای، دونالد ترامپ اعلام کرد که چینیها حاضر نیستند محصولات کشاورزی بیشتری از آمریکا بخرند و این باعث شده است تا وی تصمیم بگیرد تعرفه وارداتی بر محصولات چینی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار را از یکم سپتامبر امسال به ۱۰ درصد افزایش دهد. این تهدیدات همانطور که انتظارش میرفت به سرعت فضای معاملات را تحت تأثیر خود قرار داد، به گونه ای که شاخص "ام اس سی آی" بورس های منطقه آسیا-اقیانوسیه به جز ژاپن با ریزش ۱.۴ درصدی بسته شد و شاخص "نیککی ۲۲۵" توکیو در اتفاقی کمسابقه ۲.۴ درصد سقوط کرد. در دیگر مناطق آسیا شاخص "شانگهای کامپوزیت" چین ۱.۵ درصد و شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۲ درصد ریزش کردند. در اروپا شاخص "استوکس ۵۰" ۱.۹ درصد نسبت به روز گذشته خود عقب نشست و در آمریکا شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ریزش ۰.۴ درصدی در پایینترین سطح این ماه خود قرار گرفت.
به گزارش ایسنا؛ ماساهیرو ایشی کاوا، استراتژیست ارشد مؤسسه "سامو میتو سکیوریتیز" گفت: پس از نشست هیات چین و آمریکا، مردم اکنون این تجربه را کسب کردند که همیشه در پایان نشستها دو طرف لبخند نخواهند زد. بازار این اواخر داشت به سمت بهبود پیش میرفت اما اکنون معامله گران باید خود را برای سناریوهای بدبینانه تر آماده کنند. خبرگزاری رسمی چین در نخستین واکنش به تهدید ترامپ اعلام کرده که توافق بین آمریکا و چین اکنون دور از دسترس به نظر میرسد. از طرف دیگر اما مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا چین را بازیگری بد توصیف کرده که برای چندین دهه مانع از تجارتی عادلانه با آمریکا شده است.
اعلام کردن کد تعرفه، به معنای واردات کالا نیست
میر اشرفی رئیس کل گمرک ایران در رابطه با ورود دستگاه های مربوط به استخراج رمز ارز، اظهار داشت: در حال حاضر ردیف تعرفه خاصی برای این دستگاهها وجود ندارد و این کالا ذیل ردیف تعرفه ۸۴۷۱ که مربوط به ماشینهای خودکار داده پردازی، ماشینهای انتقال دادهها و ماشینهای بررسی دادههاست، طبقهبندی میشود. وی با بیان اینکه اعلام کردن کد تعرفه به معنای مجاز بودن واردات این اقلام به کشور نیست، گفت: گمرک یک دستگاه مجری است و خود نمی تواند به تنهایی تصمیم به انجام کاری بگیرد. از این روی، در صورتی که به گمرک محرز شود که کالایی مجوز ورود و ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد، ملزم به انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا می شود. /مهر
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.