کاهش ۵۷ درصدی ساخت و ساز در کشور

رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران گفت: ساخت و ساز در کشور ۵۷ درصد کاهش یافته و کاهش تقاضا در بازار، رکود صنعت سنگ را رقم زده است.
کد خبر: ۹۲۸۶۹۵
|
۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۰ 09 October 2019
|
4955 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا؛ «ابوالقاسم شفیعی» روز سه شنبه در آیین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ افزود: بهترین کارخانه‌های سنگ بری با تجهیزات وارداتی از ایتالیا در سطح کشور فعال هستند، اما با رکود بازار مواجه شدند و اکنون انبار‌هایی از سنگ‌های بریده شده دارند که تقاضا برای آن‌ها نیست.

وی با بیان اینکه بهترین فناوری و تجهیزات روز در زمینه فراوری سنگ وارد شده و کارخانه‌های سنگ بری مجهز به تجهیزات روز شدند ادامه داد: در نیروی انسانی ماهر و فراوری نهایی سنگ مشکل جدی وجود دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران گفت: صادرات مواد خام به میزان ذخیره ماده معدنی، تغییرات تکنولوژی و توان بهره وری کارخانه‌ها بستگی دارد.

شفیعی با بیان وجود داشتن ذخیره کافی سنگ در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر ذخایر سنگ به حدود چهار میلیارد تن می‌رسد و مصرف سنگ در داخل کشور نیز سالانه ۱۰ و نیم میلیون تن است که یک میلیون تن آن بلوک صادر می‌شود.

وی گفت: خام فروشی مطلق مذموم نیست و باید دید ذخایر کشور، بهرهوری، تغییرات تکنولوژی که از عوامل تصمیم گیری در حوزه سنگ هستند، چه میزان است.

شفیعی اضافه کرد: ۶۰۰ کارخانه سنگ بری در از زمان دولت اصلاحات تاکنون با استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی مجهز به ماشین آلات پیشرفته شدند که متوسط ظرفیت تولید این واحد‌ها ۲۰۰ هزار متر مربع است در حالی که ۱۰ هزار متر مربع این میزان هم صادر نمی‌شود.

وی بیان کرد: عمده صادرات به بازار عراق است که خسارت به صنعت سنگ وارد می‌کند چرا که هر متر سنگ ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار ریال در بازار عراق عرضه می‌شود و عراق وارد کننده سنگ‌های ضعیف و بی کیفیت است.

رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران گفت:: ایران به بازار‌های مصرف سنگ استاندارد بین المللی، محصول محدودی عرضه می‌کند.

شفیعی گفت: انجمن سنگ ۱۰۰ درصد طرفدار فرآوری سنگ است، اما عوارض فراوری سنگ، صادرات را محدود کرده است.

وی ادامه داد: عوارض صادرات نه تنها باعث افزایش صادرات سنگ فرآوری شده نشده، بلکه باعث تعطیلی معادن سنگ نیز شده است.

رئیس انجمن سنگ ایران گفت: صادرات سنگ در سال ۸۸ به ۹۴۰ هزار تن رسید و پس از اعمال عوارض ۷۰ درصدی بر صادرات سنگ خام در سال ۱۳۸۹، میزان صادرات سنگ خام به ۵۲۰ هزار تن کاهش یافت.

شفیعی افزود: عوارض صادرات بر صنعت سنگ موجب از دست رفتن بازار‌های صادراتی شد و این موضوع موجب فرصت سازی برای کشور‌های رقیب ایران مانند ترکیه شد و ایران فرصت‌های صادراتی را از دست داد.

شفیعی ادامه داد: وضع عوارض صادرات ضرر و زیان‌هایی برای صنعت سنگ کشور ایجاد می‌کند که می‌طلبد مسئولان چاره اندیشی کنند.

وی مدعی شد: طی یک سال و نیم اخیر براساس بخشنامه وزارت صمت ورود سنگ بریده به کشور ممنوع اعلام شد، اما گزارش یک رسانه نشان داد که در یکی از کارگاه‌های سنگ‌بری یک کارگر اعلام می‌کند سنگ معدن ایران برای برش به چین ارسال شده و پس از بازگشت سنگ برش خورده به کشور آن را به چهار برابر قیمت خریداری کرده‌ایم.

رییس انجمن سنگ ایران بیان کرد: صداوسیما باید از رئیس انجمن سنگ ایران که سه سال در این سمت است و در ۴۵ کشور دنیا نمایشگاه داشته سوال و مصاحبه کند نه یک کارگر سنگ‌بری در یک واحد سنگ‌بری بی نام و از طرفی بیان می‌کنند که چینی‌ها سنگ را ۴۰ دلار می‌خرند و به سه هزار و ۶۰۰ دلار تبدیل می‌کنند و یعنی ما این میزان نادان هستیم که اموال ملت را به تاراج گذاشته‌ایم؟

وی تاکید کرد: چینی‌ها اگر بتوانند با ۵۰ دلار یک تن سنگ از ایران بخرند، کلاه خود را به آسمان پرتاب می‌کنند و متاسفانه پخش این نوع برنامه‌ها مصداق تشویش اذهان عمومی است.

شفیعی همچنین بیان کرد: حتی برخی از کارشناسان در رسانه‌ها مطرح می‌کنند که کشتی‌هایی در خلیج فارس وجود دارند که سنگ را می‌گیرند و همانجا برش می‌زنند و به کشور باز می‌گردانند در حالی که چنین چیزی نه تنها در خلیج فارس بلکه در کره زمین وجود ندارد. یک اره برش ۶۰ تن و فونداسیون آن ۲۰۰ تن وزن دارد چطور می‌توان روی دریا با چنین دستگاهی برش سنگ انجام داد؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟