رازهای شهرداری تهران از پرده بیرون افتاد

کد خبر: ۹۱۹۰۸۹
|
۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱ 20 August 2019
|
9863 بازدید
|

ناگفته های بسیاری از عملکرد مالی شهرداری تهران در گزارش تلفیقی حسابرس قسم خورده، منتشر شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، گزارش مفصل حسابرس قسم خورده باعث شد تا بسیاری از رازهای مگو از عملکرد مالی شهرداری تهران از پرده بیرون بیفتد.

شهرداری تهران مغایرت‌های زیادی در گزارش تلفیقی حسابدار قسم خورده شورای شهر دارد، البته این مغایرتها مربوط به سال ۱۳۹۳ است. مغایرتهای سنگینی از خیر و بخشش تخفیف های چندصد میلیاردی تا مدیریت بی حساب و کتاب و حسینقلی خانی در مترو تهران که مشخص نیست اصلا چقدر بلیت می فروخته اند، چند می فروخته اند و پولش کجاها می رفته.

البته شهرداری تهران فرصت دارد تا با ارائه پاسخهای در خور، نسبت به قانع کردن شورای شهر تهران اقدام کند و در صورتی که اعضای شورای شهر بر این نکته اتفاق داشته باشند که تخلفات اداری یا جرم در این واگذاری و معاملات اتفاق افتاده، مورد را به هیات رسیدگی به تخلفات اداری یا دادگاه ارجاع خواهند داد.

از تخفیفات کلان به سازمان‌ها تا مدیریت حسین‌قلی‌خانی در مترو

در بخش ابتدایی این گزارش موارد زیادی از عدم انطباق های بودجه ای شهرداری تهران در سال ۱۳۹۳ مطرح شد که در جای خود جای بحث بسیاری دارد. همانطور که در بخش ابتدایی این گزارش عنوان شد، شهرداری تهران فرصت دارد تا با ارائه پاسخهای در خور، نسبت به قانع کردن شورای شهر تهران اقدام کند و در صورتی که اعضای شورای شهر بر این نکته اتفاق داشته باشند که تخلفات اداری یا جرم در این واگذاری و معاملات اتفاق افتاده، مورد را به هیات رسیدگی به تخلفات اداری یا دادگاه ارجاع خواهند داد.

ذکر این نکته هم لازم است که عدم انطباقهای عنوان شده در گزارش حسابرس به معنی وقوع جرم یا تخلف نیست و به گفته بهرام همتی، مدیرعامل شرکت حسابرسی قانونی از شهرداری تهران، این گزارش به صورت مشروط ارائه شده است.

ردیف

عنوان مغایرت

مغایرت

پاسخ شهرداری

۱

حسابهای بانکی مخفی

اطلاعات ۴۷ فقره حساب بانکی مربوط به شهرداری، شناسایی و افشا نشده است.

-

۲

طلب وصول نشده شهرداری از قوه قضاییه

به موجب توافق نامه شماره ۱۱۹۷۶۳۲ مورخ یکم بهمن ۹۰ بین شهرداری و قوه قضاییه، زمینی واقع در شمال بزرگراه شهید بابایی به متراژ یک میلیون و ۷۸۹ هزار و ۸۰۰ متر مربع از سوی قوه قضاییه به شهرداری واگذار شد و مقرر شد شهرداری تهران در عوض ۱۴۰ هزار متر مربع از اراضی شمال بزرگراه شهید خرازی را با پروانه ساخت ۵۱۱۲ واحد مسکونی که دارای ۱۱۰ متر مربع مساحت هستند، به قوه قضاییه بدهد. قوه قضاییه هم در این معامله ۲۲۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بدهکار شد که این مبلغ را تاکنون پرداخت نکرده است.

در قبال واگذاری ها، مقرر شد زمین هایی از طرف قوه قضاییه به شهرداری تهران واگذار شود که در حال پیگیری است.

۳

طلب از بنیاد تعاون سپاه- عدم برگزاری مزایده در واگذاری پروژه ها به بنیاد تعاون سپاه

خالص طلب شهرداری از بنیاد تعاون سپاه مبلغ ۱۸۶۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که میزان پرداخت شده آن مشخص نیست. استفاده از خدمات بنیاد تعاون سپاه در قبال واگذاری ملک، بدون برگزاری مزایده فروش بوده و از سوی شورای شهر هم مجوز نداشته است.

مانده طلب شهرداری ۴۹۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومات است. شهرداری در نظر دارد پروژه های آینده را به بنیاد تعاون سپاه واگذار کند.

۴

بدهکاری بنیاد تعاون ناجا و چک های برگشتی

تعداد ۸ فقره چک برگشتی بنیاد تعاون سپاه در ازای بدهی ۱۵۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی بابت مجوز تغییر کاربری و افزایش تراکم بابت پروژه های یاس، هنگام و باغ آسمان جمعا به مبلغ ۱۴۲ میلیارد تومان تاکنون وصول نشده است. سه قطعه زمین در پروژه آهو قرار بود به مبلغ ۱۰۴ میلیارد ریال برای طلب شهرداری فروخته شود که مالکیت زمین ها منتقل نشد و وضعیت وصول طلب ۱۵۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی نامشخص است.

در حال پیگیری است.

۵

بدهی میلیاردی یک شرکت

شرکت اس سی تی باتنکرز کیش بابت تخریب و ساخت ملک، مبلغ ۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بدهی دارد که نحوه وصول آن مشخص نیست.

مالک پروژه بدهکار است و موضوع قابل پیگیری در دادگاه است.

۶

پرداخت میلیاردی به خیریه امام رضا(ع)

به خیریه امام رضا(ع) ۶۰ میلیارد تومان به صورت نقدی پرداخت شده است. ضرورت این پرداخت و ارتباط موسسه با شهرداری مشخص نیست.

پرداختها تماما دارای دستورات مجاز و مجوزهای مربوطه است.

۷

واگذاری ملک به خیریه امام رضا(ع)

زمینی به مساحت ۳ هزار متر مربع به همراه ۴ هزار متر زیربنا به مبلغ ۲میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به به موسسه امام رضا واگذار شده است. متعارف بودن این واگذاری اثبات نشده.

کارشناس، ملک مزبور را ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان قیمت گذاشته بود.

۸

واگذاری ملک به خیریه امام رضا(ع)

قطعه زمینی حدود ۷۰ هزار متر برای ساخت بیمارستان پروفسور سمیعی به موسسه خیریه امام رضا به مبلغ ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان واگذار شد و مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هم تخفیف داده شد. متعارف بودن این واگذاری و تخفیف اثبات نشده.

پروانه ساختمان، نحوه محاسبات و مبایعه نامه ارائه شد.

۹

واگذاری ملک به خیریه امام رضا(ع)

قطعه زمین ۷ هزار متری با عوارض پروانه ساختمان به مبلغ ۳۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به موسسه امام رضا(ع) واگذار شد و ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هم تخفیف داده شد. اسناد عوارض و ریز محاسبات موجود نیست.

اسناد لازم ارائه شد.

۱۰

خرید و فروش مجتمع ایستگاهی مترو

پروژه مجتمع ایستگاهی مترو بیمه به مساحت ۱۲ هزار متر مربع از طرف موسسه خیریه امیرالمومنین به گروه اقتصادی مهرگان به مبلغ ۷۰ میلیارد تومان فروخته شد که ارتباط این معامله با شرکت مترو مشخص نیست و در حسابهای مترو هم ثبت نشده است.

کنسرسیوم مهرگان-مترو عملیات اجرایی خطوط ۳ و ۴ مترو را بر عهده دارد و ما به ازای آن، مجتمع ایستگاهی اشراق و وردآور واگذار شده است و همچنین پروانه ساخت برای زمین متعلق به شرکت مهرگان به ارزش ۲۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان صادر شد. لیکن موسسه خیریه امیرالمومنین با ارائه مدارم و مستندات مالکیت خود را بر زمین مزبور اثبات کرد و شرکت مهرگان، با پرداخت وجه، ملک را به تملک خود درآورد. معامله مزبور فقط بین خیریه امیرالمومنین و شرکت مهرگان بود.

۱۱

واگذاری املاک

تعداد ۱۴۷ باب ساختمانهای مختلف شهرداری دربدون عقد قرارداد در اختیار اشخاص ثالث است. بخشی از ساختمانهای شهرداری در تمام مناطق بدون قرارداد و اجاره در اختیار بانک شهر است.

تمامی املاک مذکور پیگیری شد و در حال حاضر تخلیه یا دارای قرارداد اجاره است.

۱۲

واگذاری املاک

امکان مشاهده تعداد ۱۶۶ فقره از املاک شهرداری وجود دارد. مشخص نیست این املاک در اختیار شهرداری است یا نه.

مستندات ارائه شد.

۱۳

تخفیف میلیاردی

شهرداری منطقه ۴ یک قطعه زمین معروف به پروژه استخر به ارزش ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به صورت نیم بها در اختیار شرکت تعاونی مسکن کارکنان شهرداری منطقه ۴ گذاشت.

قرار شد ۵۰ درصد تخفیف را سازمان املاک اعمال کند. ملک مزبور تاکنون به صورت فیزیکی تحویل تعاونی نشده است.

۱۴

تغییر کاربری زمین های با کاربری فضای سبز و واگذاری به بنیاد تعاون ناجا

زمینی به مساحت ۱۶ هزار و ۱۲۴ متر مربع واقع در منطقه ۱۸ که دارای کاربری فضای سبز و در پهنه اراضی ذخیره نوسازی واقع شده، با مالکیت مشاع شهرداری و بنیاد تعاون ناجا (موسسه راهگشا) تغییر کاربری یافته و قدرالسهم شهرداری به مبلغ ۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به موسسه مزبور واگذار شد. این واگذاری و بدهی موسسه مزبور ثبت در سیستم مالی نشده است.

زمین متعلق به بنیاد تعاون ناجا می باشد که با شهرداری توافق ۳۰ به ۷۰ جهت تغییر کاربری نموده است. پروژه راکد مانده است و در سال ۹۳، حسابداری منطقه اقدام به اصلاح دارایی کرد.

 

ردیف

عنوان مغایرت

مغایرت

پاسخ شهرداری

۱۵

بلاتکلیفی ۴۸۰ هزار متر زمین متعلق به مترو و واگذاری خارج از قانون

۴۸ هکتار از اراضی متعلق به مترو بلاتکلیف است و سند آن به نام مترو منتقل نشده است. ۵۰ هزار متر از این اراضی به تعاونی کارکنان مترو واگذار شده و ۱۳ هزار و ۵۰۰ متر دیگر به ۴ شخص حقیقی بدون مستندات داده شده است. این املاک دارای ۶۰ مدعی حقیقی و حقوقی است.

اراضی مورد اشاره بر حسب توافقنامه منعقده به مالکیت مترو منتقل و جهت احداث خطوط مترو مورد استفاده قرار گرفته است.

۱۶

واگذاری مجتمع ایستگاهی هفت تیر با کارشناسی یک نفر به بانک دی

مجتمع ایستگاهی هفت تیر به مساحت نهایی ۴۶۳۱ متر و نیم به مبلغ ۱۵۸ میلیارد تومان بر اساس یک کارشناسی انفرادی (نه هیات های ۳ یا ۵ نفره) و بدون بیان جزییات و نحوه قیمت گذاری به شرکت توسعه دیدار ایرانیان متعلق به بانک دی واگذار شده است.

در سال ۱۳۹۶ با اقاله (واگذاری) مجتمع ایستگاهی چهارراه ولی عصر توسط این شرکت، روند اصلاح شد.

۱۷

واگذاری بدون رعایت تشریفات اماکن تجاری

شرکت مترو دهها هزار متر مربع عرصه تجاری و پروانه ساختمانی را به بانک دی، سینما الوند و شرکت آهاب واگذار کرده است و مستندات رعایت تشریفات قانونی (مزایده) و واگذاری به ارزش منصفانه ارائه نشد.

واگذاری ها طبق قرارداد و توسط سازمان املاک و با رعایت کلیه تشریفات قانونی صورت گرفت.

۱۸

شرکت فرانسوی مدعی طلب از مترو بابت مطالعات است

شرکت فرانسوی سوفرتو مدعی طلبی معادل ۲۷ میلیون فرانک فرانسه است که مستندات پشتوانه این ادعا ارائه نشد.

مستندات بدهی احتمالی به شرکت فرانسوی موجود نیست و در دفاتر مترو هم ثبتی صورت نگرفته و شرکت فرانسوی بابت پیش پرداخت مطالعات اولیه خطوط به مترو بدهکار است.

۱۹

بدهی به بانکهایی که برای مترو پول دادند

مبلغ ۳۸۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تحت عنوان سود و کارمزد سنواتی آتی برای بانکهای عضو کنسریوم مترو شامل تجارت، ملت، سپه و ملی کسر شده است. صحت عملیات حسابداری محرز نیست.

درجلسات مورخ ۲۳/۹/۹۵ و ۲۴/۴/۹۷ مقرر شد کلیه بدهی های مترو به حساب شهرداری تهران منظور شود.

20

ریخت و پاش در مترو و مشخص نبودن‌درآمدها

گردش حساب بانکی پیمانکار مترو (شرکت توسن) بسیار زیاد است و در هیچ جایی از دفاتر مالی شرکت مترو یا سایر شرکتها و سازمانهای هم گروه و حتی امور مالی شهرداری تهران، ثبت و ضبط و نگهداری حساب نمی شود.

کماکان فروش بلیت مغناطیسی توسط شرکت مترو به صورت مستقیم انجام می شود و مبلغ کارمزد فروش بلیت که به شرکت توسن داده شده بود برگشت شد.

21

واگذاری ملک به کمتر از بهای قرارداد و قیمت کارشناسی به بانک شهر و شرکت جهان

پلاک ثبتی به مساحت ۵۸۰۰ متر و نرخ کارشناسی ۳۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان به بانک شهر و شرکت ساختمانی جهان واگذار شد که ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان کمتر از نرخ کارشناسی است.

طبق متمم قرارداد مبلغ ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به نرخ اضافه شد ولی نقل و انتقال صورت نگرفت.

22

واگذاری ملک به بنیاد تعاون سپاه

در منطقه ۲۰ زمینی به مبلغ فروش ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به بنیاد تعاون سپاه واگذار شد. مستندات از جمله مبایعه نامه و نحوه تسویه و سایر تعهدات مشخص نیست.

اسناد به حسابرس ارائه شد. تا تسویه کامل، انتقال سند مالکیت امکانپذیر نیست.

23

تخفیف ۶۰ درصدی فروش زمین به قرارگاه مسکن دانشگاه ناجا

شهرداری منطقه ۲۲ بابت فروش سهم اولیه شهرداری از زمین به مبلغ ۳۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان دریافت نشد. طی دستور شهردار وقت، ۳۰ درصد تخفیف در مرحله اول، در مرحله دوم ۱۵ درصد تخفیف و مجوز تقسیط باقی طلب داده شد. کل تخفیفات اعطایی به مبلغ ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و معادل ۶۰ درصد از ارزش کل زمین است که مجوزهای لازم برای این تخفیف ارائه نشد.

سهم شهرداری از زمین فوق به مبلغ ۳۹ میلیارد و ۳۲۵ میلیون با احتساب ۱۵ درصد تخفیف به صورت نقد و ۱۰ چک اقساط به دانشگاه علوم انتظامی فروخته شد. اختلاف حساب به خاطر ۲ درصد کارمزد سازمان املاک است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
آفرین کار خوبی کرده اند که این اسناد را معلوم کرده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
با این همه بذل و بخشش می گویید تخلفی صورت نگرفته است؟ این خیریه امام رصا متعلق به کدام خاندان است که چپ و راست بهش بذل و بخشش شده است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
مدیریت جهادی قالیباف اینه و اوضاع مملکت عجیب نیست
مرد نگهبان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
اونوقت مردم کلیه و کبد و قرنیه و .... میفروشن تا از خونه بیرونشون نکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
هر دم از این بام بری می رسد.شفاف تر بود در صورتی که مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت ها و موسسات خیریه را نیز اعلام می کردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
این تخلفات همه زمان قالیباف انجام شده
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
قالیباف قراره رئیس مجلس بشه؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
خیریه امام رضا همونه که مال همسر قالیباف است !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
خیریه وابسته به همسر قالیباف است
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۹
حالا این شهرداری است که مقصر است یا سازمانها و کسانی که از آنها نام برده اید.هر موردی دو طرف دارد. اینجا نیز یک داده و یکی گرفته است. هردو باید باهم مورد مواخذه قرار گیرند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟